Engin Akyürek’in yeni sinema filmi, “Bir Eylül Meselesi”.

Sinema

16 Ağustos ’13

 

Kategori
Sinema
Engin Akyürek'in yeni sinema filmi, "Bir Eylül Meselesi".

Engin Akyürek yeni filmi için aşçılık dersleri alıyormuş. Filmde başrolü Farah Zeynep Abdullah ile oynayan “Bir Eylül Meselesi” adlı sinema filmin çekimleri Bozcaada’da başlamış. Bir Ay Yapım projesi olan filmin, Kerem Derensenaristliğini ve yönetmenliğini yapıyor. Filmin Görüntü Yönetmeni, Gökhan Tiryaki. İstanbul ve Bozcaada’da çekilen filmde, Ceren Moray ile çocuk oyuncu Serra Keskin de rol alıyor.

Engin Akyürek, bu rolü için Bozcaada da bir restoranın açılışında yemek pişirme dersleri almış. Bu filimdeki rolün detayı henüz yok. Ünlü bir aşçıyı mı ya da Bozcaada’da mütevazi bir Turistik Lokanta sahibini mi, yoksa bir gurmeyi mi canlandıracak film vizyona girince hep beraber göreceğiz.

Ünlü oyuncu Engin Akyürek, seti ziyaret eden “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisindeki rol arkadaşı Sumru Yavrucak’a pişirdiği yemeklerden ikram etmiş. Ata Demirer de seti ziyaret edip ekiple sohbet etmiş.

Filmin konusu kısaca şöyle; İstanbul’un en gözde semtlerinden birinde yaşamını sürdüren Eylül ile Bozcaada’nın sakin ortamında yaşayan Tekin’in tesadüflerle başlayan romantik aşk hikâyesini konu alıyor.

Engin Akyürek, Beren Saat ile oynadığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” filmindeki oyunculuğu ile ününe ün katmıştır. Bildiğiniz gibi daha önceleri “Yabancı Damat” dizisinde Kadir Sadıkoğlu karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2006 yılında ilk sinema filmi olan Kader’de Cevat karakterini canlandırdı. 2007-2008 yıllarında Atv’de yayınlanan Karayılan adlı yapımda Nizipli rolüyle kaşımıza çıktı. 2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı TV dizisinde, Mustafa Bulut karakterini canlandırmıştır.

Farah Zeynep Abdullah, Iraklı Türkmen kökenli baba ve Türk annenin kızıdır. Lise eğitimini İngiltere’de tamamlamış, tam üniversiteye girecekken  “Öyle Geçer Zaman ki” teklif gelmiş, dizisinde “Aylin” rolüyle adını duyurmuştur.

Sevilen oyuncu Engin Akyürek bu filmi önümüzdeki kış sezonunda vizyona gireceğini tahmin ediyorum.  Günümüzde TV dizilerin, sinema filmlerinin önüne geçtiğini düşünüyorum. Türk Sinema sektörünün her zaman güzel filmlere imza atmasını diliyorum.

Yapım ekibi ve oyunculara başarılar dilerim.

Şimdiden İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

 

Not: Görsel resim ve bilgiler internetten derlenmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir