Paramparça’daki olaylar nedeniyle, dizi suç örgütü gibi oldu!

TV Programları

Ekran AlıntısıPÇ14.1

Star Tv’nin aşk ve drama dizisi Paramparça resmen suç örgütü gibi oldu. Her bölümde birileri diğerini vuruyor, yaralıyor hatta öldürmeye kalkıyor. Cihan Beyi, Alper vurdu, az kalsın ölüyordu. Arkasından Alper’i Rahmi Bey levye ile başına vurdu, ağır yaralı hastanede. Özkan Cihan Beyin arabasının ön camını parçaladı, arkasından korumasının başını vurarak yaraladı. Gülseren’in odasının kapı çamını kırarak odasına girdi. Gülseren pencereden kendini aşağı atmaya kalkar, son ana Özkan tekrar içeri çeker.

Paramparça’da her şey paramparça… İlerleyen bölümlerde daha neler olacak? Bu dizi kinle, nefretle prim yapmamalı. Sevgi, saygı istiyoruz. Sayın senaristlerimiz, (Yıldız Tunç, Murat Lütfü, Metin Ali) kara kalemle yazıp, içimizi karartmayın. Kırmızı kalemle de yazıp, bizleri kan göstermeyin. Lütfen kalemleriniz gök kuşağının bütün renklerinden alın, ona göre yazın. Kin, nefret olmasın. İçimiz gülsün, biraz da aşk olsun.

“Paramparça” izleyicinin içini paramparça etse de gene izleniyor. Dün akşam, Pazartesi gecesinin en çok izlenen dizilerinde her iki kategoride ilk sırada yer almış. Total’de %10,42 reytingle 1.sırada, AB’de % 10,18 reytingle gene 1.sırada yer almıştır.

Gülseren, kocası Özkan’ın camı kapıyı kırık dökmesi ile, hayatından bezmiştir. Pencereden sokağa kendini atmak ister. Ayağı kayar, tam düşerken Özkan kolundan yakalar ve yukarı çeker. Sokaktan görenler polise haber verir. Polis kapıya gelince Özkan’ı bu defa Gülseren ele vermez. Polis gidince Özkan’a defol diyerek evden kovalar.

Alper’i Rahmi Bey, levye ile vurarak ağır yalamıştı. Karısı Solmaz karlar arsında yatarken bulur ve 112’i arayarak hastaneye kaldırtır.

Ekran AlıntısıPÇ14.1A

Gülseren’in olayını görümcesinden öğrenen Derya, evine gider olayı öğrenince çılgına döner.

Ozan kardeşi Cansu ile gece dışarı kafa dağıtmaya gitmek ister, annesi Dilara izin vermez. Ozan’ın annesinin her gece dışarı çıkmasından ve ilgisizliğinden şikayetçidir. Anne gibi davranmasını ister. O sırada gelen babası izin verir, gidebileceklerini söyler. Hazal’ın da gitmesini ister, Hazal beni istemiyorlar diyerek gitmek istemez. Bu nedenle Cihan karısı Dilara ile tartışır. Dilara’ya kardeşin ağzı yüzü dağılmış hastaneye yatırıldığını söyler.

Ekran AlıntısıPÇ14.2

Alper’in kan içinde hastaneye kaldırıldığını, şoförü Bahtiyar’dan öğrenir. Arkadaşı Yıldırım’ın durumu öğrenmesini ister.

Özkan tamirci arkadaşının dükkanında kalmak ister. Gülseren beni istemiyor, benden nefret ediyor. Hep o angut arkadaşı yüzünden.

Rahmi Bey, bu duyduklarından rahatsızdır. Bu Alper bela deyince Dilara; “Baba bu işle bir iğliniz var mı?” deyince, Rahmi Bey ben katil miyim diyerek kendisini korumaya çalışır. Dilara, babasından sert tepki alınca özür diler.

Cihan, Oğlu Ozan ile bahçede konuşur, dertleşir. Hazal düştüğü durumu anlatır, Hazal da senin kardeşin diyerek ikna etmeye çalışır. Ozan’dan anlayış ister.

Ekran AlıntısıPÇ14.3

Akşam yemeğinde gene Dilara yoktur. Ozan babasının nasihatlarından sonra yumuşar, kardeşlerini kulübe götürmeyi teklif eder. Rahmi Bey de benim arkadaşlarımla buluşmam lazım diyerek, hastaneye Alper’in durumunu görmeye gider.

O gece Keriman, sırf Özkan’ı Gülseren ile yalnız bırakmak için dışarı çıkmıştı. Eve arkadaşı ile geç vakit döner.

Ekran AlıntısıPÇ14.4

Keriman eve ben geldim diyerek girer. Gülseren’in haline görünce ne oldu burada savaş mı çıktı. Özkan için beddua eder. Gülseren’e yaranmak için üstüne battaniye örter.

Rahmi Bey, hastanede Solmaz’ı ziyaret eder, durumunu öğrenir, geçmiş olsun der. Çok da tedirgindir.

Gülseren bu olanlardan sonra avukatı ile konuşmaya gider, avukat ilk celsede boşanırsınız diyerek moral verir.

Ekran AlıntısıPÇ14.5

Cihan Bey, arkadaşı Yıldırım’a koşarken rastlar. O sırada Özkan da karşıdan onları seyreder. Niyeti kötüdür.

Ekran AlıntısıPÇ14.6

Özkan, Cihan diye seslenir, sonra da arabasının ön camını vurur, parçalar. Üstene gelen koruma görevsinsin de başına elindeki levye ile vurur. Adam yere düşer, acilen hastaneye kaldırılır. Özkan bindiği bir taksi ile oradan uzaklaşır. Yıldırım polise şikayette bulunur, yakalama emri çıkartır. Polisler Özkan’ın evine gelirler, Keriman çalıştığı iş yerinin adresini verir.

Cihan Gülseren’i arar, bu senin kocan hani melekti diyerek sitemde bulunur. Gülseren ne oldu, kızlara mı bir şey yaptı. O sırada şarjı biter, konuşma yarım kalır.

Ozan arkadaşı Eğe’yi sıkıştırır, kendisini polise ihbar edenin Caner’in gerçekten suçu olmadığını öğrenir. Ozan olayı çözer, Hazal’dan şüphelenmektedir. Hazal’ın arkadaşı Şeyda, Ozan ile face’den konuşuyorlardır. Hazal arkadaşının kimin ile konuştuğunu öğrenmeye çalışır. Ozan ile arkadaşı Eğe akşam maça gideceklerdi. Ozan önemli bir işi nedeniyle gelemeyeceğini söyler.

Ekran AlıntısıPÇ14.7

Cansu okul çıkışı annesi Gülseren ile karşılaşır, onunla çıkmak ister Şoförü olmaz deyince babası ile konuşur. Babası şoförü Bahtiyar’a kulübe götürmesini ister.  Gülseren yolda şarjı bittiği için Cansu’nun telefonundan Hazal’ı arar. Hazal ne oldu, merak etmek yeni adet mi diye annesini sorar. Hazal da onların birlikte olduğunu kulübe yemeğe gittiklerini öğrenir, Gülseren keşke sen de olsaydın deyince Hazal, siz ikiniz beni kıskandırmaya mı çalışıyorsunuz.

Ekran AlıntısıPÇ14.8

Cansu Gülseren’e atını gösterir, Gülseren atı çok sever, okşar. Derya, Gülseren’i merak ettiği için Cihan Beyi arar. Cihan problem olmadığını, kızı Cansu ile birlikte olduğunu söyler. Bu arada Özkan’ın Gülseren’e yaptıklarını anlatır. Cihan Bey de atlar, kulübe gelir. Cihan, Derya’dan öğrendiğini söyler. Gülseren Derya’dan başka arkadaşım yok deyince ben varım, ben senin hep arkandayım. Özkan’ın yaptıklarını polisin Özkan’ı aradığını söyler.

Cansu atı ile dolaşmaya gider, dönüşünde beraber yemek yerler. Gülseren bu daveti zor kabul eder.

Ekran AlıntısıPÇ14.9

Ozan kız arkadaşı Şeyda ile buluşur. Oturup çay içip, konuşurlar. Bu arada Şeyda Hazal’ın o zamanki polise içkili araba kullandığı şikayetini ağzından kaçırır. Ceyda, sen beni seviyorsun, aradaki seviye farkını görerek ben çok aptalım der. Ozan, seninle düz arkadaş kanka olabileceklerini söyler.

Ekran AlıntısıPÇ14.10

Kulüpte yemek yerken Dilara’nın arkadaşları onları görür, hemen resimlerini çekerler. Önce Solmaz’a, Solmaz da, Dilara’ya yetiştirir.

Özkan’ı arkadaşının tamirhanesinde yakalar, kelepçeleyerek emniyete götürürler. Yıldırım, Özkan’ın yakalandığını Cihan’a bildirir. Cansu dönüşte annesine onlarla gelmesi için yalvarır.

Ekran AlıntısıPÇ14.11

Cansu içeri soda almaya gider, Cihan Özkan’ın yakalandığı haberini verir. Gülseren Allahım’a çok şükür diyerek çok sevinir.  Dilara Cansu’ya orda mısınız diye sert şekilde konuşunca, Cansu telefonu Dilara’nın yüzüne kapatır. Cihan Gülseren’e, ben seni korumak zorundayım, ev tutabilirim deyince, Gülseren ne sıfatla diyerek, asla kabul etmez.

Keriman özkan’ın yakalandığını duyunca çok sevinir. Çeksin gitsin Almanya’ya adaklar vereceğim.

Cihan yolda kızı Cansu’dan öpücük ister. Cansu da onu öper. Bu dizide Cihan kız babaları için resmen örnek baba olmuştur. Her halde bu diziyi seyreden kız babaları, bundan sonra kızlarına daha düşkün olacaklar.

Ekran AlıntısıPÇ14.12

Dönüşte Cansu babasına annesinin aradığını söyler. Cansu nerden öğrendiğini merak eder, kesin Hazal söyledi der. Hazal eşyalarının geldiğini Hazal’a göstermek ister, Cansu yüz vermez. Dilara Cansu’ya niye yüzüme kapattın telefonu diyerek hesap sorar. Cihan Bey karısını odaya çeker, Cansu’yu Emine Hanımın Hazal’ın yanında azarlayamazsın diyerek ikaz eder. Dilera resmi gösterir, metresini artık insanların içine mi çıkartıyorsun deyince Cihan çok sinirlenir.

Ekran AlıntısıPÇ14.13

Karı koca kavgasını duyan kızlar, niye kavga ediyorlar. Cansu, senin yüzünden der. Sen annemle yemeğe gittiğimiz söyledin, mutlu musun? Sen ne manyak, ne kıskanç bir şeysin ya… O sırada Dilara, hayır söylemedi deyince Cansu, onu koru sen, öz kızını koru… İş gene Cihan’a düşer, bu defa Hazal’ı sarılarak ben anlatırım. Gelir Cansu ile konuşur.

Ekran AlıntısıPÇ14.14

Cihan gerçeği Cansu’ya açıklar, annenin bir arkadaşı bizi kulüpte görmüş o söylemiş. Boş yere Hazal’ın günahını aldın, ondan özür dilemelisin.

Rahmi bey, ben sıkıldım bu sizin kavgalarınızdan der. Zaten Alper’i yaraladığı için oldukça sitrestedir. Bahçeye iner adamı Suat’a Alper’in durumunu sorar, bir değişiklik olursa mesaj atmasını söyler. Yaptığından pişmandır, ne iştir ya… Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık diyerek söylenir.

Ekran AlıntısıPÇ14.15A

Hazal annesi ile konuşur, bana mobilyalar alındığı için mi kıskandı. Dilara, olmaz öyle şey siz kardeşsiniz diyerek sarılır.

Ekran AlıntısıPÇ14.16

O sırada gelen Cihan Hazal’a; Hazal kızım kardeşin bana bir şey söyleyecek. O an merdivenlerden Ozan Hazal diye bağırarak eve gelir. Hazal nerdesin? Sen bana hesap vereceksin. Dilara ne oluyor deyince sen bu yılana sor anne. Bu pis bir yalancı… Cihan, o senin kardeşin. Ozan; böyle kardeş mi olur baba, bana alkollüyüm, ehliyetsizim diye polise ihbar eden buymuş, Caner değilmiş. Cihan kızım doğruyu söyle yaptın mı böyle bir şey? Hayır baba yalan söylüyor. Bana bunları senin kankan var ya Şeyda, o söyledi. O anlattı. Hazal çark ederek ettim, ama onun iyiliği için etim. Çok sarhoştu, kaza yapmasın diye ettim. Rahmi Bey de bu kız bizi enayi yerine koyuyor.

Ekran AlıntısıPÇ14.17

İş büyür, Dilara sen babanın vurulduğunu arkadaşına mı söyledin? Hazal kahrolur. Dilara sen aile sırlarımızı nasıl söylersin. Hazal koşarak odasına kapanır.

Keriman aldığı kredinin taksitini ödemek için arkadaşından borç para ister. Dalgın bir şekilde bakarken Gülseren’in çantasını görür, karıştırır. 1500 lira para vardır, bini ile taksiti öderim, kalanı da bana yeter. Çocuklar gibi sevinir. Derya, açtığı dükkanda Gülseren ona yardım etmek ister. Bende para var, para da veririm.

Gülseren eve gelir, uyuyan Keriman’ın üstünü örter. Sabah kalkınca Gülseren boş çantasını alır çıkar.

Hazal ertesi gün arkadaşı Şeyda’yı holde saçından tutarak pataklar, yerlere çarpar. Bir arkadaşı da cep telefonundan bu görüntüleri kaydeder.

Ekran AlıntısıPÇ14.18

Keriman bankaya gider taksitini öder. Gülseren dükkan için marketten alışveriş eder, 280 lirayı ödemek için parayı bulamaz.

Gülseren Cihan Beyin bürosuna gider, bilançoları görmek ister. Cihan sebebi ziyaretini sorar, ortak değimliyiz şirketin durumunu görmek istiyorum. O sırada Hazal’ın okul müdüründen kızınız kavgaya karıştı diye telefon gelir. Cihan ile derhal okula giderler.

Gülseren eve gelir, Keriman’ı sıkıştırır. Paraları aldıysan söyle, Keriman ben hırsız mıyım diyerek inkar eder. Sen bana resmen hırsın diyorsun diyerek yalancıktan ağlar. O çalanların elleri kırılsın diyerek resmen kendisine beddua eder.

Ekran AlıntısıPÇ14.19

Okul müdürü velisi olarak Gülseren gözükmektedir. Cihan Bey anlatsa da müdüre ikna edemez. Müdür Gülseren Hanımı ister.

Hazal dışarı çıkartılır, internetten görüntüleri izler. Dilara benim bir vasfım yok diyerek çıkar gider. Hazal, annesinden özür dilese de dinlemez çıkar gider.

Gülseren arkadaşı Derya ile kaybolan paraları konuşurlar. O sırada Cihan telefon eder, okula gelmesini ister.

Ozan ile Rahmi Bey de internetteki görüntüleri izlerler. Ozan bu mu benim kardeşim.

Hazal okulda disiplin kuruluna gitmiş, bir ay okuldan uzaklaştırma almıştır. Gülseren artık sen o eve dönmezsin, benimle yaşayacaksın. Hazal, ben o eve asla dönmem, der.

Ekran AlıntısıPÇ14.20

Cihan Gülseren’e, Hazal tekrar bizim eve gelsin diye ikna eder. Dilara avukat arkadaşı canan Hanıma gider. Hazal’ın görüntüleri izleyerek güler. Avukat sen Cihan’a verdiğin vekaleti iptal etmemiz lazım, sen onu düşün.

Hazal odasında kendi görüntülerini seyreder, çok sinirlenir. Mutfakta da mutfak personeli Hazal’ın internet görüntülerini seyrederler ve gülüşürler. O an gelen Cansu Haza mı bakıyorsunuz, yapmayın amam yazık, der. Sonra da Ozan’ın yanına gider, o da Hazal’ı izliyordur. Cansu, yazık acıyorum, der.

Ekran AlıntısıPÇ14.22

Dilara eve gelince Cihan’a nerede diye sorar. Cihan, aşağıda odasında. Disiplin cezası almış mı? Cihan, ne yazık ki aldı. Cihan acilen onu özel bir okula yazdırmamız lazım. Hazal köşeden onları dinler. Dilara, bence acilen geldiği yere dönmesi lazım. Cihan, bu çocuk kötü günler geçiriyor, yanlış yapabilir. Dilara, Gülseren gibi bir kadının yetiştirdiği bir çocuk o. Cihan, doğru düzgün konuş kavga etmeyelim. Dilara istemiyorum Cihan, bitti. Hazal’ı artık bu evde istemiyorum.

Ekran AlıntısıPÇ14.21A Ekran AlıntısıPÇ14.21B

Gülseren evde Hazal’ın resimlerini bakar. O da perişandır. Evde akşam yemeği masasına Hazal gelmez. Cihan, Emine Hanıma çağırın o da gelsin.

Ekran AlıntısıPÇ14.23

Emine Hanım Hazal’ı çağırmaya iner. Kapıyı açar, Hazaaal diyerek bir çığlı atar. Ve 14.Bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıPÇ14.24

Hizmetçi Emine Hanım ne gördü? Hazal intihar mı etti, haftaya hep birlikte göreceğiz.

Bütün dizilerde olduğu gibi “Paramparça”da da kötü olaylar devam ediyor. Başında da söylediğim gibi dizi suç örgütü gibi oldu! Bu işin sonu nereye varacak. Hadi sen de dizi bu desek de, bazı olaylar izleyenlere kötü örnek oluyor. Benden söylemesi… Endemol Türkiye’nin dikkatine.

 

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanmıştır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir