Kara Para Aşk / Süper bir dizi daha!

TV Programları

23 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Kara Para Aşk / Süper bir dizi daha!

Atv’nin yeni dizisi, bir Ay Yapım projesi olan “Kara Para Aşk” bu hafta 2.bölümü ekranlara geldi. İlk bölümde bu diziyi izlemek konusunda kararsız kaldım. İkinci bölümü de izleyeyim de ona göre karar veririm dedim. Ve ikinci bölüm hayli iğlimi çekti, evet süper bir dizi daha dedim, izlemeye ve dizi hakkında yazmaya karar verdim.

Reytinglerine bakarsak, 2.Bölümde yükseldi. AB’de, 5 basmak yükselerek 2.sırada, Total’de 1 basamak yükselerek 3.sırada yer aldı. Muhteşem Yüzyıl’ın final yapmasından sonra rakipsiz kalacak, birinci sırada yer alacak gibi gözüküyor.

Tuba Büyüküstün’ü geçmiş yıllarda “Ihlamurlar Altında” dizisinde izlemiştim. Bu dizide başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Bu dizi için İtalya çekimlerinde, İtalyanca dersleri alıp, dili öğrenmeye bile başlamış. Bu da Tuba’nın hırsını gösteriyor. Engin Akyürek’i yıllar öce “Yabancı Damat” dizisinde seyretmiştim, çok farklı kendisini çok geliştirmiş, süper oynuyor. Ayrıca, usta oyuncu Nebahat Cehre’nin dizide varlığı bile güç katıyor.

İlk bölümde, Van’da bir çocuk kaçırma şebekesini yakalayan ve üstün başarı elde eden polis komiseri Ömer Demir bir aylık izinle ödüllendirilir. İstanbul’a ilkokul öğretmeni kız arkadaşı Selin Subaşı ile nişanlanmak üzere gelir.

Zengin bir ailenin kızı Elif Denizer, Roma’da yaşamaktadır. Doğum gününde ailesi ile birlikte olmak üzere İstanbul’a gelir.

Ömer ile Elif aynı gecede ölüm acısı yaşarlar. Ömer’in nişanlısı ile Elif’in babası bir arabada bir cinayete kurban giderler. Ömer, nişanlısının katillerini bulmak için İstanbul’daki cinayet şubesi polisleriyle olayın aydınlatılması için peşine düşer. Elif ile Ömer tatsız bir şekilde tanışırlar.

Elif’in kız kardeşi Nilüfer, Amerika’ya okumaya gidecektir, Elif Havaalanına kardeşini götürürken arabadan kaçırılırlar. Kaçıran da sözde baba dostu Tayyar Beyin adamlarıdır. Elif ve kardeşi bir çiftlik evine götürülür. Elif’e, babasının elmaslarını bulup getirmesi karşılığında kardeşi bırakılacaklarını söylerler. Polise ve hiç kimseye söylememesi, söylerse kardeşinin öldürüleceği hatırlatılır. Korku ve panik içinde olan Elif, kendisinin takip edildiği ve gözetlendiğini bilir.

Ekran Alıntısı.PNG 1 sonu

Sokakta gene karşı karşıya geldiği komiser Ömer’den yardım alır, onu aniden öperek, sevgilisi rolünü üstlenmesini ister. Kafası iyice karışan Ömer, Elif’in çok şey bildiğini, bu cinayetin sırrını Elif sayesinde çözeceğini anlar, artık peşinden ayrılmaz, gölge gibi takip eder.

Elif’in annesi Zerrin Hanım, kızı Nilüfer’den haber alamayınca, Elif cep telefonunu havaalanında kaybettiği yalanını söyler.

Ömer ne yaptıysa Elif’i konuşturamaz. Ömer, kızın başındaki belanın elmaslarla alakalı olduğunu bilir.

Nilüfer’i saklayan Metin, Elif’i telefon eder, o sevgilisi olacak adamı başından defetmesini söyler.

Elif, elmasları ulaşmak için Sibel Andaç’ın ev adresini alır. Ömer, beklediği odadan, Elif gelmeyince çıkar, gider.

Cinayet dosyasının takibi, Ömer’in ağabeyi komiser Hüseyin’den alınır. Sanki birileri bu cinayetin çok fazla deşilmesini istememektedir. Ömer, yakın arkadaşı polis Arda’yı arar, buluşmak ister.

Babası ölmeden önce kızı Elif için, “ELF” isimli bir işyeri hazırlamıştı, bu büroda hayallere dalar. Bütün kutuları açar, elmasları arar. O sırada Ömer ve polis arkadaşı gelirler. Ömer, sana yardıma geldik dese de, Elif korkusundan bir şey söyleyemez. Bir kere öptük diye mi geldin, der. Hemen bir yalan uydurur, yeni ayrıldığı sevgilisinden kaçtığını söyler. Ömer’in arkadaşları bu yalanları inanırlar, bizlik bir şey yok deyip, giderler.

Üçü, dışarıda, bir ciğerciye otururlar. Bayan polis cepten internetten  sevgilisi olmadığını öğrenir. Ömer, bu kızda bir şey var. O sırda Elif’i gören Ömer, peşine takılır.

Elif, Selin’in annesinin evine gelir. İçeride kuran okunmaktadır. Sibel’in annesi Fatma Hanım, Sibel’in okuldan öğretmen arkadaşı zanneder. Elif, bir fırsatını bulur, Sibel’in odasına girer. Odayı karıştırır, kutuyu bulur, çantasına atar, çıkar. Tam abrasına binerken Ömer, kutuyu elinden kapar alır. Nişanlımın evinden çaldığın kutu, o kutu senden çok benim. Ömer, sana gösterdiğim elmasların sahte olduğunu anladın, sen elmasları arıyorsun.

Ömer kutu alır, arabasını basar, gider. Yolda, Elif önünü keser, durdurur. Elif, babasının sakladığı elmasları aradığını söyler. Elmasları isteyenler, babanı mutlaka tanıyorlar. Kutuyu açarlar, boş çıkar. Ömer, kartını verir, benim her şeyden haberim olacak.

Elif büroya uğrar, bir kargo zarfı gelir, içinden bir not “Kardeşin gönderdi, ablam beni unutmasın, elini çabuk tutsun”. İçinden kardeşinin kolyesi çıkar.

Ömer, Sibel’in annesine gider, kızından şüpheleneceği bir konu olup, olmadığını soruştur. Bir poşet içinde Sibel’in eşyalarını verir.

Elif ile annesi Zerin Hanım bankadaki gizli kasasını açtırırlar. Kasadan sadece tapu gibi birtakım evraklar çıkar, bir de Sibel’in fotoğrafı çıkar. Zerin Hanım, Sibel’i kocasının dostu zanneder.

Ekran Alıntısı.PNG 50.2

Ömer, nişanlısı Sibel’in mezarına ziyarete gider, birtakım pişmanlıklarını sesli olarak dile getirir.

Tayyar Dündar’ın oğlu Mert, telefonunu açar. Nilüfer’in sesli mesajını alır. “Babam öldü benim, ben New York’a gidiyorum, beni bir daha ararsan, rahatsız edersen, her şeyi anlatırım” mesajını dinler. Telefon açar, kapalı olduğundan ulaşamaz. Mert yattan iner, babası ile konuşurlar. New York’a gitmek ister. Babası birazda derslerine takıl, der. Göndermez.

Ömer, internet cafe de internetten Elif Denizer hakkında araştırma yapar, İtalyan gazetelerde çıkan haberlerden çıktılar, alır.

Tayyar Dündar, tam bir eli kanlı katil adam. Tabanca kurşunu ile öldürdüğü adamını ameliyat masasında ayrıca bir mide operasyonu yapıyor, hem de Türk sanat müziği dinleyerek,  tam da anlamış değilim.

Denizer Holdingde çalışan, Elif’in arkadaşı Bahar, gazeteye Ahmet Denizer hakkında haber yapması için para yerine bir kutu şeker veriyor, parayı işsiz sevgilisi Levent’e verir. Bu da çok enteresan geldi bana.

Metin, Elif’e elmasları bulamadığı için kardeşini kurtarmak istiyorsa kara para aklama işi teklif eder. Yanında Roma’ya para götürecek kendi hesabından tekrar geri gönderecektir. Babası ile bu tür işler çok yaptıklarını söyler. Metin’in bu teklifini kardeşi için kabul etmek zorunda kalır. Metin, Elif’in cep telefonuna kardeşine yapılan işkence görüntülerini yollarlar. Elif çok üzülür, ağlar. Perşembe sabahı THY ile Roma’ya uçması istenir.

Tayyar Bey, Zerrin Hanıma ziyarete gelir. Kızı Nilüfer ile ilgili haberleri olduğunu söyler. Zerin Hanım, Tayyar Beyi bir dost olarak görmektedir. Tayyar Bey, Nilüfer nerede? Diye Elif’e sorar. Elif de bir arkadaşında kalıyor diye yalan söyler, bir de annem duymasın diye tembih eder. Tayyar Bey, aklı sıra Elif’i denemiştir. Elif sınavı geçti der, adamı Metin’e.

Ömer, Elif’le konuşmak üzere eve gelir, dışarıda konuşurlar. Ömer, elmasları Roma’ya baktın mı? Diye sorar. Baban belki de bürona saklamıştır. Elif, sen her şeyi çok iyi biliyorsun diye, Ömer’i tersler. Ömer, Peki Roma’ya niye gidiyorsun?  Yarın 10’da biletin varmış. Elif, ben buraya doğum günü için gelmiştim, biletimi haftalar önceden almıştım, der. Ömer, sana yardım etmek istiyorum, polis değilsin, dedektif değilsin, elmasları nasıl bulacağını sanıyorsun? Elif, sana ne dese de, Ömer başın belada. Niye yardımımı istemiyorsun?

Ekran Alıntısı.PNG 2.5

Birbirlerine öyle bir bakışları var ki, gözler yalan söylemez, birbirlerinden çok hoşlandıklarını her ikisi de biliyor ama, ifade etmek için, ne yeri, ne de zamanı? Elif, senden hoşlanmadım? Ömer; öyle diyorsan, öyledir.

Elif, komiser Ali Beye, memurunuz Ömer Beyden şikayetçiyim, taciz ediliyorum diyerek ihbar telefonu açar. Ömer, emniyete çağrılır.

Gazetelerde, “Esrarengiz cinayette son ipucu, Sevgili değillermiş. Ahmet Denizer’in yanındaki kız bakire çıktı”. Diye bir haber vardır. Haberi okuyan Zerin Hanım rahatlar.

Elif, annesine Roma’ya 2 günlüğüne gideceğini, oradaki evi kapatacağını, markayı satacağını söyler.

Ömer, komiser Yakup’un odasına girer, ağabeyi Hüseyin’i dışarı çıkartır. Ömer ile komiser kavga ederler, Ömer komiserin gırtlağına yapışır. Ağabeyi Hüseyin Ömer’i dışarı çıkartır. Ömer, beni susturmak istiyorlar.

Elif, yakın arkadaşı Bahar’ı dost bilir, her şeyini paylaşmak ister. Roma dönüşü her şeyi anlatacağını söyler. Aslında, Bahar birtakım işler çevirmektedir, Elif’e dost gözükür.

Ömer ve ağabeyi Hüseyin, annesinin evinin çatısı akmaktadır. Ömer, ağabeyine yardım eder, aralarındaki soğukluğu da gidermek amacındadır. Yengesi, amirine saldırmışsın, en az 6 ay uzaklaştırma alacağını söyler.

Ömer’e arkadaşı polis Filiz Hanım telefon açar, Elif usta bir yalancı çıktı, bileti dün almış, haberini verir. Metin, Elif’e havalına para çantası gönderir, kontrolden yakalanmadan geçer. Uçağa koltuğuna oturur, Ömer’de aynı uçaktadır.” Ne haber”, der. Ben arkadayım, görüşürüz. Elif, Ömer’i görünce çok şaşırır. Aynı uçakta beraber Roma’ya gidiyorlar. Ve 2.Bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 2-2.PNG.sonu

Müziklerini Toygar Işıklı, öykü ve senaryosunu; Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon’un yazdığı, YapımcısıKerem Çatay, Yönetmen Ahmet Katıksız‘ ın üstlendiği, Ay Yapım’ın bu süper dizisi tutar diyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com ve tarafımdan diziden print screen yöntemiyle alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir