Medcezir / Yağ gibi, bal gibi bir bölüm daha!

TV Programları

22 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir / Yağ gibi, bal gibi bir bölüm daha!

Star Tv.in fenomen aşk ve macera dizisi “Medcezir” yağ gibi akıcı, bal gibi tatlı 27. Bölüm ile ekranlarımızdaydı. Öyle ki seyredenler soluksuz izledi, ekranları başından ayrılmak istemediler. Reytinglerde Medcezir bu hafta her iki kategoride de 2. Sırada yer aldı. AB’de her hafta birinci olurken, bu hafta birinciliği 0,02 puan ile kaçırmış.

Ben gene 27.Bölümde yaşananları özetleyeyim. Yaman’ın ağabeyi Kenan da köşke geldi, bu gelişten başta Yaman, Selim Bey, Ender Hanım ve Mert hiç memnun olmadı. Kenan’ın patavatsız davranışları, gereksiz iltifatları Yaman’ı zor durumlara soktu. Meraklı eylül ve Mira yan evden gözetlemekle meşguldü. Eylül hemen hoş geldine gidelim dediyse de Mira isteksiz kaldı. Gene boş gitmemek için bir kek yaptı.

Yaman, ağabeyine kendisinin saygılı bir mesafesi olduğunu, onun da öyle olmasını istedi. Selim Bey, Kenan Yaman gibi değil. Ender Hanım da içinin hiç rahat olmadığı söyler. Selim Bey burası 4 kişilik bir aile, kısa zamanda Kenan’a bir iş bulup göndereceğini söyler.

Kenan banyoya girer, Yaman da depodan kıyafetlerini getirmeye gider. Depoya su basmış, Kenan’ın kıyafetleri ıslanmıştır.  Mert de gelir, koliyi getirirler.

Mira ile Eylül kek ile Yaman’ın odasına aniden girerler, bornoz içinde Kenan’ı görünce çok şaşırırlar. Mira, odaya Yaman diye seslenerek girmişti. Kenan; “Yaman yok, Kenan verelim” diye espri yapar. O sırda Yaman gelir. Kenan’a kendi kıyafetlerinden verir. Bu kadar rahat olmaması konusunda tembih eder. Mira, yan komşumuz, benim kız arkadaşım, Eylül de Mert’in kız arkadaşı diyerek bilgi verir.

Ekran Alıntısı 60

Orkun, Reyhan Hanım ile toplantı yaparlar. Toplantıya kızı Ada’yı evde yalnız kalmasın diye getirir. Orkun ile tanıştırır, Orkun Ada’yı çok beğenir. (Ada karakteri diziye yeni katıldı. Özge Gürel, 18 yaşında bir kızı canlandırıyor.  Özge 27 yaşında ama, yaşını göstermiyor, güzel de bir kız.)

Diğer taraftan Asım Şekip Kaya sekreterinin hazırladığı kızı Ada hakkındaki dosyayı inceler, resimlerini bakar.

Selim Bey, Kenan’ın kıyafetlerinin ıslandığını görünce, kartını Yaman’a verip kıyafet almalarını söyler. Hep beraber bir mağazaya gidip kıyafet alışverişi yaparlar. Kenan bir saat beğenir, çok para deyip bırakır.

Tan’ı hastanedeki hemşirenin oğlu Kadir ziyarete gelir, ama odasına girip konuşamaz. Annesi eve gönderir. Alışveriş esnasında Mira’nın telefonu çalar, gene o piyano ile çalınan klasik müzik sesi. Hep birlikte dinlerler ama, bir netice alamazlar. Kadir, Tan’ın maşasıdır. Bir telefon kulübesinden walkman ile çalıp, Mira’nın telefonuna dinletiyordur. (Kadir, karakteri de diziye yeni katıldı. Daha önce Muhteşem Yüzyıl’da Şehzade Bayezid’in çocukluğu ve Kayıp dizilerinde oynayan Erhan Can Kartal canlandırıyor.)

Ekran Alıntısı 55

Eylül alışveriş zevkini tatmin eder, Kenan için bir sürü kıyafet beğenir. Kasaya geçilir, tezgahtar saati de faturaya geçelim mi? Kenan zan altında kalır, hırsızlıkla suçlanır, üstüme mi arayacaksınız, diyerek serzenişte bulunur. Mağazadan fırlar çıkar gider. Yaman çok üzülür, Mira zor zamanlarında olduğu gibi hep yanındadır, Yaman’a sen de sıkma canını diyerek, teselli eder.

Ekran Alıntısı 58

Sedef Hanım, lokantanın broşürlerini getir. O sırada Ender Hanım da oradadır. Broşürleri çok beğenirler. Sedef, Ender’e babası Asım Şekip Kaya ile Dubai’ye 2 günlük seyahate, Sude Hanım ile gittiğini söyler.

Sude Hanım, dönüşte Orkun ve Reyhan Hanım ve kızı Ada ile karşılaşır, tanışırlar.

Orkun, Reyhan Hanım ve Ada beraber yemek yerler. Orkun, Ada ile çok ilgilenir, çok da hoşlanmıştır, ben gezdireyim seni, der.

Yaman ile Mira odada konuşurlar. Mira, ne zamandır gitar çalmıyorsun bana. Yaman; sen de bana şarkı söylemiyorsun, der. Mira, baş başa yemek de yiyemedik… Yaman; sözümü unuttum sanma, biraz daha erteleyeceğiz gibi gözüküyor. Mira, sen yanımda iken bile özlüyor musun beni?  Yaman; Evet. Tam öpüşürken, Kenan odaya girer, pardon, der. Kenan, burası çok güzelmiş. Mira, ben sizi yalnız bırakayım, der ve çıkar gider.

Kenan’ın telefonuna Giray’dan mesaj gelir, Yaman daha önce okumuştu. Yaman, sakın bulaşma. Şakalaşırlar, sarılırlar. O anda saat Kenan’ın cebinden düşer. Yaman, harbiden çalmışsın ya… Kenan, çalmadım dedik ya, aldım, der. Yaman faturasını atar, sana hediye almıştım, sizden sonra gözlerine soka soka verdiğin para ile aldım. Kenan çıkar, gider. Yaman peşinden gider, özür diler. Mira, Eylül ve Mert duyup, dışarı çıkarlar. Yaman, bu sefer de ben hıyarlık ettim, der.

Orkun, Sude Hanım ile karşılaşır. Orkun, Reyhan Hanım ile aralarında bir şey olup olmadığını sorar, onunla bir iş yapacaklarını söyler. Sude, Ada’nın Asım Beyin kızı olduğunu söyler, her yönüyle kazanan sensin der. Orkun, Ada’nın Asım Beyin kızı olmasını çok şaşırır ve keyiflenir.

Mira, Yaman’a ağabeyin ile bir an önce aranı düzetmesini ister. Yaman’a Tozludre’ye giderken arabasını verir. Yaman, eski eve gider, sokakları dolaşır her yerde Kenan’ı arar.

Ayşe, Almanya’dan Leyla ile görüntülü konuşma yaparlarken, Beren arar, bir eşyasını sorar. Yaman’ın ağabeyi Kenan’ın hapisten çıktığını söyler. Leyla da duyar, Ayşe ne zaman döneceklerini sorar, amcam yalnız yakında döneceklerini söyler.

Ekran Alıntısı 61

Yaman, bir barda Kenan ile Giray’ı konuşurken bulur. Yaman’dan rahatsız olan Giray hemen kaçar. Yaman kardeşinden özür diler, büyük öküzlük ettim, der. Kenan kardeşini af eder.

Asım Bey, kızlarını büroya çağırır. Yanında Sude Hanım vardır. Asım Bey, Reyhan Arsen’nin bir işler çevirdiğini, kızını İstanbul’a çağırdığını anlatır. Ender aile meselelerinin Sude Hanımın yanında konuşulmasından çok rahatsız olur. Sude artık, Asım Beyin yeni metresi ve dostudur. El ele karşılayarak bunu da inkar etmezler.

Ekran Alıntısı

Yaman ile Kenan eve dönerken yolda konuşurlar. Kenan, Yaman’ın cep telefon resimlerini bakarak, herkesi tanımaya çalışır, haklarında da yorumlar yapmaktan da geri kalmaz.

Sude Hanım, Mira ile konuşur. Yaman’ın kardeşi Kenan’dan uzak durmasını ister. Mira, iş bulur bulmaz gideceğini söyler. Yaman gelince Mira’ya mesaj atar geldiklerini söyler. Mira, yarın görüşelim, annem geldi.

Ekran Alıntısı61

Yaman, Selim Beylere geçer, biz akşam yemeğini yedik der. Selim Bey bu akşam sen ağabeyinle ilgilen. Yaman, Kenan’ı içeri sokmak mümkün olmayacak bu akşam. Yaman odasında, Kenan dışarıda ş ezlongda yatar.

Ekran Alıntısı.PNG 27-safari

 

Sabah Mira Safari’yi gezdirirken, Safari Kenan’ın yanına gelir, bir güzel yüzünü yalayarak yıkar. Mira, kusura bakmayın der. Kenan, burada kusura bakılmaz ya, kusur yok, her şey kusursuz. Kenan, Safariyi okşar. Yaman da gelir. Mira ile konuşurlar, akşama işi olup olmadığını sorar, bir öpücük alır, gider.

Ender Hanım sabah erkenden Ada’yı uzaktan da olsa görmek için kapılarına gider. Selim Bey telefon eder, bu garip hareketinin sebebini sorar. Selim Bey, Reyhan Hanıma da arar, haber verir. Kötü niyeti yok, sadece kardeşini görmek istiyor. Reyhan Hanım çok sinirlenir. Ender, camda Ada’yı görür, sadece el sallamakla yetinir.

Yaman, kardeşine pazartesi okulunun açılacağını onunla çok ilgilenemeyeceğini söyler. Kahvaltıyı sahilde yapalım der.

Orkun, Ada’yı mesaj atar, seni kaçırmama ne dersin. Ada, hemen, ben hazırım, der.

Ekran Alıntısı 63

Faruk Bey, restaurantlarının açılısını bu akşam aile arasında yapacaklarını söyler ve kızlarını davet eder. Sude ile kapıya çıkıp konuşurlar. Faruk Bey, Asım Şekip Kaya’nın kadınlarından biri olman çok ağırıma gider, senin yetişkin iki tane kızın var. Sude, beni kıskanıyor musun? Faruk, sadece zarar görmeni istemem.

Yaman, duş alıp çıktığında Kenan’ı göremez. Mert’lere sorar, aramak üzere çıkar. Kenan’a telefon eder. Mira, sana harika bir haberim var, akşama babamın restaurantının açılışı var. Beraber gideriz de mi? Yaman, bakılır.

Ekran Alıntısı.PNG 27-öpücük

Kenan, Sedef Hanımı resturantda görür. İş aradığını söyler. O sırada kapıda iş yapan işçiler kavga ederler. Kenan müdahale eder, olayı yatıştırır. Sedef, Kenan’a yeni güvenlik müdürü olarak işe alır. O sırada Faruk da gelir. Yaman’ın ağabeyi olduğunu öğrenirler. Bu akşamki açılışta kapıda durması istenir. Eğer akşam beğenilirse, arkada müştemilatta yatabileceği söylenir.

Gece herkes oradadır, Mira mikrofonu eline alır, Yaman’ı yanına çağırır. Kendilerini eşlik etmesini söyler. Yaman, gitarı eline alır. Levent Yüksel’in 1993 yılında çıkardığı şarkısı “Med Cezir” i beraber söylemeye başlarlar. Çok güzel görüntüler ve olağanüstü bir parça. Salondaki herkes çok keyiflenir.

Sude Hanım, Tozludere ruhunu hem içeride, hem dışarıda hissedebiliyoruz, ne hoş diye söylenir.

Ekran Alıntısı 64

Kenan kapıda, kardeşinin çalıp-söylemesini görünce oldukça keyiflenir. Kızlar da nakarat yaparak eşlik ederler.

Ekran Alıntısı.PNG 27-7

Hale, elinde iki kadeh ile Kenan’a gider, Kenan görev başında içmem der ve teşekkür eder. İzin günümde gelirsen olur. Hale, o güne kadar iğlim dağılır. O sırada Ayşe pasta arabası ile gelir. Kenan’ı kapıda görünce çok şaşırır.

70

Mert, müstakbel kayınpederine Yaman için gitarı ne güzel çalıyorlar demi? Deyince, Barış Bey, bakıyorum hep başkalarının meziyetleri ile öğünüyorsun, der. Mert, zekice cevap verir. Övünülecek bir meziyetim olmadığındandır belki… Der. Eylül babasının Mert’e bu davranışını bozulur.

Şarkı bitiminde hayırlı olsun derler. Mira, çok mutludur, Yaman’a sarılır, dans ederler.

Ekran Alıntısı 66

Orkun ile Ada sahilde yürürken, Orkun Restauranta kalabalığı görünce açılış olduğunu tahmin eder. Ada, gidelim dans ederiz. Orkun içtiği biranın verdiği sarhoşlukla Ada’ya beni öp. Ada, o cesaret olmaz beklentiyi karşılamak olur der. Ada, şu kapıdaki adamı öpersem işte bu cesaret olur, fırlar kapıya koşar.

Ekran Alıntısı.PNG 27-9

Orkun, arkasından koşar,  Ada deli misin? O sırada Yaman kapıya gelir, Kenan’a Sedef Hanım seni çağırıyor, der. Kapıda kalan Yaman’a hızla koşup gelen Ada, ensesinden iki eliyle yakalayıp kendine çeker dudaklarından öper. Yaman, kendini zor kurtarır, ne oluyor be… Diye sorar. Ada, biz de oyun oynuyorduk görev icabı öpmek zorunda kaldım, der. Bu durumu gören Mira çok şaşkındır, elindeki içki kadehleri ile dona kalır.

Sude Hanım, Ada’yı elinden tutarak, Reyhan Arsen’in kızı Ada diyerek herkesle tanıştırır. Başta Asım Bey, Ender olmak üzere oldukça şaşkındırlar. Ve bu şaşkın bakışlar altında 27.Bölüm sona erer.

Ekran Alıntısı 68

Oldukça keyifli bir bölüm izledik gene. Derler ya zaman yağ gibi aktı, bal gibi de tat verdi. İşte böyle bir dizi Ay Yapım’ın Medcezir’i. Ece Yörenç’in kaleminden de bal damlıyor, döktürüyor adeta. Ellerine sağlık Ece Hanım.

Çağatay Ulusoy (Yaman) ve Serenay Sarıkaya (Mira) arasında o kadar güzel bir uyum var ki, sormayın gitsin. Oynamıyorlar gerçek gibi yaşıyorlar, yaşatıyorlar. Her ikisine de bravo diyorum, kutluyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com sayfasından ve diziden tarafımdan Print Screen yöntemiyle alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir