Dalya dedim, 100. Blog yazım.

Genel

30 Temmuz ’13

Kategori
Blog
Dalya dedim, 100. Blog yazım.

İlk blog yazımın yayınlandığı 14 Ocak 2013 tarihinden bu yana 6 buçuk ay geçti. Dalya dedim ve 100. Blog yazımı bu konuya ayırdım. Biraz önce yazar arkadaşlarımızdan Rıza Üsküdar’ ın “Her blog’da bir adım, iyi yolculuklar…” adlı blog yazısını okudum. Diyor ki, blog yazarlığında “Yürümeye devam ta ki koşacağımız ana kadar.” Ben de henüz daha yürüyorum.  Koşabilir miyim bilemem. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yazmaktan büyük keyif alıyorum.

Başta Tv. programları ve magazin olmak üzere 25 kategoride blog yazısı yazdım. Yazacağım konuyu önceden tasarlamam. Aynı gün, o an karşıma çıkan, aklıma gelen konuda yazmaya başlarım. Yazacağım konun araştırmasını yapmadan, çalakalem yazmam. Doğruluğundan emin olamadığım konularda, çekincemi belirtirim.

Allah sağlık verdiği mühletçe yazacağım. Genelde TV. Programları ve magazin konularında yazmamı eleştirenleriniz olabilir. Okuyucu isteği doğrultusunda hareket ediyorum. Okuma oranlarında genellikle ilk 12 arasında olmam beni şımartmıyor, söylediğim gibi keyif veriyor. Hepimiz amatör bir ruhla yazıyoruz, amacımız para kazanmak değil.

Tek rahatsız olduğum bir konu var. Milliyet Blog’ da yazdığım yazıları bakıyorum kaynak gösterilmeden muhtelif magazin sitelerinde birebir aynen alıntı yaparak, yayınlıyorlar. Keşke kaynak gösterseler canım kurban. Resmen bilgi hırsızlığı yapılıyor. Çünkü yazmak bir emek ister ve o emeği bizle veriyoruz. Ne yapalım Hz. Mevlana’ ın dediği gibi, ben de Hoşgörülü olmayı yeğliyorum.

Biz Blog yazarlarının sesini dünyaya duyurmaya vesile olduğu için, Milliyet blog’a teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca Milliyet Blog yayın ekibine Allah kolaylık versin diyerek, ayrıca yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Nice 100.Blog yazıları yazmak dileğimle…

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir