Çağatay Ulusoy, dünü, bugünü ve yarını,

Magazin

23 Temmuz ’13

Kategori
Magazin
Çağatay Ulusoy, dünü, bugünü ve yarını

Geçtiğimiz günlerde Hazal Kaya dünü, bugünü ve yarını ile ilgili blog yazmıştım. Aynı tür yazıyı Çağatay Ulusoy fanlarından gelen istek üzerine kaleme almak zorunda kaldım.

Çağatay Ulusoy 23 Eylül 1990 yılında İstanbul Bakırköy’de doğmuştur. Bulgaristan göçmeni (torna-tesviye’ den emekli), annesi Boşnak (muhasebeden emekli) orta halli bir ailenin 2 oğlundan ilkidir. Kardeşi Atalay şimdilerde 15 yaşındadır.

Ailesi Avcılar’ da oturan Çağatay, Avcılar Lisesinden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Tasarım Sistemleri bölümünü kazanmıştır. Aynı zamanlarda Ayla Algan’ dan oyunculuk dersleri almıştır. Ayrıca, haftada 2 kez Vahide Gördüm ve oyuncu Altan gördüm’ ün sanat okulu Akademi 35 Buçuk’ da oyunculuk eğitimi görmüştür. Selin Boronkay Mankenlik Ajansına bağlı olarak 2 yıl mankenlik yapmıştır.

15 Ekim 2010 yılında Best Model of Türkey yarışmasında en iyi manken dalında birinci olmuştur. Bu birincilik ona “Adını Feriha Koydum” dizisinde  “Emir Sarrafoğlu” karakteriyle başrol oynamaya hak kazandırmıştır. Aşk-ı Memnu dizisinden deneyimli oyuncu Hazal Kaya’ nın Partneri olmuştur. 2011 Ocak ayında yayınlanan,  dizinin ilk bölümlerinde jest ve mimiklerini pek kullanamayan Çağatay, Hazal’ın desteğini görmüş, Vahide Gördüm ve Metin Çekmez gibi tecrübeli oyunculardan faydalanmıştır. Zengin çocuğu Emir Sarrafoğlu’ u  canlandıran Çağatay bu rolün havalı, karizmatik görüntüsü kendine güveni sağlamış, 13 bölümden itibaren kendi sesini kullanmaya başlamıştır.

2011 yılı Haziran ayında sezon finali yapan dizide Çağatay Ulusoy iyice tanınmış, sevenleri çığ gibi büyümüş, adına Fan kulüpleri oluşturulmuştur. Oldukça yakışıklı, tatlı tebessümü, gülen gözleri ile beğenilmiştir. 1,88 boyunda, 82 kg. ağırlığındaki Çağatay, genç kızlarımız Barbie Bebeği (erkek versiyonu) olarak, gönüllerinde taht kurmuştur.

Temmuz 2011 yılında “Anadolu Kartalları” filminde Genç üsteğmen Ahmet Onur’ u canlandırmıştır. İlk sinema filmi olmasına rağmen oldukça üstün performans göstermiştir.

Eylül 2011 – Haziran 2012 AFK’ ın 2. i sezonumda Çağatay adeta bir Fenomen olmuş, sevenleri çığ gibi büyümüştür. Sezon finalinde Hazal Kaya’nın öldürülüp diziden ayrılmasından sonra, dizi Eylül ayında “Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu” olarak, Çağatay tek başına diziyi götürmek zorunda kalmıştır.

Bu bölümlerde Zeynep Çamcı Bayan Partneri olmuştur. Dört bölüm devam eden dizide Çağatay, çok sevdiği saçlarını sanatı uğruna kestirmiştir. Hazal Kaya fanları dizinin izlenmemesi için sosyal medyada inanılmaz anti-propaganda yapmışlar, düşen reytingler nedeniyle daha sonra dizi “Emir’in Yolu” olarak Gizem Karaca’nın katılmasıyla devam etmiştir. Sekiz bölüm devam eden Emir’in Yolu, Hazal fanlarının artan baskıları ve yayıncı kuruluşun ekonomik sıkıntıları nedeniyle dizi 24 Aralık 2012 de yayandan kaldırılmıştır. Bu olay Çağatay’ ı ziyadesiyle üzmüştür. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi, set aralarında Çağatay sigara içimlerini arttırmış, adeta yalnızlığa çekilmiştir. O sıralar yüzünde stres sivilceleri çıkmıştır. Arkasından o herkesi şaşırtan 25 Ocak 2013’deki nahoş olay başına gelmiştir. Daha sonra aylarca sessizliğini korumuş, basından kaçar, sevenlerine kendini göstermez olmuştur.

Best Model yarışmasına daha girmeden önce, Çağatay’ın oyunculuk merakı vardı. Bakırköy’de bir ajansa kayıt olmuş, ajans da oyuncuyu en son “Adanalı” dizisine figüran olarak gönderdiği söyleniyor. Eskiden günlüğü 30 liradan çalışan Ulusoy, daha sonra Adını Feriha Koydum dizisinden bölüm başına 30 bin lira almıştır. 2009 -2010 Tarihlerinde Arka Sokaklar dizisi ve Recep İvedik 3 filminde önemsiz figüran rollerine çıkmıştır. 2011 yılında “Anadolu Kartalları“ adlı sinema filmi ve 2012 de “Eve düşen Yıldırım” dizisinde konuk oyuncu olarak gözükmüştür.

Çağatay Ulusoy’ un Aşk trafiği de karışıktır. İlk önceleri kendisinden 15 yaş büyük, Menajeri Selin Boronkay ile birlikte yaşadığı ortaya atıldı. 2012 yazında Çeşme’de Berrak Tüzünataç’ la öpüşme sahnesi nedeniyle, aşk hayatında hatalarının kurbanı oldu. Gizem Karaca rol arkadaşı olması nedeniyle ile de asılsız dedikodular çıkartıldı. Daha önce de Pelin Rüya Isırgan ile dedikodular çıkartıldı. Şimdilerde Ferhan Şensoy’ un kızı Derya Şensoy ile adı anılmakta. Şayet Çağatay sözünde durursa, bir röportajında aynen şöyle diyor;  “Allah belamı versin, bu çevreden biriyle ilişki yaşamam. Büyük konuşuyorum ama 5 sene sonra da 20 sene sonra da bu düşüncede olacağım. Çünkü rahatsız oluyorum.” Dilerim Çağatay öyle olur. Bundan sonra sevenlerin seni, aşk dedi- kodularınla değil, sanatınla, dizilerindeki performansın ve üstün başarınla anmak istiyor.

Çağatay Ulusoy’ un gelelim bugünlerine. Oyuncular sitesi.com’ un açtığı bir yarışmada, hayranlarının büyük desteğiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında 100.781 oyla birinci sıraya yerleşmiştir. The O.C. Amerikan dizisinden Türkçeleştirilip, bize uyarlanacak “Aşk Hikayesi” dizisi için, prensip anlaşmasını 23 Ocak 2013’de yaptı. Partneri de Serenay Sarıkaya oldu. The O.C. dizisi 2007 yılında ATV’de “Duvar” adı altında 10 bölüm yayınlanmış, sonra da iptal edilmiştir. Dizinin yazılımını Ece Yörenç, Melek Gençoğlu ile yapıyor. Açıklamaya göre dizinin çekimleri 2 Ağustos’ta başlayacakmış. Dizinin müziklerini Toygar Işıklı yapıyor. En son oyuncu kadrosuna Hazar Ergüçlü katıldı. Önümüzdeki hafta çekimlerden önce tüm oyuncu kadrosu belli olacaktır. İyi bir iş çıkaracaklarını ümit ediyorum. Star TV. de Eylül ayında çıkacak dizi, ilk gösteriminde büyük ses getirmesini bekliyorum. Dizinin adı,  hala ısrar ediyorum, “AŞK HİKÂYESİ” olarak kalmalı, ilk öce Ay yapım bu ismi belirledi. Fox TV. de yayınlanan Güney Kore uyarlaması dizinin adını, inadına “Bir Aşk Hikayesi” koydu.

Gelelim Çağatay Ulusoy’ un yarınına. Ali Rıza Binboğa’ ın  “Yarınlar Bizim” şarkısı vardı. Çağatay “Yarınlar senin” diyorum. Ağlamak yok, gülmek var. Düşmanlık yok, dostluk var.  Yarınlar bizim. Çağatay o kadar mütevazi, boş gururu yok, kibri olmayan biri ki. Onunla çalışan yapımcı, yönetmen hayır lafı duymamışlar ağzından. Armağan Çağlayan bir programında Çağatay Ulusoy için, “Sıfır Kapris” ifadesini kullanmıştır. Mağazinmedya.com’un bir röportajında, Ayla Algan, hocalığının 50. Yılını kutluyormuş bu sıralar. Çağatay için, “Ekranda çok iyi duruyor Çağatay, ama biraz daha pişmesi lazım” ifadesini kullanmıştır. Bence pişti, Aşk Hikayesi’ de başarısını alkışlayacaktır izleyici.

Çağatay Ulusoy 2014 yazında bir sinema filminde mutlaka oynayacaktır. Oya Aydoğan ile Haber Türk gazetesi için bir röportajında; “ Oynamayı hedeflediğin rol?” Sorusuna verdiği cevapta; Çağatay, “Üniforma takıntım var. Pilotu oynamak çok keyifliydi. Denizciyi oynamak isterim” cevabını vermiştir.

Önerim, 2014 yazında Çağatay savaş gemisi ile sefere çıkan çakı gibi denizci teğmeni, Hazal Kaya da Sahil kasabasında onu bekleyen sevdiği kızı oynasın. Aralarında çocukluktan süregelen bir aşk var. Niye olmasın? Hazal – Çağatay fanları twitter’ da 2014 Yazına kadar parmaklarınız çalışsın.  Söz sizde. Mutlaka ama mutlaka bu ikiliyi bu konuda bir araya getirecek yapımcı çıkacaktır. Çağatay’ın evet diyeceğine adım gibi eminim. Hazal’ı ikna etmek zor olmasa gerek. Ne diyelim hayırlısı olsun.

Çağatay Ulusoy, oyunculuğunu ve modelliğini geliştirmek için önümüzdeki senelerde her iki konuda da yurt dışında çalışmak istiyormuş. Ama önce şu Deniz Teğmen Çağatay’ ı ve sevgilisi Hazal’ı görelim.

Çağatay, senin başarıların Fanlarını ve sevenlerini mutlu kılacaktır.

Yolun ve bahtın açık olsun.  Haydi… Yelkenler Fora…

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir