Paramparça / Gülseren, Rahmi Beyin çirkin tuzağına düşmedi!

TV Programları

Ekran AlıntısıPÇ9.SON1

Star Tv’nin olağanüstü dizisi “Paramparça” 9.Bölümü ile Pazartesi’nin reyting birinciliğini gene kimseye bırakmadı.  Erkan Petekkaya (Cihan) ve Nurgül Yeşilçay’ın (Gülseren) süper performansı işte bu diziyi izlenilir kılıyor.

Dünyanın en büyük bağımsız yapım şirketi Endemol, son aylarda ülkemizde ortaya çıkardığı işlerle göz dolduruyor, “Paramparça” gibi titiz bir çalışmanın ürünü olan yapımları izleyicinin beğenisini kazanıyor. 2015 yılında iddiasını sürdüren Endemol Türkiye, iki yeni dizisi ile geliyor. Star Tv’de yayına girecek, başrollerini Songül Öden ve Mert Fırat’ın oynadığı “Serçe Sarayı” ve Kadir Doğulu ile Elçin Sangu’nun yeni dizisi “Sevdam Alabora” yakında Atv ekranlarında başlayacak.

Paramparça hakkında bir takım yalan-yanlış iddialar ortaya atılsa da dizi 9.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Her hafta olduğu gibi gene reytinglerde her iki kategoride 1.sırada yer aldı. Bir Güney Kore dizsinden alıntı olsa da bu güzel yapımı, senaristlerimiz Yıldız Tunç, Murat Lütfü ve Metin Ali bize çok harika uyarlamış. Ayşe Önder, Mayki-Murat Başaran kalan müzik ekibinin yaptığı duygusal müziklerini ben çok beğeniyorum.

Gelelim 9.bölümde olanlara;

Ozan geçen bölümde annesine, suratını babasının bu hale getirdiği söylemiş, sonra da bu yaptığından pişman olmuştu.

Ekran AlıntısıPÇ9.1

Cansu, anne-babasına bir mektup bırakarak evi terk eder. Duygulu bir mektup yazar, Hazal geldi değil diye değil, hakkım olmayan bir hayatı yaşamaya devam edemem, öz kızınız olmasam da sizi canımdan çok seven kızınızım, der ve arkadaşına gider.

Ekran AlıntısıPÇ9.2

Telefonu kapalıdır, polis sim kartından onu bulmaya çalışır. Cihan Bey, çiftliğe gider, onu orada arar. Ata binerek, olabileceği yerlere dolaşır, arar. Dilara, Cihan’ın istememesine rağmen onunlar gelir. Dilara, Gülseren’den nefret ediyor, ona gitmemiştir.

Arabada aralarında şiddetli kavga geçer. Cihan, sen eve git ben Cansu’yu tek başıma arayacağım.

Gülseren’in dayanılacak gücü kalmamıştır. Mezarlığa gider, genç yaşta ölen annesini ziyaret eder. Can dostu Derya onu yalnız bırakmaz. Her şey geçecek, sabret biraz diyerek onu teselli eder.

Ekran AlıntısıPÇ9.3

Evde Hazal, Cansu’nun odasındaki eşyalarını, elbiselerini karıştırır, kıskançlıktan çatlar. Dede Rahmi onun odadan çıktığını görünce, sen Dilara’nın eşyalarımı karıştırıyorsun. Belli seni yetiştirenlerin ne mal olduğu… Sen ne yaptın Cansu’ya, ne dedin de kaçırdın torunumu… Bu evin öz kızı benim, sen git mi dedin?  Öz olman hiç bir şey değiştirmez. Kırk yıl burada yaşasan Cansu’nun yerini tutamazsın.

Ekran AlıntısıPÇ9.4

Rahmi Bey eve gelen Ozan’a kardeşin kayıp sen dışarıda fing atıyorsun diyerek fırçalar. Ozan, o şımarık Hazal yüzünden gitti, dağdan gelmiş bağdakini kovalıyor diyerek tepkisini gösterir. Dede Rahmi torunu Ozan’a zor zapt eder. Rahmi, kendi gidecek, tıpış tıpış.

Avukat Yıldırım, Cansu’nun telefonu kapalı o nedenle ulaşamıyoruz diyrek Cihan’a bilgi verir.

Gülseren ile Derya aralarında konuşurlar. Yapılmak istenen televizyon programında Ozan’ın kendisine ailemizin metresi dedi. Asıl beni üzen Cansu beni yanlış anladı. Sen de mektup yaz, yok olmaz mail atsana. Oğlu Serkan Gülseren adına bir mail adresi alır ve mail yazdırır.

Ekran Alıntısıprç9.8a

Eve dönen Cihan oğlu Ozan’a hesap sorar. Seni ben mi bu hale getirdim. Ozan, hayır deyince Dilara çok şaşırır. Ozan, sokakta biriyle kapıştım, babasından, annesinden özür diler.

Ekran AlıntısıPÇ9.5

Ozan Hazal’a bunun ne işi var burada, ben bu ailede yaşamak istemiyorum der ve çeker gider. Hazal, niye benden bu kadar nefret ediyor diyerek çok üzülür, ağlar. Onu sakinleştirmek gene Cihan’a düşer.

Ekran AlıntısıPÇ9.6

Cansu’nun sığındığı arkadaşının babası yaptığımız suç diyerek, Cansu’nun babasına telefon ederek haber verir.

Gülseren, Serkan yardım etse de mail yazamaz. Kağıda yazar, arkadaşı bilgisayara aktarır.  Her şeyi bütün açıklığı ile anlatır, mail gönderilir, Cansu gözyaşları içinde okur. Kalpten kalbe yol vardır, o söyler seni çok sevdiğimi…  Cansu ağlayarak hemen Gülseren’i arar, anne ne olur gel beni al, der. Evden kaçtığını söyler.

Ekran AlıntısıPÇ9.9A

Polis adresi bulduğu anda, Cansu’nun yerini arkadaşının babası bildirir. Cihan Bey, Dilara ile derhal giderler. Gülseren de bir taksiye atlayarak onlardan önce gider. Bu kavuşma çok duygulu olur.

Ekran AlıntısıPÇ9.7

O anda Dilara ve Cihan Beyde gelir. Cansu Dilara annesinden de özür diler. Cihan Bey de her zaman olduğu gibi Cansu’ya aşkım diye sarılır.

Cansu kardeşi Ozan’a Gülseren’in attığı mail paslar, annem masum der. Ozan de Gülseren’in suçsuzluğunu inanır.

Cansu Gülseren’e seninle kalamaz mıyım, Gülseren şimdi müsait değilim, sonra istediğin kadar kalabilirsin. Gülseren yoğun duygular içinde arkadaşının evine döner.

Evde Cansu’yu karşılama töreninde de duygusal anlar yaşanır. Ozan, bir daha bensiz bir yere gitmek yok.

Ekran AlıntısıPÇ9.8

Hazal da bütün zoraki tebessümü ile Cansu’ya hoş geldin der. Ben senin yerini alacak değilim, birbirimiz sevelim. Cansu’ya sarılır öper. Cansu bu durum pek hoşuna gitmez.

5586_2289_24012015_2

Gülseren arkadaşı Derya’nın evinde ağlar, onu misafir edecek evim bile yok, sığımım sana diyerek ağlar.

Evde yemek yerler. Cihan ben artık bu evde yaşamıyorum diyerek, gider. Ozan babası ile konuşmak ister. Birlikte çıkar. Gülseren Hanımla çirkin bir şey yokmuş diyerek, çok pişmanım, çok özür dilerim. Ozan, baba annemi tekrar sevemez misin der. Cihan, biz annenle mutlu değiliz diyerek durumu anlatır.

Ekran AlıntısıPÇ9.10

Cihan Bey Gülseren’ e telefon açar, tek başımayım konuşalım der. Ozan’ın kendisinden özür dilediğini söyler. Sen mi ikna ettin. Cihan, hayır Cansu bir şeyler söylemiş ona. Gülseren sen de evine dönsen. Cihan, sen karşıma çıkmasaydın da ben Dilara’dan boşanacaktım. Bizim evliliğimiz çoktan bitti. Ne olursun bir daha konuşmayalım.

Ekran AlıntısıPÇ9.11A Ekran AlıntısıPÇ9.11B

Gülseren’in boşanma davasını bakan avukatı telefon eder. Kocası Özkan’ın izini bulduklarını, Köln’de hapiste olduğunu haber verir.

Keriman Hanıma komşusu Gülseren’in gazetelerde çıkan resimlerini gösterir.

Gülseren avukata gider, konuşurlar. Konsolosluk kanalıyla tebligat yaparız. Duruşma tarihi alabiliriz.

Rahmi Bey, Dilara ile konuşur. Planlar bizde çok. Sen hiç merak etme, sen güven bana ben her şeyi halledeceğim. Bu iş iyilikle olmaz. İki paralık kadına yedirmeyiz. Şeytanı pabucunu ters giydirirler.

Ekran AlıntısıPÇ9.13

Cansu babası Cihan ile konuşur. Babasının çocukluğundan beri annesi ile geçimsizliğini bildiğini, her şeyin farkında olduğunu söyler. Biz çocuklar her şeyin farkındayız, bilmiyormuş gibi yapıyoruz sadece… Anne-babalarımızın ayrılmasını istemiyoruz, hangi çocuk ister ki. Cansu olgun biri gibi, mutsuzsanız ayrılın, ama her şeyi güzellikle halledin. Cihan, sen nasıl bi şeysin, ne güzel bir evlatsın… Cansu’m, aşkım diyerek sarılır.

Ekran AlıntısıPÇ9.12

Rahmi Beyin Petesburg’dan Sergen abi gönderdi diyerek, 100 bin dolar istediğini söyler. Dilara duyar, çek olarak verir. Dilara senin daha kaç para daha borcun var diye sorar. 200 dolar daha borcu kalmıştır. Bir daha böyle adamlar benim kapıma gelmesin.

Solmaz Hanım gelir, seni vakfa götürür. Vakıftakilerin yüzüne nasıl bakacağım diyerek gitmek istemez. Solmaz Dilara’dan aldığı haberleri kocasına telefonla yetiştirir.

Cihan’ın avukatı Yıldırım, şu yalan haber yapanı bulum. Bir de hastaneye davayı Gülseren ile birlikte mi açalım diye sorar. Cihan ben Gülseren ile konuşayım, sana haber veririm.

Gülseren’e Rahmi Bey arar. Özür dilemek istediğini söyler. Gülseren benim sizinle konuşacak hiçbir şeyim yok deyip telefonu kapatmak ister. Rahmi, Hazal’ın durumu kötü diyerek yüz yüze konuşmak ister. Bana öğle arası yarım saat ayırın konuşalım.

Keriman Hanım, Gülseren’in kaldığı Derya’nın evine gider, Gülseren’in adresini Derya’nın oğlu Serkan’dan öğrenir.

Gülseren, Rahmi Beyle buluşur. Rahmi Beye Gülseren Hazal’ı sorar, Hazal yaşamadığı bir hayatı tercih ettiğini söyler. İleride her şeyi anlayacak bana dönecektir. Rahmi, Dilara Hazal’ı Amerika’ya götürmek istiyor. Gülseren olamaz der. Sizin Cihan ile durumunuz ortaya çıkınca, Dilara boşanmayı kabul etti. Yalıyı da size bırakıyor, isterseniz orda oturusunuz. Dilara bunların karşılığında benden ne istiyor. Hazal’ı Cansu ile birlikte Amerika’ya götürecek, tabii kızları bir daha görmemeniz kaydıyla. Uyanık Reha Bey konuşmaları telefonuna kayda alır.

Ekran AlıntısıPÇ9.14

Keriman bir demet çiçekle Gülseren’in yeni işyerine gider. Alttan alır, ben ettim sen etme eve gel lütfen. Gülseren Keriman’ı dışarı çıkartır. Sen Özkan’ın hapiste olduğunu biliyordun bana söylemiyordun. Af et beni diye yalvarır.

Ekran AlıntısıPÇ9.15

Rahmi Bey, Gülseren ile konuşma kayıtlarını ses kayıt montajcısına götür. Konuşmanın sonuna, Tamam kabul ediyorum, Hazal sizin olsun, ama garantisiz olmaz” sesini montaj yapar.

Dilara, vakıf toplantısında yönetim kurulu arkadaşlarına çıkan dedi-kodular hakkında açıklama yapar. Öz kızının kendisinde kaldığını, Cihan’ın gayrı meşru kızı olsaydı tutmazdım. Onları daha geniş bir açıklama için eve brança davet eder.

Cihan Bey şirkette sermaye artırımı için yönetim kurul toplantısı yapacaktır. Tek amacı Alper’den kurtulmaktır. Dilara avukatı Candan Hanıma gider. Cihan Beyle boşanma davasını konuşurlar. Dilara boşanmıyorum diyerek keser atar.

Ekran AlıntısıPÇ9.16

Alper Dilara’ya telefon eder. Cihan, hani sermaye artırıma gidemezdi, bak gidiyormuş. Dilara, sermaye artırımı için ne kadar gerekiyorsa ben öderim, der. Ben Dilara ile Alper’in arasındaki ilişkiyi tam çözemedim.

Rahmi Bey ses monta-j kaydını telefonuna yükletir, bedelini de öder.

Gülseren eve gelir, Keriman lahana sardım diyerek sofraya davet eder. Gülseren sofraya oturmaz, giyinir ve evden çıkar. Pencereden bakar, fotoğrafını çekmek ister, ama Cihan’ı göremez.

Gülseren Cihan Beyle buluşur, dava için nüfusunu Cihan Beye verir. Gülseren kendimi iyi hissettiğimde hep kötü bir şey olacağından korkar olduğunu söyler.

Rahmi Bey eve gelir, oldukça da keyiflidir, kaydı Dilara’ya dinletir. Dilara dinleyince baba inanamıyorum. Dilara baba, Cihan bunlara inanmazsa, sen yanlış anlamışsız, öyle demek istiyor derse ne yapacağız? Rahmi Bey, elimizde kapı gibi kayıt var, hiç kıvırtacak hali yok.

Cihan Bey kaldığı otele gelir, odada Dilara onu bekliyordur.

Ekran AlıntısıPÇ9.17

Cihan, ne işin var senin burada diye sorar. Dilara, sana gerçekleri dinletmeye geldim. Telefon ses kaydını açar, dinletir. Cihan ben dinleyince şok olur. Ağzından vay be sözü çıkar.

Ekran AlıntısıPÇ9.18

Dilara, işte gerçek Gülseren bu… Sana bunu anlatmaya çalıştım. Hem yetiştirdiği kızından, hem öz kızından para için vazgeçebilecek bir insan. Servet için onlardan vazgeçiyor. Dünya malı için, yazık anneliği buraya kadarmış işte. Gözünü kamaştıran bir teklif için çocuklarından vazgeçebilecek bir kadın. Bak Cihan, ben seni suçlamıyorum, seni anlıyorum, lütfen artık gerçekleri gör.

Cihan yutkunur.  Sağ ol… Çok sağ ol. Der. Şimdi sana göndereceğim, belki Gülseren’le yüzleşmek istersin.  Cihan, durur, düşünür. Bu kaydın başka bir versiyonu var. O kaydı dinlemek ister misin? Açar telefonunu koyar yatağın üstüne. Baştaki konuşmalar aynı. Tam montaj yerinden itibaren. Gülseren, siz beni ne sanıyorsunuz, satılık mıyım ben. Para pul malk mülk her şey sizin olsun, kızımı size vermeyeceğim. Tamam, belki ben onun geleceğini garanti altına alamam. Ama ileride ne olacağı hiç belli olmaz Rahmi Bey. Bakın kuru ekmek yerim, taş da yatarım, yine de kızımı size vermem. Dünyaları verseniz onun da tırnağı olamaz. Benim anneliğimi de satın alamayacaksınız, insanlığımı da satın alamayacaksınız. Ben şimdiye kadar anlınım teri ile para kazandım.  Ne kızıma haram lokma yedirdim, ne de kendim yedim. Bu konuşmaları da Gülseren taksitle yeni aldığı telefona kaydetmiştir.

Ekran AlıntısıPÇ9.19

Bu defa, Dilara bozum olur. Cihan, işte gerçek bu… İnanmıyorum sana, babam gibi, bir ahlaksızla böyle bir işbirliği yapıp, böyle bir tezgah kurdun ha… Sen nasıl bir insan oldun böyle. Ne oldu sana. Sen nasıl bir şeyin içine düştün. Benim evlendiğim Dilara değilsin sen. Şan şöhret falan, ama senin bir kişiliğin bir duruşun, bir haysiyetin vardı Dilara. Yıllarca bu evliğe katlandım. Çünkü bir kişiliğin, bir duruşun vardı gerçekten. İçimde sana şu kadar bir saygı vardı, onu da söktün aldın. Yazıklar olsun. Çocuklarımı o evden alacağım. Seninle babamla yaşatmayacağım. Siz gibi tezgahçı, kumpasçı insanlarla birlikte olmayacaklar. Onları zehirleyemeyeceksiniz. İzin vermeyeceğim.

Ekran AlıntısıPÇ9.20

Dilera tek bir kelime etmeden çantasını alır, kapıyı çarpar gider. Cihan yatağın kenarına oturur, kalır. Ve 9.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıPÇ9.SON

Gülseren bu tuzağa nasıl düştü derken, Meğerse Rusya görmüş Rahmi Beyin oyununa gelmemiş, o da tedbirini almış, kendi telefonuna konuşmaları kaydetmiştir. Kısasa kısas. Cihan’ı da olabilecek çok büyük sıkıntılardan kurtarmıştır. Şimdi haftaya ne olacak, artık Cihan’ın Dilara’dan boşanmak için hiçbir engel kalmadı. Bu boşanma gerçekleşecek mi? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir