Hazal Kaya, dünü, bugünü ve yarını,

Magazin

20 Temmuz ’13

Kategori
Magazin
Hazal Kaya, dünü, bugünü ve yarını

Güzeller güzeli Hazal.


Gaziantep’te 1 Ekim 1990’da doğan Leyla Hazal Kaya, ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda, Liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur.

Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak, 2006 yılında yer almıştır. 2007 yılında ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynamıştır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir.

Halit Ziya Uşaklıgil’ in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde köşkün sahibi Adnan beyin kızı Nihal’ i canlandırmıştır. Bu dizide Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat ile oynamıştır. Başarılı bir performans sergileyen Hazal Kaya, bu dizi ile esas kendini göstermiştir.

Show TV. de 14 Ocak 2011 de başlayan “Adını Feriha Koydum” dizisinde, 2010 Best Model 1.si Çağatay Ulusoy ile baş rol oynamıştır.  Dizide kapıcı kızı Feriha’ ı canlandıran Hazal Kaya, güzel gözleri, bebek gibi yüzü, üstün performansı ile ünlenmiştir. Feriha, Emir ile yaşadığı duygusal aşkı oyunculuktan da öte, sanki gerçekten yaşamış, izleyiciyi de yaşatarak kitleleri kendisine bağlamıştır. Dizin ikinci sezonunda  (Eylül 2011 – Haziran 2012) Çağatay ile adeta birer fenomen olmuşlardır. Adlarına Fan Kulüpleri oluşturulmuş, Fanatikleri on binleri geçmiştir. Çağatay Ulusoy ile iyi bir Partner olmuş, dizi Cuma gecelerinin reyting rekorlarını kırmıştır. Hazal, oyunculuğu ve prensipleriyle Çağatay’ a iyi bir örnek olmuştur.

Seyirci 3. Sezonu beklerken Hazal Kaya 29 Haziran 2012’de dizin sezon finalinde öldürülmüş, diziden ayrılmıştır. Burada yapımcı Barış Yöş’ ün ikircikli davranışı Hazal’ı dizide tutamamıştır.

2012-2013 sezonu için Adam Filmle anlaşan Hazal, “Son Yaz Balkanlar 1912”  adlı dizide “Emine” rolünde oynamaya başlamıştır. Tardu Flordun, Tuğçe Kazaz ve Furkan Palalı ile 4 bölüm oynamıştır. Bu dizi çekimleri için Makedonya’ ya gitmiş, iyi performans çıkarmasına rağmen, gerekli reytingleri alamamış, dizi yayından kaldırılmıştır.

Hazal Kaya üç lisan bilmektedir. Güzel Türkçesinin yanı sıra, İtalyanca, İngilizce, sonra da Almanca’ yı öğrenmeye başlamıştır.

Sinema filmlerinde de boy gösteren Hazal, 2011 de Çalgı Çengi’de yardımcı oyuncu, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm konuk oyuncu, Ay Büyürken Uyuyamam,  “Hülya” rolüyle başrol, 2012’de Bu Son Olsun, “Lale” rolüyle başrol, Otostop “Aslı İlhan” rolüyle yardımcı oyuncu, 2013’de Mavi Dalga “Arzu” rolüyle konuk oyuncu olarak oynamıştır.

Reklam filmlerinde de ekranlarda görmekteyiz. Cola Turka, Ritmix, Nescafe, Tofita ve deterjan reklamlarında oynamıştır. Bu reklam filmlerinden iyi de para kazanmıştır.

Hazal Kaya’nın kazandığı ödüller;  2011’de Ayaklıgazete.com Ödülleri (En Güzel Kadın ve Erkek Oyuncuları). Dizifilm.com Oscarları (En iyi Drama Kadın Oyuncusu), 2012’ de Sosyalmedya.cc.ödülleri (En iyi kadın oyuncu-AFK), Eniyisec.com Ödülleri (En iyi kadın oyuncu-AFK),  Bakmoda.com ödülleri (En iyi kadın oyuncu-AFK),  2013’de Sayidaty Arap Dergisi (En iyi Türk kadın yıldızı), Sizcene.com Ödülleri (Türkiye’nin En Güzel Bayan Dizi Oyuncusu), Magazincity.com Ödülleri (En iyi Dizi oyuncusu).

Boyu 1,58 cm olan Hazal Kaya, dalga geçenlere gülerek cevap vermektedir. “Ben kısa boyluyum, bu halimden de çok memnunum. Kısa boyumun müthiş faydasını da gördüm.Okul kantininde hep aralardan öne geçerdim mesela…” Gülerek anlatmıştır.  “Zararını da gördüm, okul sıralarında hep en önde oturmak zorunda kaldım”.

Güzel kızımız Hazal Kayanın aşk trafiği de bir hayli hareketlidir. 2010 yılında Mehmet Aslan ile aşk dedikoduları yapılmıştır. O zaman Hazal Kaya19, Mehmet Aslan 27 yaşındaydı. Daha sonraları, Fotoğrafçı Cahit Baha Pars (37 yaş) ile 2 yıllık bir arkadaşlığı olmuştur. Sonrada bu ilişki bitmiştir. En son Tolga Şevik’ in kuzeni Sarp Bozkurt ile bir yıla yakın arkadaşlıkları olmuş, sonrada Hazal’ın Amerika’ya gidişiyle bu ilişki sona ermiştir.

Son Yaz Balkanlar dizisinden sonra uzun zaman dinlenen Hazal Kaya Ocak ayı dil eğitimi için New York’a gitmiştir. Nisan ayı içinde Tims Productions “Feyruz” adlı bir dizi için Murat Yıldırım ile Hazal kaya teklif götürmüş, ancak gerçekleşmemiştir.

Mayıs 2013 sonlarında Amerika’ a oyunculuk eğitim almak için giden Hazal Kaya için, kimileri fazla kiloları için zayıflama kampına gittiği iddia edilmektedir. Her ne sebep olursa olsun gayet doğal, biri oyunculuk eğitimi, yani istikbali, diğeri de sağlığı için gitmiş. Burada yadırganacak bir şey yok. Gayet doğal.

Hazal Kaya yeni sezonda, Eylül ayında Kanal D’ de yayınlanacak, yapıncı Faruk Turgut’ un, “Son Aşk” dizisinde oynayacakmış. Yeni sezonun iddialı dizilerinden biri olacağı şimdiden söyleniyor.  Hazal Kaya (Azra), Hakan Kurtaş (Kerem), Aslıhan Gürbüz (Şebnem) ve Nebahat Çehre başrol oyuncuları şimdiden belli. Hazal imza atmadı henüz, sonradan değişir mi bilemem. Senaryosunu Serdar Soydan ve Nuran Evren Şit’ in yazacağı ve yönetmenliğini Ömür Atay’ ın yapacağı “Son Aşk”  dizisi farklı ve iddialı hikâyesiyle ses getirecektir umarım. Bu dizide “Azra” karakterini oynayacak olan Hazal Kaya bir Tenis Hocasını canlandıracakmış. Bu durumda öğrencisi Kerem olacak. Bu ikili arasındaki ihtiraslı bir aşk yaşanır. Aralarına girecek üçüncü kişi Şebnem olur. Güzel bir iş çıkacak eminim. Eylülde hep birlikte seyredip göreceğiz. Şimdiden Fanları (A.F.K)’ da ki aşkı anımsatan, (A.Ş.K) koydular adını. Hazal Kaya Amerika’dan döndü, form tutarak, moral depolayarak. Önümüzdeki hafta daha detaylı bilgileri kendisinden, ilk ağızdan duyacağız.

Hazal Kaya’nın yarını ne olacak diyorsanız, hakkında çok laf etmeğe gerek yok. Güzellikse onda var, (Ben ona Barby bebek diyorum) oyunculuksa onda, o kabiliyet de var ki, Adını Feriha Koydum dizisinde fazlasıyla gösterdi. İstikbali açık, geleceğin aranan bayan yıldızlarından biri olacaktır.

Hazal Kaya ile Çağatay Ulusoy önümüzdeki sezon dizilerinin bitiminden sonra mutlaka aynı projede yer alacaklarını iddia ediyorum. Zira her ikisinin sevenleri ve fanları bu birlikteliği mutlaka, ama mutlaka istiyor. Bu sıcak güneşe, kar dayanmaz. Ben bunu görmezlikten gelecek Yapımcı da tanımıyorum. Hazal Kaya’nın Adını Feriha Koydum dizsinin üçüncü sezonunda oynamadığı için “Keşke oynasaydım, ayrılmasaydım” dediğini duyar gibi oluyorum. Gani Müjde’nin bir lafı var: “Tekne sizi bırakmadan siz onu bırakmayın”.

Hazal, unutma senin sevenlerin ve Fanların Çağatay Ulusoy ile bir projede daha görmek istiyor. Dizi ya da sinema filmi de olabilir.

Yolun Açık olsun Hazal Kaya, o güzel gözlerinin içi hep gülsün.  Tüm güzellikler başarılar daima seninle olsun.

Buradan ayrıca belirtmek isterim. Hazal ve Çağatay Fanlarının tarafıma attıkları Mail ve twitter ile beni yönlendirdikleri ve de tarafıma gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Not: İzinsiz yazıdan alıntılar yapılması yada kaynak belirtilmeden aynen yayınlanması yasaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir