Adını Feriha Koydum, Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu,

TV Programları

03 Temmuz ’13

Kategori
TV Programları
Adını Feriha Koydum, Çağatay Ulusoy'un oyunculuğu

Yaz dizileri kanallarda boy göstermeye başladı. Bunun yanında eski dizilerin tekrarı bazı kanallarda yayınlanıyor. Show TV de eski süper fenomen dizisi Adını Feriha Koydum’ u iki haftadır ilk bölümünden itibaren 10 bölüm yayınlandı.

Ben burada dizinin Emir’i, Çağatay Ulusoy’un oyunculuğundan bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda magazin basını onun sansasyonel haberlerini çok yaptı. Oldukça da üzerine gittiler. Ben bunlardan bahsetmek istemiyorum. Onun daha çok öne çıkartması gereken oyunculuğundan başarısından söz edeceğim.

Çağatay Ulusoy 2010 Best Model birincisi olmasıyla bu dizideki rolü kaptı. Deneyimli güzel oyuncu Hazal Kaya partneri oldu. Bu onun şansıydı. Dizide Vahide Gördüm, Metin Çekmez gibi tecrübeli oyuncularla oynadı. Onlardan çok şey öğrendi. İlk bölümlerde çekingen, çok mahzun bir yüz, jest ve mimikler zayıf bir Çağatay Ulusoy izledik. İlerleyen bölümlerde gittikçe kendini geliştirdi. İzleyici tarafından “Emir” karakteri çok beğenildi. İnanılmaz olumlu tepkiler aldı. Bu onda doping etkisi yaptı. Hırslandı, bu ilgi ve sevgiye layık olabilmek için çok çalıştı, kendisini ve oyunculuğunu geliştirdi. Seslendirmelerde 13. Bölümden itibaren kendi sesini kullanmaya başladı.

Artık Haziran 2011 dizi 24.bölüm sezon finali yapmış, Çağatay Ulusoy dizide gösterdiği performansı ve düzgün fiziği, yakışıklı bir genç olması ve de tatlı tebessümü genç kızların hayran olduğu bir oyuncu olmuştur.

Temmuz 2011 de “Anadolu Kartalları” filminde rol almış, ilk sinema filmi olmasına rağmen bana göre, Pilot Teğmen Ahmet Onur rolünde oldukça başarılı olmuştur.

Adını Feriha Koydum dizinsin ikinci sezonunda Çağatay Ulusoy deneyimini ve oyunculuğunu geliştirmiş, çok sevilen adeta bir fenomen olmuştur. İzleyici Emir – feriha aşkını, onlarla adeta yaşamıştır. Hem Hazal için, hem de Çağatay için Fan kulüpleri kurulmuştur.

Haziran 2012 de herkes final yapacak derken, dizi sezon finali yapmış, Feriha’ı kurşunlanmış, ölmüş ve diziden ayrılmıştır. Çağatay Ulusoy tek başına, Eylül 2012’de diziyi sırtlanmak zorunda kalmıştır. Adını Feriha Koydum Emir’in yolu adlı dizide rol alarak karşımıza bambaşka bir “Emir” karşımıza çıkıyor. Saçlarını 3 numara kesmiş, karısının yasını tutan bir serseri tip. Ben Çağatay Ulusoy’u oldukça başarılı buldum, performansını çok beğendim.  Hele 71.bölümde evine gelen Koray ile sarılıp ağlaması hem duygusal hem de rol model yönüyle çok çok başarılıydı. Artık oyuncu olarak oturmuş, kendine güveni tam, rolün hakkını veren bir kişi olmuştur.

Hazal ve Çağatay fanları ikiye ayrılmıştır.  Hazal fanları dizinin Hazal’ sız devam etmemesi ve dizinin sona erdirilmesi için Sosyal Medyada anti propagandalar yapması, Çağatay’ı çok üzmüş, hatta dizideki performansını etkilediği gözlenmiştir. Daha çok sigara içer olmuş, set aralarında yalnızlığa tercih etmiştir. Hatta o devrede yüzünde sivilceler oluşmuştur. Yayıncı kurulusun o sıralarda ekonomik sıkıntıları olması nedeniyle bilindiği gibi Emir’in Yolu finalsiz bitirilmiştir.

Çağatay Ulusoy kim ne derse desin aranan bir oyuncu olmuştur.  Medya devamlı takip etse de evine kapanıp, Ay Yapım ile anlaşmaya vardığı, The O.C. “Bir Aşk Hikayesi” dizisi için çalışmıştır. Defalarca O.C dizisinin bölümlerini seyrettiğini tahmin ediyorum. Ben de The O.C. 15. bölümüne kadar seyrettim. Ryan Atwood karakterini oynayan Ben McKenzie ile Çağatay arasında çok benzerlikler gördüm. Hatta iddia ediyorum bu rolü Çağatay daha güzel oynayacağını düşünüyorum. Burada hassas çizgi, bize adapte edilecek olan uyarlaması. Bire bir kopya yapılırsa tutmaz. Amerikan kültürü bize göre örf adetleri çok farklı. Esprileri soğuk, kültür farkı var. Burada asıl iş Ay Yapımın senaristi Ece Yörenç’e çok iş düşüyor. Bizim toplum kültürüne uygun bir şekilde konuyu işleyebilirse çok harika olur. Ece Yörenç’in açıklamalarına göre, dizinin ilk 2 bölümün yazılımı bitmiş, üçüncü bölüm yazıyormuş. Marisa rolünün de Serenay Sarıkaya’ a çok yakışacağını tahmin ediyorum.

Eylül 2013 Star TV. de yeni sezonda süper bir dizi olacak, “ Aşk Hikayesi”.

Çağatay Ulusoy esas oyunculuğunu bu dizide gösterecek.  Ben Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve rol alacak diğer oyunculara şimdiden başarılar diliyorum.

Gönlünüzce bir dizi olması dileklerim ile.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face: ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir