Güllerin Savaşı / Gülru, intikam için Cihan ile evleniyor!

TV Programları

10411153_15608645

Kanal D’nin aşk ve darama dizisi Güllerin Savaşı’nda Gülru, sırf Gülfem Hanımdan intikam almak için kardeşi Cihan ile evleniyor. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı yayınlanan 26.bölümü gene AB’de 1.sırada yer aldı. Total’de de 6.sırada yer almış.

Medyapım şu sıralarda dördüncü senaristleri ile çalışıyor. Karayazı Grubu senaryoyu yazıyor. İlk senaristlerimiz devam etselerdi ne olurdu acaba? Cihan ile Gülru’yu evlendirmeyi düşünürler miydi? Gülfem ile Gülru’nun Güllerin Savaşında bu noktaya gelinir miydi? Şimdi bu duruma Gülru nasıl geldiğinin hikayesini özetleyelim.

Mert’in babasından sonra, Gülru’nun babası Salih Bey de kalp krizinden öldü. Cahide Hanım oğlu Ömer’e Gülru’dan ve torunu Taner’i Çiçek’ten ayırmak için Salih’e gösterdiği resimler nedeniyle kalp krizi geçirdi ve Ömer Beyin bütün Çabalarına rağmen öldü. Gülru tam gerçeği bilmemesi nedeniyle, Ömer’i suçladı ve onu terk etti. Asıl gerçeği bölüm sonunda Cahide ile Gülfem’in aralarında konuşmalarını duyunca öğrendi.

Bütün kızlar babalarının ölüme ile perişan olurlar. Evde 4 kız kardeş öksüz kalır. Gelenlerin taziyelerini Mesude’nin kayın validesi ve kocası Yener kabul eder. Mert de bu acılı ortamda Gülru’ya şirin gözükmek için yanındadır.

Ömer ne yapsa da kendisini ifade edemez, babanı ben öldürmedim dese de, Gülru’nun kendisini af etmesini sağlayamaz. O sırada gelen Cihan Ömer’in üstüne yürür, Gülru’yu sarılarak teselli etmeye çalışır.

Ekran AlıntısıGS26.1

Çiçek benim yüzümden babam öldü diyerek kendisini suçlar. Ablası Yonca’ya da çok kızgındır. Babama o resimleri sen gösterdin diye tartışırlar, dışarı kaçan Yonca’nın peşinden giden Gülru, doğruyu söylemesini ister.  Yonca ben yapmadım, der. Ama sadece Gülfem Hanımın fotoğrafları aldığını söyler.

Ekran AlıntısıGS26.2

Gülru sinirle Gülfem Hanıma giderek, o fotoğrafları sen mi babamla paylaştın diye hesap sorar.

Ekran AlıntısıGS26.3A Ekran AlıntısıGS26.3B

Gülfem Hanım, kesin bir dille hayır, der. Gülru, eğer babamın ölümüne de imza attıysan gerçekten kork benden diye rest çeker. O an gelen Cihan müdahale eder, Gülru dinlemeden orayı terk eder.

Gülfem Hanım sinirle hizmetlisi Halide’ye, bir işe yaramıyorsun, vır vır ediyorsun diye bir dolu laf söyler. O sırada telefon eden Duygu’dan da bebeğinden de kurtulmam lazım diye söylenir, işe gider.

Ekran AlıntısıGS26.4A

Taner amcası Ömer ile oturup bir güzel dertleşir. Karşılıklı oturup konuşurlar. Taner ben ne yapacağım diye dert yanar, Çiçek ile ne yapacağını, nasıl yardımcı olacağını sorar.

Ekran AlıntısıGS26.5

Mert Gülru’nun bu acı günlerinde yanında olur, acısını paylaşarak tekrar yakınlaşmak ister. Gülru, teşekkür ederim, yanımda olduğum için, gerçekten çok teşekkür ederim. Ne olursa olsun hep çocukluk arkadaşımsın sen benim.

Ekran AlıntısıGS26.6A

Duygu Gülfem Hanıma gelirken cüzdanını düşürür, Mert alıp verir, bir dolu da laf işitir. Halide önce Duygu’yu içeri sokmak istemez. Sonra içeri alır, Gülfem Hanımı bekleyin der. Duygu’yu beklerken bir rezene çayı yapar. Amacı Gülfem’e yardımcı olmaktır. Çaya bebeği düşürmek için ilaç koyar.

Gülfem Hanım ekibini toplar, şampanya patlatıp aldığı ihaleyi kutlayacaktır. O an telefon gelir, ihaleyi alamadığı öğrenir, öfkeden çılgına döner. Gülfem Sipahi bu güne kadar girdiği hiçbir ihaleyi kaybetmemiştir, diyerek bu ihale dosyasını hazırlayan dört kişiyi işten kovar.

Ekran AlıntısıGS26.7

Daha sonra da ihaleyi veren şirketten Cüneyt Beyi arayarak, ihaleyi iptal ettirir. İhaleyi Gülru’nun şirketi kazanmıştı. Bu haberi patronu senin çizimlerin ile kazandık diye verir. Gülru babasının mezarı başında göz yaşı döker. O sırada yanına Ömer gelir. Ömer, yüzüme bakmak zorunda değilsin, beni görmek zorunda da değilsin. Ama ben senin yanındayım. Çünkü seni seviyorum. Hayatından gitmiyorum. Senin canını yakan benim canımı alıyor. Ama teslim olmayacağım. Senin kalbin, artık benim de kalbim. Der ve sessizce gider. Gülru etrafına bakar göremez.

Ekran AlıntısıGS26.8

Duygu rezene çayını içince kötü olur, karın ağrısı ile kıvranarak evi terk eder. Mert arabasını kullanarak onu hastaneye götürür. Duygu düşük yapar.

Tener konuşmak için Çiçek’e mesaj atar. Yonca’ya rağmen Çiçek onunla konuşur. Babam bizim yüzümüzden öldü, bir daha gelme, karşıma çıkma der ve terk eder.

Ekran AlıntısıGS26.9

Cahide Hanım oğlu Ömer ile konuşur, bana niye suçlu gibi bakıyorsun diyerek tedirgin olur. Cahide Hanım sonra Gülfem’i arar, Ömer her şeyi anladı, beni suçlu görüyor. Gülfem ben seni yarın arayacağım, sakin ol.

Gülfem hastanede Duygu’nun yanına gelir, bebeğimi siz düşürttün diye onu suçlar. Mert’in yanında olmasını da çok şaşırır. Gülfem bu olayı gizli tutun diyerek hastane personeline talimat verir. Mert’in eline bin lira verir, sen sabaha kadar yanında kal. Mert, ben insanlık için kalırım der ve parayı kabul etmez.

Ekran AlıntısıGS26.10

Gülru bahçede ağlarken yanına Cihan gelir. Cihan benim de babam öldüğünde bana sarılmıştın, oh çekerek bütün acılarımızı dindirmiştik. Gülru’ya sarılır, birlikte ağlarlar. O sırada gelen Gülfem Hanım müdahale eder, Cihan’ı odasına gönderir.

Ekran AlıntısıGS26.11

Gülfem Hanım sabahki konuşma havada kaldı, fotoğraf meselesini konuşmak ister. O fotoğrafları Yonca’dan aldım. Çünkü Yonca’nın Ömer’i ve ailesini zor durumda bırakmasını göz yumamazdım. O fotoğrafları Cahide ile dostluğumuz için aldım ve imha ettim. Bu konuda başka bir şey söyleyecek durumum yok. Bu konu burada kapanmıştır. Gülru, öyle olsun. Sizin için kapansın. Umarım bir gün benim için de kapanır. Gülfem, kinayeli olarak, bu arada tebrik ederim, ihaleyi kazanmışsınız. İhale senin için iyi bir başlangıç oldu.

Gülru işine döner. Süreyya Hanım çok iyi oldu, kutlama yapacaktık. Gülru ben kutlamaya değil çalışmaya geldim. Şampanyalar açılır.

Ekran AlıntısıGS26.12

O sırada gelen telefon, ihalenin iptal edildiğini bildirir. Şampanyalar içilmez. Patron, ihale iptal edilmiş Gülru, der. Gülru, çalışacağız tekrar kazanacağız. Süreyya Hanım sen Gülfem’in yanından geliyorsun ama onu daha tanımamışsın. O işi masa başında kazanır.

Ekran AlıntısıGS26.13

Gülfem Hanım keyifle banyosunu yaparken hastaneden telefon alır. İçtiği çayda etken bir madde olduğu tespit edilmiştir. Hemen yapılması gerekeni talimatı verir, sonuçları gizli tutulmasını ister. Doktor da Duygu’ya test sonuçlarının normal çıktığını söyler. Duygu yalan diye itiraz eder. Mert onu sakinleştirir.

Gülfem Hanım Halide’ye, ne yaptın sen diye bağırır, çağırır. Hangi cesaretle yaparsın, cinayet işledin sen. Halide’nin gırtlağını basar.

Ekran AlıntısıGS23.14A

Ben seni görmek istemiyorum diyerek kapı dışarı atar. Cihan gürültüye koşar. Halide ben ne yaptıysam senin için yaptım. Cihan ablasına ben o bebeği bakarım ama, Duygu ile evlenemem.  Gülfem, Duygu’nun bebeği düşürdüğünü söyler.

Ömer Bey, hastanede Duygu’nun bağırışlarını duyar, odaya girer. Bebeğimi öldürdüler. Gülfem yaptı, bu hastane test sonuçları ile oynadı. Ömer yol gösterir, geç kalmış değilsin, herhangi bir hastanede tekrar yaptırabilirsin.

Gülru, yeni çizimleri yaparken Süreyya Hanım, boşuna uğraşma bu iş bitti, Gülfem masada kazandı, cephede de kazanacaktır. Gülru, anladım siz pes etiniz, ama ben pes etmem. Alır dosyasını ben evde çalışırım.

Çiçek telefondaki Taner’in resimlerini siler ağlar. Onu gören Yonca sen babam için değil, aşk acısından ağlıyorsun deyince Çiçek, ne istiyorum biliyor musun? Babamın yanına gitmek istiyorum.

Ekran AlıntısıGS26.15

Cahide Hanım Gülfem’i arar, çok perişan olduğunu söyler. Gülfem akşama gel konuşalım.

Ömer Bey hastanede perişandır, odasına çekilir, telefon bağlamayın. Gülru’yu düşünür. Eski güzel günleri hatırlar. Gülru da eve giderken yolda neredeyse araba çarpar. Zor kendisini durdurur.

Çiçek Yener’in annesinin ilaçlarını almış gitmiştir. Yonca söylediklerini hatırlar. Taner’i arar, Çiçek kendini öldürecek, der. Çiçek babasının mezarı başında ağlar, çok az kaldı yanına geliyorum. Bütün ilaçları içer.

Cihan ilaçlarını içmiyor diyerek Halide Gülru’ya gelir. Gülru benim işim var dese de Cihan’ın kapısına gider. Cihan, ben seni seviyorum, yalvarırım evet de diye kendi kendine konuşuyordur.

Ekran AlıntısıGS26.16

Taner Çiçek’i babasının mezarı başında baygın bulur. Hemen arabaya götürürler.

Ekran AlıntısıGS26.17

Gülru, Cihan’ın ilaçlarını içirir. Cihan ben kötü kalpliyim der. Gülru onu konuşarak ikna etmeye çalışır. Cihan ben seni mutlu ederim, göz yaşlarını dindiririm. Ben babanın katilini unuttum, sana da unutturacağım.  Sen bana evet dersen, her şeyi unuttururum. O sırada Yonca telefon arar, Çiçek’in acı durumunu bildirir.

Ekran AlıntısıGS26.18

Ömer Bey kapı önünde tartışan Yonca ile Taner’e iyi olduğu haberini verir. Hızlı davranıldı, midesi yıkandı. Ama çıktıktan sonra psikolojik testte ihtiyacı var. Taner ile Yonca içeri yanına girerler. Ömer Gülru’nun elinden tutar.  Gülru, bana yüzünü dönmesen de hepsi geçecek, bir tek babanın hasreti kalacak içinde… Bana arkanı ne kadar dönersen dön, ben bu acıya da, bu özleme de hepsine ortak olucam. Seninle her şeyi paylaşacağım. Gülru hiç konuşmaz.

Yonca kardeşi çiçek’in başında af et diyerek ağlar. Gülru kardeşini öper, ben eve gidiyorum, ablama belli etmeyelim.

Duygu’yu Mert evine getirir. Annen yok mu senin, bir tas çorba yapsın. Mert para için mi Cihan ile evelenecektin. Para için yapılır mı bu iş diye Duygu’ya söylenir. Ne işin var senin o deli çocuk ile.

Ekran AlıntısıGS6.19

Gülru ablası Mesude’nin yanına gelir. Kaynana dilinden Gülfem Hanımın mutfağında çalışır, hem söylenir, hem ağlar. O fotoğrafı babam kim gösterdiyse Allah ona da gün yüzü göstermesin diyerek ilenir. İçeride Gülfem Hanım ile Cahide konuşurlar. Adam oğlumun kollarında ölmüş, çok üzülüyorum. Ömer bilirse oğlumu sonsuza dek kaybederim.

Gülru bugün Ömer’i gördüğünü elini tuttuğunu ablasına anlatır. Sen istemesen de ben seni bir ömür boyu sevicem dedi. Gülru, bir kere onun gözlerine baksam bir daha arkama dönememekten korktum. Halide Hanım gelir, Gülfem Hanımın misafiri var, ne istiyorlar sor. Gülru ben gidip bakarım, der.

Gülru içeri girer onların konuşmalarını duyar. Her şeyi anlar. Babasını öldüren Cahide Hanım olduğunu duyunca çok fena olur. Gülfem, tek şahidimiz yerin yedi kat dibinde. Bir tek Salih beyin yorgun kalbini hesaplayamadık.

Ekran AlıntısıGS26.20

Gülru çılgına döner, Ömer’in babanı ben öldürmedim sözleri kulaklarında yankılanır. İçeriden konuşmalar gelir. Biz Ömer’i başından beri bu kızdan kurtarmak istedik, kötü bir niyetimiz yoktu ki?

Ekran AlıntısıGS26.21

Gülru o an düşünür,  Cihan’ın yanına çıkar. Kapıyı açar, Cihan şaşkınlıkla bakar.

Ekran AlıntısıGS26.25

Gülru, eğer babamın ölümüne de imza attıysan kork benden Gülfem Sipahi… İlk kez gerçekten kork benden. Gülru’nun gözlerinin içi güler, planı zihninde şekillenmiştir. Ve 26.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıGS26.22 SON

Evet Gülru, Cihan ile evlenmeyi planlamıştır. Cihan ile evlenecek, Gülfem Sipahi’nin gelini olacaktır. Senaristlerimiz Karayazı Grubu’nun bu planını beni şaşırttı. Hiçbir kız intikam için olsa da bir deli ile evlenmez. Hele hele Ömer’in suçsuzluğunu duyduktan sonra, sevdiği adamı bırakıp bu saçma hareketi yapmaz. Neyse dizi bu, bazen olmazları olduruyorlar. Haftaya Gülru ile Cihan’ın yıldırım nikahları var. Gülru intikam için Cihan ile evleniyor, biz de Allah mutlu etsin, bir yastıkta kocasınlar diyelim. Bekleyelim bakalım arkasını nasıl getirecekler.

 

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

2 thoughts on “Güllerin Savaşı / Gülru, intikam için Cihan ile evleniyor!

  1. I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. kadgeafkedekeged

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir