Medcezir’in 55.Bölümünde reytingler taban yaptı! Sebebi ne?

TV Programları

B7ATlS7IcAA28F8.jpg large

Star Tv’in fenomen dizisi Medcezir dün gece sade bir bölüm ile karşımızdaydı. Sade diyorum, sıradan bir bölümdü ve reytingleri resmen taban yaptı. Bu güne kadar gösterilen 54 bölümün en düşük reytinglerini almış. AB’de 4.sırada, Total’de 5.sırada yer almış. Niye bu kadar reytingleri düştü diye düşünmeden de edemedim. Burada senarist suçlu Ece Yörenç mi? Sayın Yörenç, senaryoyu yazarken hatır gönül meselesi yapıyor mu? Roller dengeli dağıtılıyor mu? Sonuç ortada. Maalesef bu bölümde başrol oyuncu gibi Sedef  öne çıkartıldı. Sanki Yaman ile Mira yardımcı oyuncu gibiydi. Ta başında özetlerde fark ettim, Selim ile Sedef’in ikili diyaloğunu çok uzun verdiler. Dizi de ikili sahneleri gerektiğinden fazlaydı. Defne Kayalar’ın Ali Bilgin’in sevgilisi olduğunu, bu nedenle torpil geçildiğini bir yerde okumuştum. Gördüklerimiz doğruluyor gibi geldi bana. Barış Falay’a sözüm yok, verilen rolü ziyadesiyle yapıyor. Sedef Kayalar’ın şahsına da bir itirazım yok.

Sayın Ece Yörenç taşları yerine koyalım, rolleri dizinin gereği gibi dağıtalım ki, izleyiciyi küstürmeyelim. İzleyici ne istiyorsa, neyi görmek istiyorsa onu verelim ve senaryoyu ona göre yazalım. Tek başına aklınız yetmiyorsa yardımcılarınızı kulak verin. Hatta Melek Gençoğlu’nu tekrar alın, senaryoyu birlikte yazın derim. Selim Beye yeni eş olarak, Deniz Hanım  daha uygun. Şimdi iş baldıza döndü.

Ben gene konuya geleyim.

Geçen bölüm yılbaşı kutlamalarının ardından hediye paketlerinin açılması sonucunda intihar eden Cengiz’in ihbar niteliğindeki hediye paketini, Yaman’ın açması ile Nadir Beyin kanlı göleği ve tabancası ortaya çıkar. Selim Bey hemen polise ihbar etse de Nadir Bey gene kaçmayı başarır.

Gelen polis ekipleri eli boş döner. Nadir Bey karısı Leyla’yı da alarak sahildeki Asım Beyin yatının anahtarını Sude Hanımdan şantaj ile alarak bu işi başarmıştır.

Ekran AlıntısıMD55.1

Leyla tekneden mesaj atar, yerini tespit etmeye çalışırlar. Nadir Bey bot ile kaçmıştır. Selim Bey, Leyla’ya yönlendirerek tekneyi durdurur ve işaret fişeği attırır, yeri tespit edilir ve kurtarılır. Nadir Bey Karaya çıkar ve bir helikopter ile kaçar.

Ekran AlıntısıMD55.2A

Karakolda herkesin sorgusu yapılır. Leyla, Giray, Hasan, Kenan ve Ayşe’nin ifadesi alınır.

Ertesi sabah çığırtkan kızımız Beren, olaylar olaylar diyerek ablası Mira’yı uyandırır. Yaman’ın dün akşamki parçasının tıklanma rekoru kırmasını gösterir.

Ekran AlıntısıMD55.3

Sabah kahvaltısında herkes Deniz de dahil Serez’lerin evindedir. Mert telefon eden Eylül’ü de kahvaltıya çağırır. Mira, çığlık çığlığa Yaman diye bağırarak gelir. Yaman’ın üstüne öyle atlar ki, onu yıkacak gibi olur. Güzel haberi Yaman’a verir. Yaman’ın yanağından vantuz gibi öper.

Nevin Hanım o gece Can bebeği çok iyi bakmıştır. Karşılığında verilen ücreti kabul etmez, neticede devamlı bakım için yatılı olarak işe alınır.

Kahvaltıda Yaman’ın tıklanma rekoru kıran durumu konuşulur. Deniz Hanım ben bir gazeteci arkadaşıma söylesem tıklama rekorları kırdı diye… Söz yazarsın, albüm yaparsın deyince Yaman mütevazi davranır bu işler bu kadar kolay mı ya… Konserler, turneler… Mert, kızlar kendilerini parçalıyorlar sana dokunabilmek için.

fft81_mf5164224

Bu hayal Yaman’ı sahneye atar, Mira düşündükçe içi burkulur. Acaba Yaman’ı kaybediyormuyum diye… Beren’in bir şey söyleyeyim mi, siz kesin ayrılırsınız deyince, Mira çok bozulur. Elindeki kremalı ekmeği hırsla yer.

Ekran AlıntısıMD55.4

Yaman’ın Mira’ya; “Hişt… Taşıyabilecek misin beni.”  Lafı herkesi güldürür. Yaman sonra Mira’nın gönlünü alır, ben o besteyi Mira için yaptım. Eğer bir söz yazılacaksa sadece onun için yazarım.

Nevin ile Eylül gelir, Gamze Hanımlarda yatılı işe başlıyorum haberi, başta Yaman herkesi çok sevindirir.

Sude Hanım Kenan ile konuşurken Asım Bey gelir. Sude’ye blöf yapar. Kamera kayıtlarını izledim, neden teknenin anahtarlarını o adama verdin deyince, Sude korktuğunu, ölümle tehdit ettiğini söyler.

Ekran AlıntısıMD55.5

Selim Bey Sedef ve Deniz Hanım ile bahçede mangalda kastane yaparlar. İçeride Mira, Eylül ve Mert ile konuşurken Kenan’a iş akıllarına gelir. Eylül çalıştığı yerde makenlik için Kenan’ı önereceğini söyler.

Sude Hanım Kenan’a telefon açar, evdeysen geleceğim, der. Sude’nin taksi ile gidişini Faruk Bey görür ve onu takip eder.

Hasan eve gelir, Yaman’a Selim bey evde mi diye sorar, konuşmak ister. Yaman onu Selim’e götürür. Çalışma odasına çıkarlar. Hasan önden gider, kapıya yaklaşınca, Yaman bu oda olduğunu nereden bildin diye sorar. Hasan daha önce bilgi hırsızlığı için gelmiştir. Hasan özel konuşmak ister. Yaman konu Turunç Nadir ise özel yok, ben de dinleyeceğim, der.

Hasan bütün bildiklerini anlatır, bu adam Turunç Nadir, der. O an Yaman kendisini kaybeder, bunca zamandır nasıl saklarsın diyerek Hasan’ın üstüne yürür. Selim Yaman’ı zor zapt eder.

Ekran AlıntısıMD55.6

Hepiniz katilsiniz der. Sen de babamın katilisin. Hasan, hayatını bana borçlusun. O bomba benim sayemde patlamadı diye açıklama yapar. Hasan tam giderken, Selim kal olduğun yerde, hiçbir yere gitmiyorsun. Bu anlattıklarını polise de anlatacaksın. Merdivende Mert Hasan’ın çenesine bir yumruk vurarak yere düşürür ve gitmesini engeller.

Ekran AlıntısıMD8ABC

 

Mert bu hareketi ile bayağı böbürlenir. Eylül’ün gözünde de kahraman olur.

Ekran AlıntısıMD55.8A Ekran AlıntısıMD55.8B

Yaman Mira ile konuşur, Hasan yaptıklarını tartışırlar. Mira Yaman’ı zor ikna eder. Ona sarılır, ne olur sen de öfkeni teslim olma…

Ekran AlıntısıMD55.9

Hasan polise götürülür, ifadesi alınır. Mert, elini göstererek ben onun cezasını zaten kestim diye espri yapar. Şişen eli buz ile kompres yapar.

Sude Kenan’a kendisine şantaj yapanın nadir baktıroğlu olduğunu söyler. O sırada kapıya gelen Faruk cep telefonu ile arar, açmaz. Kenan Sude’ye neden benden gizledin diyerek, çok kızar. O sırada kapıya gelen Furuk, onu arabaya gönderir. Kenan’a da ailemden uzak dur, der.

Ekran AlıntısıMD55.10

Arabada Faruk Bey, kendi hayatına vereceğin zarar zerre kadar umurumda değil, ama kızlarıma pisliğini bulaştırmayacaksın. Onlara bunu yapmana izin vermeyeceğim. Kenan kapıdan onları seyreder.

Ekran AlıntısıMD55.11

Sude; seviyorum, hayatımda ilk defa şartsız şurtsuz deli gibi seviliyorum. Faruk, o zaman kocandan boşan. Kapıyı açar, boşanacağım de ve bu kapıdan in git sevgilinin yanına… Sude, arabanın kapısını kapatır, inmez. Giderler, Kenan arkalarından boynu bükük, bakar kalır.

Yaman, Mira, Mert ve Eylül kendin pişir kenin ye, ocakbaşına yemeğe giderler. Eylül kokudan rahatsız olur, hep sızlanır. Eylül’e Kenan’a ayarladığı iş için telefon gelir. Yaman merak eder, Mira Kenan’a ayarladıkları mankenlik işini anlatır. Yaman bu habere güler.

Ekran AlıntısıMD55.12

Sedef yoga yaparken Selim Bey gelir. Deniz ile konuşmalarını ve Deniz Hanımın sitemlerini anlatır. Sedef’e bana da öğretsene rahatlamaya ihtiyacım var. Uzun uzun konuşurlar.  Sedef, bu işlerin bir formülü yok, akışına bırak. Gönlünü al, kırma kızı.

Ekran AlıntısıMD55.13

Orkun ile Uzay da lokantaya gelirler. Mert’e orkun’un yaptığı şaka, hem Mert’i hem de Yananı biraz sinirlendirir. Mira masaya oturmalarını istemez, başka bir masaya geçerler.

Sude Hanımı Nadir Bey arar. Küçük bir para yardımı yaparsan hayatından hemen çekilip giderim. 100 bin dolar para ister, benden haber bekle der ve telefonu kapatır.

Yaman’lar eve dönerken Mira Yaman’ın göğsünde uyur kalır. Bir rüya görür. Yaman odasında oturmuş, Elif bale gösterisi yaparken onu seyrediyordur. Çalan müzik de Yaman’ın bestesidir. Mira müzik sesine odaya direr. Görünce şok olur. Ne oluyor burada diye sorar.

Ekran AlıntısıMD55.14

Mira aniden uyanır. Yaman gördüğü rüyayı sorar, ama Mira bir şey anlatmaz. Arabadan iner, hemen eve koşar. Yaman da peşinden. O sırada Faruk kapıya çıkar.

Kenan’ın deneme fotoğraf çekimleri yapılır. Kenan bu işten pek hoşlanmaz. Sonunda ödeme için hesap numasını sorar. Muhasebeye gönderirler.

Yaman bahçede çimleri biçer. Mira balkondan seslenir, çalışamıyorum. Mira, aklım sana gidiyor, der. Yaman, ben de senin göremeyeceğin bir yerde başka bir yerde çalışayım. Mira, yanıma gel… Yaman senin ders çalışman lazım. Akşama birlikte çalışırız. O sırada Deniz Hanım arar, Yaman bir müzik yapımcısı numaranı istedi vereyim mi? Yaman akşam Selim abi ile konuşayım ben haber veririm.

Ekran AlıntısıMD55.15

Mert ile Uzay çizimlerini karikatürist Erdil Yaşaroğlu’a götürüler. Ne yapmak istediklerini anlatırlar. Ana karakter Eylül konusunda anlaşamazlar. Siz kendi aranızda bir karar verin, der. O sırada Eylül arar, ne oldu her şey tatmam mı diye sorar? Uzay Mert’in elinden telefonu alınca Mert bozulur. Uzay, hikaye seninse fikir de benimdi. Erdil Beyin Karşısında bir türlü anlaşamazlar. Sonra Erdil Yaşaroğlu’na teşekür eder ve çıkarlar.

Ekran AlıntısıMD55.16B Ekran AlıntısıMD55.16A

Sude evde yemek yaparken Kenan arar, telefonunu cevap vermez. Arkasından Nadir arar, zamanı geldi, bu gece parayı istiyorum. Bir yanlış yaparsan filmini caddelerdeki o dev ekranlarda izlersin.

Sedef Hanımın boşanma davası görülür ve Lance’den tek celsede boşanır. Sedef boşanmalarına karar verilmiştir lafını duyunca alkışlamak ister. Selim Bey elini tutarak indir, bu tutuş pek normal bir tutma değildir. Aralarında bir aşk olduğunun işaretidir.

Ekran AlıntısıMD55.17

Lance o akşam Sedef’e yemek bile ısmarlamadan biletini almıştır, yurt dışına uçacaktır. Sedef ile vedalaşırlar.

Sedef Selim’e ben sana bir yemek ısmarlayayım. Selim Deniz’e sözüm vardı. İstersen onu da çağıralım. Çocukları da çağırırız.

Ekran AlıntısıMD55.20

Mert, Eylül’ün blog sayfası için montajlarına yardım edeceğinden, Yaman da Mira’ya ders çalıştırdığından gelmezler. Mert, bir daha ki sefere inşallah, der. Sedef senin için bir daha evlenip boşanmaya hiç niyetim yok. Yemeğe üçü giderler.

B67X6wcCYAE6Xc0

Yaman Mira’ya ders anlatır. Mira dalgın bir şekilde Yaman’ın yüzünü seyreder. Yaman, bakma bana öyle… Mira, ne yapayım, istatistikten daha çok ilgimi çekiyorsun, der. Yaman, bak ama gideceğim, bir sürü iş var. Mira, ne işin var, beste mi yapacaksın yoksa…

Ekran AlıntısıMD55.18B Ekran AlıntısıMD55.18A

O sırada Faruk Bey, Mira’nın kapısının önündedir. Açık sözlü Beren, baba kapı mı dinliyorsun sen? Annemden geçti herhalde.

Ekran AlıntısıMD55.19

Sude Hanım Faruk Beyin evine gelir. Konuşmamız lazım, der. Faruk, çocuklar evde, Yaman ile Mira ders çalışıyorlar. Sude, Merak etme iş konuşmaya geldim.  O sırada Yaman Mira’ya sen çalışadur diyerek çıkar. Sude, 500 bin dolara ihtiyacım var. Faruk Kenan’ı kastederek, yoksa o herif ayrılmak için şart mı koştu? Yaman Sude’ye merhaba der, kitap almaya gittiğini söyler. Sude son dönemde sana kazandırdığım paradan acil istiyorum. Faruk, üzgünüm o paranın hepsi bağlı. Sen niye Asım Beyden istemiyorsun? Sude yüzüstü geri döner. Kapıdan çıkarken Nadir Bey tekrar arar, hazır mısın, hemen paraları çöp torbasına koyup getir, orman yolunda seni bekliyorum.  Sude, sonra beni öldürmeyeceğini nereden bileyim. Nadir, bu kadar ucuza gitmezsin merak etme.

Ekran AlıntısıMD55.21A Ekran AlıntısıMD55.21B

Sude bana yardım et Allah’ım diye ağlamaya başlar. O sırada kitap ile dönen Yaman, Sude Hanım iyimi siniz diye sorar.

Ekran AlıntısıMD55.23

 

Sude, Nadir Baktıroğlu ile başım belada. Bu gece bana yardım et. Yaman şaşkınlıktan ne söyleyeceğini bilemez, açar gözlerini Sude Hanıma bakar ve bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD55.24

Ay Yapım’ın bu güzel dizisinde bundan sonra neler olacak? Yaman mustakbel kayınvalidesine yardım edebilecek mi? Bu yardım için başını gene belaya mı sokacak. Şayet Yaman’ın başı derde girerse Mira annesini hiç af etmeyecek. Yaman iyileştiğinde annesinin yüzüne bunu açıkça söylemişti. Haftaya bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Son söz:  Bu dizide bütün rol verilen oyuncular rollerini ziyadesi ile yapıyorlar. Hiçbir oyuncunun şahsına sözüm yok. Her biri birer yetenek, yeter ki karakterlere roller iyi yazılsın. Yoksa reytingler iyice taban yapacak. Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy, Mira ve Yaman olarak rollerinde fevkalede başarılılar. Çok iyi yazılmış senaryoda harikalar yaratacaklarını biliyorum. Hep söylediğim gibi bütün iş senariste düşüyor. Alınmayın Ece Yörenç sözüm gene size. Eminim biraz daha kafa yorarak harikalar yaratabilir, taban yaban reytingleri pek ala zirve de yaptırabilirsiniz.

Yukarıda Defne Kayalar’ın sevgilisi olduğunu söylemiştim. Bu haber doğru çıktı, ikili evlenmişler. Haber Şöyle: Defne Kayalar ile Ali Bilgin çiftinin geçen haftalarda aile içinde sessiz sedasız evlendiği ortaya çıktı. Evlilik haberini sadece yakın dostlarıyla paylaşan yönetmen Ali Bilgin, geçen sezon dizinin kadrosuna konuk oyuncu olarak katılan sevgilisi Defne Kayalar’ın rolünün artmasını ve bu sezon ana karakterlerin arasına katılmasını sağladığı iddia ediliyordu.

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir