Twoline İnternetten para kazandıracağız diyerek insanları dolandırıyor mu?

Genel

İçerik twoline

Bir laf vardır; ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.’ Diye bir sözcük vardır ya benimkisi de o. Bir dostum geçen yıl Nisan ayında bana telefon ederek bu saadet zincirinden bahsetti. Anlattı, üye olur musun dedi, ben de kabul ettim. Giriş parası olan 120 Lira vererek üye oldum. İşin aslı google reklamlarını tıklayarak para kazandırmak ve para kazanmaktı. Üç ay gibi bir zamanda 10 bin puan karşılığında 100 lira para kazanacaktık. Saadet zincirini devam ettirebilmek için, sağına soluna 2 yeni üye yapmak gerekiyordu. Ben altıma iki yeğenimi üye yaptım. Onlarında paralarının ödedim. 10 bin puanı topladım. 15 Ekim’de paramın gönderileceği söylendi, gelmedi. Sonra telefon ettim, 15 Aralık dendi gene gelmedi. Son 20 gündür, telefonları açılmıyor. Verdikleri mobil telefon iptale düşüyor. Anlayacağınız muhatabınız yok! Reklamlarını tıkladığımız 4 firmayı aradım. Olumlu hiçbir yanıt alamadım. Onların da bir şeyden haberi yok.

İnternetten bir araştırma yaptım. Bulduğum üye şikayetlerini aşağıda aktarıyorum.

*Twoline.org Sözünde Durmuyor: “Üye olduğumda 10.000 reklam puanına karşılık 100 TL vereceği söylendi ve ben bu kampanya devam ederken 10.000 puan tamamladım ve paramı istedi. 7-8 ay önce istediğim param hala yatmadı. Sürekli aradığımda farklı insanlar çıktı, tartışmalar yaşadım işi bilmeyen insanlarla görüştüm, sürekli yatacağını söylediler, geçiştirdiler ama hala para filan yok ortada.”

*Twoline.org ücret ödememek için sürekli değişiklik yapıyor: “Yaklaşık 7 ay önce üye oldum sürekli reklam izliyorum ancak halen ücret alamadım. Sürekli kural değişiklikleri ile bizleri oyalıyorlar avantadan reklam izletiyorlar.”

*Twoline.org Aynı sayıda kalıyor: “Haftalardır reklam izlememize rağmen 9.845 sayısında kalıyor. Ve 10.000 sınırının doldurulmasına izin verilmiyor. Aynı zamanda Twoline org sitesine şifre yazılmasına rağmen girilmiyor. Sorunun giderilerek tarafımıza bilgi verilmesini arz ediyorum.”

*Twoline.org Mağdur ediyor! : “Üyelik bedeli 120 TL ödeyerek reklam izleyip 10 bin puana ulaşınca 100 TL. para alacağım söylendi. 8 ay oldu devamlı izliyorum ama hiç para alamadım. Devamlı kafalarına göre kural değiştiriyorlar.”

*Twoline org’u Şikayet ettiğim için üyeliğimi iptal etti. “Dört ay geçmesine rağmen ve altıma iki üye etmeme rağmen, (Üye olurken söylenmedi) 10.000 puana ulaşmama rağmen paramı yatırmadılar.  Asgari ücretle çalışanım, ek gelir diye güvendiğim insanların tavsiyesi üzerine üye oldum.”

*Twoline.org. Mağdur edildim. “Bir akrabam sayesinde 120 TL.kayıt olarak verdim bu siteye. Reklamları da izledik ama sürekli yeni kural değişikleriyle size para vermemek için elinden geleni yapan puanlarınız dolsa dahi para yatırmayan bir şirket.”

Gördüğünüz gibi benim gibi mağdur olan internete yazanların birkaçının (İsimlerini yazmadım) şikayet yazısını aktardım sizlere…

Maalesef, İnternetten para kazanmak yıllardır özellikle webmasterların gündemindeki ve internet kullanıcılarının da en popüler konularından biri. Gün geçmiyor ki yeni bir servis, kazanç yolu veya reklam şirketi türemesin. İşte bu noktada kişilerin seçici ve dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu servislerin birçoğu kısa ömürlü, kullanıcıları üzerinden para kazanarak, herhangi bir ödeme yapmadan ortadan kayboluyorlar.

1990 yıllarında da buna benzer bir saadet zincirine katılmıştım. O da batmış, ortadan kaybolmuş, arkasında bir dolu mağdur bırakmıştı. Şimdi yine aynı şey oldu. Bu işten başlangıçta elbette büyük paralar kazananlar oldu. Halkalar eklenmeyince maalesef çöküntü başlıyor.

Altta kalanın canı çıksın derler ya, aynen öyle. Bir laf vardır, bir musibet bin nasihatten iyidir. Bizimkisi de öyle. Böyle bir zincire temkinli girmek gerekir.

Bütün bu anlattıklarımdan sonra sizce Twoline insanları internetten para kazandıracağız diye dolandırdı mı?

Bizler yandık, başkaları da yanmasın… Duyurulur.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir