Medcezir’in Yaman’ı Çağatay Ulusoy Süpermen olarak çok mutlu!

TV Programları

Ekran AlıntısımMD54.KP

Star Tv’nin Fenomen dizisi Medcezir geçtiğimiz Cama akşamı heyecanlı bir bölüm ile ekranlarımızdaydı. Yaman’ın ölüm kalım savaşını, komada geçen kabuslarını izledik.

Yaman’ın hastanede kesilen, ‘Tekrar yeni hayatına hoş geldin’ pastası, tüm Medcezir ekibinin katılması ile kesildi. Bu da gösterdi ki Çağatay Ulusoy Yaman karakteri olarak ne kadar önemli biri olduğunu gözler önüne serdi. Çağatay Ulusoy da; ‘Ben ölmedim, tekrar sizlerleyim, dizide kalıyorum, hiçbir yere gitmiyorum’ diyerek rol arkadaşlarını ortada bırakmadı. Bütün rol arkadaşları onu ‘YA-MAN’ yazılı tişört giyerek resmen Süpermen yaptılar. Yaman, Selim Beyin yaptığı duygusal konuşması neticesinde ‘Seninle gurur duyuyorum oğlum’ demesi gözyaşlarını akıttı. Çağatay Ulusoy normal hayatında da çok duygusal bir insan. Burada ağlayan gerçekten Çağatay’dı.

Yaman’ın komada gördüğü kabus dolu rüyalar da bölümün başka bir ilginç tarafıydı. Çok güzel düşünmüş senaristimiz Ece Yörenç. Bizleri geçmiş zaman tünelinde kaybolan Yaman’ın şaşkınlığı çok güzeldi. Kutlarım kendisini.

Bu bölüme damgasını vuran Mira’nın Deniz Hanıma ricası ile yılbaşına girerken Televizyonda çalan Yaman’ın bestesi oldu. ‘Bir kuyruklu yıldıza mektup Yaman Koper’ başlığı ile çalınan parça, başta Yaman olmak üzere herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Bu bölümde reytinglerde Medcezir gecenin birincisi olamadı ama, Karagül’ün ardından her iki kategoride 2.sırada yer aldı.

Gelelim bu bölümde geçen olayların detayına:

Yaman Selim Beyi korumak isterken, Cengiz dürbünlü tüfeği ile sırtından vurur. Hasan da ona ateş eder, kolundan yaralar. O sırada gelen polis arabalarının siren seslerini duyan Cengiz yakalanacağını anlayınca, kendisini vurur ve ölür.

Ekran AlıntısıMD54.01

Mert ve site gençleri pavyonda 42 bin lira hesap gelince, Pavyon sahibi arkaya mutfağa çeker. Mert’in yalvarmalarına rağmen bırakmaz. Hepsini bir odaya kilitlerler.

Ekran AlıntısıMD54.02

 

Murat ile Uzay kavga ederler. Orkun, Eylül ve kızlar gelir. Mert Eylül’ün suratını beğenmez, Eylül ne oldu diye sorar. Orkun Yaman vurulmuş deyince, aralarında buz gibi bir hava eser.

Ekran AlıntısıMD54.03

Mira, Yaman’ın annesi son derece üzgündürler. Selim Bey, beni kurtarmak için önüme atladı diye adeta sayıklar, panik içindedir. Yaman’ı kurtarmak için doktorlar, uzun bir operasyon yaparlar. Yaman ameliyat anında Mira’yı rüyada görür.

Uzun süren ameliyat esnasında, ameliyathane önünde bekleyiş sürer.

Ekran AlıntısıMD54.5

Doktor, gözümüz aydın Selim, büyük geçmiş olsun,der. 1-2 güne odaya çıkartırız. Doktor, adı Yaman’dı değil mi? Yaman oğlanmış iyi dayandı evladım. Doktor Mira’nın 1-2 dakika görmesini izin verir. O esnada Mira’nın uyan Yaman sözlerini elini sıkarak cevap verir.

Ekran AlıntısıMD54.6

Yaman bir türlü tam uyanamaz. Narkozun da etkisiyle bir rüya görür. Tam bir kabus yaşar. Zaman geri işler. Selim Bey, Mert onu bir önceden ilk gelişinden tanırlar. Arada bir yıl sanki birlikte yaşamamış gib davranırlar. Yaman kafayı yiyecek gibi olur, rüyada mıyım diye kendini tokatlar. Unutmuşlardır. Mira’ların evine koşar.

Ekran AlıntısıMD54.7B Ekran AlıntısıMD54.7

Yaman Mira’ya, sadece sen anlarsın beni… Hastaneden çıktığımdan beri kimse beni tanımıyor gibi yapıyor. Sen benim Mira’mdan çok farklısın? Saçına ne yaptın? Mira’nın başımdaki siyah peruktur. Çıkartır.

Ekran AlıntısıMD54.4B Ekran AlıntısıMD54.04AA

Mira, sen hayatımıza hiç girmedin der. Ve Yaman bu sıkıntılı, kabuslu rüyadan uyanır. Hala komadadır ve uyuyordur.

Ekran AlıntısıMD54.8

Mira Yaman’ı bu rüyadan çeker uyandır. Bir hafta geçer. Yaman yürümek için yatağından kaldırılır. Dışarı çıkarlar. Dışarıda kızılca kıyamet kopar, kompetiler atılır.

Ekran AlıntısıMD54.2

Herkes YA-MAN tişörtü giymiştir. Çok güzel yeniden hayata hoş geldin partisi olur. Daha sonra da Asım Bey başta diğer aile büyükleri hoş geldin derler. Asım Bey; Etti iki, ben de Selim de hayatımızı sana borçluyuz. Çok güzel bir doğum günü pastası gibi pasta hazırlanmıştır. Yaman’ı yormamak için konuşmayı Selim Bey yapar.

Ekran AlıntısıMD54.9

Selim Bey, hayatımıza hep dokundun, senin sayende büyük bir aile olduk. Bize kattığın bu zenginlik için ben sana teşekkür etmek istiyorum. Seninle ilğili ne kadar haklı olduğumu sen ispatlıyacaksın demiştim. Yüzümü hiç kara çıkartmadın.  Seninle gurur duyuyorum oğlum. Bu anlardan Selim Bey kadar Yaman da çok duyğulanmıştır. Akan gözyaşlarını elinin tersi ile siler. Yaman, kısaca hepinize teşekkür ederim, der.

Ekran AlıntısıMF54.10

Pastanın mumlarını Mert üfler. Yaman ilk lokmayıyı annesine ikram eder. Herkes gider, Mira ile Yaman baş başa kalır. Yaman Mira’yı yanına çağırır, yan yana yatarlar.

Ekran AlıntısıMD54.11

Mira ile Yaman baş başa verip konuşurlar. Yaman, Mira’nın hastalığını bildiği için geri dönmedinini açıklar. Mira da zaten ikna olmuştur.

Ekran AlıntısıMD54,12

Yaman büyük laflar etmem biliyorsun. Ama şimdi söylüyorum. Bundan sonra aramıza hiç kimse giremeyecek. Ne hastalık, ne kıskançlık, ne büyükler, şu bu o hiç bir şey… Ömrümüzün sonuna kadar birbirimizin hayatında olacağız. Seninle evleneceğiz, seni hiç bırakmayacağım.

Ekran AlıntısıMD45.13

Lance o akşam Selim Beylere eve gelir. Sedef ve Deniz Hanım ile birlikte evde yemek yemeğe karar verirler. Selim ile Lance birlikte boşanma meselesini konuşurlar. Lance telefon gelir. Bir dostu olduğunu öğrenen Selim Bey, onu boşanmaya ikna eder.

Yaman’ın odasına Nadir Bey ve karısı Leyla çıkar gelir. Geçmiş olsuna gelmişlerdir. Yaman çık dışarı desede Nadir Bey konuşur. Kendimi suçlu hissediyorum, Cengiz benim adamdı. Bu olaydan ben de sorumluyum, çok özür dilerim.

Ekran AlıntısıMD54.14

Yaman güvenlik zilini başar, Nadir Bey geçmiş olsun der ve giderler. Nadir Leyla’yı sinirle arabaya bindirir. Cengiz sana fena zehirlemiş der. Leyla, Cengiz’in kolay pes edeceğini sanmıyorum, sana sürprizleri olabilir. İşler ters giderse başka bir planım var. Sen Cengiz’in ölüsünden korkmaya devam et.

Sedef Hanım Lance’den Selim Bey sayesinde kurtulur. Mert ile dans ederek bu kurtuşu kutlarlar. Mert gider yatar. Sedef ile Selim Bey oturup, sevgi, sevilmek üzerine konuşurlar.

Leyla valizini alır evden kaçmak ister. Giray görür, nereye gittiğini sorar. Gürültüye Nadir Bey gelir. Siz yatın, biz karı-koca hallederiz. Leyla, yalvarırım bırak diye söyler. Nadir Bey, Cengizin bir sonraki hamlesini söyle.

Evde yılbaşı hazırlıkları yapılır. Gelen hediye pakatleri yere bırakılır. Selim Bey ve Mert Yaman ile Mira’yı hastaneden alıp eve getiriler.

Ekran AlıntısıMD54.15

Yaman kapıda alkışlarla karşılanır. Karşılama heyetinde köpekleri Safari bile vardır.

Ekran AlıntısıMD54.16AAA

Nadir Bey, Kenan, Hasan ve Giray ile toplantı yapar. Yaman bu sırada Kenan’ı arar, eve geldiğini söyler. Giray Hasan’a Leyla’yı sorar. Giray bu Nadir Baktıroğlu, senin yıllarca ödünün koptuğu Turunç Nadir mi? Hasan, abuk subuk konuşma diye Giray’ı azarlar.

Ekran AlıntısıMD54.17A

Kenan Sude’yi arar, özlediğini söyler. Asım Beyin evden çıktığını görmüştür, eve girer. Bir öpücük alıcam gideceğim der. Garajdan eve girer. Sude’nın eli ayağı dolaşır. Hizmetçi kadını kapıya gönderir. Kamera kayıtlarını kapatır. Kenan garaja gelir, Sude’yi sarılır, öper.

Ekran AlıntısıMD54.18

Mert Yaman’a ‘Ya-Man’ resimli çizgi roman kitabını hediye eder. Altınkoya dahil her şey çizgi romanda vardır.

Ekran AlıntısıMD54.19

Bu sene Selim Bey evde sakin bir yılbaşı kutlaması yapacağını Mert’e söyler. Yaman da ben de oyumu Selim abiden yana kullanıyorum. O sırada Kenan geldiğini Yaman’a mesajla bildirir. Selim Bey ben de onunla bir ara görüşeceğim.

Uzay, sadece Eylül’ün olduğu bir çizim kitabını Eylül görür. Mert de bu çizimleri çok bozulur.

Ekran AlıntısıMD54.20A

Yaman ile Kenan iki kardeş deniz kıyısında konuşurlar. Yaman, abi be sen de şu zincirlerinden kurtulsan artık. Kenan kolay değil. Yaman ben Tozludere’den çıktım ama aklım hala annemde, sende. O herifin yanından ayrıl. O herin her adımı planlı.

Selim Bey ile Mert Ender Hanımın mezarlık ziyaretinden dönerler. Yaman ve Mert kendilerine gelen hediyeleri açarlar. Sedef Hanım gömlek kazak almıştır. Yaman’a sen ne hediye aldın Mira’ya? Yaman ben çalışamadım ya, hediye almamaya karar verdik. Selim Bey açardık kredi. Yaman düşündük bir şeyler.

Mira Deniz Hanım ile konuşur, Yaman’a Televizyondan sürpriz bir hediye planlarlar.

Evde herkes toplanır. Asım Bey Sude Hanımın saçındaki tokaya takılır. Ucuz bir şey. Kenan’a Sude, teşekkür mesajı yazar.

Ekran AlıntısıMD54.21

Yaman hayatını kurtaran kalp cerrahı doktora teşekkür eder. Asım Beye de, hediyenizi açmadım ama, düşündüğünüz için teşekkür ederim.

Orkun da yeni sevgilisi ile katılır geceye.

Ekran AlıntısıMD54.22

Nevin Hanım o gece Can bebeğe bakıcılık yapar. Ona şarkılar söyler. Hasan da Nevin’e yeni yıl mesajı atar.

Yaman  Mira’ya sarılır, geçen sene sahilde yalnız başımaydım, ama aklım hep sendeydi.

Ekran AlıntısıMD54.23

Yaman Mira’ya benim baktığım güzelliği gör diyerek gümüş bir ayna hediye eder. Mira da maddi değeri yok, ben yeni yıla girerken saat 12.de vereceğim hediyeni der.

Ekran AlıntısıMD54.25

Geri sayım başlar ve yeni yıla hep birlikte girerler. Televizyondan Deniz Hanım herkese mutlu yıllar diler. En güzel hediye Mira’dan Yaman’a gelir. Yeni yıl parçası olarak ‘Bir kuyruklu yıldıza mektup Yaman Koper’. Yaman’nın bu güzel bestesi çalınır. Yaman çok duygulanır; ‘Ben çok şanslıyım’ diyerek Mira’ya sarılır ve öper.

Ekran AlıntısıMD54.25A

Asım Bey Yaman’a 2015-2018 yılları arasındaki lisans eğitimi masraflarını karşılamaktadır. Selim Bey, Asım Beyin Yaman’a yaptığı jestin altında kalmamak için, o da Yaman’ın yurt dışında, istediği üniversitede, istediği bölümde  yapacağı master eğitimi tarafımdan karşılanacaktır diye bir belge verir. Yaman bu çok değerli hediyeler ve jestler karşısında çok çok duygulanır, inanmıyorum ya… yok inanmıyorum diyerek gözleri yaşarır. Selim Beye sarılır, çok sağ ol abi, çok teşekkür ederim. Allah’ım nasıl bir gün ya… diyerek gözyaşlarını siler.

Ekran AlıntısıMD54.26

Bahçede havi fişek gösterilerini izlerken, Nadir Bey karısı Leyla ile çıkar gelir. Bu gelişten kimse memnun olmaz. Nadir Bey kendi elleri ile şampanyayı açar, herkese ikram eder. İçtiği şampanya onun zehirli şarabıdır, farkında değildir. İçeride Selim Bey Cengiz’in gönderdiği kutudan Nadir’in kanlı gömleği ve suç aleti tabanca çıkmıştır.

Selim Bey telefonu çevirir, polise ihbar eder. Hikayenin sonu der ve bölüm burada biter.

Ekran AlıntısıMD54.SON

Ay Yapım, Medcezir’de Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve Barış Falay gibi güçlü oyuncuları sayesinde çok güzel bir ivme yakaladı. Dizinin kahramanı ‘Yaman’ karakterini oynayan Çağatay Ulusoy’u Medcezir’den ayırıp transfer edemediler. Çünkü Çağatay Ulusoy, Yaman Süpermen olarak dizide çok mutlu.

Sizlerin de mutluluğu daim olsun.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden sayfasından kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir