Fatih Harbiye / Macit paranın, Neriman aşkın acısını yaşıyor!

TV Programları

17 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / Macit paranın, Neriman aşkın acısını yaşıyor!

 

Show Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye’de Neriman aşk acısını, Macit parasızlığın acısını yaşadı.

Reytinglerde, oldukça iyi durumda olana dizimiz, AB’de geçen haftaya göre, 5 basamak yükselerek 3.Sırada, Total’de ise 6 basamak yükselerek, 5.sırada yer almıştır.

Geçen bölümde, nişan evi yerine, Neriman’a giden Macit, Neriman’ın kendisi yerine Pelin ile evleneceğini Şahika’dan öğrenmiş perişan olmuştu. Macit, bir türlü kendisini anlatmadı, geri dönmek zorunda kaldı. Neriman, ağlama duvarı olarak eski sevgilisi Şinasi’nin göğsünü seçti. Bu durumu gören Rüya da çok tedirgin oldu.

Evde nişan için bekleyen misafirler, Pelin, anne ve babaları da Macit’i beklemekten adeta yoruldular. Macit, önce sahile gitti, bir müddet sakinleştikten sonra, tam Pelin herkesi teşekkür edip, evlerine gönderecekken Macit kapıdan içeri girdi. Tek kelime etmeyen, yüzü gülmeyen Macit, zoraki nişan da yüzüğü parmağına takmak zorunda kaldı. Yüzüklerin takılmasından sonra, Pelin’i öpmedi bile.

Neriman, babası Şinasi Beye bir şey hissettirmeden eve gelip, odasına çekildi. Onları birleştiren kolyeyi açıp, boynundan çıkartıp attı. Aldatılmışlığı, aşk acını bir türlü içine sindiremiyordu. O gece hep ağladı. Şahika’ya ne zamandan beri bildiğini sordu. Şahika öğrenir, öğrenmez kendisine söylediğini belirtti.

Ertesi gün şirkette Macit, Şahika’ya buradan gidiyorsun, Şahika ben sizin iyiliğiniz için söyledim dese, işten kovulduğunu söyledi.

Şinasi Bey’de Neriman’a telefonunu iade etti, aramızda gizli saklı bir şey kalmadığına göre, resim atölyesine gidebileceğini söyledi. Neriman, önce Fahriye’ye sonra da resim atölyesine uğrarım deyip, evden çıktı.

Macit, özgür ile konuşurlar, aşık olduğum kadını hayal kırıklığına uğrattım, der Macit. Özgür, nişanı hangi şartlarda onay verdiğini anlatabilirsen, eğer seni dinlerse her şey bambaşka olur.

Neriman, Fahriye’ye olanları anlatır. Fahriye de duyduklarına şok olmuştur. Neriman, ne zaman unutacağım.  Fahriye, Macit ile son bir kere daha mı konuşsan, söylemediği bir şeyler vardır. Adamın kafasına bir gecede taç mı düştü? O sırda gelen Şinasi’ye teşekkür eder. Şinasi senin adına üzüldüm, der.

Öbür tarafta Aslı’nın kaynana işkencesi devam eder, Aslı’nın annesi torunuma patik öreceğim, yün  torbasını ister. Aslının annesi temizliğe devam eder.

Neriman, İnci Hanımın atölyesine eşyalarını toplamaya gider. İnci Hanım, Neriman seni burada görmek istemiyorum. Neriman, duygularımız karşılıklı. Hayatınızda ters giden her şey için beni suçladınız, ama ben artık yokum. Ne sizin için, ne oğlunuz için. Halam hep der ki, gelin kaynananın toprağından olmalıdır, Pelin size çok yakışan bir gelin olacak. Ayrılırken, bu arada bana çok emeğiniz geçti, her şey için çok teşekkür ederim, hakkınızı helal edin, der ve gider.

Şirket toplantısında herkes nişanı tebrik eder, düğün tarihi soranlara Macit, kısa zamanda, der. Toplantıya geçildiği sırada Macit’in telefonu çalar. Macit, önemli der çıkar, arayan Neriman’dır, müsaitsen görüşelim mi? Sahilde buluşalım deyip hemen çıkar.

Sahilde buluşurlar. Macit Neriman sana her şeyi anlatacağım, sana hiçbir zaman yalan söylemedim, yaşadığımız her şey gerçekti. Neriman anlatacakların gerçeği değiştirmiyor. Parmağındaki yüzüğü hangi durum açıklayabilir bana. Evleniyorsun Macit, Pelin’le evleniyorsun. Ben neden nasıl soruları bitmiş. Peki ben kimdim, benim suçum neydi? Macit’in avucuna kolyeyi bırakır, elini kapatır ve döner gider. Macit’in söyleyeceği kelimeler boğazına dizilir kalır.

O sırada Pelin de, Neriman’ın önüne geçer. Hastane önünde o gün büyük konuştun. Haddini aştın, Macit seni istemiyor, kaybettin sen Neriman, yapayalnızsın sen.

Faiz Bey, şu Macit’e söylesin de gelsin diye kardeşine söyler. Neriman ile konuş. Gülter Hanım, Şahika da orada çalışıyor abi, der.

Aslı annesi ve kocası Emre doktora kontrole giderler, Aslı’nın oğlu olacaktır. Nezahat, itfaiyeci Asım’ın evlenme teklifini kabul eder. Şinasi onları görünce kendini zor tutar, Rüya durdurur.

Kerim Beyin asistanı Figen şirkete gelir, Kerim Bey artık her şey bitti dese de Figen bitirmemiştir, ben ne olacağım diye serzenişte bulunur. Beni bu kadar kolay başından atamayacaksın.

Pelin, Şahika’yı tekrar işe çağırır. Pelin asistanı olmasını ve bunun yanında Neriman ve Macit ile ilgili bilgi casusluğu yapmasını ister. Faiz Bey, Gülter Hanıma Neriman’ı söyledin mi? diye sorar. Gülter Hanım, Neriman’a baban evlenmenizi onayladı. Neriman, Macit ile her şey bitti. Gülter babana ne diyeceğiz, şimdi.

Rüya, Sibel Can’a beste satmıştır. Şinasi’nin dikkati çok dağınıktır. Kendisini toparlayamaz, yeni beste yapamaz. Zira Neriman’ın durumunu üzülmektedir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit, Fahriye’ye telefon eder. Fahriye arkadaşını korumak için ağzına geleni söyler. O sırada içeri giren Neriman’ın sesini duyar, müzik okuluna geliyorum. Şinasi ve Rüya gelir, o sırada Macit de gelir. Neriman lütfen gider misin, der. Şinasi de bir daha da bu mekana kafan estiğinde gelme. Çıkarken Macit, Neriman’dan vazgeçmedim, almadın mı? Etrafında dolaşmayacaksın. Şinasi, senin ipliğin pazara çıktı Arcaoğlu. Siz nasıl insanlarsınız ya… Çıkarınız için her şeyinizi satarsınız, aşkınızı bile… Rüya, okulda hiç hoş şey değil bunlar deyip, çıkacak kavgayı yatıştırır. Rüya, Neriman yüzünden hep gerginlik yaşıyoruz diye Şinasi ile tartışırlar. Rüya burası bizim geleceğimiz, der.

Macit, şirkette Şahika’yı görünce ne işin var. Pelin, ben asistanım olarak ben aldım işe der. Figen Hanım, İnci Hanımın atölyesine gider, karşılıklı restleşirler. Figen, İnci Hanımın arkasından zamanı gelince görüşeceğiz der.

Şirkette kreasyonun tanıtım kokteyli vardır. Pelin, Macit ile nişanlandığı haberini herkese verir. Düğünü soranlara Macit yakında der.

Şahika, Macit’in Pelin ile nişan sebebini anlatır. Macit’in babası şirketi batırmış, Macit ailesini kurtarmak ve kendisini kurtarmak için evleniyor.

Macit’in büyük aşkı paraymış, der. Neriman senin o şirketten ayrılman lazım. Şahika, ayrılamam, sana Macit’ ten laf getiririm.  Ölüyorsun Macit diye, öfken kadar aşıksın kül kedisi. Sen öyle böle değil çok aşıksın.

Cihan, Şahika’yı çağırır, buluşurlar. Cihan nişan yüzüğünü çıkartır, koyar masaya. Şahika, pardon tam anlayamadım. Sen bana evlenme mi teklif ediyorsun? Şahika, sen bunu aldığın yere götür deyip kibarca reddeder.

Şinasi, Cihan’ın aldığı bebek için Beşiktaş tulumunu götürür. Emre ben fenerliyim, oğluma giydirmem deyip, kenara atar.

Macit annesi ile görüşür, fedakarlıkları, göze aldıkların için gurur duyuyorum seninle. Macit; kekse ben de kendimle gurur duyabilseydim anne, birden bire bir kabusun içinde uyandım. Neriman ile kolay kolay birbirimizden vazgeçmeyiz. İnci Hanım, ne söylediğinin farkında mısın?

Neriman, Fahriye’ye gider. Giderken Macit arabası ile gelir, zorla arabaya bindirir. Arabasını deniz kıyısına çeker, Pelin ile neden evlenmek zorunda olduğunu anlatır. Neriman; Parasızlık zor. Sana, oğlum akıllı ol… ya para, ya aşk dediler ve sen de parayı tercih ettin. Gerçekten bu kadar küçüleceğini tahmin etmemiştim Macit. Pelin’in dediği gibi Macit’in oyuncağı Neriman. Macit, benim dünyan başka, senin dünyan başka. Kapıyı açtırır ve arabadan iner gider.

Ekran Alıntısı.PNG neriman

Şahika, çıkışta dosyasını unutur. Faiz Bey masadaki dosyayı yere düşürür. İçindeki broşürlerden Şahika’nın Arcaoğlu şirketinde çalıştığını öğrenir, hışımla evden çıkar, doğruca şirkete gider.

Ekran Alıntısı.PNG macit

Şahika, Pelin’e Neriman ile ilgili bilgi aktarır. O sırada Pelin’in babası gelir. Tam arkadan da Faiz Bey içeri girer. Şahika, dayısını görünce şaşırır. Faiz Bey, Macit’i sorar. Macit de kapıdan içeri girer ve 27.bölüm burada biter.

Peyami Safa‘nın romanından aktarılan, Koliba Film‘in yapımcılığını üstlendiği Fatih Harbiye’de, Macit paranın tutsağı olmuş, ailesini kurtarmak için bu paravan evliliğe şimdilik evet demiştir. Aşk acısı çeken Neriman ne yapacak, Faiz Beyin şirkete gidişi neleri değiştirecek, haftaya hep beraber göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir