Kara Para Aşk / Elif ve Ömer’in balayı gibi tatil kaçamakları!

TV Programları

Ekran AlıntısıKPA30.10

Ay Yapım’ın aşk ve polisiye drama dizisi “Kara Para Aşk” geçtiğimiz akşam reytinglerinde sert bir düşüş yaşandı. Bu düşük AB grubunda gözlendi.  Bu sezonda en az 6 kez 1.sırada yer alan dizi, aniden 12.sıraya düştü. Total’de de 3-4’lerde yer alıyordu, ilk defa 14.Sıraya indi. Dizi heyecanından pek bir şey kaybetmedi ama sebebi malum. Rol gereği kadrodan ayrılanlar, yeni girenler oluyor. Dün akşam de Bahar karakteri Komiser Hüseyin tarafından öldürüldü, denize atıldı. Komiser Hüseyin resmen seri katil oldu. Diziye daha önceleri Yer Gök Aşk dizisinden tanıdığımız güçlü oyuncu Işıl Yücesoy katılmıştı.

Bu bölümde en güzel sahneler, Ömer ile Elif’in balayı gibi kaçamak tatil yapmalarıydı.

Dizimizin son beş bölümünün reytinglerini göz atarsak, aşağıdaki tablo çıkıyor karşımıza.

 

Bölüm:        AB Grubu   Total Grubu

_________    _______   ______

26.Bölüm    1.Sıra         11.Sıra

27.Bölüm    5.Sıra         10.Sıra

28.Bölüm    6.Sıra          9.Sıra

29.Bölüm    6.Sıra        12.Sıra

30.Bölüm   12.Sıra       14.Sıra

 

Çarşamba akşamında TRT 1’in güçlü dizisi Diriliş Ertuğrul 3 haftadır gösterime girdi. Geçtiğimiz sezonda final yapan Muhteşem Yüzyıl gitti, sanki yerine Diriliş geldi. Bu da izleyicinin bölünmesine neden oldu. Ben bile bu diziyi sevdiğim bir dizi olmasına rağmen Diriliş’i Tv’den canlı, Kara Para’yı ertesi gün internetten izliyorum. Benim gibi olan, herhalde çoğunlukta ki, Kara Para Aşk reyting kaybına uğradı.

Gelelim geçen bölümün olaylarına;

Ömer, Fatih’in peşine düşmüştü. Fatih’in Bahar ile birlikte olduğu tespit etmiş, odanın anahtarını alan Elif kapıyı açar girer. Fatih pencereden Ömer’in gelişini görmüş, Nilüfer kendisi ile gelmeyince Bahar’ı alıp gitmişti. Nilüfer saklamasına rağmen durumu fark eden Ömer, Fatih’in peşine düşer.

Ekran AlıntısıKPA30.1

Onları yakalar, Fatih elindeki bıçağı Bahar’ın boynuna dayadığı için hiçbir şey yapamaz. Ömer kendi cep telefonunu Bahar’ın cebine atmıştır. Fatih Bahar’ı da alarak otoparktan çıkan bir kadın sürücünün arabasına atar ve kaçar.

Ekran AlıntısıKPA30.2

Diziye güç katmak için yeni karakterler giriyor. Pelin’in evine devre arkadaşı Polis kız İpek çıkar gelir. Daha önce Kuzey Güney’den tanıdığımız ‘Cemre’ karakteri, Öykü Karel bu yeni oyuncu ‘İpek’ karakteri olarak diziye katıldı. Ömer, Pelin’i emniyete çağırır. Pelin, İpek’in gelmesini istemez.

Elif Nilüfer’i eve getirir. Hala Nedret Hanım durumu müdahale eder. Malatya’ya dönecekti ama, çocukları yalnız bırakmamak için dönmez. Aslı’nın oğlu Can’ı da baba evinden birlikte eve getirirler. Hala yavaş, yavaş, aileyi toparlamaya başlar.

Ekran AlıntısıKPA30.6A Ekran AlıntısıKPA30.6B

Fatih evde uyurken Nilüfer diye sayıklar. Bahar ona yaklaşır. Sevdiği adam Levent’in Elif aşkı nedeniyle elinden kaçıran Bahar, sırf Denizer’lere zaafından Fatih ile beraber olur. Fatih, varlığınla beni zor durumda bırakıyorsun der ve bir not yazar, Ömer’e vermesini ister.

Ekran AlıntısıKPA30.4

Hüseyin Ömer’in Fatih’in peşinde olduğunu öğrendi ya, bu haberi hemen Tayyar Beye iletir. Tayyar da hemen bu telefondan oğlu Fatih’e ulaşır.

Ömer o gece emniyette çok çalışır. Onu ziyarete gelen Elif masasının kenarında uyuya kalır. Ömer de kıyamaz, saçlarını okşar.

Ekran AlıntısıKPA30.3

Elif, Ömer’in devresi kız arkadaşı İpek’i de görmüş, pek deşmemiş ama, Ömer’i ondan kıskanır.

Arda, boşanamadığı karısı birlikte doktora götürmüş, onu hamile olduğunu inandırmıştır. Pelin bu durumdan çok rahatsız olur.

Bahar Elif’lerin evine çıkar gelir. Elif’e yalancıktan sarılması bile sahte bir gösteridir. Yalvardım, yakardım, yemek bile vermedi bana.

Arda, Hüseyin Beyden iyiden iyiye şüphelenmektedir. Onu tuvalette yakalamıştı. Pelin’e, Ömer’in telefonundan Metin’i arayan Tayyar Bey olduğunu iddia eder. Pelin yanlış numara dese de, üç dakika yanlış numara olarak aranmaz. Ömer’in telefonunu Bahar’ın cebine attığından hemen sonra aranması Arda’ya manidar gelir. Hüseyin abi Tayyar’ın adamı der.

Hala Nedret Hanım ile Aslı şirkete Levent Beye giderler. Levent Bey, son günlerde bütün siparişlerin iptal olduğunu, şirket maddi olarak çok zor durumda üştüğünü, maaşları bile ödemeyecek durumda oldukların anlatır. Levent Bey toplam açık 9 milyon dolar oluğunu söyler. Hala Malatya’ya telefon açılmasını para gönderilmesi talimatı verir. Hala gönderdiği gönderilen paranın hisse senet karşılığı çıkartılmasını ister. Hala da Denizer şirketinin ortağı oluyor demektir.

Ekran AlıntısıKPA40.5

Ömer de eve gelir, Bahar ile konuşur. Ömer, Hahar’ın oynadığını yalan söylediğini hemen anlar. Evin yerini tarif edemez. Ömer, bir ipucu olsun Bahar’dan alamaz. Fatih’in notunu Ömer’e verir.

Ekran AlıntısıKPA30.7

Elif, evdekileri bir günlüğüne halasına emanet edebilir miyim diye sorar? Hala memnuniyetli benim kara kızım, der. Ömer’i de arabaya alır, seni bir günlüğüne kaçırıyorum.

Ekran AlıntısıKPA30.8

Elif, ben çok bunaldım, sadece bir gün der. Ömer ikna olur, bas gaza gidelim. Ömer Arda’yı arar, Elif beni Sapanca’ya götürüyor, bir şey olursa haber verirsin.

Ömer ile Elif kimliklerini verip, otele yerleşirler. İlk iş kapalı otelik sıcak yüzme havuzuna girerler. Ömer sevdiğinin üşüyeceksin diyerek ıslak saçlarını kurular.

Ekran AlıntısıKPA30.9A Ekran AlıntısıKPA30.11

Baş başa çok güzel bir tatil yaparlar. Uzun uzun konuşma fırsatları olur. Kaç çocuk yapacaklarını bile konuşurlar. Ömer, ilk çalacak şarkı bizim şarkımız olsun. Elif, şarkı bizi seçsin, aşkımızı anlatsın. Toygar Işıklı’nın “Bu Masalda Mutluluk Var” şarkısı çalar.

Her sabah yanında uyansam,

Gözlerinde yakamoz olsam.

Ömrümü ömrüne doladım,

Bırak sende kaybolayım.

Bu masalda mutluluk var

İnanırsan var olurlar

Tutun bana nolur korkma.

Bu şarkı eşliğinde çok mutlu anlar yaşarlar.
Ekran AlıntısıKPA30.12 Ekran AlıntısıKPA30.13

Ömer ile Elif yeşillikler arasında el ele göz göze, mutluluklarını mutluluk katarlar.

Ekran AlıntısıKPA30.14

Elif Bahar’ı arar, nerede olduğunu sorar. Bahar Metin’e gider. Tayyar, Komiser Hüseyin’i arar. Benim adamlar Fatih’i bulmuşlar, alıp bana getireceksin diye talimat verir.

KPA30.15

Fatih Bahar’ı istemez. Bahar kalmakta ısrar eder, hatta Fatih’e tehdit eder. Dünden beri banyo yapmadım, tecavüze uğradım, derim. Gitmez, Fatih’in yanında kalır.

Ekran AlıntısıKPA30.16A

Ömer ile Elif yay yana iki odada kalırlar. Ama ayrı uyku tutmaz, Ömer Elif’e oda servisi yapar. Resepsiyondan söylediler, suyunuz kalmamış ve sevdiği çikolata getirir. Elif iyi geceler der ama arkasından bakar, Ömer Demir’in odası yanda… Ömer tekrar döner gelir. Elif güzel filmler var. O gece birlikte film izlerler.

Yeni gelen İpek, Arda ile Pelin’e geçen kötü hayatını anlatır. Kocası oğlunu kaçırmıştır. Sizden başka kimseye de anlatamam. Pelin, o pislikle neden evlendin, hala daha anlamış değilim. Arda ve Pelin’den yardım ister.

Ekran AlıntısıKPA30.17

Komiser Hüseyin Fatih’e gelir. Fatih Ömer’i sorar, Hüseyin Ömer yok, seni tutuklamayacağım babana götürmeye geldim. Fatih karşısında Hüseyin’i görünce, Tayyar Dündar’a bak, Ömer’in ağabeyini satın almış, der. Şak, şak aman kimseler duymasın diye dalga geçer. Bahar içeride panikler, kaçmak ister, kapana sıkışır kalır. Tayyar’ın adamları Fatih’i alırlar. Hüseyin Bahar’ı görünce sen ne arıyorsun burada diye sorar? Fatih, bırak kızı onun bir günahı yok dese de çeker tabancasını alından vurur. Bahar, ne olur abi diyerek yalvarsa da söz geçiremez. Kimseye bir şey söylemem. Artık Komiser Hüseyin seri katil olmuştur. Elif’in babası Ahmet Bey, Ömer’in eski nişanlısından sonra bu üçüncü cinayetidir. Fatih’in gözü önünde vurur Bahar’ı.

Ekran AlıntısıKPA30.18

Elif Ömer’e yeni yıl hediyesi olarak birlikte çekilmiş resimlerinden oluşan bir albüm hediye eder. Ömer çok, çok ama memnun olur. Her gece bakacağım, der. Kolu acıyan Ömer’in üstünü çıkarır, krem ile sırtına masaj yapar. Dayanılmaz arzuları onları birlikte yapar.

Ekran AlıntısıKPA30.19

Komiser Hüseyin Bahar’ı sürükleyerek deniz kıyısına götürür. Kayalıklardan aşağı denize atar.

Ekran AlıntısıKPA30.21

Fatih, babası Tayyar’a getirilir. Fatih, bu zahmete gerek yoktu ben zaten sana gelecektim. Eğer istediklerimi yaparsan seninleyim. Aralarında sert konuşmalar geçer. Tayyar Bey, gücüme güç katacaksan bu anlaşma beni mutlu eder. Neticede baba-oğul el sıkışırlar.

Ekran AlıntısıKPA30.20AAA

Mutlu gecenin sabahında, Elif ile Ömer koyun koyuna uyanırlar. Keyiflerine diyecek yoktur. Elif, her sabah senin kollarında uyanmaktan başka bir şey istemiyorum. Mutluluğumuzu kimse bozmasın.

Ekran AlıntısıKPA30.22

Ömer de mutluluğumuzu kimse bozamaz der amma, çalan cep teflonları o anki keyiflerini kaçırır. Her ikisin cep telefonu da aynı anda çalar. Ve 30.Bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKPA30.SON

Haber bellidir, Ömer’e ve Elif’e Bahar’ın cesedinin denizde bulunduğu haberidir. Bu kadar güzel geçen 24 saat onlar çok mu görüldü. Güzel bir balayı oldu bu kısa tatil. Haftaya ne gibi olaylara gebe Kara Para Aşk. Reytinglerini de toparlayabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir