Güllerin Savaşı / Şimdi de Gülfem Hanım kabus yaşıyor!

TV Programları

Ekran AlıntısıGS24.KP

Kanal D’nin aşk ve drama dizisi Güllerin Savaşı’nda Cihan Gülru’yu evlenme teklif etti, evet alamayınca önce Ömer Beyi, sonra kendini ekmek bıçağı ile kesmeye kalktı.

Ömer, Gülfem’in çevirdiği dolapları öğrenince Gülru’dan binlerce özür diledi, kendisini kısmen af ettirdi.

Şevket nefret ettiği karısından boşanamadığı için işi çığrından çıkardı eve metresini getirip karısını hizmet ettirdi. Oğlu Taner sonra da kardeşi Ömer’in yumruklarına hedef oldu. Annesinin Gülru’dan ayırmak için yaptıklarını da öğrendikten sonra evden ayrılmaya karar verdi.

Gülru’dan sonra, Cihan’ın da kendisine özgüveni geldi. Ablasına rest çekmeye başladı.

Gülru artık Gülfem’in laflarının altında kalmıyor. Gülfem’e; ‘Size duyduğum saygıdan dolayı, sizin yaptıklarınızı yüzünüze vurmuyorum, lütfen siz de konuşmalarınızı dikkat edin. Sakın beni yapmadığım şeylerle suçlamayın’. Diyerek düşündüklerini çekinmeden söylüyor.

Cihan, Gülru’ya evlenme teklifinden sonra, Duygu’yu evden kovmak ister. Duygu, biz birbirimizin olduk diyerek gitmek istemez. Bu lafı duyan Halide, hemen Gülfem’e lafı taşır.

Ömer kendisine bir ev tutar, Taner ve annesi Mebrure’nin de gelebileceklerini söyler.

Ekran AlıntısıGS24.2

Gülfem Hanım Duygu ile yollarını ayırmak ister. Ama Duygu Cihan’dan hamile olduğunu söyler.

Ömer Bey, hastaneden eşyalarını toplar. İşinden ayrılmaya kararlıdır. Yonca bu haberi hemen Gülfem Hanıma iletir.

Cihan, Duygu’nun hamile olduğunu duyunca bunalım geçirir. Ben hiç bir şey yapmadım diyerek isyan eder. Onu her zaman olduğu gibi Gülru ikna etmeye çalışır. Cihan’nın Gülru aşkı çocukluğundan beri bir saplantı olmuştur.

Ekran AlıntısıGS24.3

Yonca’nın Gülfem Hanımı haber vermesiyle hemen hastaneye gelir. Ömer’i istifadan döndürmek için dil döker. Babamın vasiyeti senin için bir şey ifade etmiyor mu, diyerek zayıf noktasından vurmayı çalışır. Şok bir karar, Sipahi Hastanesinin hisseleri satışa çıkartıldı diyerek basına haber yayar.

Ekran AlıntısıGS24.4

Çiçek, Taner’i kazada vurduğu kadından özür dilemek için hastaneye getirir. Önce direnen Taner, özür diledikten sonra rahatlar. Kadın suç bende bakmadan yola atladım, şikayetçi olmayacağım, der.

Ekran AlıntısıGS24.5A

Gülru Duygu’ya Cihan’a oynadığı oyundan dolayı eğer onu üzersen ben de senin canını yakarım diye dikkatini çeker. Duygu da Gülru beni merdivenlerden itti, bebeğime bir şey olacak diye Gülfem’e telefonla şikayet eder.

Gülru, istifa dilekçesini Gülfem Hanıma bizzat verir. Gülfem Cihan’ı kaybedeceğini anlayınca her şeyi göze aldın diyerek suçlar, Duygu’yu merdivenlerden ittiğini söyler. Gülru, ben sizin o tanıdığınız müştemilat kızı değilim, sizi daha fazla dinleyemeyeceğim der ve çıkar. Gülfem Gülru!dan alışık olmadığı sözlerden dolayı şoktadır.

Gülru çıkışta Mert ile karşılaşır, istifa etiğini söyler. Mert, yakışanı yapmışsınız. Ben de katalog meselesini konuşacağım. Gülru, bir an önce sen de kaç kurtul.

Ömer Bey Gülru ile konuşmak ister. Ömer bana hala kızgınsın deyince, Gülru ben sana kızgın değil kırgınım, der. Gülru ben senin için en değer verdiğim babamı bile karşıma aldım. Belki de en başından yanlıştı. Annen, Gülfem Hanım haklıydı.

Ekran AlıntısıGS24.6A Ekran AlıntısıGS24.6B

Ömer, ben her şeyi biliyorum. Akif bana her şeyi anlattı. Annemin ve Gülfem’in yaptığı kirli oyunları biliyorum. Bundan sonra hiçbir şey bize engel olamayacak, ben sadece aşkımızı inanacağım. Gülru kalkar, yalnız yürümek ister. Ömer ben de hiç konuşmadan yanında yürürüm.

Yürürken önlerine falcı kadın çıkar. Gülru’nun el falına bakmak ister. Gülru kabul etmez. Ömer’in el falına bakar. Bahçeli bir eve taşınacağını, yeşil gözlü bir gacı olacağını söyler. Biri kız, biri oğlan iki çocuğunuz olacak. Bu güzel ablamızla evlenmeye nasip etsin. Gülru’nun hoşuna gitmez ve hemen oradan gider. Ömer hazırlamıştır bu falcı işini.

Ömer beyin avukatı Mebrure’nin Şevket’ten ayrılması için boşanma davası açar. Cahide Hanım oğlu Şevket’e pişman olacaksın, engel ol der.

Gülru Cihan ile konuşur. Cihan çok utanıyorum diyerek ben istemedim o istedi. Gülru’dan özür diler. Gülru’ya sarılarak biz evleneceğiz zaten.

Ekran AlıntısıGS24.7B Ekran AlıntısıGS24.7

Çıkışta Gülfem Hanım ile karşılaşır. Söyledin mi Cihan’a. Gülru söyleyemedim, psikolojisi çok bozuk. Gülfem Gülru’ya Cihan’ı kendisine aşık etmekle suçlar. Ben senin gerçek yüzünü gördüm, kardeşimin de görmesini istiyorum. Gülru, benim Cihan’a evet diyeceği mi zannediyorsunuz, kader der ve gider.

Gülfem kardeşi Cihan ile konuşur, Duygu’nun kendisinden hamile kalma ihtimalini sorar. Cihan, var abla der ve ağlar. Gülfem test yaptıracağız, bu çocuk sendense onunla evlenmek zorundasın. Cihan, hayır evlenmeyeceğim diyerek isyan eder.

Ekran AlıntısıGS26.8

Ömer Bey hastanenin satılacağını gazetelerden okumuştur. Gülfem Hanımın evine gelir. Babamın vasiyeti vardı, başhekimliğini senin yapmanı istiyordu. Sen yok olduğuna göre satacağım. Gülfem, Cihan’ın Gülru saplantısını söyler. Gülru da bunu Cihan’a söylemiyor. Ömer de Duygu’nun Cihan’dan hamile olduğunu söyler. Gülfem Ömer’in Gülru ile konuşmasını ve Cihan’a onunla evlenmeyeceğini söylemesini ister.

Ömer, seni seviyorum diye Gülru’ya mesaj atar. Gülru geçmişte Ömer’in söylediklerini düşünür.

Çiçek, sevdiği Taner ile bir tatil için babasından güç bela okul gezisi diyerek izin alır. Taner ile konuşmalarını Yonca duyar.

Gülfem Hanım Duygu ile doktora gitmek için konuşurlar. Duygu çocuğu doğurmaya karalıdır. Cihan bu konuşmaları duyar, evden kaçar.

O sırada bahçede olan Yener onu görür. Cihan Gülru ile konuşması gerektiğini söyler. Yener ben eniştesiyim, ne söyleyeceksen ben söyleyeyim. Yener, Gülru’yu arar, gelmesini ister.

Ekran AlıntısıGS24.9A

Gülru çıkar gelir. Cihan ablam beni Duygu ile evlendirmek istiyor, ben istemiyorum. Yonca, Cihan buna evlenme teklif etmiş. Annem kadir gecesinde doğurmuş, kime çarpsa zengin çıkıyor diye söylenir.

Cihan kimse görmeden evi terk eder. Sokaklarda serseri mayın gibi dolaşır. O sırada Cihan,Yener’in taksinin önüne aniden çıkar. Onu da taksiye alır.

Yonca, Çiçek ile Taner’i takip eder. Peşlerini bırakmaz.

Gülru’ya bir ev dekorasyonu için teklif gelir. Adres verir, yüzyüze konuşmak ister. Bu Gülru’nun ilk işidir. Veren de yeni aldığı ev için, Ömer Beyin arkadaşıdır.

Yener, Gülru’ya Cihan’ı kendi evine götürdüğünü söyler. O sırada Gülfem Hanım arabasına biner. Yener söyleyemez. Gülfem Hanım hastaneye gider, bütün hisselerinin elden çıkartılmasını ister. Ömer Bey gelir, eğer hastanede kalırsam hisse satışını durdurur musunuz diye teklifte bulunur. Gülfem Hanım peki, hemen satışı iptal edeceğim. Senin planların bozulmasın.

Halide Hanım Cihan’a yemek götürünce odasında olmadığını fark eder, Gülfem’e haber verir.

Gülru da eniştesi Yener’in evine gider. Cihan’ı götürmek için ikna edemez. Gülru’yu restorasyon işi işin çağırırlar. Cihan’ı bekle ben geleceğim diyerek gider.

Ömer Beye arkadaşı Serdar arar, konuştuğumuz gibi Gülru geliyor. Ömer Bey de hemen yeni satın aldığı eve gider. Gülru içeride kimseyi bulamaz. Salona girer, tam karşıda Ömer ile denizaltında çektirdikleri resmi görür.

Ekran AlıntısıGS26.10

O an her şeyi anlar. Yerde kocaman ‘BENİ AFET’ yazıyordur. Bakar, bir tuhaf olur. Tam o an arkasından bir ses. “Çocuksun sen, sesinin çağlayanına düştüm”.  Ömer elinde bir demek beyaz papatya ile içeri girer. “Bir çiçeğe tutundum düşerken, hala ordayım. Sallanıp durmaktayım. Bir saatin sarkacı nasıl gidip geliyorsa öyle…”

Ekran AlıntısıGS26.11

Ömer Bey, Gülru’nun önünde diz çöker. “Zaman benim işte, nesleleşiyor, tüm anlar. Dursam  ölürüm, param parça olur dünya… Çocuksun sen, sesinin çağlayanına düştüğüm. Uçurum diyordum, bir aşk uçurum özlemidir. Bırakıyorum kendimi bu yüzden sesinin boşluğuna. Tutunabileceğim tüm umutları görmeyeceğim için gözlerini bağlıyorum. Geceyi mendil yaparak. Gözlerin bir yerde daha bağlanmıştı. Onu unutmuyorum, unutmuyorum. Çocuksun sen.” Bu şiiri çok beğendiğim için tamamını nakletmeye çalıştım. Gülru da çok duygulandı. Ömer, ben seni çok özlüyorum. Der. Gülru da ben de seni çok özlüyorum. Dayanamaz öpüşürler.

Ekran AlıntısıGS24.12

Daha sonra salonun ortasına otururlar, denizde geçen o günlerini konuşurlar. Ömer, denizden çıkan deniz kabuğunu gösterir. Saklamıştım, Gülru kulağına dayar. O günleri, geçmişi konuşurlar.

Ekran AlıntısıGS24.13A

Yener arar, Gülfem Hanım Cihan’ı arıyor, eve götürmemişsin deyince Ömer’e Yener’in evine bırakmasını ister.

Taner Çiçek il çok mutludur. Onu ailesinden daha yakın olduğunu söyler. Benimle evlenir misin? der, çiçek sevinçle kabul eder. Yonca, onları takip eder. Birlikte öpüşürlerken poz poz resimlerini çeker. Çok pişman olacaksın diyerek de söylenir.

Ekran AlıntısıGS24.14

Araba ile giderken Gülfem Ömer’e telefon eder, Cihan kaybolduğunu söyler. Gülru’nun da acele işi Cihan’ı götürmektir. Yener, Cihan’ı götürmek için ikna edemez. Gülru eve gidelim der, gitmem diye diretir. O sırada Gülfem Hanım da gelir. Yener’in getirdiğini öğrenince onu azarlar. Cihan, Gülru ile biz evleneceğiz deyince Gülfem, anlat planlarınızı Ömer ile evleneceğinizi anlat. Cihan Gülru’ya doğru değil de… Gülru, eve gidelim bunların hepsini konuşacağız. O an gözü dönen Cihan Ömer Beye bakar. Aniden yerden kaptığı ekmek bıçağını Ömer beyin boğazına dayar. Hadi söyle evlenecek misin onunla…

Ekran AlıntısıGS24.15

Ömer Bey, seviyorum. Der. Cihan Ömer’i bırakır, bu defa kendi boğazına dayar bıçağı. Gülru, çok sevdim ben seni… Gülru, Cihan bırak onu diye yalvarır.

Ekran AlıntısıGS24.16

Herkes şaşkındır. Ömer Bey, Yener, Gülfem Hanım çaresiz kalırlar. Cihan ben seni çok sevdim diye tekrarlar. Evlenecek misin Ömer’le… Söyle seviyor musun Ömer’i. Ne olur söyle lütfen. Ve 24.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıGS24.SON

Medyapım’ın yeni senaryo ekibi Karayazı Grubu, Gülru’yu çektirdiklerinin bedelini Gülfem Hanıma ödetiyor. Gülfem Hanım hatalarının bedelini ödemeye başladı. Önce Ömer onu terk etti. Daha sonra Gülru işi bıraktı. Şoförü Mert bile onu terk etmeye kararlıdır. Kardeşi Cihan da evi ve ablasını terk etti. Şimdi de çok tehlikeli bir durumda ekmek bıçağı gırtlağında. Gülfem Hanım bütün bunları hak etti. Bakalım bu işin sonu ne olacak. Haftaya bekleyip, hep birlikte göreceğiz.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir