Fatih Harbiye / Final’de Neriman’ın aklı, Pelin’i mat etti!

TV Programları

Ekran AlıntısıFH50.KPA

Fatih Harbiye önceki akşam Neriman ile Macit’in mutlu sonu ile ekranlara veda etti. Çocukluk aşkı Macit’i elinden kaçıran Pelin, nikâh öncesi yaptığı son hamlede de mat oldu. Macit’in gerginline rağmen, Neriman’ın mutluğu görülmeye değerdi. Çok cici bir gelin oldu, şahane bir finalle dizimiz bitti.

Show Tv. son final gecesi saat 23,30 getirdi diziyi ekranlara. 49 bölümdür diziyi takip edenler geç saat olmasına rağmen finali seyrettiler. Reytingler bir önceki bölüme göre, Total’de 6 basamak yükselerek 27. sırada, AB’de 18 basamak yükselerek 29.sırada yer almıştır.

Peyami Safa’nın romanından alınan Fatih Harbiye bence güzel bir diziydi. Daha da devam edebilirdi. Show TV güzelim diziyi dama taşı gibi yerinden oynatarak, reyting kurbanı etti. Show TV Fatih Harbiye’nin de final yapmasıyla elinde şu sıralarda oynayan üç dizisi kaldı, resmen dizi fakiri oldu.

Dizimiz final bölümünde neler olduğunu kısaca özetleyelim.

Neriman ile Macit’in düğün günü geldi çattı. Macit annesi İnci Hanım ile bir demet çiçek ve çikolatası ile gelerek, kızı babasından istedi.

Ekran AlıntısıFH50.1A

Damat tuzlu kahvesini içti. Söz yüzükleri takıldı. Sıra düğün hazırlıklarına geldi. Neriman’ın halası mahalle geleneklerine göre her şeyi yaptı. Damat bohçasını hazırladı.

Pelin bu düğünü engellemek için elinden geleni ardına koymadı. Macit annesi ile gelirken Neriman’ın kapısında Macit ile konuşmak istedi, Macit izin vermedi. Pelin Şahika’dan Macit’in öz babası Nadir Bey olduğunu öğrenmişti. Bu sırrı Neriman ve İnci Hanım Macit’ten sakladılar. Neriman hep açıklamak istedi ama, Macit’in tepkisinden korktu. İnci Hanıma söz verdiği için bir türlü söyleyememişti.

Pelin bu sırrı söylemek için şeytani bir plan kurdu. Neriman’ın yalancı oluğunu ispatlayacak ve Macit’i nikâhtan döndürecekti.

Ekran AlıntısıFH50.1AB

Önce Macit’e kendisini af ettirmek, çocukluk arkadaşı ile kuzenini mutlu etmek için bu düğünün masraflarının kendisinin üstleneceğini söyledi. Düğün salonunu tuttu, Macit ikna olmamış, tam kabul etmemişti. Macit gelinlik almak istese de Neriman annesi Nazan’ın gelinliğini giymek istedi. Amacı babasının da gönlünü almak istemiştir.

Ekran AlıntısıFH50.2

Fahriye, Neriman’ın yüzük kurdelasından kestiği parçayı Aras’a yutturmak için çok uğraşır. Önce yaptığı sandviçin içine koyar. Aras, parçayı bulur çıkartır. Daha sonra Neriman’ın düğün lokumu diye aldığı bir lokumun içine koyarak yedirip yutturmayı başarır.

Ekran AlıntısıFH50.3A Ekran AlıntısıFH50.3B

Neriman, annesinin gelinliğini bedenine göre yaptırmak için mahalle terzisine gider. O sırada Şinasi kapıdan annesi ile geçerken görür. Biricik çocukluk aşkı olan Neriman’ı gelinlikle görünce yüreği burkulur. Annesi Zehra Hanımın çekiştirmesi ile kapıdan ayrılır.

Ekran AlıntısıFH50.4

Kader Hanım oğlu Emre ile gelini Aslı’nın boşanma davasında şahitlik yapar. Boşanmaları için Aslı’yı Cihan ile kırıştırdığını söyler, çamur atar, boşanmalarını istiyorum Hakim Bey der. Şeytani planına göre Aslı’yı kötü kadın yaparak doğacak torununu Hakimin oğluna vermesini sağlamaktır.

Ekran AlıntısıFH50.5

Macit, Neriman ile deniz kıyısına buluşur. Pelin’in düğün için yapmak istediklerini anlatır. Neriman ben mutluluğumuzu bozmasını istemiyorum diyerek kabul etmez.

Ekran AlıntısıFH50.6

Pelin bu defa Neriman’ın evine giderek, Faiz Beyin de desteğini alarak Neriman’dan yaptıkları için özür olarak bu düğünü kendinin yapmak istediğini söyledi. Neriman kabul etmedi ama babasının büyüklük bizde kalsın ısrarı ile kabul etmiş gözüktü.

Ekran AlıntısıFH50.7

Pelin arabasına Neriman’ı da alarak düğün salonuna gider. Macit’i de çağırırlar. Mekanı Neriman’ı gösterir ve olurlarını alır.

Ekran AlıntısıFH50.8

Macit nikah davetiyelerini hazırlar. Nadir beye de bir davetiye bizzat götür, nikah şahidi olmasını ister. Annesi hayır olmaz dese de en kötü zamanımda yanımda oldu, iş verdi diyerek ısrar eder.

Neriman Şinasi’ye düğün davetiyesi getir, çıkar odasında verir. Umarım gelirsin. Şinasi sen benim en eski arkadaşımsın, en eski hatıralarımda sen varsın, benim mutlu günümde yanımda olacaksın değil mi? Şinasi, umarım çok mutlu olursun Neriman. Mutlu olur yüzün gülerse, hiç değilse huzurlu olurum. Ama benden düğününe gelmemi bekleme. Olan oldu, ben seni senin istediğin gibi sevemem. Sen de beni benim isteğin gibi sevemezsin, mutluluklar der odasını terk eder.

Ekran AlıntısıFH50.9

Duygu kardeşi Pelin’in yapmak istedikleri hakkında kuşkuludur. Onunla konuşur, kötü şeyler yapmamasını söyler.

Ekran AlıntısıFH50.10

Macit gelini almak için faiz Beyin evine gelir. Faiz Bey kızının beyaz gelinliğinin beline kırmızı kuşağı bağlar. Bu eve beyaz kundağınla geldin, bembeyaz gelinliğinle çıkıyorsun kızım, yolun açık olsun der.

Ekran AlıntısıFH50.11

Neriman baba evinden çıkışta davul zurnalar çalınarak gelin arabasına bindirilir. Herkes çok mutludur, alkışlarla tempo tutarlar. Pelin görümce gibi gelin arabasına biner. Macit, seninle düğün salonunda buluşmayacak mıydık diyerek Pelin’e çıkışır.

Ekran AlıntısıFH50.12

Macit, babası Kerim Arcaoğlu’nun mezarına gider. Düğün davetiyesini mezarı üstüne bırakır. İçinden geldiği gibi konuşur. Sana gelinini getirdim. Oğlunun en mutlu günü… Neriman, Macit benim seninle konuşmak istediğim bir şey var. Kerim Bey senin baban değil diyerek açıklamak ister. Pelin, çok geç kaldık diyerek konuşmasını engeller.

Ekran AlıntısıFH50.13

Nikah resimleri çekilir, düğün salonuna gelin odasına geçerler. Pelin düğün sahibi gibi bütün gelenlerle ilgilenir, masalarına oturtur.

Ekran AlıntısıFH50.14

İnci hanım, gelme dediği halde Nadir Beyin düğüne katılmasını çok bozulur. Beni zor durumda bırakacaksın, ben sana gelme demiştim. Nadir Bey gelmeseydim Macit çok üzülecektir.

Ekran AlıntısıFH50.15

Pelin gelin odasına gelir, davetliler geldi, hazırlanın der. Macit çok gergindir. Neriman, çok mutludur. Fahriye nikah memurunun Macit’i çağırdığını söyler.

Şinasi nikah salonun önüne kadar gelir. Cihan ile konuşurlar. Cihan, oğlum sen kendine acı çektirmekten zevk mi alıyorsun? Cihan oradan uzaklaştırmak ister. Şinasi, bırak da onu son kez beyazlar içinde göreyim.

Ekran AlıntısıFH50.16

Pelin Macit ile baş başa görüşmek ister. Neriman da Macit’i arar. Pelin seninle yalnız konuşmamız lazım. Az önce korkunç bir şey öğrendim. Bu gerçeği annen ve Neriman nasıl sakladı anlamış değilim. Anneni o adamla tesadüfen konuşurken duydum. Macit, merakla ne duydun diye sorar? Nadir Bey, senin babanmış Macit… Neriman bunu bildiği halde senden saklamış. Macit, duyduklarına tepki vermez.  O sırada Neriman gelir. Macit’in elinden tutar salona geçerler.

Ekran AlıntısıFH50.17D Ekran AlıntısıFH50.17A

Macit salonda sitemkâr bakışlarla annesine bakar. Duyduklarından keyfi kaçmıştır. Bir de onları alkışlayan Nadir Beye bakar.

1Ekran AlıntısıFH50.17B Ekran AlıntısıFH50.17C

Nikah başlar, şahitler Fahriye ile Nadir Bey de masaya geçerler.

Ekran AlıntısıFH50.18

 

Neriman Nikah memurunun sorusuna evet der. Sıra Macit’e gelir. Macit evet beklenirken Neriman ile konuşmalarını hatırlar. Macit,Neriman bir şey söyleyecektin nedir? Neriman; Macit ben günlerdir içimde tutuyorum. Bir an önce söylemem lazım. Macit’in ellerinden tutarak her şeyi anlatır. Senin baban ölmedi, ölen adam Kerim Bey senin baban değil. Nadir Bey senin baban… Bu konuşmayı Pelin’in konuşmasından önce yaparlar. Neriman, dürst davranarak Pelin’den önce Macit’e her şeyi anlatmıştır.

Ekran AlıntısıFH50.19

Bu konuşma kafasında tekrar canlanır. Neriman Macit’in bir yalancı ile evlenmeyeceğini düşündüğünden hayır cevabı beklerken, Macit, Pelin’in yüzüne bakarak ‘evet’ der. Yüz kere evet, bin kere… Pelin şoktadır. Hemen salonu terk eder.

Ekran AlıntısıFH50.20

İmzalar atılır. Nikah defterini alan Neriman mutluluktan adeta uçar.

Ekran AlıntısıFH50.21

Pelin, dışarı çıkar. Şinasi’nin yanına gider. İkimiz de kaybettik. Şinasi, sen kaybettin Pelin.  Sen kaybettin diyerek oradan ayrılır. Pelin acı acı gülümseyerek orada kalır.

Ekran AlıntısıFH50.22

Neriman babası ile sarılırken kapıdan gelen Şinasi’yi görür. Şinasi de buğulu gözlerle ona son defa bakar. Tebrik etmeden gerisin geriye döner, salonu terk eder. Son defa beyaz gelinlikle onu görmek istemiştir.

Ekran AlıntısıFH50.23A Ekran AlıntısıFH50.23B

Fahriye de Aras’ın yanında çok mutludur. Darısı başımıza Allah’ım diye mırıldanır.

Ekran AlıntısıFH50.24

Bütün davetliler hep birlikte düğün fotoğrafı çektiriler. Bu karede pelin ile Şinasi yoktur.

Ekran AlıntısıFH50.25

Macit Bir ömür, yüz ömürlük sevgi sığdıracağız Neriman. Neriman, sonsuzluk yetmeyecek sevgimize, seni o kadar çok sevicem ki… Ve Fatih Harbiye finali mutlu sonla biter.

Ekran AlıntısıFH50.SON

Bizde bir ömür boyu mutlu olsunlar diyoruz.

Yapımcısı Koliba Film’e bu güzel dizi için çok teşekkür edip, Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül’e bundan sonraki bir başka yapımlarında başarılar diyelim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir