Güllerin Savaşı neden reyting kaybediyor?

TV Programları

5410_1453_05122014_2

Kanal D’nin aşk ve drama dizisi “Güllerin Savaşı”  her hafta izleyici kaybediyor ki, reytingleri neredeyse %35 düştü. Son 22.bölümde Total’de 11.sırada, AB’de 3.sırada yer aldı.

Severek izlediğim bir dizi…  Ama son bölümde olanlar yüzünden neredeyse bu diziyi bir daha seyretmemeye karar veriyordum. Dizide geçen olaylar beni çileden çıkardığına göre izleyiciyi de ziyadesiyle çıkartıyor. Bir insanın üstüne bu kadar da gidilmez ki, Gülfem Gülru’yu Ömer’in hayatından silmek için elinden geleni fazlası ile yapıyor. Garibim kız da her dediğini yerine getiriyor, bu yüzden başına gelmeyen kalmıyor. Gülru karakteri bu kadar da sünepe, ezik yapılır mı? Hem babasına, hem de sevdiği adam Ömer’e karşı ne şerefi, nede namusu kaldı kızcağızın. Ömer Bey de koskoca doktor körü körüne Gülfem’e inanıyor, elinden tutup götürdüğü her yere de gidiyor.

Medyapım – Fatih Aksoy da biliyor ki, bütün bunlar senaryo hatası. Dizi başlayalı 22 bölüm oldu. Dört senarist değişti. Önce Melis Civelek ile Sırma Yanık birlikte kaleme aldılar. Daha sonra Melis Civelek ayrıldı, Sırma Yanık tek başına yazmaya başladı. O da ayrıldı, Funda Çetin senaryoyu devam ettirdi. Yapımcı baktı, dizinin reytingleri devamlı düşüyor bu defa Meryem Gür ekibi Karayazı Grubu senaryoyu devraldı. 22.bölümde Karayazı Grubu daha kara senaryolar yazdı, benim içim kıyıldı, sinir sistemim bozuldu. Gülfem Hanım, anladık zengin, bu kadar da kötü düşünür mü? Bir de dalga geçer gibi Ömer Beye kendisini iyilik meleği olarak tanıtması, insanı kas katı ediyor.

Ekran AlıntısıGS22.8

Gülru akıllı kız gibi gözükse de hep zokayı yutuyor. Daha önce girdiği yarışmada Gülfem Hanıma karşı kazandığında, Gülfem’e yaşattığı şok izleyenleri bayağı sevindirmişti.

Ekran AlıntısıGS22.9

Köşkün garip hizmetkarı Halide’ye ne demeli. Gülfem Hanımın kötü emellerinin maşası oluyor.

Ekran AlıntısıGS22.6

Cihan’nın öğretmeni olan Duygu, kötü emellerini gerçekleştirmek için Cihan’a cinsel taciz yapması olacak iş değil.

Ekran AlıntısıGS22.11

Ya Yonca’ya… O da Gülfem Hanımın işbirlikçisi oldu. Gülru’yu yapmadığı adilik kalmadı. Küçük kardeşi Çiçek’e de öyle. Sevdiği adam Taner’i elinden aldı ya… Çıldırdı Yonca.

Ekran AlıntısıGS22.12

Koskoca kadın Cahide Hanıma ne demeli, mafya vari parayla kötü oyunlar oynatması, Gülru’yu oğlu Ömer’den ayırmak için,Akif Beyle iş birliği yapmasına şaşırdım. Torunu Taner için oynadığı oyunlar nedeni ile Taner’in kaza yapmasına ne dersiniz?

Saf oğlan Mert de kedi olalı bir fare yakaladı da, Gülfem’in Gülru’ya oynadığı oyunlarla ile ilgili, Akif Bey ile konuşmalarını kayda aldı. Belki de Gülru her şeyi anlayacak, taptığı o kadın Gülfem’in gerçek yüzünü görmesini sağlayacaktır.

Ekran AlıntısıGS22.2

Allah’tan bölüm finalinde, ava giden avlanır derler ya, öyle oldu. Gülfem Akif Beyin kötü emelleri için saldırısına uğradı.  Gülfem’in oyunları bozuldu.  Akif Beyin başına vurduğu sert bir cisimle onu saf dışı etti, kanlar içine kaldı. Öldü mü? Bilemiyoruz!

Ekran AlıntısıGS22.3

Artık şu güzel kızın yüzü biraz gülsün. Savaşsa, bu savaş eşit şartlarda olsun. İzleyici biraz da aşk ve sevgiyi görmek istiyor. Yeni senaryo ekibimiz Karayazı Grubu, bundan sonra kara kalemle değil, biraz da renkli pastel kalemler kullanarak senaryoyu yazsınlar ki güzel işler çıksın ortaya. Benden söylemesi. Yoksa ben de seyretmekten vazgeçeceğim.

Bu bölümde geçen olayları sizlere anlatmadım. Çünkü benim de keyfim kaçtı. Bu nedenle de sizlere keyifli seyirler diyemiyorum. Keyif yoktu, bolca stres vardı.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir