Medcezir / 26. bölümdeki Berkin göndermesi, dilerim dizinin sonu olmaz!

TV Programları

15 Mart ’14

Kategori
TV Programları

 

Medcezir / 26. bölümdeki Berkin göndermesi, dilerim dizinin sonu olmaz!

Star Tv.in Cuma, AB reytinglerinin değişmez birincisi “Medcezir” 26. Bölümü ile dün akşam gene süperdi. AB’de 1.sırada (9,32), Total’de 2.sırada (8,43) yer almış.

Geçen bölüm Asım Bey, Yaman’a olan can borcunu kızlarından özür dileyerek ödemeyi kabul etmişti. Akşam kızları Ender ve Sedefi evde olmalarını istemiş, tüm aile fertleri önünde özür diledi. Yaman, bahçe işleri ile uğraştığından duymadı ama, Asım Şekip Kaya’yı ders vermek, bayağı hoşuna gitmiş olmalı. Bu özür işi aralarında kalacaktı ama, uyanık avukatımız Selim Bey durumu çaktı, Yaman’a borcunu ödemek için, yaptığını anladı.

Asım Beyin Reyhan Arsen’den bir kızı daha olması, Ender Hanımın bayağı canını sıktı, hemen babasına söylemedi. Ender’in 18 yaşında, İngiltere’de eğitim gören “Ada” adlı bir kız kardeşi daha vardır.

Ekran Alıntısı OZÜR

Sude hanım kızı Beren ile giyim mağazasında alışveriş ederken, Mira gelir, annesinden özür diler, yanaklarından öperek eve dönmek ister. Sude Hanım da Mira’nın ısrarına dayamaz, eve dönmesine kabul eder.

Eylül’ün cici annesi Gamze Hanım Mert’i arar, Eylül’ün arkadaşlarını evde bir kaynaşma yemeği vermek ister, davet edeceği arkadaşlarını sorar.

Yaman’ın ağabeyi Kenan hapishanede Avukatı dilekçe vermiş, tahliye için neticeyi beklemektedir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira eve dönmüş, bahçede çalışan Yaman’ı görünce doğruca Yaman’a koştu. Sude Hanım, yanlarından geçerken, Yaman’a güzün aydın demesi çok hoştu. Asım Beyin özür faslının son anında Sude’de de, Serez’lere geldi. Sude Hanım, akşam için Asım Beyi evinde yemeğe davet etti.

Ekran Alıntısı tolga

Hale’nin sözde nişanlısı Tolga yurda dönmüştür. Hale ile konuşurlar, Hale bitti artık, sen git kendi arkadaşlarınla uğraş der ve bu işi bitirir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ayşe Yaman’a gelir, mahallenin yıkılması ve evlerin boşaltılması ile ilgili haberi verir. Yaman Tozludere’deki evlerinin yıkılması konusunda Selim Beyden yardım ister. Beraber Tozludere’ye giderler. Yolda, Selim Bey Asım Beyi, özür dilemeyi nasıl ikna ettiğini sorar, Yaman sessiz kalır.

Orkun, Tozludere’de yatırım yapılması ile fikrini Asım Beye açar, Asım Bey bu teklife sıcak bakmaz, isminin Tozludere ile yan yana anılmasını istemez.

Mira’ya posta ile bir dergi gelir, ayrıca cep telefonuna sessiz, sadece piyano sesi gelen bir isimsiz arama gelir. Mira, piyano hocası Tan’dan şüphelenir. Eski hocasını arar, bilgi almak ister.

Ekran Alıntısı

Yaman ile Selim Bey eve geldiklerinde eşyaların dışarıya çıkartılmış, kilidin değiştirilmiş olduğunu görürler. Komşu kadın ev sahibinin yaptığını söyler, ev sahibine giderler. Ev sahibi Giray’ın gazına gelmiş, kiramı alamıyorum diye eşyaları kapının önüne koyar. Selim Bey, ben avukatıyım der ve işi çözer. İş kavgadan döner, eşyaları içeri taşıtır, sonra da kamyon çağırır, tekrar yükletir, kendi depolarına götürürler. Bu sırada oraya gelen Giray’ın kolunda Yaman bilekliğini görür. Giray, pazardan adlını söyler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sedef Hanımı, Ömer diye eski bir okul arkadaşı yemeğe davet eder. Faruk Bey, Sedef’e beraber yemek ister ama olmaz.

Mira, Eylül’lerdeki akşam için Yaman’ın da gelmesini ister, Yaman eşyalar yerleşiyor dese de Selim Bey ilgilenirim, sen git der.

Barış Bey kızı Eylül’e, karısı Gamze’ye iyi davranmasını, bu geceki sürprizi öğrenen Eylül tam çıkarken tüm arkadaşları misafirler gelirler. Mira’lar araba ile gelirken gizli hayranı arar, telefonu Yaman açar, piyano sesini duyunca kapatır. Mira’ya biri seni rahatsız mı ediyor diye sorar. Mert de aklıma gelen Piyanist Tan, der.

Bim2QSeIEAASbl8[1]

Tan, akıl hastanesinde hastalara bir piyano resitali verir. Doktordan dışarıda halka açık bir konser sözü alır.

Yemeğe Orkun da gelir. Yaman Orkun’un şoförü Hasan ile görüşür. Kira ödenmediğini, eşyaların dışarı atılmasında parmağı olup, olmadığını sorar. Davetliler arasında Hale ve Orkun’un olması yemeğin olaylı geçeceğinin habercisi gibidir.

Sude Hanım, Asım Bey için itina ile hazırlanmıştır. Baş başa güzel bir yemek yerler. Sude, Sedef’lerin lokantasına para verip ortak olduğunu, karşılığında Sedef’in şirket hisselerinden bir kısmını üzerine geçirdiğini söyler. Asım Bey keşke bana sorsaydın, o hisselerin hiçbir değeri yok, deyince Sude kandırılmış olduğundan suratını asar.

Faruk, karısı Sude ile ilgili eski kavgalarını hatırlar. Sude yüzüğünü çıkartıp o zaman fırlatmıştı. Sedef’in eski karınla tekrar bir araya gelirim düşüncesiyle mi o yüzüğü çıkarmıyorsun demesini de düşünerek, parmağındaki yüzüğü çıkartır.

Diğer taraftan Asım Beyin küçük kızı Ada diziye yeni katılacak. Taksi gelir, Reyhan Hanım “Ada” diye seslenir, kızı görmedik ama İngiltere’den dönmüştür. Önümüzdeki bölümlerde Ada ile tanışacağız.

Ekran Alıntısı yemek

Eylül’lerdeki yemek sakin geçerken, Gamze Hanıma ne güzel düşünmüşünüz bu yemek davetini diye teşekkür ederler. Sosun içindeki fesleğen mi diye sorulur. Orkun, bende alayım der, Hale sen fesleğen sevmezsin ki, deyince Orkun ters laf söyler. Yaman, sen de hala belden aşağı vurmayı seviyorsun? Orkun, hiçbir kahramanlık fırsatını kaçırmıyorsun değil mi?

Ekran Alıntısı yemek 2

Bu sırada, Orkun geçmiş olsun Hale, nişanı atmışsınız deyince, Hale bir bardak suyu Orkun’un suratına boca eder. Hale, sen ne aşağılık bir adamsın. Sensin hasta, ruh hastası sensin. Hepinizden nefret ediyorum, bu gece de bunu söylemek için gelmiştim, der ve çeker gider. Yemeğin dadı tuzu kaçmıştır. Gamze Hanım, ben başka türlü hayal etmiştim. Eylül, keşke beni birazcık tanısaydın Gamze’ciğim.  Babası Barış, Eylül lütfen sözlerine dikkat et deyince, haydi kahveyi başka yerde içelim?

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ender, kardeşi Ada konusunu aklından çıkartamaz. Selim Bey sana bir kahve yapayım. Ender hiçbir şey istemiyorum.

Ekran Alıntısı asım

Sude’lere babasına gelir, o anda Asım Bey Sude Hanıma öpmek üzeredir. Babama bir şey sormam lazım. Selim Bey de gelir. Sen o gece ölseydin arkanda ne gibi bir enkaz bırakacağının farkında mısın? Asım Bey sen neler söylüyorsun. Reyhan Aslan’dan bir kızın olduğunu bize söylemedin. Bunu 18 sene sonra benden öğrendin.

çiçek

Ertesi sabah, Yaman ile Mert sabah sporunda konuşurlar. Mert, kendimden küçük bir teyzem oldu, der. Yaman çiçekçiden Mira için bir demet papatya alır.

Ekran Alıntısı çiçek

Ertesi gün, Asım Bey Reyhan Arsen ile yüzleşir, nasıl geldiyse öyle devam etsin, ikimiz de aynı fikirdeyiz der. Sude, gene Asım Beyin yanındadır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira, odasında dergide bir takım işaretli yerleri bir kağıda yazar. Şifreyi çözmeye çalışır. O sırada Beren spora çıkarken Yaman içeri girer, Mira’nın odasına çıkar. Günaydın deyip, çiçekleri aniden önüne koyunca, Mira çok korkar. Yaman özür diler, Mira sinirlerim bozuk der. Yaman, yazan şifreyi okur. “Sen i al ma yı ge l e ceg” yazıyordur.

Mert, annesinin üzgün halini görünce ortalığı neşelendirmeye çalışır. “Ada sahillerinde bekliyorum seni” diye şarkı tutturur. O sırada Selim Beyin sekreteri Burcu telefon eder. Yaman ile Mira içeri girer. Yazılı şifreyi gösterirler. Mert, bu piyano hocası Tan, der. Selim Bey, savcılığa dilekçe verilmesini ister ve hemen araştırmaya geçer.

Ekran Alıntısı kadir

Tan’dan ders alan bir 14 yaşlarında “Kadir” adlı bir yeni karakter diziye girmiş. Kadir, annesine hastaneden Tan abiye dinletmem lazım, bir randevu ayarlamasını ister. Annesi zoraki kabul eder.

Ekran Alıntısı.PNG MİRA  Ekran Alıntısı.PNG YAMAN-MİRA

Selim Bey, Yaman’a abin yarın tahliye oluyor diye müjdeli haberi verir. Yaman Mira ile konuşurlar, Kenan konusunda endişeleri vardır, ev yok bark yok, nasıl devam edeceğim belli değil. Mira, inşallah onla kalacağım demezsin. Koca adam, başının çaresine baksın der.

Ekran Alıntısı kenan

Yaman ile Selim Bey sabah hapishane kapısında Kenan’ın çıkışını beklerler. Kenan çıkar, ukalaca sağ ol avukat der, Selim Beyin yanağını öper, Yaman’a da ne haber cüce diyerek elini sıkar, sarılmaz bile. Dışarıdayım, özgürüm diyerek yol boyu koşar. Yorulduğu yerde şişer, durur bekler.

Selim Bey arabası ile gelir, durur arabasını kenara çeker. O sırada koltuğunun altında bir ekmek ile yoldan geçen çocuğa; “Aslan yavrusu, yoldan değil kenardan, tamam mı? Tehlikeli, ne çıkacağı belli olmaz!”  Der ve iki yanağını okşar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Kenan’a hadi atla da gidelim. Aç mısın? diye sorar. Kenan; kurt gibi, bizim eve gidelim de ben köfte atarım. Yaman; artık gidecek bir evimiz yok, evi yıkıyorlar. Şimdi nereye gidiyoruz deyince, Selim Bey bize gidiyoruz. Kenan, ben de mi sizde kalacağım? Yaman, yeni bir yer bulana kadar, der ve düşünce hal ile dalar gider ve 26.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı 26 son

Selim Beyin “Berke” olayına atıf yaparcasına yoldan geçen çocukla konuşması güzeldi. Ama dilerim, burada izleyiciye verdiği mesaj nedeniyle bu durum siyasi iktidar açısından ters değerlendirilip, dizimize zarar vermez! Bu memlekette bu sıralarda neler olup bitiğini hepimiz görüyoruz. Benim tek endişem bu… Tekrar ediyorum, Yayıncı kuruluşa ya da Yapımcı Şirket Ay Yapım, ya da senaristimiz Ece Yörenç’e bir yaptırım gelmesin. Tek endişem bu…

Aşağıdaki Filmin sonunda verilen mesaj da çok güzel, Takdirle karşılıyorum.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Her şey güzel, bu işin sonu hayırlı olsun!

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Medcezir twitter sayfasından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir