Damla Sönmez dünü, bugünü ve yarını?

Magazin

892095_539923082715197_303923289_o

Şu sıralarda Kanal D’de gösterilen ”Güllerin Savaşı” dizisinin ‘Gülru’ karakterini can veren, güzel mi, güzel kızı Damla Sönmez’i okuyucularımıza tanıtmak istiyorum.

Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 İstanbul doğumlu. İlk ve orta öğretim yıllarında, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı iki yıl keman, bir yıl piyano dalında öğretim gördü.

St. Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra Fransa’da Paris Sorbonne Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi alan oyuncu, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne devam etmektedir.

Damla Sönmez, geçtiğimiz ay Hürriyet Kelebek’ten Hakan Gence’ye verdiği röportajda bakın kendisini nasıl anlatmış.

Doğma büyüme İstanbul’luyum. Babam Diyarbakır, annem Bartınlı. İki taraf da Çerkes. Tek çocuğum. Okulda tiyatro okumak isterken ailem “konservatuarda tiyatro eğitimi üniversitede başlıyor” diyerek beni kandırdı ve ilkokulda Mimar Sinan’da üç yıl keman, bir yıl piyano eğitimi aldım. Ortaokul ve lisede okul tiyatrosundaydım. Saint Joseph mezunuyum. Lise son sınıfta Fransa’ya üniversitelere başvururken Paris Sorbonne Üniversitesi’ne başvurdum. Mülakata gittim ve kabul edildim. Ama kuramsal bir bölüm… Okul dışında bütün vaktim kütüphanede geçiyordu. Bir yıl kaldım ve sonra okulu bırakıp kaçtım. Yeditepe Üniversitesi’ni burslu kazanıp mezun oldum. New York Film Akademi’de atölyelere katıldım.

Damla Sönmez genç yaşta, henüz 22 yaşında iken 2009 yılında “Bornova Bornova” filmiyle 46.Altın Portakal Film Festivali’nde, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır.

Bu yıl da, Adana Altın Koza’dan “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. Şu sıralarda sinemalarda vizyonda olan “Deniz Seviyesi”nde ki rolü ile bu ödüle layık görülmüştür.

Damla Sönmez birçok sinema filmi ve dizide rol almıştır.

Sinema filmleri:

  1. Kampüste Çıplak Ayaklar, 2009 – (Ebru) karakteri,
  2. Bornova Bornova, 2009 – (Özlem) karakteri,
  3. Çakal, 2010 – (Deniz) karakteri,
  4. Mahpeyker Kösem Sultan,  2010 – (Kösem Sultan) karakteri,
  5. Kurtuluş Son Durak, 2012 – (Tülay) karakteri,
  6. Uzun Hikaye, 2012 (Ayla) karakteri,
  7. Deniz Seviyesi, 2013 (Damla) karakteri,
  8. Sen Aydınlatırsın Geceyi 2013

 

Dizi Filmleri:

 

  1. Camdan Pabuçlar, 2004 –  Gülçin
  2. Omuz Omuza, 2004 – Pelin
  3. Kapıları Açmak, 2005 – Gülşen
  4. Şarkılar Susmasın, 2006 – Aycan
  5. Sahte Prenses, 2006 – Sedef
  6. Fırtınalı Aşk, 2007 – Melda Talay
  7. Emret Komutanım, 2008 – Karamel
  8. Gece Gündüz, 2008 – Pınar
  9. Türkan, 2010 – Turhan
  10. Şubat, 2012 – Gelin
  11. Bir Aşk Hikayesi, 2013 – Ceylan
  12. Güllerin Savaşı, 2014 – Gülru

Görüldüğü gibi Damla Sönmez’in sanat hayatı hem Tv dizileri ve sinema filmleri ile dopdolu. Şu sıralarda Kanal D’de oynayan “Güllerin Savaşı” dizisinin reytingleri çok iyi. Ben beğeni ile izliyorum kendisini. Çok da başarılı buluyorum. Daha önceki Seçkin Özdemir ile oynadıkları Bir Aşk Hikâyesi’nde canlandırdığı ‘Ceylan’ karakterinde de çok başarılıydı.  Bu başarısını sinema filmlerinde aldığı ödüller ile teyit etmiştir.

fft16_mf2264097

Damla Sönmez’in dününü ve bu gününden bahsettik. Gelelim aşk hayatına;

Damla Sönmez, bir evin tek kız çocuğu olması nedeniyle, ailesi onu hem kız, hem erkek çocuğu gibi yetiştirmiş olsa gerek ki, giyim konusunda hep spor giyinmeyi, kot pantolon, spor ayakkabı falan. Kendisi Güllerin Savaşı başlamadan, Radikal Gazetesi’ne verdiği bir röportajda, “Erkek çocuğu gibiyim”  demiştir. Yanlış anlaşılmasın son derece görüntü olarak, alımlı ve son derece güzel bir kızımız.  Kendisine sorulan şu soruya bakın nasıl cevap vermiş. Modayla aranız nasıl? Şık giyinmeyi, takıp takıştırmayı sever misiniz? Cevap; “Bu anlamda erkek çocuğu gibiyim. Yeni, yeni aksesuar kullanmaya başladım mesela. Hatta topuklu ayakkabı giyen kadınların çok hoş gözüktüğünü biliyorum ama özel günler dışında kadınların neden topuklu ayakkabı giydiklerini bile hâlâ, anlayabilmiş değilim.”

52c07aca4ef4084628000067

Damla Sönmez, Seçkin Özdemir ile “Bir Aşk Hikayesi” dizisinde oynarken yakınlaşmaları olmuş ki, birlikte akşam yemeği yerlerken görüntülenmişlerdi. Kendisi o zamanlar bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu söylemiştir. Nedense dizide izleyici, Seçkin Özdemir ile birbirlerine çok yakıştırmışlardır. Bir ara gene rol arkadaşı Ushan Çakır ile yakıştırılmıştır. Kendisi sevgilin var mı sorusuna, yok diye cevap vermiştir. En büyük aşkının babası olduğunu söyleyen Damla Sönmez, bir gün aradığı aşkı bulur inşallah. Belki de buldu da bizler bilmiyoruz.

Damla Sönmez

Zeynep Özek’in hazırladığı uydu aracılığı ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayın yapan MBC4 kanalındaki “Türki Extra”  Programında geçtiğimiz haftalarda “Güllerin savaşı” setinde yapılan röportajlar ekrana getirildi. Sanatçılar, dizide canlandırdıkları karakterler hakkında bilgi verirken  ‘Gülru Çelik’ karakterini canlandıran Damla Sönmez de sorulan soruları cevaplandırmıştır. Bu röportajda Arap sunucu Liana Dahdouh’un sorusu üzerine, “Evet hayatımda biri var” demiş, ancak isim vermemiştir.

fft99_mf4883047

Gelelim Damla Sönmez’in geleceğine;

Damla Sönmez, hastalık derecesinde titiz olduğunu, bu nedenle projelerdeki rollerini çok titiz hazırlandığını söylemektedir.  Altın Portakal, son olarak da Altın Koza’da ödül alan sanatçı, oyunculuğu adına çıtanın bir anda benim kaldıramayacağım kadar yükseldi. Bu ödülleri nasıl korumayı ve daha iyisini nasıl yapacağımı düşünür olmuştum. Bu nedenle bunalıma düşen oyuncu, o günlerde ödül aldığını şükredip, sonra da her şeyi unutup yola devam etmelisiniz demiştir.

Şu günlerde, “Güllerin Savaşı” dizisi ile Damla Sönmez, oyunculuktaki performansı ile göz dolduruyor, dizisi de reytinglerde başa güreşiyor.

Son günlerde, Marie Claire Türkiya dergi kapak çekimleri yapmıştır. Derginin Aralık sayısında güzel görüntülerini izleyebileceğiz.

Güzel ve de başarılı oyuncumuz Damla Sönmez’e; Oyunculukta başarılar diler, bundan sonraki alacağı ödüllerin Uluslararası olmasını dilerim.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller, kaynak Hürriyet Kelebek Röportajı ve İnternetten alınmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir