Fatih Harbiye / 48.Bölüm, Gerçekler Acıtır!

TV Programları

Show Tv’in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” dün akşam 48.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Final bileti kesildiği için olsa gerek, reytinglerin iyice düştüğünü gördük. AB’de 28.sırada, Total’de 39.sırada yer almış.

Peyami Safa’nın romanından aktarılan Fatih harbiye, bana göre güzel bir dizi idi. İstanbul’un iki farklı mahalle kültürünü bir potada eriten senaristimiz Hayriye Ersöz çok güzel bir iş çıkartmıştır. Koliba Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmenliğini Sadullah Celen yapmıştır.

Dizinin başlıca rollerini; Kadir Doğulu, Neslihan Atagül, Yunus Emre Yıldırımer, Dilara Öztunç, Pınar Dikici, Seda Türkmen,Itır Esen, Özgürcan Çevik, Uğur Demirpehlivan, Okday Korunan, Süeda Çil, Fırat Topkorur, Murat Göksu, Gökçe Akyıldız, Olcay Yüsufoğlu, Serkan Şenalp, Gamze Süner Atay, Seher Terzi, Sevinç Sırma, Bari Hacıhan, Özhan Canda, Yusuf Baymaz, Muhmet Uslu, Kahraman Sivri, Ateş Fatih Uçan, Ararat Mor, Şadi Aymutlu ve Alissa Sezen Sever oynamışlardır.

Finale giden dizimizin 48.bölümünde neler olduğunu özetleyelim.

Macit, geçen bölümde Neriman’ın elinden tutmuş, nikah salonuna götürmüştü. Hayalini anlatır. Yıl 2014, günlerden Cumartesi. Bu salonda bizim düğünümüz olacak. Baban da şu sandalyede oturacak. O sırada Faiz Bey salona girer, Neriman babasını görünce şaşırır. Macit Bey kızına sarılır, evlenmelerine izin vermiştir.

Ekran AlıntısıFH48.2

Macit’in annesi İnci, babası Kerim ve gerçek babası olduğunu iddia eden Nadir Bey, geçmişin hesaplaşmasını yaparlar. Nadir Bey, Macit benim oğlum deyince, çok bozulur. O sırada evden hizmetli Şehriban’dan eve haciz memurları geldi deyince, düşer bayılır, kalp krizi geçirir.

Ekran AlıntısıFH48.1A

Haberi alan Macit, Neriman ile hemen hastaneye koşarlar. Nadir Bey kendi arabası ile Kerim Beyi hastaneye getirir. İnci Hanım, yaklaşmasını istemez, sen uzaktan bak, der.

Bora Beyin ilk doğum günü pastası Duygu’dan gelir. Bora’ya Kerim Beyin hastaneye kaldırıldığı ve Nadir Beyin haciz işlemlerini durdurduğu bildirilir. Bora, Nadir Beyin Arcaoğlu Holdingin ortağı olan oğludur.

Neriman, İnci Hanımdan Kerim Beyin Nadir Bey yüzünden kriz geçirdiğini ve Macit’in oğlu olmadığını öğrendiğini söyler.

Bora da Duygu ile Kerim Beyin kaldırıldığı hastaneye gelir. Ameliyat esnasında Kerim Bey kurtarılamaz ve ölür. İnci Hanıma malum olmuştur. Beklemede çok ağlar. Pelin, Selim Bey herkes oradadır.

Macit evde annesi ile taziyeleri kabul eder. Neriman, babası Faiz Bey ve Fahriye’de oradadır.

Ekran AlıntısıFH48.4A

 

Pelin’in annesi şu sokak süprüntüleri de burada ne arıyor der. O sırada Şinasi de çıkar gelir. Neriman çok şaşırır, bir rezillik çıkmasın diye dua eder. Şinasi centilmen bir beyefendi gibi, Macit’e baş sağlığı diler, Allah rahmet eylesin der. Kısa kalır gider. Şinasi, Faiz Beyi orada görünce çok şaşırmıştır.

Ekran AlıntısıFH48.3

Pelin Faiz Beyin yanına gider, hadi sevgili kuzenim Neriman’ın neden burada olduğu malum. Sizi burada görünce şaşırdım. Siz yıllarca böyle evlerden uzak durduğuz Faiz Bey. Akrabamız olmanıza rağmen bize hiç gelmediniz. Faiz Bey, ben evlerden uzak durmadım, evlerin içindekilerden uzak durdum. Rahmet isteyene merhamet göstermeyecek kadar taş yürekli biri değilim. Olmadım, olmayacağım.

Ekran AlıntısıFH48.4AA

Aras da Şinasi ile gelmiştir. Sonra bahçeye çıkar, Fahriye kümsüyüz diyerek yanına gider. Niye tek başınasın. Şinasi niye seninle geldiğini anlayamadım. Aras, Şinasi Neriman’ı o kadar çok seviyor ki, gurunu hiçe sayarak o da geldi. Fahriye hemen lafı sokar, gururun haksız yere kırılsa bile sevmeye devam etmek zor iş.

Ekran AlıntısıFH48.6

Macit’i Neriman teselli eder. Macit, seni o kadar çok seviyorum ki, ölüm bile gözümde ufacık kalıyor. Sen hep benim yanımda kal, benimle ol. Neriman, ben senin her zaman yanındayım. O sırada Bora Macit’e kendisini tanıtır. Yeni ortağınızım, sizinle tanışmamıştık der ve baş sağlığı diler.

Ekran AlıntısıFH48.7

O sırada gelen Nadir Beye, İnci Hanım sizin ne işiniz var burada diyerek çıkışır. Baş sağlığı için geldim. İnci Hanım hemen evimden def ol git.

Ekran AlıntısıFH48.8

Neriman Nadir Beyin İnci Hanımla konuştuğunu görünce, Macit’i uzaklaştırmak ister ama Macit de Nadir Beyi görür. Yanına gider, hoş geldin der. Annesi ile tanıştırmak ister, Nadir Bey tanıştık az önce.

Macit onu uğurlamak için çıkar. Nadir Bey bir ihtiyacın var mı? Diye sorar. Geçecek her şey, bak bütün sevdiklerin yanında. Zaten hayatta önemli olan şey budur oğlum. Nadir Beyin diğer oğlu Bora da onlara bir garip bakar. Basının Macit’e gösterdiği ilgi dikkatini çeker. Çünkü Bora, Macit ile kardeş olduklarını bilmiyordur.

Bora şirkete gelir babasını sıkıştırır. Babası Kerim Bey düşmanımızdı, Macit’e bu ihtimam niye der. Nadir Bey de o benim oğlum, senin de kardeşin diyerek sırrını ifşa eder. Bora babasına sitem eder, ona yardım ettin, işe aldın. Peki ben baba? Ben senin evladın değimliyim? Bana niye babalık yapmadın?

Ekran AlıntısıFH48.9

Bora yatılı okullarda okuduğunu, hiç baba sevgisi göstermememsin hesabını sorar. Her şey Macit için miydi?

Macit babasının ölüm nedeninin eve gelen haciz memurları yüzünden olduğunu hizmetçi kızdan öğrenir. Macit hışımla evden çıkar, bu işin aslını öğrenmek için Pelin’e gider. Eve haciz göndermişsin diyerek ondan hesap sorar. Pelin nakte ihtiyacım vardı, ben senetleri sattım. Kim olduğunu bilmiyorum. Baban biliyordu, şirketi kurtarmaya çalıştım.

Neriman bu sırrı önce babasına söylemek ister. O an Fahriye gelir her şeyi ona anlatır. Macit telefon eder, Pelin değilmiş, ama ben öğreneceğim.

Bora sahilde Duygu ile buluşur. Bir şey anlatamaz, sadece seni görmek istedim. Geldiğin için çok teşekkür ederim der ve onu öper. Duygu ne zaman çağırırsan, niçin çağırırsan ben gelirim.

Ekran AlıntısıFH48.10

Neriman babasından izin ister, Macit’in acı gününde yanında olmam lazım diyerek çıkar. Faiz Bey git kızım der. Çıkışta Fahriye ile karşılaşır. Beraber yürürler.

Ekran AlıntısıFH48.11

Macit annesi İnci Hanıma sıkıştırır. Babam kriz geldiğinde evde değilmişsiniz, eve haciz memurları gelmiş. İnci Hanım, Macit olan oldu. Macit’e babanızın aracı emniyete çekilmiş, gelip almanız lazım diye telefon gelir.

Aslı, ağabeyi Şinasi’ye çay koymak ister. Hayır deyince gene Neriman’ı mı düşünüyorsun. Şinasi, Faiz amca Neriman’ın evlenmesini izin vermiş, onu sonsuza kadar kaybedeceğim, sonra da tamamen kapanmış olacak. Aslı, bu konu kapanmaz abi, der.

Kader Hanım, oğlu Emre’nin pısırıklığından şikayet eder, haftaya Aslı ile mahkemen var, bir şeyler yap.

Bora adamı Tarık’a talimat verir, bundan sonra sadece benim için çalışacaksın, sadece bana hesap vereceksin. Sana söylediğim herkese takip edip bana rapor vereceksin. Babamın bu işten haberi olmayacak, onu da takip etmeni istiyorum.

Ekran AlıntısıFH48.12

Aslı’nın annesi Zehra Hanım seyahatten dönmüştür. Halasını kaybetmiş, çok üzüntülüdür.

Ekran AlıntısıFH48.13A

Neriman Macit için evlerine gider. İnci Hanım Macit çıktı, der. Oturur birlikte konuşurlar. Neriman ben Nadir Beye Macit’in oğlu olduğunu söyledim deyince İnci Hanım sen ne yaptın Neriman. Sen nasıl söylersin. Neriman ben yalan söylemekten bıktım. İnci Hanım, sen çeneni kapasaydın, Kerim hala yaşıyor olacaktı. Neriman, kusura bakmayın, ben sevdiğim adamın her gün gözüne bakarak yalan söyleyemem. Asıl siz en başından beri Macit’e ve kerim Beye yalan söylemeseydiniz bunların hiç biri yaşanmayacaktı. Ben dürüst davrandım, geç de olsa aynı dürüstlüğü sizden bekliyorum. Macit’e anlatmalısınız, eğer siz anlatmazsanız ben anlatacağım. İnci Hanım, anlatırsan seni siler atar. Onu kaybetmeyi göze alabilir misin?

Macit babasının aracını otoparktan alır, arabanın nereden çekildiğini sorar. Gider Nadir Bey, annesi ve babasının buluştukları yere gider.

Emre Aslı’nın dükkanına gider, konuşmak ister. Aslı’yı tehdit eder, O sırada Cihan gelir, araya girer. Emre’yi yaka paça dışarı atar. Emre, sen kendi kardeşine bak, ben san gösteririm diyerek tehdit savurur gider.

Macit, o günkü anne babası ile üçüncü şahsın arabasının plakasına bulur. Telefon eder, sekreter Nadir Beye Macit konuşmak istiyor deyince Nadir Bey deponun adresini ver, oraya gelsin, der. Neriman İnci Hanımı arar, Macit aracın sahibi Nadir Beyle buluşacak. Diyerek haber verir.

Ekran AlıntısıFH48.14BBC Ekran AlıntısıFH48.14BC

İnci Hanım Nadir Beyi arar, ne yaptığını sanıyorsun sen. Nadir Bey, eninde sonunda öğrenecek İnci Hanım. Sakın yapma, öldürürüm seni der.

Ekran AlıntısıFH48.15

Macit ile Neriman birlikte depoya doğru giderler. Neriman Macit, doğru mu yapıyorsun, önce bir annenle konuşsaydın. Macit, annem benden bir şey saklıyor.

Neriman, Macit bekle istersen adam gelmemiştir. Macit, Neriman ben o gün benden neler gizlendiğini öğreneceğim. Neriman, belki öğrenmemen gereken bir şeydir, belki anne-n seni korumaya çalışmıştır. Macit, Neriman’ın yüzüne garip, garip, bakar. Ne demek istiyorsun Neriman? O sırada İnci Hanım da depo kapısına gelir. Macit sen ne yapmaya çalışıyorsun? Macit, benden ne sakladığın ı öğrenmeye çalışıyorum anne. Hızla kapıdan içeri girer.

Ekran AlıntısıFH48.16

İnci hanım; Lütfen oğlum beni dinle… Hadi dön oğlum, ben sana her şeyi anlatacağım. Macit, artık çok geç anne.

Ekran AlıntısıFH48.17A Ekran AlıntısıFH48.17B

Macit açar kapıyı içeri bakar, gözleri fal taşı gibi açılır. Karşısındakinin kim olduğunu biz görmedik amma, Nadir Bey olmalı. Ve 48.bölüm burada biter.

Ekran AlıntısıFH48.SON

Nadir Bey, Macit’e ne söyleyecek. Gerçek baban benim. Kerim bey öldü, o senin baban değildi diyecek. Şüphesiz bu gerçekler Macit’in yüreğini acıtacak. Bütün bu soruların cevabını bekleyip haftaya öğreneceğiz. Artık Fatih Harbiye’de son iki bölüme gidiyoruz. Öbür hafta 50.bölüm final. Macit ile Neriman’ın davullu-zurnalı düğünü izleyecek, mutluluklarını paylaşacağız.

Fatih Harbiye bitiyor. Kadir Doğulu’nun yeni dizisi ve kanalı belli oldu bile. Atv.de yeni dizisi “Alabora” da izleyeceğiz yeni yılda.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, Fatih harbiye twitter sayfasından ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir