Kara Para Aşk / Elif’ten Ömer’e; Ya işin ya ben!

TV Programları

5

Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in rol aldığı, Atv.in aşk ve polisiye macera dizisi, sürükleyici hikayesiyle her hafta milyonları ekran başına topluyor.  Kara Para Aşk’ta  bu hafta, Ömer’in iyileşmesi için aşkla çabalayan Elif’in yürek burkan sahnelerini izledik.

Bu hafta da reytinglerde başa güreşen kara Para Aşk, AB’de 2.sırada, Total’de 4.sırada yer aldı. Yeni sezonda başladığı günden bu yana bilhassa AB.grubunda genellikle, birinci yada ikinci sırada yer almıştır. Sevilen dizide Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün çok başarısı bir oyun sergilemişlerdir. Ayrıca aralarında çok güzel bir ten uyumu yakalamışlardır.

Dizinin bu bölümünde; Elif’in kucağında kanlar içinde kalan Ömer  hastaneye kaldırılır. Kalbinden ve omzundan vurulmuştur. Durumu  çok ciddidir. Elif ölümle pençeleşen Ömer’in başında beklerken,  onun polisliğe   devam ettiği ve Tayyar’ın peşini bırakmadığı sürece her zaman ölümle burun buruna geleceği gerçeğiyle yüzleşir. Ömer gözlerini açar açmaz Elif,  onu korumak amacıyla her şeyi göze alarak  Ömer’den gizli bir karar alır. İki sevgilinin bundan sonraki hayatlarını etkileyecek  bu önemli karar nedir?

Ekran AlıntısıKPA24.1   Ekran AlıntısıKPA24.1A

Komiser Ali, Tayyar Beye işlerin ters gittiğini, Ali Metin’in kaçırmadığını, annesinin de kurtarıldığı haberini verir. Ömer’in kadını kurtardığını, senin adamlardan biri de Ömer’i vurmuş. Sağ çıkar mı bilinmez.

Ekran AlıntısıKPA24.3

Ömer hastanede ameliyata alınır. Herkes oradadır. Doktor, ameliyatın başarılı geçtiğini ama hayati tehlikenin devam ettiğini söyler.

Ekran AlıntısıKPA24.2A

Metin’in yanına annesi getirilir. Annesine kavuşan Metin, Ömer’in sözünde durmasını çok takdir eder. Baş komiser Sami onu sorguya çeker. Metin konuşmama hakkını kullanır. Benim sözüm Ömer’e idi. Ben ancak ona konuşurum, der.

Ekran AlıntısıKPA24.5

Yoğun bakıma alınan Ömer’i n yanına girmesine izin verilen Elif, onun elinden tutar, gözlerini açması için konuşur, dua eder. Sakın beni bırakma, yaşayacağımız daha çok şey var diyerek yalvarır.

Ekran AlıntısıKPA24.4

Kardeşinin Tayyar’ın adamları tarafından vurulduğunu öğrenen Hüseyin deliye döner. Ömer komadayken vicdan azabıyla yanıp kavrulan Hüseyin, Tayyar’ın karşısına çıkar. Hüseyin ve Tayyar karşılaşması bu kez Tayyar’ın hayatına mal olabilecek şekilde karnından şişler..

Ekran AlıntısıKPA24.6

Evdeki metresi onu o halde bulunca, dayanmaz doktoruna haber verirler. Tayyar, polise haber verilmesini istemez. Evde ameliyat edilir ve ölümden döner.

Doktor Giray’ın ölümünün ardından muhbir olduğu konusunda dikkatleri üstüne çeken Pelin Ömer’in vurulmasındaki hatasıyla iyice zan altında kalır. Komiser Ali onu zevkle açığa alır. Başarılarla dolu meslek hayatı tehlikeye girmiştir, üstelik Ömer’in durumundan o da kendisini sorumlu hissetmektedir.

Ekran AlıntısıKPA24.7

Arda Pelin’e destek olmak için çırpınır. Arda bu arada Hüseyin’den şüphelenmeye devam etmektedir. Arda, Hüseyin’in  Tayyar’ın adamı olduğunu şimdilik ortaya çıkaramadı.

Ekran AlıntısıKPA24.9

Ömer kendisine gelir, gözlerini açar. Elif, şükürler olsun diyerek çok sevinir. Hayati tehlikeyi atlatmıştır.

Ekran AlıntısıKPA24.8

Gözaltı süresi dolan Metin mahkemeye çıkartılır, tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderilir.

Ekran AlıntısıKPA24.10

Nilüfer’e yaptıkları yüzünden pişmanlık duyan Metin, Mert’in ziyaretiyle şaşkına döner. Ziyaret sırasında Mert’in dostane bir bir sohbet için gelmediğini fark eder.  Mert abisine  Nilüfer’den uzak durmayacağını ve Metin hapisteyken onu kendisine aşık edeceğini söyler.

Ekran AlıntısıKPA24.11

Ömer eve çıkartılır. Doktorlar üç ay rapor vermişlerdir. Elif, başında özel hemşiresi gibi ona hizmet eder, yedirir ve içirir.

Baş komiser Sami, Ömer’e eve ziyarete gelir. Ömer, benim Metin’i sorguya çekmem lazım, diyerek ısrar eder. Sami Bey çıkışta Elif ile konuşur. Kararını Ömer’e ne zaman söyleyeceksin. Elif, biraz iyileşsin, konuşacağım. Sami, Ömer duyunca kuduracak, birlikteliğiniz bile zedelenebilir. Demedi deme, der.

KPA24.12

İçeri giren Elif’e bu kadar zamandır Sami beyle ne konuştunuz diye sorar. O akşam herkes Ömer’e ziyarete gelir. Hep birlikte yemek yerler.

Ekran AlıntısıKPA24.13

Daha sonra, Pelin ve Arda gelir. Pelin’i Arda ısrarla getirir. Pelin, Ömer’e sarılır, ağlar özür diler. Pelin ben açığa alındım, soruşturma geçiriyorum deyince Ömer şok olur.

Ekran Alıntısıkpa24.14

Ömer ile Elif o gece aynı odada yatarlar, Ömer, gel yanıma kokunu duyayım der, Elif evlenmeden olmaz.  El ele tutuşarak uyurlar. Bu aşk çok büyüktür,

Ekran Alıntısıkpa24.15d  Ekran Alıntısıkpa24.15a

Sabah Ömer’in kahvaltısını Elif yaptırır. Ömer, bugün Metin’i görmeye gideceğim deyince Elif, hayır Ömer, der. Ömer, Elif işimi nasıl yapacağıma karışma, bırak yarım kalan işimi bitireyim.

Arda Pelin’e artık iyice aşık olmuştur. Sabah ona kavatlı ve çiçek getirir. Pelin de Arda’yı öper.

Metin’e Tayyar Bey avukatı ile mektup gönderir. Metin almak istemez, posta ile göndersin, der. Avukat zorla verir. Sonra da mektubu okur. Sana evladım demeliyim, ne olursa olsun sen benim evladımsın, senen özür diliyorum, Ben seni af ettim, sen de beni af et.

Arda, Metin’in annesi Nevin’e seni Bulgaristan’dan kim getirdi diye sorar. Kendisine zanlıları sorar. İçlerinde Komiser Hüseyin’in fotoğrafı da vardır. Gösterdiklerini hayır diye başını sallar. Sıra Hüseyin’e gelince, hayır demez, evet de diyemez.

Ömer, Metin’e hapishaneye gitmek için evden çıkar. Elif peşindedir. Benim sana bir şey söylemem lazım. Ömer, durur, bekler.

Ekran AlıntısıKPA24.16

Elif, biz Nilüfer ile şikayetimizi geri aldık. Ömer, ne diyerek şaşırır. Neticede Metin ilk duruşmada serbest kalacaktır. Metin, özgür bir adam olacaktır. Ömer, Elif böyle bir şey nasıl yaparsınız. Elif, ben de bir daha canımın yanmasını izin vermem komiser… Ben babamı kaybettim, arkasından annemi kaybettim. Hala canım yanıyor. Ben bir de seni kaybedemem, buna dayanamam. Sen daha üç gün önce komadaydın, ben seni öyle görünce aklımı kaçırıyordum. Ömer, ben sensiz yaşayamam. Bırak, tayyar Dündar kazansın.

Ekran AlıntısıKPA24.18A

Elif, Ömer’in yüzünü tutar, ben seni istiyorum. Ben mutlu olmak istiyorum. Seninle olmak istiyorum. Ömer, kabul etmiyorum, der. Elif, ellerini Ömer’in yüzünden çeker. Ömer, bana o şikayetleri geri vereceksiniz. Elif, böyle bir şey yapmayacağım. Elif, ben bir seçim yaptım. Hayatımdan çıkmanı istiyorum, bu davayı bıraktım. Sen de bir karar ver. Ya.. bu davadan vazgeç. Ya benden. Ömer,  bu lafları duyunca çok kötü olur. Ve 24.bölüm burada biter.

Ekran AlıntısıKPA24.SON

Şimdi ne olacak? Elif kararını verdi. Ya işin, ya da ben… Dedi. Bu bana 2 yıl önce seyrettiğimiz Çağatay Ulusoy ve Hazal Kaya’nın başrolü oynadıkları unutulmaz dizi “Adını Feriha Koydum” un son bölümlerindeki sahneyi hatırlattı. Feriha da, Emir’e aynı işindeki tehlikelerden dolayı, ya işin, ya ben demişti. Bir yanlış anlaşılmadan Emir Feriha’ya döndüğü halde, Feriha onu terk etmişti. Aynı şeyler mi olacak, haftaya bekleyip, hep birlikte göreceğiz.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın, yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın üstlendiği, senaryosunu Eylem Canpolat & Sema Ergenekon’un yazdığı Kara Para Aşk, bana göre çok güzel gidiyor, çok da iddialı süper bir dizi.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir