Özcan Deniz’in “Kaderimin Yazıldığı Gün” dizisinin başarısı!

TV Programları

5324_355_07112014_7

Star Tv.in Özcan Deniz ve Hatice Şendil ile birlikte baş rolü oynadıkları yeni dizisi “Kaderimin Yazıldığı gün” ü izleyici tuttu. Reytinglere Küçük Ağa’yı tahtından indirdi. Her iki kategoride Küçük Ağa’nın önünde, Total’de 1.sırada, AB’de 2.sırada yer aldı.

Sevilen dizide Kahraman, taşıyıcı anne olarak çocuğunu taşıdığı Elif’e gittikçe yakınlaşması, karısı Defne’nin gözünden kaçmaz, kıskançlıklar başlar.

Elif, geniş evde odasında çok sıkılır, kendisini memleketinden alışık olduğu yeşil bahçeye atar. Ayakkabılarını çıkartarak yeşil çimenlere basar. Yerde bulduğu küçük tavşanı eline alır, sever. O sırada Kahraman da yanına gelir. Konuşurlar, Kahraman’a mitolojiden bir efsane anlatır. Kahraman çok beğenir, nereden öğrendiğini, neden okumadığını, hedeflerini sorar, onu tanımaya başlar. Elif, şimdi bunları konuşmanın bir anlamı yok, bambaşka bir görevi olduğunu söyler. Birlikte yerden aldıkları tavşanı severler. Elif, tavşanın bir ismi olsun der ve adını “Kader” koyar.

Ekran AlıntısıKYG4.1

O sırada balkondan onları gören karısı Defne de bahçeye iner, yanlarına gelir. Defne sert bir tavırla Elif’e, üşüteceksin böyle içeri gir, hamilesin sen, der. Elif, ben biraz çimlere basmak istedim. Sonra da odasına gider. Defne kocası ile de tartışır, bilmediği hayvanlara temas etmemesi lazım, der.

Elif odasına çıkarken bir de Kıymet hanımdan zılgıt yer. Defne, Elif’in yanına gelerek, ellerini yıkadın mı diye sorar? Karnındaki benim çocuğum, ben ne söylersem onu yapacaksın. Elif, ben sizin köleniz değilim diyerek tepki verir.

Ekran AlıntısıKYG4.2

Kerem spor salonunda, yürüyüş bandında spor yapıyordur. Çocukluğunda öldü dedikleri babası Kadir, ona yaklaşmak ister. Gelir yanındaki bantta yürüyüşe başlar. Tanışırlar, kendisini Ayhan olarak tanıtır. Kerem onun kim olduğunu bilmemektedir. Daha sonra birlikte havuza inerler.

Defne’nin sinirleri bozulmuştur. Elif ile aynı evde olmak ona çok zor gelmiştir. İşin garip tarafı kocası Kahraman’ı kıskanmaktadır. Kahraman tekrar yatağa giren karısının gönlünü almak ister. Kahraman, bu taşıyıcı annelik işini sen istedin. Kahraman, ben  herkese yalan söylüyorum, Kerem’e, babama…

Ekran AlıntısıKYG4.3

Bütün aile sabah kahvaltısındadır. Baba Ziya Bey, damadı Yakup’tan Kadir’i takip etmesini ister. Kerem’in babasını bilmemesi gerektiğini söyler. Ziya Bey, Kerem sana emanet, boş bırakma yanında ol, der.

Kahraman ben sordum, neden kabul ettin bu annelik işini diye, bana denize düşen yılana sarılır dedi. Benim vicdanım rahat değil. O kızın hayalleri var deyince Defne, sen kimin tarafındasın Kahraman. Aralarında tartışma büyür, Defne değişen sen misin, ben miyim? Sen bunu iyice bir düşün.

Ekran AlıntısıKYG4.4

Kerem tanımadığı babası ile yüzme yarışı yapar, kaybeden yemek ısmarlayacaktır.  Ayhan Bey kaybetmiştir, akşam yemeği için anlaşırlar. Ayhan Bey, resmiyeti bırakalım bana Ayhan Amca diyebilirsin, der.

Ekran Alıntısıkyg4.kerem

Kıymet Hanım, doktordan aldığı Defne Hanımın hamile olmayacağı raporunun yerini kaybeder. Bir türlü bulamaz, kocası Ziya Bey ne aradığını sorar. Ona şeker raporum, der. Rıza Bey karısı gidince raporu bulur, vermesi için gelini Defne’ye verir. Defne de ofise gidiyordur, raporu annesine vermeyi unutur. Kıymet hanımın korktuğu başına gelecek mi? Ya birinin eline geçerse, sırrı ortaya çıkacaktır, hem de en son bilmesi gereken kişinin elindedir bu rapor.

Maksut kendisini Şahin Bey diye tanıttığı evin hizmetçi kadınına bir oyun yapmış, çantasını arkadaşını çaldırmış, sonra da onu geri alıp vermiştir. Sırf evdeki Elif’e yaklaşmak için yapmıştır bu tezgahı… Eve gelir, kadın ona minnet borcu olduğu için çay ikram eder. Maksut’un gözü evin balkonunda Elif’i arar.

Defne işyerine gider, mesai arkadaşı Levent Beye hamile olduğunu söyler. Defte, çantasını attığı rapor zarfını bakar, ama açmaz.

Kahraman abisi Yakup ile iş konusunda tartışırlar. Yakup, işeri askıya aldığını imzalanacak evrakları bile eve gönderdiklerini söyler.

Ekran AlıntısıKYG4.4A  Ekran AlıntısıKYG4.4B

Defne kocası kahraman’a telefon eder, bugün hava çok güzel beraber dışarı çıkalım, Elif’i de alırız der. Kahraman üçümüz beraber mi? Defne, Elif’i de çok üzdün onun da gölünü almak istiyorum. Sözleşirler.

Kerem dayısı Yakup’a aşk olduğu Elif’i anlatır. Kahraman dayısının engel olduğunu söyler. Yakup, sen kahraman’ı mı dinleyeceksin, kalbini mi? Koskoca adamsın, kimsenin onayına ihtiyacın yok.

Kahraman, Defne ve Elif tekne ile denize açılırlar. Maksut’un adamı da takiptedir, kendisine bilgi verir. Elif, temiz havayı ciğerlerine çeker, çok da mutludur.

Ekran AlıntısıKYG4.5  Ekran AlıntısıKYG4.5A

Defne, Elif’e bakmak için yanına gider. Aralarında geçenler için unutalım, der. Evde Rıza Bey, karısı Kıymet Hanıma aldın mı zarfını diye sorar. Defne sana vermedi mi? Kıymet hanım, gelini Defne’yi arar, benim şeker raporum sendemi diye sorar. Ben aldırırım, der ama biz denizdeyiz deyince, üşütürsünüz hemen dönün der.

Kerem yemeğe çıkarken Yakup beraber çıkalım. Kiminle diye sorar. Yeni tanıştık. Yakup, muhabbetinizi bozmayayım dese de, Kerem ısrar eder ve birlikte giderler. Restauranta girdiklerinde Yakup hemen Kadir’i tanır, bir tuhaf olur, çok sert bakar.

Ekran AlıntısıKYG4.6A  Ekran AlıntısıKYG4.6

Ama her ikisi de bozuntuya vermez. Aralarında konuşurlar, Kerem hiçbir şey anlamaz. Yakup çok bozulmuştur. Çıkışta seninle konuşacağız, sakın bir yere kımıldama der. Yakup yeğeni Kerem’i gönderir, geri döner. Bir daha kerem’i görmeyeceksin. Kadir, zamanı geldiğinde her şeyi konuşuz. Kadir bey, ailemi yeniden kuracağım, der ve gider.

Ekran AlıntısıKYG4.7

Kerem’in annesi Meryem kocasını hatırlar. Yarın ölüm yıldönümü diyerek ağlar. Babası Rıza Bey kızını teskin etmeye çalışır. Rıza Bey ile Kıymet aralarında konuşurlar, Kadir’i temiz bir adam olarak biliyor, hakikatleri bilseydi bu kadar üzülmezdi.

Ekran AlıntısıKYG4.8

Teknede Defne sık sık iş yüzünden telefonla konuşur. Kahraman ile Elif yalnız kalır, karşılıklı sorularla birbirlerini anlatırlar. Defne, toplantı için işe dönmek zorundadır, yemeğe kalamayacağını söyler. Kahraman, sen işin bitince bize katılırsın. Kerem eve gidince Elif’i bulamayınca yenesi Defne’ye telefon eder. Defne, üçümüz buradayız sen de gel, birlikte balık yeriz. Kerem olur gelirim. Defne işe ayrılır, Kahraman ile Elif sahilde yürürler. Elif, bir tezgahtan bileklik boncuklardan beğenir, Kahraman satın alır.

Maksut, hatırlı bir dostu kanalıyla hapishanedeki Elif’in annesini Sultan anaya ziyaret için görüş izni alır. Ziyarete gider. Maksut, Elif Yörükhan’ların konağında kaldıkça başınıza çok iş gelir. Sultan ana benim kızım namusu ile üç kuruş için orada çalışıyor. Aha ispatı deyip, Kahraman ile tekneye binerken resimlerini gösterir. Sultan ana duyduklarından çok üzülür ve dellenir.

Ekran AlıntısıKYG4.9

Kahraman ile Elif balıkçıya girerler, birer lüfer ısmarlarlar. Tam balıkları yerken Kerem çıkar gelir. Kahraman aç mısın diye sorar. Yemek biter, Kahraman hesap ödemeye gider. Kerem, gezdiniz mi İstanbul’u, bir gün de birlikte gezelim, der.

Yakup’un hanımı Şükran ile Kerem’in annesi eve falcı çağırırlar. Falcı kadın bu evde bir hamile var. Adı Defne değil der. Çok şaşırırlar. Falcı kadın hamile olanın ismini veremez. Çıkışta kıymet hanım görür. Eve falcı kadın getirmek ne oluyor diye çıkışır. Yılların hatırı demem korum kapının önüne hepinizi…

Ekran AlıntısıKYG4.10

Defne eve gelince Kıymet Hanım, raporunu sorar. Defne ofiste evrak çantamda kaldı deyince, göndeririz Halil’i aldırırız. Defne, bu saatte ofis kapalı yarın sabah aldırırsın. Defne de merak eder, bu raporda ne var diye içine kurt düşer.

Yakup, Kadir ile Kerem’in tanıştıklarını anlatır. Rıza Bey çok sinirlenir ve telaşlanır. Her şeyi Kerem’e anlatacağım diyor. Rıza, o zaman onun dilini kesme zamanı geldi.

Kerem yola gelirken bir adet kırmızı gül alır, Elif’e vermek ister. Odasına gider bulamaz. Bahçede bulur, Kerem uzun zamandır sana söylemek istediğim bir şey var. Bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Elif ne oldu diye sorar. Kerem cebinden düğünde yere düşen oyalı mendili çıkartır. Düğünde düşürmüştün, o günden beri yanımda taşıyorum, hiç ayırmadım.

Ekran AlıntısıKYG4.11A

Bir de başka bir şey var, daha da derinlerde… Söküp atamıyorum. Ceketinin iç cebinden kırmızı gülü çıkartıp Elif’e uzatır. Ben sana aşık oldum, der.

Ekran AlıntısıKYG4.12

Kerem bir şey söylemeyecek misin? Gözlerime bak. Elif, bakar başını sallar, olmaz der. Elindeki gülü havuza suya atar, koşarak uzaklaşır.

Kahraman içeride bilardo oynarken Kerem gelir, dışarı çıkalım mı Dayı, der. Kahraman bir sıkıntı mı var. Kerem, aşağıda bekliyorum.  Bir yerde otururlar, Kerem içkileri arka arkaya yuvarlar. Dayısına açılır. Elif’e açıldığını söyler, öğlece bıraktı beni, istemiyorum dedi. Kahraman, ben sana söylemiştim.  Kerem, resmen kurşun yemiş gibiyim. Diğer tarafta Elif’in aşkıyla yanan Maksut da vardır. Tamirhanede içer, resimlere bakar, kahırlanır.

Kahraman, Paris’te yaşadığı eski aşkını anlatır. Bir gün gelir her şey unutulur.  Her ikisi de çok sarhoş olukları için eve taksi ile giderler.

Yakup, babası Rıza beye, Kahraman’ın bir derdi olduğunu, işi boşladığını anlatır. Babası ben Kahraman’ı güvenirim işi aksatmaz. Yakup, şirkette bütün kararları o alıyor. Ben bu şirkette saksı muamelesi görmek istemiyorum diyerek şikayet eder. Rıza bey düzeni değiştirmeye gerek yok, açma bu mevzuyu bir daha… Yakup, ben bütün sırlarını biliyorum, ben susmaya devam edeceğim, sen de bana istediğimi vereceksin.

Ekran AlıntısıKYG4.14

Kıymet Hanıma hapishaneden haber gelir, Elif’in annesi Sultan sinir krizi geçirmiş, hastaneye kaldırılmıştır. Defne ile karar verip Elif’e söylemezler. Elif sabah koşarak Kıymet Hanıma gelir, annem rahatsızmış gitmem lazım. Kıymet Hanım, biliyorum gece aradılar, hastaneye kaldırmışlar deyince Elif bana niye haber vermediniz. Elif’i derhal hava alması için bahçeye çıkartırlar. Kıymet Hanım, sert çıkar. Gitmesine izin vermez.

Rıza Bey, oğlu kahraman ile konuşmak için işyerine gider.  Şirkette senin yükünü hafifletmek için bir karar aldık. Bundan sonra şirketin lojistik işleri Yakup’un idaresinde olucak. Tek sorumlu o. Kahraman, baba sen böyle bir karar aldıysan bir şeyler seni rahatsız etmiş olmalı. Rıza Bey Yakup düzeldi, ben ona güveniyorum.

Yakup yeğeni Kerem’e Elif aşkını sorar. Kerem’in ümitsizliğini görünce vazgeçme, git üstüne diyerek moral verir.

Elif, şirkete Kahraman beyi arar, annemi hastaneye kaldırmışlar gitmem lazım, Kıymet Hanım beni odaya kapattı. Kahraman ben geliyorum. Kahraman, eve  gider annesine gitmek istiyorsa gidecek der ve alır götürür.

Kerem de annesi ile babasının ölüm yıldönümü diyerek ziyarete gideceklerdir. Şirketten ayrılır.

İki silahlı kişi Keremin babası Kadir beyi bir arabaya bindirip götürürler. Rıza Bey Yakup’a bizim ski depoya götürsünler onu diye talimat verir.

Ekran AlıntısıKYG4.15

Kahraman ile Elif hastaneye gelirler. Doktor beş dakika izin verir. Sultan ana kızı ile yalnız kalmak ister. Sultan kızına sen para için kendini mi sattın, namusunu mu kirlettin. Elif, anne yok öyle bir şey. Yörükhan’ların gönül eğlence mi oldun sen. Kötü şeyler söyler, hahım sana haram olsun. Benim senin gibi bir kızım yok artık. Memure Hanım, bu kızı götürün buradan.

Ekran AlıntısıKYG4.16

Elif dışarı atılır. Holde düşer bayılır. Kahraman hemen doktor çağırır. Doktor annenin ve bebeğin iyi olduğunu söyler. İlk defa bebeğin kalp atışlarını dinletir. Kahraman da kapıdan aynı sesi dinler.

Ekran AlıntısıKYG4.17  Ekran AlıntısıKYG4.17A

Halil, ofisten çantayı getirir, Defne’ye verir. Kıymet Hanım içinden çıkacak zarfı bekler. Rıza Bey, önemli bir şey olmasa sen bu kadar merak etmezsin. Ver kızım ben okuyayım der. Rıza Bey, görme gölüğü olmadığı için zarfı gelini Defne’ye verir. Kıymet Hanım heyecandan bayılacak hale gelir.

Ekran AlıntısıKYG4.18A  Ekran AlıntısıKYG4.18

Kahraman kapıda yoğun duygular içinde bulur kendisini. Bir türkü çınlar kulaklarında. Duygularını bastırmak için elini yumruk yapar ağzına koyar. Ve 4.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKYG4.SON

Şimdi ne olacak, Kıymet Hanımın sırrını gelini Defne ve kocası Rıza Bey de öğrenecek mi? Haftaya hep birlikte göreceğiz.

Dikkatimi çeken bir konu, dizide rol alan Özhan Carda, Kerem’in babası Kadir karakteri olarak bu dizide yer alıyor. Show Tv.de oynayan Fatih Harbiye dizisinde de, Macit’in babası Kerim karakteri olarak  yer almaya devam ediyor. Bir oyuncunun aynı anda iki dizide oynaması her iki diziyi izleyenler için karakteri karıştırmasına neden oluyor. Bence yanlış yapılıyor.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir