Fatih Harbiye / Reytingler düştü, 4 bölüm sonra final dendi!

TV Programları

Koliba Film – Ata Türkoğlu’nun aşk ve macera dizisi Fatih Harbiye yeni gününde de reyting alamadı. Show Tv’de daha önce Cumartesi akşamları ekrana gelen dizi, güçlü rakipleri arasında reytingleri düşünce, kanal yayın gününü değiştirerek Pazar’a almıştı. 2 Kasım Pazar akşamı 46. bölümüyle ekranlara gelen dizinin 4 bölüm sonra, 50.bölümde final yapacağı söylendi.

Peyami Safa’nın romanından alınan sevilen dizi, zengin ve fakir iki mahalle kültürünü mukayese ederek yansıtması, iki faklı mahalleden iki gencin aşkını yansıtması ve aileleri ile mücadelelerini yansıtmaktaydı. Bir tarafta Fatihli genç kız Neriman, diğer tarafta modern İstanbul’un varlıklı üst sınıf bir ailenin oğlu olan yakışıklı Macit. Aradığı aşkı bu fakir semtte bulan Macit, Neriman’ın çocukluk aşkı Şinasi ile ilginç mücadelesini yansıtmıştır. Bilhassa Fatih mahalle halkının yaşantısı, mahalle baskısının insan hayatını ne denli etkilediğinin bir aynasıydı.

İlk yayınlandığı günden bu yana çok sevilen dizinin izlenmesinde, başrol oyuncuları Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül rol oynamışlardır.

Farih Harbiye’nin reytinglerde son üç bölüm karnesi:

Yayın Günü:                AB              Total

————————     ———        ———

18 Ekim Cumartesi :     23.sıra         15.sıra

26 Ekim Cumartesi :     22.sıra         16.sıra

2  Kasım Pazar  :          27.sıra         20.sıra

Görüldüğü gibi kötü giden bir tablo.

Ben gene de 46.bölümde geçen olayları özetlemek istiyorum.

Faiz Bey kızı Neriman’ı iyice gözden çıkarmıştır. Asıl sebep Eskişehir’e Şinasi ile birlikte göndermiş, Neriman orada Macit ile buluşmuştur. Dönüşte kızını eve almamış, Neriman Fahriye’nin evinde kalmaktadır. Faiz Bey Macit ile sokakta karşılaşmış, Macit bir şeyler anlatmak istese de dinlememiş. Faiz Bey kendi karısı Nazan’dan örnek vermiş, bir dakika baş başa kalabilmek için bir ömrü yaktıklarını söylemiştir. Macit, ne yapalım Faiz Bey, biz de sizin gibi acı mı çekelim. Faiz Bey bundan sonra Neriman da benim umurunda değil der ve çeker gider.

Şinasi’nin annesi Zehra Hanım şehir dışına gider. O sabah bütün aile yolcu eder. Nezahat ve damadı Asım Bey de son anda uğurlamaya gelirler.

Pelin’in babası Selim Bey, kızının işle imlendiği için hoşnut değildir. Yeni bir ihale vardır, dosyayı kızının önüne koyar. Diğer taraftan Macit’in yeni patronu Nadir Bey de aynı ihaleyi Macit’in almasını ister, tek yetkili sensin der. Pelin ile Macit, şimdi iş kavgası yapacaklardır.

Ekran AlıntısıFH46.1

Pelin Bora Bey ile konuşur. Rakip şirketle gidip konuşacağını, blöf yapacağını, çekilmelerini isteyeceğini söyler. Pelin, karşı ND şirketin yetkilisinin Macit olduğundan habersizdir. Ziyarete gitmeye karar verir.

Macit’in elinde tecrübesinden başka hiçbir şey yoktur. Üstelik zaman da yoktur. Patronu Nadir Bey, gösterin kendinizi deyip topu ona atar.

Aslı işyerini taşlatanın kocası Emre olduğunu tahmin etmektedir. Nezahat’ın üvey kızı Menekşe çokbilmiş biridir.

Şinasi Emre’yi sıkıştırır, eğer bu işin altından sen çıkarsan, bütün mahalleyi başına yıkarım der, Emre’ye gözdağı verir.

Şinasi ihale için çalışırken, Neriman’ı arar, benim sana çok ihtiyacım var. Hemen konuşmamız lazım diyerek telefon açar. Tam işyerinden çıkarken Pelin şirkete gelir, karşına dikilir.

Ekran AlıntısıFH46.2

Macit, senin ne işin var burada diye Pelin’e sorar. Pelin de asıl senin ne işin var burada Macit diye sorar. Macit, ben burada çalışıyorum. Otur üçü konuşurlar.

Ekran AlıntısıFH46.3

Macit, benim yapacak işlerim var deyip, Pelin’i batronu ile baş başa bırakıp çıkar. Nadir bey, Pelin’den ihaleden çekilmelerini isteyeceğini beklerken, Pelin Macit’i işten çıkarmanızı istiyorum, der. Karşılığında alabileceğiniz çok büyük bir iş var. Nadir bey, Macit sizin için bu kadar kıymetli mi? Diye sorunca pelin, evet her şeyden kıymetli… Nadir Bey, hayır, Macit bu şirkette kalacak.

Ekran AlıntısıFH46.5

Macit, bu ihalede hazırlıkta ve sunumunda Neriman’dan yardım ister. Neriman çizimlerde yardım edecektir. O sırada babası telefon eder, sen ne yapmaya çalışıyorsun. Beni ve ailemizi ne kadar zor durumda bıraktığın farkında mısın? Macit, bunca zamandır ben ne yapıyorum diye aramadın, söz konusu para olunca arıyorsun. Macit, ben işimi yapıyorum, siz de öyle yapın.

Ekran AlıntısıFH46.4

Pelin bütün tasarım departmanını toplar, harıl harıl çalışır. Merak etme baba bu işi biz alacağız.

Ekran AlıntısıFH46.6

Diğer tarafta sadece Macit ile Neriman iki kişi çalışıp, hazırlanırlar. Neriman geceleri bile çalışır. Macit’in güvenini boşa çıkarmak istemez. Fahriye Neriman’ı motive etmeye çalışır.

Ekran AlıntısıFH46.7

Macit de Neriman’a telefon açar, sana güveniyorum aşkım, der. Neriman hazırladığı dosyayı Macit’in evine getir, kapının altından atar gider. Macit çok beğenmiştir. Neriman’a hadi hazırlan sunum var.

Ekran AlıntısıFH46.8

Macit ve Neriman mankenler üzerinde çalışırlar. Her iki şirkette hummalı bir çalışma ve hazırlık vardır. İhaleye Macit ile Neriman birlikte gelir. Pelin Neriman’ı görünce çok bozulur.

Pelin Şahika’ya bu işi şansa bırakamayız, bir şeyler yapmamız lazım. Sunun başlar, Pelin Arcaoğlu şirketinin sunumunu yapar.

Şahika, mankenlere daha fazla ücret teklif eder. Pelin’ de hallettik diyerek mesaj atar. Sıra ND grubunun sunuma gelir. Neriman, her iki mankenin gittiğini öğrenir. Sunumu yapacak mankenler yoktur. Pelin karşı masadan sinsice güler.

Macit, sunuma başlar. İş Neriman’a düşer. Neriman kıyafeti giyer gelir. Oldukça güzel ve alımlıdır.

Ekran AlıntısıFH46.9

Pelin, Neriman’ı manken olarak görünce adeta çarpılır, salonu terk eder. İhaleyi Macit Neriman sayesinde alır. Pelin, babası ile bile kaybetmenin üzüntüsü ile konuşamaz. Nadir Bey, Pelin’i arar, biz kazandık diyerek Pelin’i iyice kahreder.

Cihan, Kader Hanıma oğlunu gaza getirdiği için şikayetçi olacağını söyler. Kader Hanım, sokakta gördüğü Neriman ile Fahriye’ye erkek arkadaşlarının evini girmekle suçlar.

Nadir Bey Macit’e tebrik eder ve o akşam kız arkadaşı ile birlikte yemeğe davet eder.

Şinasi Neriman’a iş yerinde çalışması için iş teklif eder ve anlaşırlar. Fahriye Neriman’a Aras’ın çaldığı yere davet edildiklerini söyler. Macit ise bu akşam patronu ile yemeğe davetli olduklarını söyler. Neriman gelemem Macit, der.

Kerim bey, Selim Beye şu Pelin’de senetleri sorar. Selim Bey, Pelin o senetleri başkasına satmış, der. Kerim Beyin o senetlerle başı derttedir. Kerim Bey, Pelin’den o senetleri nasıl satarsın diyerek hesap sorar.

Şahika’nın yıllardır görmediği babası şirkete çiçekle gelir. Ceza evinden yeni çıkmıştır. Şahika’dan verdiği paraları istektedir.

Bora Duygu’ya aşıktır. Bir yerde oturup çay içerler. Bora, Duygu’ya şirkette çalışmasını ister.

Ekran AlıntısıFH46.10

Faiz Bey, karışı Nazan Solmaz’ın mezarına ziyarete gider. Kızı Neriman’a karşı sözünü tutamadığı için, karısından kızını af edemediği için özür diler.

Cihan, Aslı’nın dükkanını eski haline sokar. Fahriye gelir, ağabeyinden bin bir rica ile akşam için izin alır. Neriman, Macit’in ısrarına dayanamaz kabul eder. Aslı, istemese de tekrar işe başlar.

Fahriye Aras’ın gece çaldığı yere gidecektir. Neriman da Macit ile yemeğe çıkacaktır. Macit, mahallede Neriman’ı bekler. Neriman’ın giydiği kıyafet pek rahat değildir.

Ekran AlıntısıFH46.11

Şahika’nın babası Paralarını geri ister. Bulmazsan sen de bu işin içinde olduğunu söyler, bu defa sen hapse girersin.

Faiz Beylere Nezahat ve Asım yemeğe davetlidir. Asım bey, Neriman’ı sorar. Faiz Bey, bir daha bu sofraya oturmamak üzere kalktı, der.

Ekran AlıntısıFH46.12

Aslı da yemektedir. Aslı, benim bildiğim Neriman’ın bu sofradaki yeri her zaman sizin yanınızdır Faiz amca, oradan bir yere kımıldamaz. Çocuğun beni Neriman’ın sizi sevdiği kadar sevmesini çok isterim.

Macit ile Neriman lokantaya Nadir Beyin oturduğu masaya gelir. Macit, Neriman’ı tanıştırır. Neriman Nadir Beyi görünce çok şaşırır. Bu İnci Hanım ile görüşürken gördüğü, Macit’in babası olduğunu iddia edem adamdır.

Ekran AlıntısıFH46.13

Kerim Bey eve gelince karısı İnci Hanımı sorar. Çalışma odasında olduğunu öğrenince yanına çıkar, konuşmak ister. Karısının son günlerde garipliğini merak eder.

Macit lavaboya gidince, Neriman Nadir Beye ne yapmak istediğini sorar. Lütfen Macit’ten uzak durun. Neriman kalkalım, Aras’lara da uğrayacağız. Nadir Bey, benim için programınızı bozmayın.

Takside giderken Macit, Neriman’ın durgunluğunu fark eder, sorar. Neriman, söylemem doğru mu bilemiyorum, şu senin patronun Nadir Bey. Kendi şirketin dururken başkasının yanında çalışman doğru mu? Macit, benin çalışıp para kazanmam önemli, bir daha bu konuyu açmayalım.

Aras ile Fahriye motor ile gelirler. İşyerinde bütün kızlar hoş geldin deyip, Aras’ı öperler. Fahriye Aras’ı çok kıskanır.  Macit ile Neriman da gelirler. Neriman keyifsizdir, Macit sebebini sorar. Neriman ben böyle yerleri pek sevmiyorum. Macit onu öper, rahatlatmaya çalışır.

Ekran AlıntısıFH46.14

Macit ile Neriman içeri Fahriye’nin masasına gelirler. Macit, Aras’ı sorar. Fahriye hayranlarına imza dağıtıyor, der. Aras sahneye geçer, Fahriye Neriman ve Macit içkilerini yudumlarlar.

Ekran AlıntısıFH46.15

Macit Fahriye’den yarın gizlice Neriman’ın kimliğini getirmesini ister. Daha sonra müzik başlar. Aras grubu ile “Kurumuş güller” adlı parçayı çalıp, söylerler. Macit Neriman’ı dansa kaldırır.

Sabah Fahriye, Neriman’ın çantasından nüfus cüzdanını alır. Neriman, İnci Hanıma telefon eder, hemen buluşmamız lazım. Fahriye Neriman’ın nüfus cüzdanını götürüp Macit’e verir. O sırada Şahika oradan geçiyordur. Ne oluyor diye sorar. Fahriye Macit ile Neriman evleniyorlar, Macit nikah günü almaya gitti, deyiverir.

Neriman ile İnci Hanım sahilde buluşurlar. İnci Hanım ne oldu Macit öğrendi mi? Neriman, her an öğrenebilir. Macit’in Nadir Beyin yanında çalıştığını, yani babasının yanında çalıştığını söyler. Macit, Nadir’in kim olduğunu bilmiyor. İnci Hanıma lütfen siz söyleyin der.

Ekran AlıntısıFH46.16

Macit, Nikah dairesine gider, nikah işlemlerini yaptırır. Neriman’a sana bir sürprizim var deyip telefon eder. Sahilde buluşmayı söyler.

Şahika, Pelin’e Macit ile Neriman’ın evleneceklerini söyler. Bora, Duygu’yu işe başlatmak ister. Duygu babam ile görüşeyim. Babasının odasında Şahika’yı uygunsuz görünce girmez.

Nadir beye İnci Hanımın geldiği haber verilir, peşinden de Kerim Beyin geldiği söylerler. İnci Hanım Nadir Beyin odasına girer.

Ekran AlıntısıFH46.17

Nadir Bey İnci Hanıma, Macit benim oğlum değilse bu korkunun anlamı ne diyerek sorar. İnci Hanım çık hayatımızdan git, der. Macit ile bütün ilişkini keseceksin. Oğlumun kafasını karıştırma. Oğlumdan ve benden uzak dur bitti der ve çıkar. Kapıda kocası Kerim bey ile karşılaşır.

Macit ile Neriman sahilde buluşurlar. Macit, Neriman’ın kimliğini gösterir. Macit sana bir yüzük vermiştim, saklıyor musun onu diye sorar. Saklıyorsun, bütün dünya karşıma çıksa senden vazgeçmeyeceğimi çok iyi biliyorsun. O yüzüğü bir gün karım olarak takacağını inanıyorum. İşte kimliğini bu yüzden aldım. Nikah günümüzü almak için. Evleniyoruz Neriman, hayallerimiz gerçek oluyor. Neriman, mutluluktan gözleri parlar, tatlı tatlı güler

Ekran AlıntısıFH46.18

Ve bu mutlu anlarla 46.bölüm burada sona erer. Pelin, bu evliliği engel olabilecek mi? İnşallah olamayacak , Macit ile Neriman evlenecek, mutlu son ile bitecek.

Ekran AlıntısıFH46.SON

Bu güzel dizi bitmemeliydi, devam etmeliydi. O reyting canavarı maalesef bu güzel diziyi bitiriyor. 4 Bölüm sonra 50. Bölüm final yapacak. Show Tv. portföyünde 4 dizi kaldı. Yılanların Öcü, Çiçek, Ah Neriman ve Ezra. Dilerim Fatih Harbiye’nin yerini dolduracak güçlü bir dizi gelir.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan,  fatih harbiye twitter sayfasından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir