Medcezir / Asım Şekip Kaya, Yaman’a can borcunu nasıl ödedi?

TV Programları

08 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir / Asım Şekip Kaya, Yaman’a can borcunu nasıl ödedi?

 

Star Tv.in süper dizisi Medcezir’de gene heyecan vardı. Asım Şekip Kaya kalp krizi geçirmiş, Yaman anında müdahale ederek, kalp masajı ile hayata döndürdü. Şimdi Asım Bey Yaman’a can borcu var. Bakalım borcunu nasıl ödeyecek. Reytingler her hafta olduğu gibi, AB’de 1.sırada (9,34), Total’de 2.sırada (9,02) yer almış.

Yaman’ın cankurtaranlık yaparken aldığı eğitim sayesinde Asım Beyi kurtarmış, acil ambülansla hastaneye yetiştirilmiştir. Bu durumdan, hemen herkesin haberi olur, hastanede toplaşırlar.

Ayşe, evden Giray’ı göndermeye çalışır, başaramaz. Beren elinde telefon ile annesine de haberi ulaştırır.

Asım Bey, ameliyattadır, herkes Yaman’a minnet borçludur. Yaman, kahraman ilan edilir. Ender, Hanım Yaman’a öperek teşekkür eder. Sedef, babasının kalp krizi geçirmesini sebep olduğu için derin üzüntü içindedir. Faruk Bey onu teskin etmeye çalışır. Sedef, düşündükçe kendisini yapılanların babası değil, Sude hanım olduğunu anlar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, Mira ile konuşurken bilekliğinin yok olduğunu fark eder, düşürmüşsem çok üzülürüm, der. Mira buluruz, diyerek Yaman’ı öper. Orkun, onları eve götürmeyi teklif eder, Yaman kabul etmez. Orkun, Yaman’a laf çarptırır. “Yine dört ayaküstüne düştün, bak sana yeni bir piyango vurdu. Asım Şekip Kaya seninin sırtını hayatta yere getirmez. Buldun gene yolunu aferin sana”, der gülerek basar gider.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira, hastanede kalır. Annesi ile konuşurlar. Sude, sen git cici annene yağcılık yap, gözümün önünde nispet yapılmasına tahammül edemiyorum. Mira, anne sen sadece görmek istediğini görüyorsun, der ve tartışma uzar gider. Sude Hanım Mira’ya çok sinirlenir, eve dönme o zam diyerek tavrını koyar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Asım Bey, ameliyattan çıkar, yoğun bakıma alınır, ameliyat başarılı geçmiştir. Asım beyin başarılı ameliyatı mesajlarla herkese bildirilir.

Reyhan Arsen, televizyondan Asım Beyin haberini alır, Selim Beyi arayarak durumu hakkında bilgi alır.

Orkun, şoförü Hasan’ı karını buralarda arama, İzmir’deymiş kocası da yanındaymış diyerek bilgi verir.

Asım Beyin güvenlik görevlisi Yaman’ın düşürdüğü bilekliği getir, Beren’e verir. Beren de masa üstüne bırakır.

Yaman hastane dönüşü Cem ile oturup dertleşirler. Konu hep annelerdir, Cem annesinin ölümcül hastalığını bilmemektedir. Yaman, kendi annesinden çok iyi bildiği için, Can’a annesi ile konuşmasını, onu anlamaya çalışması gibi konularda telkinlerde bulunur. Cem, bu konuşmadan çok memnun olur. Cem konuşma sonunda annesinin yatak odasına gider, Bahriye Hanım uyuyor numarası yapar.

Mira, eve gelir. Ayşe iyice tedirgin olur. Giray, abi al beni buradan diyerek Hasan’ı arar. Giray, çıkışta masa üstündeki Yaman’ın bilekliğini alarak gider. O sırada eve gelen Faruk Bey, Hasan’ı bu saatte ne aradığını sorar, Ayşe’ye bir şeyler getirdiğini söyler. Mira, Yaman’ın bilekliğini arar, bulmaz. Ayşe’ye sorarlar, görmedim der. Ayşe, Giray’ı arar, aldığı bilekliği geri ister. Giray, bana iş ayarlarsan getiririm.

Sabah kahvaltısını Bahriye Hanım hazırlar, Yaman oğlu Cem ile konuşmanız lazım, bu bana düşmez ama. Bahriye Hanım, kapa çeneni diyerek yaman’ı azarlar. Selim Bey, hastaneye gideceklerin götürülmesini Yaman’dan rica eder.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira, sabah bilekliği aramaya devam eder. Ayşe, ben size akşam söyleyemedim, ben o bilekliği kopuk diye çöpe attım diyerek yalan söylemek zorunda kalır.

Sabah Tuğçe, Eda, Burak ve Doruk Mert’lerin evindedir. Eda, Can ile çok ilgilenir. Burak kulüpteki bilardo turnuvasına gitmeyi teklif eder. Eylül, bu günü Bahriye teyze ile beraber geçirelim, der. Bahriye Hanım ben kendi programımı yaptım, siz kendinize bakın.

Ender Hanım ile Sedef hastanededir. Asım Beyi odaya alırlar. Odaya götürülürken kızı Sedef’e ters bir şekilde suçlayarak bakar. Yanına kimseyi almazlar. Asım Bey, odada hep hayata dönüş anını, Yaman’ın kalp masajını hatırlar. Doktor sadece iki kızının girebileceğini söyler. Kapıdan bakarlar, o sırada Yaman da gönderilenleri getirir. Kapıda üçünü de gören Asım Bey, eli ile işaret eder, Yaman’ı yanına çağırır. Güçlükle Yaman’a “Sana borçlandım” Der. Yaman, “Hayır, borcunuz yok”. Tekrar eder, “Sana borçlandım”. Çıkışta Sedef Hanım babam için her şey para, teşekkür etmeyi bilmiyor, ben teşekkür ederim der ve Yaman’ın yanağına bir öpücük kondurur.

Orkun ile Tolga basket sahasında antreman yaparlar, Mira da gelir. Hasan’ın eve gelip rahatsız ettiğini söyler. Etraflarında dolaşmamasını ister. Orkun, Hasan’ı sorguya çeker. Dün gece ile ilgili niye yalan söylediğini sorar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Daha sonra babasının yanına giren Ender Hanım babası ile konuşur. Asım Bey, ne zaman çıkacağını, açıklama yapıldı mı, işler kalmasın diye talimatlar verir. Ender Hanım, baba biz bir aileyiz olanları unutmaya hazırım, der ve çıkar.

Mert, kulüpte arkadaşları ile bilardo salonundadır. Annesine dedesinin durumunu sorar. Can, Eylül ile görüşür. Eylül, çocukluğunda kaybettiği annesini anlatır. Mert’in çizgi roman kitabı ortaya çıkar, herkes dalga geçer. O sırada kulübe Mira’da gelir. Cem’in Mira’ya iğlisi devam etmektedir.

Tozludere’de Kentsel dönüşüm projesi uygulanacaktır, Giray mahallede bu haberi öğrenir.

Faruk Bey, para konusunu Sude’ye açar, para vermeye kabul eder. Karşılında Lokantaya ortak olmak ister. Sedef, karşılığında şirketteki hisselerini teklif eder. Faruk şirket hisseleri daha değerli der ve aralarında anlaşırlar.

Bahriye Hanım, Noter dönüşü Selim Beyin bürosuna uğrar. Bahriye hanım, esprili bir kadındır. Yarı şaka yarı ciddi lafını hiç esirgemez. Yeğeni Selim Beyle konuşur, ben ölünce hayat sigortasını Selim Bey üstüne geçirtir.

Bilardo turnuvası devam eder. Daha sonrası aralarında bir oyun oynarlar. Can, Mira’ya sence ben yakışıklı mıyım diye sorar, Mira, tabii yakışıklısın, çok yakışıklısın der. Can, peki benimle bir birliktelik yaşama ihtimalin var mı? Mira, yok sanmıyorum. Bütün bunları yeni gelen, arkada duran Yaman duyar. Mira, Yaman, der ve boynuna sarılır. Yaman oyuna katılmak istemez. Mira, Yaman’ın bozulduğunu anlar. Mira, Yaman’a bilekliğini Ayşe’nin çöpe attığını söyler. Bu arada Yaman da Mira’ya annesi konusunda uzatmamsını söyler. Kalkıp eve giderler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sude Hanım, Asım Beyin başındadır. Onun ölümcül halini bakarken, bir an onula evlendiğini, nikahı ve arkasından ölmesini matemi düşünür. Zengin dul hayali onu bu düşünceye sevk etmiştir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Evde Selim, Ender ve Bahriye Hanım konuşurlar. Ender Hanım, senin babamdan ne farkın var aynı bencillik, ikiniz de farklı şekillerde kendinizi düşünüyorsunuz.  Ölüyorum diyorsunuz bunu oğlunuzun yüzene söylemekten korkuyorsunuz. Bu lafları kapıda duran Cem duyar.

Ertesi gün sahilde Yaman ile Mira oturup konuşurlar. Yaman dün akşam Cem ile annesi arasında geçenleri anlatır. Cem’in Amerika’ya gitmeyi bir yıl ertelediği, annesini tedavi ettireceğini anlatır. Keyifli anlar yaşarlar.

Bahriye Hanım ve Cem’i Ankara’ya gitmek üzere uğurlarlar. Bahriye Hanım, Mert, Eylül ve Yaman’ı Ankara’ya davet eder.

Giray, Orkun’a Tozludere’deki dönüşüm projesinden bahseder. Kendisinin Tozludere’de gözü kulağı olacağını söyler.

Yaman, kulüpte bilardo oynuyordur. Asım Şekip Kaya’da yanına gelir. Paltosunu çıkartır, Yaman ile bilardo oynamaya hazırlanır, Yaman; geldiğiniz için teşekkürler. Asım Bey; ödeşme zamanı, aramızda açık hesap kalmasın. Yaman; sana borçlandım demiştin, borcunuzu ödeyeceksiniz.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Oyuna devam ederler. Yaman; borçlu kalmayı sevmediğiniz kadar iyi tanıyorum sizi. Asım Bey; neden insanlar hakkında hiç yanılmıyorum acaba, ne kadar istiyorsun?  Sonunda yine konunun paraya geleceğini adım gibi biliyordum. Yaman; hayatınız ne kadar değerli, diye sorar. Asım Bey; hayal bile edemezsin. Sen ne kadar istediğini söyle. Yaman büyük bir erdemlik göstererek, özür dilemenizi istiyorum, kızlarınızdan özür dileyin, der. Bu dizide “Yaman” karakteri, her yönü ile o kadar dürüst, mükemmel ve de örnek insan olduğunu gösteren, Ece Yörenç’e teşekkür ederim. Günümüz de bu tür gençler çok az olsa gerek. Dilerim diziyi izleyen her genç Yaman’ı her yönüyle örnek alır, onun gibi olmak ister.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

O sırada Reyhan Hanım Selim Beyle konuşurken, Ender Hanım, babasının Reyhan Hanımdan bir kızı daha olduğunu öğrenir. Reyhan Hanım’a doğru mu? Babamdan bir çocuğunuz mu var? diye sorar, tam o sırada telefonu çalar, Arayan babası Asım Beydir, her halde Yaman’ın sözünü tutup, özür telefonu açmıştır. Ender Hanım, telefonu açmaz, çünkü şaşkınlığını bir türlü atamamıştır. Ve burada 25.bölüm sona erer.

Gene çok güzel bir bölümdü, Ay Yapım’a ve tüm emeği geçenlere çok teşekkürler.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Medcezir twitter sayfasından alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir