Bayarak Tepe, Bayrak değişimi!

Güncel

100_4660

 

 

 

 

 

 

 

Bundan takriben 2,5 yıl önce (6 Ağustos 2012) köyümüzün doğu cephesindeki hakim tepe zirvesine Bayrak dikmiştik. O tepenin adını da o zaman Bayrak Tepe olarak değiştirmiştik. Amacım köy gençlerine ve halkımıza Bayrak sevgisini aşılamaktı. Bunu 6 Şubat 2013 Tarihli Blog yazımda belirtmiştim. ( http://blog.milliyet.com.tr/koy-genclerine-bayrak-sevgisi/Blog/?BlogNo=402738 )

Tepe çok rüzgarlı olduğundan, ya bayrak yırtılmakta ya da yaz sıcakları ve kışın yağmurlardan rengi solmaktadır. Bu nedenle her yıl yenisi ile değiştirmek gerekiyor.

Bu sabah o işi yaptım. Yağenime İzmir’den geçen hafta yeni bayrak getirtmiştim. Tepe çok rüzgârlı olduğundan çok sakin bir hava olması gerekiyordu. Bu sabah hiç rüzgar yoktu, tepede dal bile kımıldamıyordu. Rüzgarlı bir havada göndere bayrak çekmek çok zordur. Gördüğünüz gibi bu tepe çok sarptır. Sadece arka tarafından dar ve dik bir patikadan ulaşabiliyorsunuz.

Bu tepeye dotum Can (köpeğim) ile zor da olsa çıktık. Eskiyen bayrağı indirdim, yenisini göndere çektim. Mutluk duydum, mavi göklerde dalgalanan al bayrağımızı baktıkça gururlandım.

100_4226

Bu değiştirdiğim üçüncü bayrak oldu. Hiç unutmam, ilk bayrağı o tepeye dikerken Germencik Kaymakamlığına ve Jandarma Komutanlığına, izin için sormuştum. Köyden sorumlu Jandarma Karakol komutanı, izne gerek yok ama demişti. Söylediği tekşey, sorumluluğunu alacaksın. Eskiyen, yırtılan bayrağı değiştireceksin, yani velisi ve vasisi olacaksın. Ben de Bayrak Tepe’de dalgalan bayrağımızın sorumlusuyum.

Görseldeki fotoğrafı işyerimin penceresinden çektim.

Baktıkça duygulanıyor, bazen boğazım düğümlenir, duygulanıyorum.

Bu da benim Bayrak ve Vatan sevgim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görsel tarafımdan çekilmiştir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir