Medcezir / 44.Bölüm, Yaman & Mira aşkı sıktı, fazla naz aşık usandırır!

TV Programları

medcezir 44.bölüm

Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir’in dün akşamki 44.bölümünü izleyenlere yarım baş ağrısı girdi. Yeni sezona başladığı gündün bu yana oynayan altı bölümde Yaman-Mira aşkında küskünlük devam ediyor. Bir laf vardır, fazla naz aşık usandırır. Artık onlar usanmadılar ama, seyirciyi sıktı. Bence bu kafayla yazılan bu senaryolar, Medcezir’e beki izleyici çekmek için yapılıyor olsa da, Ece Yörenç Medcezir’den seyirci kaybediyor. Böyle giderse Medcezir bırakın birincilikte görmeyi, ilk beşe bile girmekte zorlanacak.

Lafın özü, izleyici bu dizide Mira’nın ekşi suratını görmek istemiyor artık. Yaman’ın da kendisine yakışmayan somurtkan suratını da görmek de istemiyor. Mira’nın gülen gözlerini, fıkır fıkır cilvelerini ve Yaman’nın insanın içini ısıtan tatlı tebessümünü görmek istiyorlar. Bu böyle biline Ece Yörenç…

Oyuncu kadrosu çık güzel, hepsi de çok başarılı. Çağatay Ulusoy da, Serenay Sarıkaya da performanslarının zirvesindeler. Her ikisi de çok iyi, ama somurtmak onlara yakışmıyor.

44.bölümün son sahnesi seyirciyi çıldırttı. Dizilerde gelecek haftaya izleyenleri televizyon başına gene oturtmak için en heyecanlı yerinde sonlandırmak adettir. Ama bu kadar da yapılıp, izleyiciyi on dakika reklam seyrettirilip, tekrar açık kapı göstermek, hiç de etik değil, seyirciye yapılan düpedüz saygısızlıktır. Kapıdan Mira mı girecek? Mira ile Orkun mu girecek bu haftaya 45.bölüme kaldı!

Geçen 43.bölüm sonunda Orkun’un Yaman’a oynadığı oyun şaka değil, resmen kakaydı. Tam bir eşek şakasıydı. Mira işin tam aslını anlamadı ama, çok sinirlendi. Yaman’ın öfkesini kısmen görmüş ve hissetmişti. Orkun’a güzel bir zılgıt attı. Ama olan olmuş, Yaman gördüklerinden anlamak istediğini anlamıştı. Yaman evden Selim Beye bile ne olduğunu anlatmadan evden çıkmıştır. Mira’nın telefonuna da cevap vermemiştir.

Selim Bey, Mert’i arıyordur. Eylül’ün de hiç bir şeyden haberi yoktur. Mert cep telefonunu evde bıraktığı için, kimse ulaşamaz.

Ekran AlıntısıMD44.1

Mert, denizde dalgalarla boğuşur, yağmurlu ve elektrikli bir hava vardır. Mert, çok korkar, imdat diye bağırarak yardım ister. Bir balıkçı teknesi kurtarır, Mert Yaman’ı cep telefonundan arar. Kaza geçirdiğini, teknenin onu Büyükada’ya götürdüğünü söyler. Yaman gel beni kurtar. Elif, sana yemek ısmarlayayım deyince, Yaman Elif’in elinden tutar,  gel ben seni adaya götüreyim.

Ekran AlıntısıMD44.2

Yaman okulda kızların Mira tekrar eski sevgilisi Orkun’a dönmüş dedikodusunu duyunca sinirlenir, iyice kahveye çevirdiniz okula diyerek yol ister. O sırada Elif ile karşılaşır. Elif, Mira’ya mı bozuksun yine deyince eski yaraları kaşımayalım, der. Elif, konuşmak için sen bir adım attın mı?

Ekran AlıntısıMD44.3

Mira Eylül’e gider, Yaman ile olanları anlatacakken Eylül Mert’in kaybolduğunu söyler. Sahilde onu aramaya çıkarlar.

Deniz Polisi ile Selim Bey arama çalışmalarını sürdürürken, bir haber gelir, teknenin enkazına ulaşılmıştır. Mert’in aramasını bilmediği bir numara olduğu için Eylül cevap vermez.

Ekran AlıntısıMD44.4

Yaman, Selim Beye iyi haberi verir. Mert de Eylül’ü tekrar arar, bu defa konuşurlar. Bu konuşma herkesi çok mutlu eder.

Sude Hanım, Asım Beye ziyarete gider. Sedef’in şirkette her şeyi karıştırdı diye şikayet eder. Sedef’e verilen vekalet yüzünden Sude çok bozuktur.

Sedef Hanım, ihale yolsuzluğu yapanın bürosuna gider. Birol Beyin yazıhanesine girerek, yapılan ihale yolsuzluğunu yüzüne söyler. Her şeyi mahkemede konuşacağız. Birol Bey çok panikler, hemen Nadir Beyi arar, durumu anlatır.  Nadir Bey apar topar evden çıkar. Leyla olanları bir anlam veremez. Nadir Beyin odasına girer, dosyaları karıştırır. Altığı bilgileri Yaman’a telefonla bildir.

Mert iskelede beklerken çay içer, aç olduğu için çift kaşarlı tost ister.

Yaman ile Elif Ada’ya gitmek için yolcu vapuruna binerler. Aynı vapura binmek isteyen Eylül ile Mira, bilet almakta gecikince vapuru kaçırırlar. Elif ile Yaman yol boyunca dır-dır ederler. Eylül, sonraki deniz vapuru akşam olunca deniz taksisi tutarlar.

Leyla’nın konuşması Hasan’ın eve gelmesi ile son bulur. Hasan, Nadir Beyin odasını kilitler. Leyla’ya şüphe ile bakar.

Mert, yorgunluktan masada uyuya kalır, garson uyandırır. Bu arada Yaman ve Elif’i gelirler.

Ekran AlıntısıMD44.5

Bu sırada Mira ile Eylül’ün deniz taksisi de kıyıya yaklaşır. Mira, gelmişken biraz burada kalsak diye teklif yapar. Sen Mert ile takılırsın, ben de biraz kafamı dinlerim. Eylül, benim doğum günü sürprizim ne olacak, Mira siz dönseniz de ben kalacağım galiba, ben katılamazsam bozulmazsın değil mi diye sorar.

Ekran AlıntısıMD44.6

Yaman ile sarılan Mert, Yaman’ın hesabı ödemesini ister. Yaman da fazla para yoktur. O sıra Eylül ile Mira gelir. Mira Yaman’ın yananda Elif’i görünce çok bozulur. Mert Eylül’e koşar sarılır.

Ekran AlıntısıMD.44.7

Elif de gelir, Yaman’ın ayakkabılarını alır, götürür. Mira, hemen gidelim der. Eylül hani kalacaktık deyince Mira, Yaman’ın yanında Elif olunca vazgeçer. O sırada gelen deniz taksisi de gider. Eylül bir sonraki vapur ile gideriz. Aralarında tatsızlık çıkar, Elif ben dönerim, der.

O gece hep birlikte Ada’da kalırlar. Altınkoy’dan arkadaşlarını da çağırırlar. Orkun da gelecekler arasındadır. Orkun’un gelecek olması Yaman’ın moralini bozar. Hale bu durumu bildiği için, Ada’ya hareket etmeden Yaman’ın abisi Kenan’ı arar. İnşaatta olan bir iş kazası bahanesi ile Orkun çağrılır. Bu nedenle Orkun Ada’da onlarla olamaz. Daha sonra arkadan gelir.

Sedef, Selim Bey ve Deniz Hanım bir arada toplanıp konuşurlar. Ortaya çıkan çekilen resimleri incelerler.  Amaçları Asım Beyi kurtaracak ip uçlarını araştırırlar.

B0IjoYUCQAEz3Kk

Eylül otelde organizasyon yapar.  Mira ile Yaman otel önünde şiddetli tartışırlar. Mira, seninle konuşulmuyor artık deyince Yaman artık nefesimi boşa tüketmiyorum. Elif, bu tartışma esnasında çekip gider. Yaman peşinden gider ama, telefonla onu ikna edemez. Yaman, sırf Orkun’u takmadığım için kalacağım, der.

MD44.8

Mert, Yaman’ın gitmemesi için onunla konuşur, dil döker.Mert, maydanozluk etme, senin karşında fırtına görmüş bir denizci var. Yaman bu sözlere güler. Mert bu gülüşü tut, önümüzdeki beş sene muhafaza et, der. İhtiyacımız olduğu zaman kullanırız bu gülüşü. Yaman’ın beni düşünmüyorsan kelebeğimi düşün, der.

Ekran AlıntısıMD44.9

Selim Bey ile Sedef birlikte akşam yemeğindedir. Bu bir dertleşme ve toplantı yemeği olur. Sedef Hanım, Deniz Hanımı beğenmiştir.  Onların birlikteliğini açık destek verir. İlerleyen bölümlerde hep söylediğim gibi Selim Deniz evliliğine doğru gidecektir.

Ekran AlıntısıMD44.10

Mira, Amerika’da olduğu zamanki doğum günü anılarına gider. Yaman, ona bir türlü doğum günü mesajı gönderememiştir. Canlı aramada Mira’nın telefonunu Orkun açmıştır. Orkun, Mira’ya hasta yatağında doğum günü sürprizi yapmıştır. Mira o anıları hatırlar. Yaman’ın araması Mira’yı çok duygulandırmıştır. Orkun, her şey çok güzel olacak, der.

Ekran AlıntısıMD44.11

Yaman yemekte çok durgundur, ara sıra Mira’ya gözü kayar. Gecenin en çılgın anı, Eylül’ün doğum günü pastasının gelmesidir. Herkes hararetle alkışlar. Eylül tebrikleri kabul eder, mumları üfler.

Ekran AlıntısıMD44.12

Yaman gene Mira’nın doğum gününe aklı gider. Mert, ısrarla arar, birlikte iyi ki doğdun derler. O an Mira kayıttan doğum günümü kutlayacak herkese teşekkürler diye bant kadı bırakmıştır. Yaman, mor olur.

Mira Yaman’a pasta götür, Yaman doğum günün kutlar, Mert’e de mutlu ettiği için daha da mutlu oluyorum. Eylül, ben de sizi mutlu görmek istiyorum.

Ekran AlıntısıMD44.13

Hale, dans müziği koyar. Haydi, millet dans ediyoruz, oturmuyoruz, yalnız kimse kalmasın. Levent Yüksel’in medcezir parçası çalmaya başlar. Herkes dansa kalkar. Mira Yaman ile göz göze gelir, Mira Yaman’ı sürtünerek dışarı çıkar. Yaman’dan bir hareket gelmez, sadece arkasından bakar.

Ekran AlıntısıMD44.14BEkran AlıntısıMD44.14A

Mira dışarıda koltuğa oturur, gene Amerika günleri aklına gelir. Yaman da Kenan’ı arar. Kenan doğum günü nasıl gidiyor diye sorar. Yaman, sen nerden biliyorsun diye sorar.

Sonra eğlence bahçede su fıskiyeleri altında devam eder. Mert, ıslanan Eylül’ü kurulur. Eylül kabul ediyorum, der. Mert anlamadım deyince, seninle evleneceğim diyorum Şebek, der.

Ekran AlıntısıMD44.15

Mert, hemen der. Ben internetten baktım, bir gün içinde hazırdır. Kimseye söylemek yok, Yaman’ a da Mira’ya da der.

O sırada Orkun gelir, Mira’yı öper. Geri zekalı Kenan kardeşinin aklına uydu herhalde, başıma iş açtı der. Yaman ne diyorsun sen deyince, Orkun aile boyu benimle uğraşıyorsunuz. Yaman, bana bak, benim sinirimi kaldırma. Yaman neyse ya bu gece hır çıkarmayacağım. Orkun ne yaparsın ağabeyini mi ararsın deyince, Yaman bu gece benden olay çıkmayacak, hiç uğraşma. İkiniz de beni sinirlendiremezsiniz.  Zerre kadar umurumda değilsiniz.

Ekran AlıntısıMD44.16

Mira, ben sen sinirlenme diye değil zaten, Eylül’ün doğum günü bozulmasın diye öyle söyledim. O sıra herkes gelir, otele mi dönüyoruz derler. Mira, Orkun daha yeni geldi, eğlence devam edecek. Yaman, Mert’e, ben otele gidiyorum, der. Yoksa sözümü tutamayacağım, sabah görüşürüz.

Eylül, aslında eşek gibi seviyorlar birbirlerine ama, inat işte der. Yaman, geri adım atmıyor. Eylül, aslında mutlu bir olay onları bir araya getirebilir. Mert ile Eylül ayaküstü bir plan yaparlar.

Ekran AlıntısıMD44.17

Aradan üç gün geçer. Yaman koştura, koştura, nikah salonuna gelir. Mira, Yaman’a telefon açmıştır. Yaman koş Mira evleniyor. Engel ol kardeşim bir şey yap, bırakma Mira’ya…

Ekran AlıntısıMD44.18

Eylül de, Mira’ya telefon eder, Adadaki geceden sonra hırs yapmış Elif’e gitmiş. Mira, inanmam deyince, Eylül Mert’e söylemiş diyorum sana… Mira, Yaman evleniyor yani… Eylül, ne olur bu aptallığa engel ol. Yoksa ikiniz de ömür boyu çekersiniz.

Ekran AlıntısıMD44.18A

Yaman bütün salondaki nikah odalarını dolaşır. Eylül ile Mert’in masada oturdukları salona gelir.

Ekran AlıntısıMD44.19

Yavaşça onlarının yanına gider. O sırada nikah memuru da gelir. Mert, iki dakika daha bekleyelim, diğer şahit de gelmek üzere… Yaman çok şaşkındır, ne oluyo… Mert, kardeşim kusura bakma ben sana yalan söyledim. Eylül, aslında biz evleniyoruz der. Mira’ya da senin evlendiğini söyledik. Yaman neden diye sorar.

Ekran AlıntısıMD44.21A

Tam o sırada nikah salonun kapısı tekrar açılır. Yaman başını kapıya çevirir. Ve 44.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD44.SON

Gelen Mira mı? Yoksa bir çok izleyicimiz, Twitter da Mira’nın Orkun ile geleceğini yazdı. Olmaz öyle bir saçmalık. Mira, Yaman’ın evlenmesini engel olmak için Orkun ile gelmez. Haftaya bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Son söz; Medcezir’de her şey çok güzel gidiyor. Tabii ki, Yaman – Mira aşkı dışında… Yeni sezonda 6 bölümdür, küskünlüklerini izliyoruz. Sayın senaristimiz Ece Yörenç bu olaya bir dur deyip, kara kalem yerine renkli kalemle yazması gerekli… Ya da tek başına aklı yetmiyorsa birkaç yardımcı ile çalışması lazım, benden söylemesi.

B0NbsKGIYAEeKxJ

Yoksa izleyici gittikçe Medcezir’den soğuyor. Kusura bakmayın Ece Hanım, ben izleyicinin sesini size duyurmak istiyorum. Benim sesim o kadar yüksek değil. Unutmayalım ki; Fazla naz aşık usandırır. İzleyici Yaman  ile Mira’nın gülen yüzlerini görmek istiyor.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten Medcezir Twitter sayfasından ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir