Fatih Harbiye / “Ceza” Neriman’a mı? Macit’e mi?

TV Programları

03 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / “Ceza” Neriman’a mı? Macit’e mi?

 

Peyami Safa’nın romanından aktarılan, bir Koliba Film yapımı olan “Fatih Harbiye” 25. bölümü ile Show Tv. ekranlarında idi dün akşam. Reytinglerde AB’de ilk defa zirvede 1.sırada, Total’de de 7.sırada yer aldı.

Geçen bölüm, Faiz Bey, kızı Neriman’ın yalanını ortaya çıkartmış, kendinden beklenenden fazla tepki vermişti.  Sana saygı duyan bir baban yok kızım, buraya kadarmış Neriman dedi, odasına çekildi. Neriman, ısrarla kapısını çalar, kapıyı açtırır. Sana söyleyeceklerim var, sana her şeyi anlatacağım. Benim bir erkek arkadaşım var, adı Macit. Bugün Macit bana evlenme teklif etti baba. Neriman, her şeyi açıklar ama, Faiz Bey, bundan sonra benden habersiz adım atmayacaksın, atölye de yasak, der.

Macit, hastanede babasının başındadır. Annesi İnci Hanım ve Pelin de oradadır. Pelin Macit’i teselliye çalışır. Özgür de gelir, sarılır. Doktor, iyi haberini verir, yoğun bakımdan çıkartırlar, odaya alırlar.

Macit, Neriman ile konuşur. Babası duyar, telefonu kapattırır, telefonunu alır. Bundan böyle birisiyle konuşman gerekirse yanımdan telefon edersin, der.

Pelin, babası ve ailesi ile görüşür. Macit ile evleneceğini, şirketin imajını düzelteceğini, Kerim Beyin yaptıklarının ortaya çıkmamasını ister.

Kerim Bey odada oğlu Macit ile konuşur. Macit, çocukluğumda denize düşmüştüm, beni kurtarmıştın. Kerim Bey, baba çok korktum demiştin. Macit, tekrar baba çok korktum, der. Kerim bey, korkma oğlum, bir daha düşmene izin vermem.

Neriman, Macit’e Fahriyenin cep telefonundan arar. Macit’e telefonunu babasının aldığını bir müddet bu telefondan konuşacaklarını söyler. Macit, babam iyileşiyor, sen benim şans meleğimsin. Seni defalarca aradım, o günü nasıl farklı planlamıştık, yarım kaldı. Neriman, olsun kaybettiğimiz bir şey yok ki, yarım kalanları telafi ederiz. Macit mesela yarın der. Neriman yarın biraz karışık, ben sana haber veririm.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Pelin ile Duygu aralarında konuşurlar. Macit ile evlenince mutlu olabileceğini zannediyorsun. Senin derdin, Neriman ile Macit’ten intikam almak. Pelin, Özgür’ün de Macit’ten farkı yok. Özgür de kalbini bir mahalle dilberine kaptırıverir, sen de orta yerde kalırsın.

Arzu’nun kaynana çilesi devam etmektedir. Canım çekti, kalk, bana börek yap, yanına da bir kek çırpıver. Bardaklarını da çamaşır suyuna koy, evi pislik götürüyor. Emre, annesine söz geçiremez. Kader Hanım, kocasına bunlar ayrı eve çıkmak istiyorlar, der. Baba olmaz öyle şey deyip atar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Şinasi, Ahu ve Cihan müzik atölyesinin hazırlık çalışmalarını birlikte devam ederler. Montaj işleri sürmektedir.

Selim Bey ve karısı Feyza, İnci hanımla konuşurlar. Tek şartı vardır, Macit ile Pelin’in evlenmesi. İşlemleri durdurdum, sizden haber bekliyorum, der.

İnci Hanım, oğlu Macit ile görüşür. Babasının yaptıklarını, ortağını dolandırdığını anlatır. Selim Beyin her şeyi bildiğini yataktan kalkar kalkmaz gereğini yapacağını söyler. İnci Hanım, tek çözümü söyler, Pelin ile evlenmek.

Şahika’ya postadan bir zarf gelir, içinde çıplak resimleri vardır. Nihat Bey cep telefonundan arar, geri almak istiyorsan dediğim yere gel der.

Aslı ile Emre anne evine gelirler. Şinasi; Aslı geri dönme bizimle kal, der. Aslı, korkudan geri dönmek istemiyorum. Annesi o zaman biz gelir, Aslı’nın yapması gereken işleri yaparız. Emre, tamam öyle olsun diyerek kabul eder. Ama, sonra annesi, Kader Hanıma ikna etmek hayli zor olur.

Fahriye, Neriman’ın kendisi ile alışverişe gelmesini ister, sen de Macit ile görüşürsün, der. Şinasi Beyden izin almak gereklidir. Şinasi amcasına dil döker, izni koparır.

Macit, şirkette Pelin ile konuşur, ailelerimiz evlenmelerimizi istiyorlarmış, söyle onlara bu olmayacak. Pelin, ben bir gün gelinlik giyeceksem yanımdaki sen almalısın der. Macit, vurur kapıyı gider.

Nezahat, kendisini görmek isteyen itfaiyeci Asım Beyle ile buluşur. Nezahat, aklında biri varsa beni incitme der, Nezahat cevap vermez, özür dilerim geç kaldım der, gider. Anlaşıldı, Nezahat için olumsuz, adamı beğenmedi. Çünkü aklı, Cihan’da.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit ile Neriman sahilde buluşurlar, Fahriye kenarda bankta oturarak onları seyreder. Macit, Neriman’a aldığı telefonu verir. Neriman, Macit’e cevabını verir. Evet, seninle evlenirim, babama anlatmak zorunda kaldım. Macit; izin ver bir de babanla ben konuşayım. Neriman; olmaz der. Macit, seni seviyorum Neriman. Neriman; ben sana güveniyorum, aşka güveniyorum.  Fahriye, konuşmalarını geç kalıyoruz diyerek böler ve ayrılırlar. Fahriye, ağabeyi Cihan da gelir, beraber alışveriş yaparlar.

Feyza Hanım, İnci hanımın atölyesine gelir. Macit ile konuştun mu? Diye sorar. İnci Hanım, hayır konuşmadım. Satılacaklar arasında burası da var, diyerek İnci Hanıma duygusal olarak vurur. Macit ile bir an önce konuş der ve gider.

Şahika, Nihat Beyle buluşur, resimleri ister. Suratına tokatı yer, yere düşür. Gelen adamlarının arabası alır götürür. Şahika eli kolu bağlıdır. Fırsatını bulur, Cihan’a “Kurtar beni” diye mesaj atar. Cihan koşarak gider. Polis ile baskın yaparak Şahika’yı, Nihat Bey ve adamlarından kurtarır.

Macit, görüşelim diye mesaj atar. Fahriye, Cihan’ı kullanır. Beraber eve gelirler. Faiz Bey olmaz dese de, Şinasi’yi görünce, Neriman geç kalma diyerek gönderir. Fahriye evde eşyamı unuttum diyerek Neriman’ı gönderir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Neriman, Macit ile buluşurlar. O gün heyecandan bunları söylemeye unuttum, “Seni seviyorum” Der. Neriman da; “Macit ben sensiz yapamam artık” diyerek cevap verir. Neriman şimdi gitmem gerekiyor, beni eve ışınlar mısın?  Macit, gülerek “denerim” der.

Neriman eve gelir. Şahika da yüzü beş karış eve gelmiştir. Neriman, babası ile konuşur. Macit her hangi biri değil, benim evleneceğim adam, annem de istemez miydi? Faiz Bey, bana dürüstlükten bahsedene bak, o mu aldı bu telefonu ve teflonunu alır, çık dışarı diyerek kızını kovalar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit, şirkete gelir, çıkartılan evrakları görür, sorar. Selim Beyin avukatları incelemek için istiyorlar, diye cevap alır. Geri döner, hastaneye babasına gider. Annesi ile görüşür, harekete geçmişler, yakında evimize de gelirler, sen de arabanın anahtarını bırakmak zorunda kalacaksın. Hızlı karar vermelisin ailen için, evet veya hayır. Geleceğin için, vereceğin cevap her şeyi değiştirecek. İnci Hanım, cevabını bekliyorum Macit. Macit; bir cevap vermez, arkasını döner, düşünür. Annesine, “Peki anne, Pelin ile evleneceğim “ diye cevap verir.  Hüzünlü gözlerle annesine bakar ve 25.bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Neriman’a babası Faiz Bey ceza verdi. Macit de babasının yaptıklarının cezasını çekecek. Her iki sevgili de baba cezası çekiyorlar.

Macit ile Pelin evlenecekler mi? Neriman, bu haberi alınca yıkılacak, ama bir daha kalkabilecek mi? İlerleyen bölümlerde beraber göreceğiz.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Fatihharbiye Twitter sayfasından alınmıştır

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir