Medcezir / 40.Bölümde Mira-Yaman düeti süperdi!

TV Programları

mira-yaman sahnede

Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir yine olağanüstü performansı ile izleyenleri ekran başına kilitledi. Bu bölümde Yaman-Mira gerginliği ve onları barıştırma çabaları damgasını vurdu.

Yaman ile Mira biraz da emrivaki ile kendilerini sahnede buldular. Söyledikleri Levent Yüksel’in “Beni benimle bırak” şarkısının sözleri hislerinin tercümanı oldu. Bu söyledikleri düet izleyenleri resmen ekran başına kilitledi.

Medcezir AB grubunda en çok izlenen dizisiydi. Gecenin birincisi oldu.

Total’de Karagül’ün ardında ikinci sırada yer aldı.

Geçen bölümde yaşanan o olkaylı gecede Elif evine gitmek ister. Yaman onu otobüs durağına kadar götürür.

Yaman, Elif’’i uzun uzun dil döktükten sonra, otobüse bindirip evine gönderir.

MD40.4

Biraz sivri dilli olan Elif, Yaman’ı iyice terletir.

MD40.3

Orkun, Mira’ya rahat bırakmaz. Mira’yı sırf Yaman’ı kıskandırmak üzere öpmesi aralarında gerilim yaratır. Mira, Yaman’ı tamamen kaybetme endişesine düşer.

Hale Orkun’u elinden kaçırmamak için Gaye ve Doruk’a Mira ve Yaman’ın barıştırmak için bir şeyler yapmalarını ister. Eylül ile Mert için onlar beni ilgilendirmez, siz Mira ile Yaman’ı barıştırın yeter.

Kenan annesinin çalıştığı gazinoda çalışmaktadır. Dolandırıldığı birileri ile kavga eder, annesi Nevin çok meraklanır. Kenan bu defa annesinin ücretinden kostümlerin parasını kesmesinden dolayı onunla kavga eder, patronun yüzünü gözünü dağıtır. Tabanca çeker, tabancayı elinden alır. Cüzdanından aldığı paraları annesine verir, orayı terk ederler.

MD40.5

Mert babası Selim ile havuz başında tostlarını yerken, Yaman stresini yüzerek atmak ister. Mert, yetmezse ben odunları ayarlayayım, biraz da odun kır.

MD.40.6

 

Sedef de onlara katılır. Selim Bey yatmak üzere ayrılır. Mert, Mira’yı Orkun’un öperken Yaman’ın gördüğünü anlatır. Yaman bende sorun yok der.

Ekran Alıntısımd40.1

Asım Beyin gece gözüne uyku girmez. Karısı Sude’nin o gece ne halt karıştırdığını merak eder. Kalkar Sude’nin cep telefonunu kontrol eder. Sude, ne olduğunu sorunca Asım Bey ihaleyi düşünüyorum, der. O gece sırt sırta yatarlar.
MD40.7

Turunç Nadir, Asım Beyin girdiği milyon dolarlık ihaleyi 1 lira farkla kazanması için birisiyle pazarlık eder, karşılığında komisyon alacaktır.

MD40.8

Yaman da o gece uykusu kaçmıştır.

MD40,9

 

Gözü Mira’nın odasındadır. Mert de tedirgin yatar. Yaman annesi ve ağabeyini arar, telefonuna cevap alamaz.
MD40.10
Mira da yatağında huzursuzdur. O gece Eylül ile beraber yatarlar. Eylül’e Uzay mesaj atar. Ekim ilgilenmez.

MD40.12

Elif de gece yatmadan o gece ile ilgili yaşadıklarını bilgisayara döker. Aklını sevdiğinde unutan adamdan hayır gelmez. Seni Allah korudu diye Yaman’a karşı olan duygularını, kendisini kaptırmamasını, dik durmasını yazar.

MD40.13
Mert de o gece huzursuz geçirmiş, yastığına sarılarak yatmıştır. Aklı Eylül’dedir.

Kenen kalkınca sabah annesi ile tartışır. İş bulacağını söyler, Baktıroğlu Lojistik firmasının kartını göstererek, iş isteyeceğini söyler.

MD40.14
Beren ablasını arar, dün gece Orkun’la öpüşmüşsünüz doğru mu? Diye sorar, Mira saçmalama diye geçiştirir. Beren demek ki doğru, der. Mira babasının evine gelir. Faruk Bey Selim Beylerle sabah kahvaltısındadır. Mira orada Yaman’ı da görünce, kıyafet değişip, süslenip onların yanına gider. Sonrada Yaman’ın olmadığı görünce bozulur.
MD40.15

Sude, Sinan Beyden mesaj alır, bugün görüşmeyelim, kendimi iyi hissetmiyorum, der. Asım Bey, Sude Hanımı takip etmeleri için talimat verir.

Orkun bir demet çiçekle Sude Hanımların evine gider. Beren Orkun’a Mira gelmeyecek boşuna bekleme. Boşuna aranızda bir şey olacak diye de bekleme. Olmayacak çünkü eminim. Olsaydı, Amerika’da baş başa kaldınız o zaman olurdu. Orkun, sen Yaman’cı mı oldun diye sorar.
MD40.16

Beren, Yaman ile ablamın arasına kimse giremez. Orkun, Beren’in dobra sözlerine çok bozulur, ben gideyim deyip çıkar.
Yaman, Mert’in Mira’yı seslendiğini duyunca odadan çıkar. Telefonda tamam tatlım bir saat sonra görüşürüz diye yalancıktan bir konuşma yapar. Mira ile karşılaşırlar. Günaydın deyip birlikte masaya geçerler.

MD4016

Mira çok huzursuzdur. Ben yokmuşum gibi davranın lütfen, der. Yaman benim işim var deyip masadan kalkar ve gider. Mert, dün gece ne yaptınız diye sorar. Mira, sabaha kadar takıldık, Eylül’le beraberdik.

Yaman annesini arar, okula gidiyorum. Sınav sonucunu öğreneceğim. Ağabeyini sorar. Yaman annesinin huzursuzluğunu anlar.
Nadir Bey, ihaleyi televizyondan izler. O sırada Kenan Nadir Beye gelir, iş ister.

Gaye ve arkadaşları Yaman ile Mira barıştırma planı üzerine konuşurlar. Yaman’ı görence çağırırlar. Yaman sınav sonucuna bakacağım. Yaman, listede Elif’in ardından ikinci olarak kazandığını görür. Elif’e müjdeyi vermek için telefon açar, açılmayınca not bırakır. Açık kapıdan bale gösterisi yapan Elif’i görünce kapıdan onu seyreder.

MD40.17

Yaman keyifle Elif’in şahane gösterisini izler. Bitiminde alkışlar, tebrik ederim, bravo der. İçeride diğer seyreden arkadaşlarını görünce pardon, kusura bakmayın der ve çıkar.

Elif (Aybüke Pusat) gerçek hayatta, Hacettepe Üniversitesi Bale Bölümünde eğitimini devam ettirmektedir. Aynı anda iki üniversite okuyan güzel oyuncu ikinci üniversitesini de Anadolu Üniversitesinde İşletme bölümünde okumaktadır. İngilizcesi üst düzey olan Aybüke Pusat, bir çok oyunda balerin olarak görev yapmıştır.

Sedef Hanım, Mira’nın yemek sonrası kahve falına bakar. Mira’nın çok sıkıldığını, aptal bir şey yüzünden uzaklaşırlar. Mira, gerçekten çok aptallık ettim, neden Yaman’ın sürekli engeller koyduğunu anlamıyorum. Onu seviyorum, elini bırakmak istemiyorum. İzmir’e gitmek istediğini düğün günü öğrendim. Bana “Düş yakamdan” demesi çok ağrıma gitti.
MD40.18

Sedef Hanım malini söyler, seni çok seviyorum, senden korkuyorum, demek der. Mira, benim için bitti. Mert balkondan onları görür. Yaman’a telefon eder, Mira hala bizde. Yani kardeşim kızlardan gol yemeğe devam ediyoruz. Yaman, Eylül’ü sorar. Mert bana bir kere bile aramadı. Yaman bursu aldığını söyler. Selim Bey duyunca “Islatalım bunu.” Yaman, Elif’in birinci olduğunu söyler.

MD40.19

Mert babasına, bu böyle olmaz işe gitmen lazım, para kazanman lazım. İki tane yetişkin evladın var. Selim Bey, haklısın der. Mert alır çantasını okula gider. O sırada tam gelen Eylül’ü görmez, motoru ile ters yöne gider.
Sedef Hanım, Eylül’ün annesi Gamze’yi arar. Bu çocukların arası ne olacak, bir şeyler yapmamız lazım, der.

MD40.20

Yaman çıkışta bankta oturan Elif’in ayağına basar. Elif çok kızar. Yaman, normal yürüdüğü görünce numara yapmana gerek yok. Elif, sen benimle irtibatı keser misin bir zahmet. Yaman kazaydı kızım, der. Elif, sen sevgilinden ayrılmışsın, kızlarla kafanı dağıtıyorsun, sen yarana basacak tuz arıyorsun, ama ben sana ancak acı biber olurum. O yüzden fazla dolanma ayağımın altında.

MD40.21

Yaman, hey hey diyerek kolundan tutar. Sana asıldığımı mı zannediyorsun? Elif, uzaklaş etrafını zarar verme, yeter.
Gaye, Doruk ve arkadaşları onları görürler. Ne olacak bu durum derken, Gaye buldum der. Yaman’ın hayır diyemeceği bir teklifi hocaları tarafından yaptırırlar. Müzik grubunda Yaman gitar çalacaktır. Tabii Mira da şarkı söyleyecek. Hasılı beraber düet yapacaklardır.

MD40.22
Beren Mira ve Eylül’e Elif hakkında araştırmalarını anlatır. Mira çok memnun olur. Eylül, bir de bizimkilerle nasıl barışacağımızı söylesen.

MD40.23

Mert ile Yaman bahçede oturup dertleşirler. Okula dönmek ayarlarımızı bozdu, resmen çarşafa dolandık. Bize ne oldu böyle. Eylül Uzay ile, Mira Orkun’la beraber. Hayatımda ilk defa sana yüz vermeyen bir kızla karşılaştın. Yaman, bana yüz vermesi için ilk önce benim onunla ilgilenmem lazım. Biz en iyisi tekneye geri dönüp sonsuza kadar orada yaşayalım. Ben balık tutarım, sen kızlarla öpüşürsün. Yaman, sulandırma der. Mert, ayrılık da sevdaya dahildir, derler. O sırada gelen Hoca Yaman’a, açılışta gitar çalacaksın, der.

MD40.24

Deniz Hanımı yukarıdan patronu çağırır. Sude Hanım patronu ile konuşuyordur. Tamer Bey, Sinan Bey ile Ender Hanım ilişkilerini araştırmasını ister. Deniz Hanım, istemese emir patrondandır.

MD40.25

Selim Bey; Yaman ve Mert’in ısrarıyla ALS hastalığına yardım yapacağını ve başından aşağı bir kova buzlu su döktürmeyi kabul eder. Yaman bir kova buzlu suyu döker. Bağış zinciri için, kayınpederi Asım Şekip Kaya’yı meydan okur. Ay Yapım’a ve de senarist Ece Yörenç’e tebrikler bu sosyal konu için.

Asım Şekip Kaya, ihaleyi kaybedince küplere biner. Sedef’e o haini bana bulun. Bu bilgileri kim sızdı. Sonra Ender’in bilgisayarından giren hırsızların aldığını tahmin ederler. Çok yakınlarından birinin yaptığını düşünürler.

Kenan bir sabah Yaman’ın odasına çıkar gelir. Nadir Beyin yanında çalıştığını söyler. Hasan Nevin Hanıma gider, af diler, tekrar birlikte olmayı teklif eder. Nevin Hanım kabul etmez.

Sude Hanım, Sinan Beyle buluşmak üzere sözleşir. Sude yolda bir arabanın kendisini takip ettiğini anlar.
Selim Bey, Asım Beyle konuşur. Ender’in bilgisayarını aldıracağını söyler. O sırada Sedef telefon eder. Yaman’ın ağabeyi Kenan’ın orada olduğunu söyleyince, Asım Bey Sude orada mı? diye sorar, apar topar çıkar gider.

Kenan, kesin ayrıldınız mı diye sorar Yaman’a. Sedef onları gidecekleri yere bırakacaktır.

MD40.26

Nadir Beyin adamı, abi niye Kenan’ı yanına aldın. Babasını öldürdüğün için vicdan yaptın herhalde. Eninde sonunda ayağımıza dolanacak. Nadir Bey, onun kefili Hasan. Gerekirse ayağımızın altından çekip alırız. Gene de biz ipini kısa tutalım. O sırada ihaleyi alan kişi, Nadir Beyin komisyonunu bir çanta dolusu olarak getirir, teslim eder.

MD40.27

Mira, Mert ile Yaman’ın yanına gelerek birlikte şarkı söyleyecekmişiz. Yaman benim sadece çalacağımı söylediler. Mira o zaman sen sadece çalarsın, ben söylerim. Nota kağıdını Yaman’a verir, bir saat sonra provamız var. Mira ben bilmeden yapıyorum, hoca söyledi, düşman değiliz sonuçta…

Mert bunlar naza çekiyorlar, birlikte şarkı söylesinler, birbirlerinin gözlerinin içine bakarak eriyecekler. O sırada gelen Uzay Eylül’ü sorar, Mert bozulur gider.
MD40.27A

Gamze Eylül’e bu gün ne yapacaksınız diye sorar. Okulda etkinlik olacak, ne olur bizim için dua edin, hamilelerin duası geçer. Babası,babaların duası da geçer, ben de ederim.

MD40.29

Okulda Elif de bir bale gösterisi yapar. Yaman hayran, hayran, seyreder. Mira, kıskançlıkla kem gözlerle bakar. O sırada Orkun, yılışık bir şekilde Mira’nın omzuna başını koyar. Mira Orkun’a, bu konuyu fazla uzatma.

MD40.28A

Bu güzel gösteri sonunda Yaman’ın bravo diyerek alkışlaması Mira’nın gözünden kaçmaz. Yaman, Elif’in elini sıkarak tekrar tebrik eder.

MD40.30

Eylül’ün üvey annesi ile Sedef de gösteriye gelirler. Gamze o gün bu gün diyerek, o da bu gün bebeğini doğurmaya kararlıdır.

Uzay Eylül ile konuşur. Aradan çekilmeye karar verir. Eylül Gamze Hanımı görünce şaşırır, bu kalabalığı nasıl gireceksin.

Kenan, Tozludere şantiyededir. Peşinden gelen üç kişi onu bir güzel döverler. Yüzünü gözünü kan içerisinde bırakırlar. Cep telefonundan resimlerini çekerek, Asım Beye gönderirler. Kenan bu adamları annesinin gazino patronu gönderdiğini zanneder.
Sude Hanım Asım Beyin büroya yanına gelir. Asım Bey cep telefonundaki Kenan’ın görüntülerini Sude’ye gösterir. Beni atlatacağını sanıyorsun ama, yanıldın. Benden gizlice buluştuğun o adam bu halde. Sude, ben senin kızının pisliğini temizlemeye çalışıyorum. Ben Sinan’la buluştum. Takip edenleri gazeteci zannettim. Ender ile Sinan’ın ilişkisi var. Asım Bey duyduklarından pek memnun olmaz.
Elif Yaman’a haydi bir de seni görelim. Elif benden ne istiyorsun deyince, Yaman arkadaş olalım.

Yaman sahneye gelir, yerini alır. Mira nota kağıdını vererek bunu çalacağız der. Yaman neden deyince Mira canım öyle istiyor.
Levent Yüksel’in “Beni benimle bırak” adlı parçasına söylemeye başlarlar. Bu duygulu parçayı birbirlerini bakarak söylerler. Şarkı hislerinin tercümesidir sanki.

MD40.32  MD40.33

O sırda Gamze’nin sancısı tutar. Mert, Ekim geliyor diye çığlık atar. Hemen acilen hastaneye giderler.

MD40.34

Selim Bey Sinan Beye gider, çalar kapıyı içeri girer. Kapıyı açan Sinan’ı içeri iter. Yumruğu patlatır.

MD40.35

Gamze Hanımı hastaneye Yaman götür, yanına ön koltuğa Mira oturur. Arkada Mert, Gamze ve Eylül vardır.

MD40.36

Mira önde doğum sancılarını sanki o çekiyormuş gibi nefes alır, verir. Ara ara Yaman’ın yüzene bakar, yüzünü mutluluk gülümsemeleri gelir, gider. Ve 40.bölüm burada sona erer.

Medcezir’in yıldızları Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya oyunculuklarını zirveye doğru taşıyorlar. Her ikisini de tebrikler. Küslük bile onlara yakışıyor.

Ay Yapım’ın bu süper dizisi heyecan fırtınası haftaya 41.bölümde devam edecek. Yaman ile Mira bu şarkı ile yumuşadılar, barışacaklar mı? Selim Bey, Sinan’ı tokatlaması ile hapishaneye düşecek mi? Kenan, kendisini dövdürenin Asım Şakip Kaya olduğunu öğrenince ne yapacak? Gamze Hanım, Ekim’i sağlıkla dünyaya getirebilecek mi?

Hafta 26 Eylül Cuma akşamı hep birlikte göreceğiz.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com
Not: Görseller İnternetten ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir