Güllerin Savaşı / Gülru’nun Ömer Beye tutkulu aşkı!

TV Programları

http://3.bp.blogspot.com/-M7oeuJ_Hoa0/U8LZubw7D1I/AAAAAAAAKUo/VOgbiu2t9Cw/s1600/gullerin-savasi.jpg

Kanal D.in aşk ve drama dizisi “Güllerin Savaşı” da Güllru’nun Ömer Beye karşı duyduğu tutkulu aşkı gördük. Sevilen dizinin reytingleri de oldukça iyi, AB’de 3.sırada, Total’de 2.sırada yer almış. Ben kendi adıma severek keyifle izliyorum.
Geçen bölüm Gülfem Hanımına yapılan doğum günü sürprizinde Cihan kendisini denize atmış, büyük fedekarlık yaparak Ömer Bey onu kurtarmıştı.

Mert Gükru’nun tekneye kendisinden izin alamdan gitmesini çok kızmış, babası Salih Bey ile tartışmıştı. Küçük bir kalp krizi geçiren Salih Baba hastaneye gitmek istemez.

Cihan da hastanededir. Gülfen bütün kızgınlığını Gülru’dan çıkartır. Gülru’ya yüklendikçe yüklenir. Ömer Bey Gülru’nun hamisi, koruyucu meleği gibidir. İşin garip yönü bütün bunları Gülfem Hanım bilir. Hırslandıkça hırslanır.

Gülru, Cihan’a kötülük yaptığını ve bunun için de Ömer Beyi kullandığını ifade eder. Gülfem Hanım da Cihan’a bütün bu olanlar Gülru’nun suçu deyince; Cihan, Gülru’nun suçu sizi utandırmak değil mi? Gülfem diyerek itiraz eder. Bütün bu olanlar senin yüzünden diye ablasını suçlar.

Gülru, Ömer Bey ile dertleşir. Ömer Bey onun dert arkadaşı ve dostudur. Bu dostluk, arkadaşlık Gülru’nun kalbininde gizli bir Ömer Bey hayranlığı, tutkusu, açık söylemek gerekirse, Ömer Bey aşkı fizillendirir. Öyle ki, bu dudakları ile ifade edemediği aşk geçe rüyasında Ömer Bey ile öpüşmeye kadar varır.

Cihan hastaneden çıkar, Gülru onu sarılarak özür diler. Evde Ömer Bey sakinleştirici verir. Gülrem, Ömer Beyi küçük arkadaşı Gülru ile ilişkilerinde şiddetlle eleştirir. Gülfem Hanım bu tartışmada göz yaşlarını tutamaz.
Ekran AlıntısıGS10.2

Gülru uykudan ablası Yonca’nın seslenmesi ile irkilerek uyanır. Rüyamıydı, kabusmuydu anlayamaz. Elleri hala dudaklarındadır.

Ekran AlıntısıGS1,.3

Kendisi ile bu ilişkinin adını koyamamaktadır. Teknede Ömer Beyin kendisi düşmemesi için sarılınca vücüdunun ürperdiğini hissetmiştir. Ömer Bey de o anı unutamamıştır.

Yonca, Taner’in yaptıklarından çok üzgündür. Bu kinini arabasını anahtar ile çizerek gidermeye çalışır. Taner görür ve çok kızar. O sırada gelen küçük kardeşi Çiçek olaya şahit olur. Taner borcunu bir şekilde halledebir diye teklifte bulunu. Sen de küçük bir öpücükle derteklersin deyince, Çiçek’den tokadı yer. Salih bey görür ve gelir ne olduğunu sorar.

Gülru ablasına rüyasını anlatır. Ömer Bey ile rüyasında öpüştüklerini anlatır. Abalası senin bir tarafın bu gece açıkta kalmış. Ben de ne zaman Bred Pitt’in filmini izlesem o gece onu rüyamda görüyorum. Der kendi de söylediklerini görler, O eveli ben evli olacak iş değil.
Ablası sen Ömer Beye aşık olmayasın diyemez ama, iması bile Gülru’yu çileden çıkartır.

Gülru’nun üstüne çöken bu karabasandan kurtulmak için tek çare vardır, Mert’in nişan yüzüğünü tekrar takmak. O da öyle yapar.
Cahide Hanım, Gülfem Hanıma ziyarete gelir. Gülfem Hanım yarınki defelesini davet eder. Erkek kreasyonunu tanıtacaktır. Cahide Hanım, benim dernek yemeğim var, sen Ömer’i davet et, der.

Mert sarhoş babasını bir yüzlük vererek susturur. Başka yapacak bir şeyi yoktur.


Levent hastenede Yonca ile tartışır. Ömer Bey olaya müdahil olur. Tartışırlar, o an bayılacak gibi olur. Yonca hamile olduğunu zanneder. Raporu ilk olarak alıp, hamile olarak değiştirecektir. Levent’e iyi bir oyun oynamak istemektedir.

Mesude’nin kocasının yeğeni olan Simge, Mert’e gözü vardır. Gülru’u Mert’e kötüler. Onula konuşur, sen bir oğlan çocuğu değilsin, sen gerçek bir erkeksin der ve Mert’in dudaklarından öper. Sen seni sahiplenecek bir kadını hak ediyorsun.

Ekran AlıntısıGS10.4

Mert, bu öpükten hoşlanmaz, ben ne yaptım diyerek söylenir. Daha sonra Gülru ile karşılaşır. Gülru parti ile olanları anlatır. Çantasından nişan yüzüğünü çıkartarak bir daha parmağımızdan çıkmayacak diyerek, Mert’in parmağına takar. Mert de cebinden Gülru’nun yüzüğünü çıkartarak parmağına takar.
Ekran AlıntısıGS10.5

Mert, atölyeye giderken Gülfem Hanıma biz yüzükleri takdık diye bilgi verir. Gülfem suskun kalır. Gülfem de Gülru’dan kurtulmak, onu Mert’e iyice bağlamak için bir takım planlar yapmaktadır. Bu planda Mert’i Gülru’nun gözünde yüceltmektir. Bu nedenle onu podyuma çıkartıp manken yapmak istemektedir. Öyle de olur.

Levent çıkışta ben dersimi aldım, bir daha karşına çıkmayacağım, der. Yonca kendi kendine mırıldanır. Sana öyle bir ders vereceğim ki, ömrün boyunca unutmayacaksın.

Gülfem Ömer Beyi yarınki erkek kreasyonunu tanıtım toplantısını davet eder.

Gülru ablası Mesude’ye neden yüzüğü tekrar taktığını anlatmaya çalışır. Gülru, Ömer Beyin kendisine iyi geldiğini anlatmaya çalışır. Akşam yemeğinde Gülru’nun parmağında yüzüğü görünce çok sinirlenir. Ben babamıyım, şam babasımıyım diyerek serzenişte bulunur.
Yonca, babasına karşı Taner Bey ile olan ilişkisini Çiçek ile olduğunu söyleyerek kandırır.
Ekran AlıntısıGS10.6

Mine, yengesi Mesude’den Gülru ile Mert’in tekrar yüzükleri taktıklarını duyunca içtiği su boğazına kaçar. Duyduklarından hiç memnun olmamıştır.

Gülru’nun tekrar yüzük takması Ömer Beyin hoşuna gitmez, Gülru’yu düşünmeden edemez.

GS8

Gülru, Cihan ile konuşurlar. Cihan da Gülru’yu ölesiye sevmektedir. Cihan odasından çıkar, Gülru’nun odasına gider. Gülru banyodadır. Yatağına oturur, yastığını yüzüne gömer, sarılır, koklar. O sırada Gülru, banyodan çıkar. Onu o halde görünce şaşırır. Cihan ne yapacağını bilemez, özür diler ve hemen odayı terk eder. Odasına dönen Cihan, elinde kalan Gülru’nun bir tek saç kılını koklar, koklar.

Gülfem Hanım onları kapıdan dinler. Planını uygulamaya başlar, Mert’e telefon açar. Yarın atölyeye git, Hale Hanım seninle ilğilenecektir. Mert’i manken yapacaktır. Bu Gülru’ya büyük bir sürpriz olacaktır. Gülru’ya telefon açmasını izin vermezler.

Gülfem hanım defile için hazırlanıyordur. Gülru, kahvaltısını getirir. Gülfem Hanım, benimle defileye geleceksin. Hemen der ve üstünü ble dğiştirmesini izin vermez. Atelyede Gülru’nun temizlik yaptırılmasını bozulur. Amaç ortalıkta gözükmemesidir.

Konuklardan ilk gelen Ömer Beydir. Gülfem Hanım Gülru’nun yanından ayrılmasını istemez. Defile başlar.

Ekran AlıntısıGS10.9

Gülfem küpenin atrkasını kaybettim diyerek, Gülru’yu yanına çağırır, yerde ararttırır. O sırada Mert podyumdadır. Gülru, yerden başlını kaldırır bakar, Mert’i podyumca görünce çok şaşırır. Mert de onu görmüş, o da şaşkın bir şekilde Gülru’yu bakar. Ve bu an 10.bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıGS10.10

Gülfem Hanım, yerde diz çökmüş sahneye bakan Gülru’yu, bir Mert’e bakar. Amacı neyse onu ulamanın keyfiyle zafer kazanmış bir komutan gibi gülümser.

Ömer Beye tutukulu aşık olan Gülrü, zavallı bir hizmetçi gibi yerlerde sürünnüyor. İlerleyen bölümlerde daha ne gibi sürprizler olacak hep birlikte göreceğiz.
İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten dizifilm.com ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir