Medcezir / Asım Şekip Kaya’nın imdadına Yaman yetişiyor!

TV Programları

01 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir / Asım Şekip Kaya’nın imdadına Yaman yetişiyor!

İzmir’de Yaman – Mira dertleşmesi.


Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir dün akşam süper bir bölüm ile ekranlarımızdaydı. Diziye yeni katılan Bahriye Hanım (Ayşenil Şamlıoğlu) ve oğlu Cem (Berk Cankat) renk kattılar. Reytinglere göz atarsak, her hafta olduğu gibi AB’de 1.sırada, Total’de de 2.sırada yer aldı.

Geçen bölüm sonunda Yaman İzmir’e gelmiş, annesinin sahne almasını beklemeye başlamıştı. Nevin Koper sahne alır. Yaman, annesini dinlerken babası Turan masasına gelir. Seni burada görmeyi beklemiyordum, bana sürpriz oldu. Yaman, esas bana sürpriz oldu. O sırada içeri giren Mira, Eylül ve mert de bu tabloyu seyredeler. O an Nevin Hanım da fark eder, şarkısını keser. Bekleme odasına geçerler, aile arasında geçmişin hesaplaşması yapılır. Nevin Hanım, kocası Turan’dan hesap sorar. Nevin, sen yokken ben yaşamadım, sırf çocuklarım için hayatta kaldım ben. Yaman, suskunlukla, kah gözyaşları içinde onları dinler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, Mira’ların kaldığı otele gelir. Mira’ya olanları anlatır. Babası hakkında bilmediklerini öğrenmiştir. Yaman, tahmin ettiğim baba değil, karşımda pişmanım diyen bir baba var. Yaman, elimi annemin üstünden çekmeyeceğim der. O gece geç saatlere kadar, geçmiş hayatlarını birbirlerine anlatırlar, aralarındaki sevgi bağları daha da kuvvetlenir, Yaman, bu gece için Mira’ya teşekkür eder, sen olmasaydım kendimi zor toparlardım der ve İstanbul’a dönerler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, sabah taksiden iner, işine gider. Mira eve geldiğinde kendisini anne-baba kavgasının ortasında bulur. Sude Hanım, İzmir’e gitmeyecektin diyerek kızını suçlar, eşyalarını toplayıp hemen babanın yanına taşınıyorsun, der. Mira ağlayarak eşyalarını toplar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sabah, Bahriye Hanım yeğeni Selim Beyi arar, İstanbul’a geleceğini söyler. Konuşurlar, sonra telefonu Ender’e verir.

Yaman, sabah işyerinde günlük raporları herkesin masasına dağıtır. Asım Bey’in odasında Aptman maketine bakarken, Asım Bey odaya girer. Hayrola, koltuğuma da oturdun mu? Yaman, hayır der. Giderek hedeflerini büyütüyorsun, Serez’lere yerleştin, bu şirketten içeri sızmayı başardın, tutuna tutuna, kendini yukarı çeke, çeke, zirveye kolluyorsun. Yaman, ben sadece günlük raporları bırakıyordum efendim diyerek cevap verir. Asım Bey, sadece sana verilen görevleri yap, yalakalık istemez. Asım bey, kızı Sedef’in hesaplarının dondurulması ve gayrimenkullerinin üzerine de tedbir konması hususunda adamına talimat verir. Boşanmadan önce önlemleri almak istemektedir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ender Hanım, gelecek misafirler için evde sadeleştirme yaptırır. Mert, ipek çarşafların serdirmesini istemez. Teyzesinin lükse karşı olduğunu Mert çok iyi bilir. O sıra Sedef gelir ve iki kardeş konuşurlar. Amerika’daki boşanmak istediği kocasını anlatır.

Kızlar, Hale’nin nişanlanma işini tartışırlar, Hale çok bozulur. Mira baba evindedir, o sırada Eylül gelir. Eşyalarını odasına yerleştirler.

Ender Hanım, kocasına Sedef’in hesaplarının dondurulması içini sorar. Selim Bey haberim yok, der. Sude Hanım, banka müdürüyle görüşür, Faruk Bey’in kredi işini resmen tehditle durdurur.

Giray kapıdan görevli ile Ayşe’yi aratır, Ayşe evde yok dedirtir. Giray, o sırada kapıdan çıkan Faruk Beyin arabasının önüne atar kendini. Giray, o kazada bebeğini kaybettiğini söyler, resmen para ister, mahkemeye vermekle tehdit eder.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sude Hanım, şirkette kendisine merhaba diyen Yaman’a dönerek; Sen annenle sorunların çözeceksin diye bizim huzurumuz kaçtı, Mira evi terk etti şimdi de. Yaşadığın travma bulaşıcı zannediyorum, mutsuzluğunu etrafına bulaştıra, bulaştıra, hayatını devam ettiriyorsun. Zafer senin sayende kızım yanımdan ayrıldı. Yaman, hemen Mira’yı arar, durumu sorar. Mira, bir sorun olmadığını söyler. Selim beylere Ankara’dan gelen misafirleri söyler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bahriye Hanım, doktor muayenesinden çıkmış, doktorun ölümcül hasta olduğu, tedavi edilmesi gerektiğini söylemesini önemsemez. Eve, gelir Mert teyzeyi görünce sevinçle karşılar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Faruk, Ender ve Sedef’in yanına büroya gelir. Lokantaya içki ruhsatı verilmediğini, kredi talebinin de ret edildiğini söyler. O sırada kapıdan Asım Bey tartışmayı duyar. Sedef, Ender’e Narlıtarla davasında şikayeti yapanın babam olduğunu biliyor musun diye söyler, Asım Bey de kapıdan duyar. Ender baba doğru mu sorusuna Asım Bey cevap vermez. Ender, Selim Bey ile deniz kıyısında buluşurlar. Selim karısını teselliye çalışır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, ağabeyini hapishaneye ziyarete gider. Babasıyla konuşmalarını anlatır. Yaman babamla ilgili içim bomboş artık, der. Aralarında tartışırlar, Yaman beni tehdit dersen, bir daha buraya gelmeyeceğim der ve çıkar.

Sedef, Faruk Beyin evine gelir. Mira ve Beren de evdedir. Faruk Beyle Sedef para temini için aralarında konuşurlar. Ender borç alalım, Sude’ den alalım diyerek konuşurlar. Beren konuşmaları naklen annesine aktarır. Orkun’dan para istemeyi teklif eder Sedef. Beren, annesine haberi uçurur. Orkun Sude’ye gelir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bahriye Hanım, Mert, Eylül ve Yaman ile mutfağa girer, hep beraber mantı yaparlar. Yaman’a annesini her şeyi sorar, meraklı bir tiptir. Yaman’a bizimkiler seni sevmişler, güvenmişler. Sen kendi alnını temiz tut, olduğun gibi davranmaya bak, neysen o olacaksın diye öğütlerde bulunur. O sırada Ender ve Selim Bey eve gelirler. Teyzeyi hoş geldin faslından sonra, Ender odasına çekilir. Selim Bey, Bahriye hanıma, karısı Ender’i savunur. Bahriye Hanım da çok kısa zaman sonra öleceğimi öğrendim, der. Selim Beyle, Bahriye Hanım baş başa dertleşirler. Selim, teyzesinin tedavi olması için ikna etmeye çalışır. Konuşmaları duyan Mert çok üzülür, gözyaşlarını tutamaz, Eylül onu teselliye çalışır.

Faruk Bey, Ayşe’ye nişanlısının yolunu kestiğini söyler, bu saçmalığı son vermesini ister. Bu işi çöz, yoksa seninle de çalışamayız.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira yürüyüşe çıkmak için babasından izin ister, sonra da Yaman ile buluşacağını söyler. Kapıda Bahriye Hanımın oğlu Cem ile karşılaşır. Mira kendini tanıtır, ben Mira yan komşunuz. Cem, Mira’dan ilk görüşte hoşlanır, kekse daha sık gelseymişim diye espri yapar. Mira ile içeriye beraber girerler. Tanışmada Yaman Mira’yı Cem’den kıskanır. Cem’e annesinin hastalığından bahsedilmez.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Eylül hemen Cem’in hoş geldin faslını görüntüler, Gaye ve kızlara iletir. Cem çok yakışıklı diyerek beğenilerini dile getirirler. Hep beraber yemeğe otururlar. Cem Amerika’da doktora kazandığını müjdeler.

Hasan, site kapısından Giray’ı taksi bagajında geçirir. Giray, doğruca Ayşe’nin kalığı eve gider. Bahçeden eve, elinde tornavida ile girer. Kapıdan girer, Ayşe’yi çeker alır.

Yemek sonrası Eylül dışarı çıkmayı teklif eder, Cem ben yorgunum der. Cem, mert’e Eylül senin kız arkadaşındı diye sorar. Güzel de asıl Mira şahane, deyince Yaman duyar. Cem çıktığı biri var mı diye sorunca, Yaman var der. Cem siz berabersiniz demek deyince, Mert herkesin dilindeki büyük aşk. Cem baltayı taşa vurduğunu anlar, pardon ya garip oldu böyle. Yaman, niye şaşırdın bu kadar. Tozludere’den geldin ayağının tozuyla kızı kaptın mı diyorsun? Cem; Ne münasebet aksine, tebrik ederim, bravo belli ki iyi adamsın. Yaman gururla öyleyim, der. Cem ile Yaman’ın ileriki bölümlerde Mira yüzünden başları ağrıyacağı benziyor.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman beni affedin dün akşam uyuyamadım deyince Mira ben de gelemem der. Yaman Mira’yı babasına bırakmak için çıkar. Gitmekten vazgeçilir. Eylül ben de gideyim der.

Sedef, Orkun’u arar, Orkun olumlu cevap vermez. Sedef, ben çok iyi anladım, babam sana da susturmuş der.  Sedef, babamla konuşmam lazım deyip çıkar. O sırada Asım Bey evine giriyordur. Baba, kutlarım seni etrafında hiç kimseyi bırakmadın. Yalnız bir adam olarak da kalacaksın. Hiç kimseyi sevmiyorsun, hiç kimse de seni sevmiyor. Kızlarının sevgisini satın alamadın, beni satın alamadın. Yıldırmayacaksın da. Hodri meydan. Asım Bey; yazıklar olsun, der. Sedef, bencilliğinle sevgisiz yaşadın, yalnız öleceksin baba, asıl buna çok yazık.  Sedef, eve döner, Faruk’a söyledim rahatladım, der. Faruk, bence yanlış yaptın diyerek cevap verir.

Asım bey bu laflara çok üzülür, sıkıntı ile evine girer. Merdivenleri zor çıkar. Platosunu çıkartır, nefes almak için balkona çıkar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

O sırada Yaman ile Mira evin önünden geçiyorlardı. Mira, Yaman’ın Cem’i kıskanması hoşuna gider. Kıskanma, benim gözüm senden başkasını görmüyor zaten. Yaman da görmesin zaten. Mira, Yaman’ın eski lafını hatırlatır, “Benim tutuğum eli tutan eli kırarım”. Sarılırlar, Yaman Mirayı kucaklar, havada turlatır. O sırada Yaman, Asım Beyi balkonunda sıkıntılı görür. Terslik var, der. Koşarak eve girerler. Yaman, nöbetçiye hemen ambulans çağırmasını söyler. İç kapıyı hızla çalarlar, Asım Bey yere düşmüştür. Duymaz, onca vurmaları duyacak halde değildir. Ve 24.bölüm burada biter.

Gene çok güzel bir bölümdü. Ben kendi adıma soluksuz izledim. Bahriye Hanımın(Ayşenil Şamlıoğlu) oyunculuğuna bayıldım. Cem’i tam olarak ilerleyen bölümlerde tanıyacağız. Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın oyunculukları artık tescillendi. Ay Yapım’ın bu süper dizisinde her oyuncu zaten çok başarılı.Ece Yörenç de çok güzel replikler yazarak onları konuşturuyor. Dizinin başarısı da bu olsa gerek.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Medcezir twitter sayfasından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir