Güllerin Savaşı / GÜL-fem ile GÜL-ru Güllerin savaşı şimdi başlıyor!

TV Programları

Kanal D.in yeni dizisi “Güllerin Savaşı” dün akşam gene güzel bir bölümü ile ekranlarımıza konuk oldu. Bu dizi tutar demiştim, tuttu. Reytinglerde hem AB’de, hem de total’de gecenin birincisi oldu.

Gülru’nun Mert ile tam nişan gecesinde, Cihan kendisini asmış, ablası Gülfem Hanım onu ipte görünce adeta yıkılmıştı. Hizmetli Halide ile ipten indirirler. Cihan’ı o halde gören Gülru da düşer bayılır. Acilen hastaneye kaldırılır. Gülru onu o hale getiren kendisine duyduğu gizli aşk olduğunu bilir, bu nedenle kendisini suçlu hisseder.

Bu olaydan Mert de etkilenir, babasının dırdırlarını dayanamaz sehpayı yumruklar, kolu kesilir. Babası evi terk etmesini ister.

Mert, Gülru’ya telefon eder. Gülru babasına ben biraz hava alayım der ve dışarı çıkar. Mert ile buluşurlar, aralarında olanları konuşurlar. Mert bir cafede iş bulduğunu garsonluk yapacağını söyler. Mert gene utandırdım babanları. Gülru, beni utandıran sensin diyerek Mert’e sitem eder.

Ekran Alıntısı.PNGGS5.1

Cihan’ın iyi haberini Ömer Bey getirir. Daha sonra da Gülfem Hanım onu eve çıkartır. Cihan’ın geldiğini gören Gülru, koşarak boynuna sarılır.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.3

Gülfem Hanım dinlenmen lazım diyerek odasına yatırır. Cihan, neden yaptığımı sormayacak mısın? Der. Gülfem Hanım, şaşırır, sorayım mı Cihan? Gerçekten sorayım mı? Cihan, doktorumu değiştireceksin, ilaçlarımı değiştireceksin? Gülfem başka sorun var mı? Cihan yok. Bu soğuk konuşmadan sonra, Gülfem Hanım odayı terk eder.

Gülfem Hanım, Gülru’nun Cihan ile konuşmasını istemez.

Gülru’nun ablası Yonca Taner ile ilişkisinden çok sevinçlidir. O benim şansım der. Gülru, ablasının piyango bileti gibi Taner’den bahsetmesinden hiç hoşlanmaz. Sadece sen üzülme, kimseyi de üzme. Yonca kardeşi Gülru’dan yardım ister.

Yonca, partiye giderken giyeceği kendi elbiselerini beğenmez.  Gülfem Hanımın çıktığını görünce onun odasına girer. Gardrobundan bir elbise beğenir ve alır.

Hizmetli Halide dün akşam olanları Salih Beye söyler, ayaklarını denk almasını ister. Gülru, bu sözlere çok üzülür. Bu iş bitmeli dese de, Mert’in garsonluk yaptığı işyerinin kapısından döner. Ömer beye telefon eder, konuşmak ister.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.4

Ömer Beyden olanlardan ötürü özür diler. Ömer, kendinden başka kimsenin hatası için özür dileme der ve ayrılırlar.

Gülru o gece ablası Yonca’yı idare etmek için epeyce caba harcar. Cihan’ı bakmak için yayına gider. Cihan kitap okuyordur, kitabı elinden alır.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.5

Cihan Gülru’ya küs gibidir. Gülru ben sana ne yaptım? Cihan; Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdim. Boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı, özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.6a

Gülru, Cihan ben seni çok özledim der ve sarılır. Cihan Gülru’ya sırılsıklam aşıktır. Gülfem Hanım da bu durumu biliyordur. Ömer Beyle paylaşır. Beyni sağlıklı çalışmasa da, hormonları gayet sağlıklı, 26 yaşında gencecik bir adam. Yıllar boyu tek gördüğü kıza aşık oluyor. Ömer Bey Gülfem’i sessizce dinler.

Ekran Alıntısı.PNGgs7

Gülfem Hanım, neden bana öyle bakıyorsun deyince Ömer Bey, ben Cihan’ın Gülru’ya karşı olan hislerini senin kadar küçümsemiyorum. Ömer, sen Gülru’yu neden bu kadar küçümsüyorsun? Diye sorar. Ömer ben Güru’yu senden daha iyi tanıyorum. Gülfem Hanım, Ömer Beyin Gülru’ya olan ilgisinin aşk olabileceğini düşünür. Mert ile olan kavganın da bu yüzden mi çıktığını sorar. Ömer bu konuşma bitmiştir, sen bu mevzuyu saçma sapan bir yere götürüyorsun. Gülfem, gülerek kardeşime yakıştıramadığım kızı sana yakıştırdığı mı ima ediyorsun deyince Ömer Bey çeker gider.

Gülfem Hanım, Gülru Cihan’ın odasından çıkarken karşılaşır. Gülru dün gece olanlar için özür dilemek ister. Gülfem sırası değil deyip kapını çarpar, odasına geçer.

Sabah Gülru ablasını kaldırmak için odasına girer. Yonca bugün benim izin günüm, der. Yonca’nın üstündeki elbisenin Gülfem Hanımın olduğunu görünce söylenir. Gülfem Hanımdan izin alıp-almadığını sorar. Yonca, sen onun milyon dolarlık kolyesini takarken izin aldın mı? Gülru, çalmışsın elbisesini deyince saç saça, baş başa kavga ederler. O sırada gelen babasına Yonca, sabaha kadar çalıştım diyerek yalan söyler. Elbiseyi geri koymak gene Gülru’ya düşer.

Tam elbiseyi dolaba koyarken yakalanır. Gülru durumu toparlar, dolabınızı düzeltiyordum diye yalan söyler. Hazır ben sizinle konuşmak istiyorum. Dün gece olanlar için, erkek arkadaşım, şimdi nişanlım onun adına sizden özür dilerim. Böyle bir olay asla bir daha yaşanmayacak.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.8

Derdini anlatıncaya kadar çok zorlanır. Mert’in haklı olduğunu izah etmeye çalışır.

Yonca parti gecesini Gülru’yu anlatır. Taner’i kendisine aşık ettiğini söyler. Taner bana sırılsıklam aşık,  der.

Taner sabah kahvaltısı için bahçeye iner, telefonda arkadaşına tam tersini söyler. İki gecede baydı, uğraşamam onunla…  Annesi Mebrule Hanım, oğluna can yakarak olmaz, can yakanın canı yanar, diye tavsiyede bulunur, oğluna sarılır öper.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.9

Gülru, dün akşam babama karşı seni, son defa idare edişimdi. O sırada Halide sen ne arıyorsun Gülfem Hanımın odasında. Sen yardım etmek istiyorsan, mutfağa yardım et. Gülfem Hanım tabletini evde unutmuştur. Atölyeye götürmek Gülru’ya düşer. Atölyede bir koşuşturmaca vardır. Gülru çok şaşırır, Gülfem Hanımın odasına çıkarken gördüklerinden çok heyecanlanır. Ödül dolabından aldığı bir ödül kupası ile adeta poz verir.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.10

Sonra da geçer Gülfem Hanımın masasını oturur, hayallere dalar. Gülfem Hanımın odaya ani girişi ile rüyadan uyanır. Şaşkınlıktan ne diyeceğini bilemez. Tableti teslim eder ve çıkar.

Gülru dönüşte Mert’in çalıştığı işyerine uğrar. Beraber çıkıp yürürler. Gülfem Hanımın koltuğunu oturmasını anlatır. Gülru dün de geldiğini, çok çalıştığını söyler. Gurur duydum seninle. Gülru Mert’e, bir daha o tür hareketler yapma beni utandırma. Mert Ömer Beye uyuz olduğunu söyler.

Ömer Bey, Gülfem’e çok güzel bir Fransız lokantasına götürür. Yolda aralarında ilişkiyi konuşurlar. Gülfem huzursuzlarını anlatır. Güzel gecenin sonunda Ömer Bey, Gülfem’i evine bırakır.

Yonca Levent’in evinin önüne gelir. Levent’e kimliğimi kaybettim arabada mı düşürdüğünü sorar. Levent gel seni işe bırakayım.

Gülru Mert’in işyerine gelir. Mert’in orada yattığını görünce çok şaşırır. Evde kalamadığını babası ile problemlerini anlatır. Mine de Mert’i askıntı olmaktadır. O sırada gelen Mine ile Gülru, Mert ile aralarındaki ilişkiyi konuşurlar.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.11

Ömer Bey pencereden yeğeni Levent’in arabasından inen sekreteri Yonca’yı görür. Geç kalması konusunda bin bir türlü yalan söyler. Ömer Bey Gonca bana bir daha yalan söyleme.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.12

Gülfem Hanım tek başına yemek masasında yemeğini yer. Halide ile eski o zengin birlikte oturdukları yemekleri konuşurlar.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.12

Yonca gece bir kulüpte Levent ile eğlenirken, kulübe Gülfem Hanım gelir. Yonca üzerindeki elbiseyi görüp tanıyacak diye panikler. Gülru Cihan’ın odasındayken kardeşi Çiçek telefon arar. Cihan ona gene hiçbir şey anlatmamıştır. Çıkar eve gider. Babası, Yonca’yı almak için hastaneye gitmiştir. Gülru, Ömer Beye telefon eder, yeğeni Taner’in telefon numarasını ister. O sırada Ömer Bey gelir. Birlikte kardeşini aramaya giderler. Gülfem Hanım bulunduğu gece kulübünde Levent ile Yonca’yı ararken Gülfem Hanım onları birlikte görünce çok şaşırır.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.13

Çıkışta magazin basın mensupları Ömer Beyi yanındaki Gülru ile resimlerini çekerler. Ömer Beyin  bir çıtır kız ile çıktıklarını yazacaklardır. Ve 5.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNGgs5.14

Gülfem Hanım Ömer ile Gülru’nun aralarında bir ilişki olduğu tahmin ediyor, zaten için kemiriyordu. Ertesi gün onları birlikte gazetede görünce hırsından ne yapacağını haftaya göreceğiz.

Aslında dizinin adı da olan “Güllerin Savaşı” şimdi bu bölümden sonra yeni başlıyor. GÜL-fem ile GüL-ru… Dizinin genç ve güzel fakir ama ruhu zengin kızı GÜLRU ile zengin, güzel, son derece mağrur ve kibirli kadını GÜLFEM arasında Ömer Bey yüzünden geçen aşk savaşını da şahit olacağız. Bu bölüme kadar, iki Gül’ün karakter çatışmasını gördük. İlerleyen bölümlerde çok güzel şeyler olacak.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com’dan ve diziden tarafımdan kopyalanmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir