Güzel Köylü / Reyting rekortmeni, gır-gır bir dizi!

TV Programları

güzel köylü 7.bölüm

Star Tv.in romantik komedi dizisi “Güzel Köylü” 7 bölümdür reytinglerin tepesinde yerini alıyor. Başladığı ilk bölüm 25 Haziran akşamından beri gecenin rekortmeni oldu. Sadece 9 Temmuz gecesi Dünya kupası maçı nedeniyle 2.sırada yer alan dizi, bütün oynayan bölümlerinde her iki kategoride gecenin birinciliğini kimseye bırakmadı. Bence başarısının nedeni doğal ortamda çekilmesi, Ege yöresinin şivesi ile konuşulması ve oyuncuların başarısı en önemli etkenlerdi. Televizyon başındaki izleyicisini güldüren, günlük streslerini unutturan komik gır-gır bir dizi Güzel Köylü!

Bu yaz sıcaklarında denize gidemeyenler televizyonlarının başına geçip, gülerek günün yorgunluğunu ve streslerini bir nebze olsun attırdı bu romantik komedi dizisi.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.2

İzleyenlerine dizinin sevilen önemli karakterlerini tanıtmak istiyorum.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.GÜL

Gizem Karaca: Oldukça güzel kızımız “Gül” karakterini canlandırıyor. Gül, saf ve oldukça iyi niyetli bir kız. Her söylenene inanan, yardımsever biri olarak çıkıyor karşımıza. Komedi dizilerinde oynamaya uygun bir tip olmasa da, onun o saf, şaşkın halleri izleyenleri gülümsetiyor. Cemal’e sevdiğini söylemese de, yavaş yavaş duygularını açığa vuracak, aralarında aşk başlayacaktır.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.CEMAL

Berk Cankat: Cemal, yakışıklı olduğu kadar da sempatik bir tip. Gülerken gözlerinin içi de gülüyor. Yöre şivesini konuşmada zorlansa da, ilerledikçe başarılı olduğunu görüyoruz.  Konuşmalarda senaryo dışında bazı sözleri dogmatik olarak söylemesi, oyunculuktaki başarısını gösteriyor. Ayrıca Cemal karşımıza kırık-çıkıları bakan bir kır doktoru olarak da çıkıyor.

Ekran Alıntısı.PNGGK.KAAN

Mehmet Ali Nuroğlu: Dizide diş doktoru olarak, “Kaan” karakterini canlandırıyor. Bir komedi dizisi için biraz fazla ciddi ve soğuk kalıyor. İstanbul kültürü ile yetişmiş bir doktor için doğal da karşılıyorum. Ancak deneyimli oyuncu başarılı bir performans sergiliyor.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7. SULTAN ANA

Zerrin Sümer: “Sultan Ana” karakteri olarak oldukça başarılı, o cahil görünüşü altında bilmiş halleri, ciddi görüntüsü ile bence çok başarılı. Muhtar Niyaziy’e “Kocacığım” demesi, bunak halleri ile bir hoş. İzleyenler tarafından çok da sevildi.

Ekran Alıntısı.PNGgk7.13

Ahmet Mümtaz Taylan: Cemal’in babası “Hüsnü” karakterini canlandırıyor. Deneyimli oyuncu, dizide oğlan babası olarak oldukça başarılı. Ahmet Mümtaz Taylan, yöre şivesini konuşurken biraz zorlandığını hissettim, yanılıyor da olabilirim.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.MUHTAR

Erkan Sever: Güzelköy’ün Muhtarı “ Niyazi” karakterini canlandırıyor. Oldukçada başarılı bir oyuncumuz. Gül’ün ablası Nihal’e de tutkun.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.YUSUF

Ali İpin: “Yusuf” karakterini canlandırıyor, Kamuran’ın babası, kız babası. Pos bıyıkları, babacan halleri ile göz dolduruyor.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.7

Esin Civangil: “Kamuran” karakterini canlandırıyor. Cemal’e tutkun, nikah masasından döndü, muradına eremedi. Hala Cemal’in peşinden koşuyor. Geçen bölüm dişçi Kaan’ın, dişçi korkusu olan Kamuran’ın peşinen koşturması çok  komikti. Kamuran Cemal’den ümidi kesince, dişçi Kaan’a kancayı takar mı bilemem.

Dizide yer yer komik sahneler görüyoruz. Denizde ıstakoz gibi yanan Kamuran’ın eniştesi resmen yoğurt banyosu yapıldı.

Ekran Alıntısı.PNGGK.7.8

Dizideki diğer karakterler de çok başarılı. Köyün delisi Hikmet (Allah’ın Hikmeti) ya da bilge kişisi diyelim oldukça başarılı bir karakter sergiliyor. Ömür Özdemir’in canlandırdığı tip oldukça ilginç biri olarak karşımıza çıkıyor.

Güzel Köylü’de Gizem Karaca ile Berk Cankat iyi bir ikili oluşturdular. Aralarında iyi bir uyum var. Birbirlerine de yakıştılar.

Ekran Alıntısı.PNGgk7.1

Güzel Köylü’de konu çok basit, dizilerde genelde köyden kente gidenlerin macerası anlatılır. Bu dizide büyük şehirden köye gidenlerin başına gelenler ve köy ortamındaki yaşantıları anlatılıyor.

Gold Film’in bu yazlık dizisi benim keyifle izlediğim bir yapım. Dizi çok tuttu, ama bu basit konusu ile yeni sezonda devam eder mi bilemem. Şayet devam ederse yeni sezon dizileri arasında kendisine yer bulabilir mi? Bilemiyorum, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir