Güzel Köylü’nün yakışıklısı Berk Cankat’ın dünü, bugünü ve yarını!

Magazin

untitled

Star Tv.in romantik komedi dizisi “Güzel Köylü” nün yakışıklı köy delikanlısı “Cemal” karakterini canlandıran Berk Cankat’ı tanıtmak istiyorum sizlere.
Berk Cankat, Ankara 9 Mayıs 1984 doğumlu, şimdilerde tam 30 yaşında, 1,85 boyunda oldukça yakışıklı bir dizi oyuncularımızdan biri. Babası mimardır. Bilkent Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuk olarak ortaokul yıllarında tiyatro yaparak amatör olarak çalışmıştır. Üniversite yıllarında oyunculukla hiç ilgilenmemiştir.

Fox Tv.nin “Sana Bir Sır Vereceğim” adlı fantastik dizisinde canlandırdığı “Savaş” karakteri ile büyük bir başarı elde eden yakışıklı oyuncu dizide bakışları ile kişilerin aklına girmekte ve onlara isteği şeyleri yaptırabilme özelliğine sahiptir. Dizide Tilki’nin kötü kardeşi rolünü üstlenmiştir. 2013 yılında bu diziyi 5.bölümünden girmiştir.

Baş rollerini Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya’nın oynadığı, Medcezir dizisine 24. Bölümde Selim Serez’in teyze oğlu “Cem” karakteri, konuk oyuncu olarak katılmıştır. Dizide Yaman, sevgilisi Mira’yı Cem’den kıskanmış, aralarında kıskançlık krizine sebep olmuştur. 25. Bölüm sonunda diziden ayrılmıştır. Yakışıklı oyuncunun sempatik ve cana yakın tavırları ile kısa sürede binlerce hayran kitlesi oluşmuştur.

Ekran Alıntısı.PNGmd.25 cem

Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda Star Tv.de başlayan Gold Film’in komedi ve aşk tadında olan yeni yazlık dizisi “Güzel Köylü” de “Cemal” karakterini canlandırmaya başlamış, Gizem Karaca ile başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Güzel Köylü’de milyonlar tarafından tanınan Berk Cankat, sempatikliği, çok tatlı güzel yüzü, doğal tavırları, Muğla yöresinin şivesini çok güzel konuşması ile çok sevilmiştir.

Berk Cankat oyunculuğa Sana Bir Sır vereceğim dizisinden teklif gelince kabul etmiş ve ilk oyunculuğa adım atmıştır. Oyunculukta örnek aldığınız var mı? Sorusuna, o kadar çok beğendiğim insan var ki saymak çok zor. Medcezir’de Ayşenil abla (Aşyenil Şamlıoğlu) ile oynamıştık. O çok özeldi benim için. Çok mutlu olmuştum onunla oynadığıma. Keza bu arada aynı şekilde şimdi Devler liginde oynarken sahnede pişiyorum.

Bu yaz tatil yapmayı planlarken Güzel Köylü’de rol olan oyuncu, bu iş olmasaydı İspanya’ya gitmeyi düşünüyormuş. Daha önce de yurt dışına hiç çıkmamış. Ama Muğla yöresinin de bir tatil yeri olduğunu söyleyen Berk, burası bir tatil gibi zaten demektedir.
Berk Cankat’ın aşk hayatı nedir derseniz, kendisi “Şu anda kalbim boş” demektedir. Sosyal Medyadaki ilgi, özel hayatınızda sıkıntı yaratıyor mu? Sorusuna; “Hayatımda özel birisi olmadığı için öyle bir derdim yok. Kalbim boş. İleride olursa da mesleğimi anlayışla karşılayacaktır. Öyle biriyle anlaşabilirim.” Demektedir.
Müzik dinlemeyi seven Berk, eğlenceli ortamlarda bulunmayı severim ama eğlenceyi başlatan kişi ben değilimdir. Hiperaktif göründüğümü söylerler ama hiç hiperaktif bir insan olmadım. Genel olarak herkesle iyi anlaşırım ama insanları ilk başta tartarım, zamanla samimi ilişkiler kurarım.
Berk Cankat yarını ile ilgili şöyle konuşmaktadır. İleride olmak istediğiniz bir yer var mı? Sorusuna; “Hani denir ya ‘biz planlar yaparken başımıza gelendir yaşam’, çok doğru bir söz. Hayatın nereye sürükleyeceğini bilemem. Şu an burada olacağımı hiç düşünmezdim. Tabii herkeste olduğu gibi gölümüzde bir güzel bir sinema filmi var”. Demektedir.
Geleceğe dair hedeflerini şöyle ifade etmektedir. Bugüne kadar hedef koymadım. Bu projeye de öyle. Elbette istediğim hayal ettiğim şeyler var ama ne kadar kafamda kurarsam rüzgâr nereye götürürse öyle yol alıyoruz. Hakkını vererek içinde bulunduğumuz işi yaparım, gerisi gelir.

İnsan sevgisi çok keyif verici diyen Berk Cankat, oyunculuk dışında değişen pek şey olmadı, hayatım aynı. Sadece insanları görünce tanıyor. Gençlik dizisinde oynamak çok fazla genç hayran kazandırıyor. Beni buraya getiren de onlar, haklarını ödeyemem, demektedir.
Özel olarak ilgilendiği hobileri arsında, grafik tasarımı mezunu olması nedeniyle, çizim yaptığını, ayrıca illüstrasyonla uğraştığını belirten oyuncu, vaktim olursa sergi açacağım. Daha önce bir tane açmıştım. Çalışırken çok zamanımız olmuyor ama vaktimiz olursa geziyoruz.

Berk Cankat’ın yeni dizisi “Güzel Köylü” nün şu günlerde 5.bölümü Star Tv. de gösterildi. Çok da tutuldu ki, reytinglerde oynayan her bölümü birinci olmaktadır.
Berk Cankat’ı 2014 yılının en iyi çıkış yapan dizi oyuncu olarak gördüğümü belirtmek isterim.
Kendisini bu dizide olduğu gibi, sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Her şeyi gönlünce olsun.
Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Face : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com
Not: Görseller internetten ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır
Kaynak: Vikipedi, Oyuncular sitesi.com, HT magazin röportajı, Net Gazete.com röportajı.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir