Hercai Dizisi Atv Ekranlarına Veda Etti!

TV Programları

Hercai Dizisi dün akşam sessiz sedasız Atv ekranlarında seyircisi ile vedalaştı ve final yaparak sona erdi. Üç sezondur devam eden, başladığı ilk bölümlerinde Cuma akşamları reyting rekorları kıran dizi neden sona erdi? Ben kendi adıma uzun zamandır severek izlediğim bir diziydi Hercai. Güneydoğu Anadolu ili olan Mardin’in Midyat ilçesinde çekilen dizi çok ilgimi çekiyordu. Bizzat gidip görmediğim illerden biri Mardin yöresi. Konakları, otantik bölge yapısı ilgimi çekiyor, film içinde o yöreyi görebiliyorduk. Oyuncu kadrosu da çok iyi idi. Başrol oyuncularından Akın Akınözü Amerikada okumuş bir oyuncumuz. Güzel kızımız Ebru Şahin de oyunculuğu ile göz dolduruyordu.

NEDEN FİNAL YAPTI

Mia Yapım’ın yapımcısı olduğu Hercai ne oldu da reytingleri düştü! Dün akşam ekranlara gelen 69. Bölüm final bölümü oldu. Reytinglerde; Total’de: 3,73 puan ile 12.sırada yer almış. AB grubunda kaç puan aldığını bile göremedim. ABC1’de 2,15 puanla ancak 23.sırada yer almış.

Bir kere başta gün değişikliği geliyor. Cuma gecesinden Pazar gecesine alındı. Kendimden örnek vereyim. O gün benim seyrettiğim başka kanallarda başka dizim var. Severek izlememe rağmen Hercai’yi seyretmeye bıraktım. Dizinin reytingleri iyice düştü. Atv reytingi düzen dizinin gözünün yaşına bakmaz.

Mardin yöresinde çekilen dizi kadrosu her hafta orada kalması gerekir. Oyuncular için gerçekten fedakarlık istiyor. Bir de ülkemizde yaşanan koronavirüs olayları var.

Bir başka sorun da; Bir duyumuma göre Akın Akın Akınözü’nün set ekibi ile arası da son zamanlarda pek iyi değilmiş. Bu soruna üst düzey yöneticiler eklenince durum farklı olur. Bu durumda set ekibinden, hatta alt kadro oyuncularında diziden ayrılmalar olmuş.

Şimdi Atv Pazar akşamlarına yeni bir dizi mi koyacak? Bir başka duyuma göre Kenan İmirzalıoğlu’nun Cumartesi akşamları yayınlanan “Kim 500 Milyar İster” programının konacağını Milliyet Gazatesi yazarlarından Ali Eyüpoğlu köşesinde yazmış. Gerçi orada da aynen futbol maçlarında olduğu gibi izleyici sorunu var. Yarışma programları seyircili olursa güzel oluyor. Bu virüs ortamında nasıl olacak? Bakalım Atv ne yapacak? Hep beraber göreceğiz.

Netice olarak; Hercai gibi yöresel oramda çekilen güzel bir dizi sona ermiş oldu.

Bakalım gelen gideni aratacak mı?

Sağlıkla Kalın

Abdurrahman Balcılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir