Çağatay Ulusoy’un Oyunculukta 10.Yılı.
15.02.2021 tarihinde TV Programları kategorisine eklenmiş, 220 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum Yapılmış.
Çağatay Ulusoy oyunculukta 10.yılını geçtiğimiz Ocak ayında doldurdu. 16 Ocak 2016 yılında; “Çağatay Ulusoy’un Oyunculukta 5.Yılı ve Geleceği” başlıklı bir blog yazısı yazmıştım. (http://balcilar-blog.com/?p=7800) ( http://blog.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy-un-oyunculukta-5yili-ve-gelecegi-/Blog/?BlogNo=519881 ) Bu yazımda ilk 5 yıldaki yapımlarını anlatmıştım. Tekrar okudum ve o günden bu yana yıllar geçti. Şimdi 14 Ocak 2011’den bu yana 10 yıl oldu ve sanat hayatında 10.yılını doldurdu.
Şimdi Ocak 2016’dan bu günlere doğru Çağatay Ulusoy’u takip edelim.
Çağatay Ulusoy, “Delibal” sinema filmi galalarını 2016 Ocak ayı içerisinde bitirmiş Amerika’ya uçmuştu. Kısa süreli eğitimlere katıldıktan sonra Ülkemize reklam film çekimleri için döndü. Sıra reklam filmine gelmişti. 5 yıldır sevenleri ondan bir reklam filmi bekliyordu. Hani bir laf vardır ya… Çağatay Ulusoy, Durdu-durdu Turnayı gözünden vurdu. Ve beklenen oldu. Reklam filmi için Colin’s firmasının reklam yüzü oldu ve anlaşma yapıldı.
Mart ayı sonunda Los Angeles’ten sessizce döndü. Ayağının tozu ile Bodrum’a gitti ve Colin’s‘in reklam filmi ve fotoğraf çekimleri başladı. Reklam çekimlerini Amerika’lı manken Taylor Marie Hill ile gerçekleştirdiler. Çekimleri ünlü fotoğrafçı Serkan Şedele tarafından yapıldı.
İlk çekimlerden fotolar 30 Mart’ta twitter’dan paylaşıldı. Sonra arkası geldi. Colin’s tarafından yayınlandı. Daha sonra da reklam panolarında yerini aldı.
Sıra Eylül 2016’da başlayacağı yeni dizisine gelmişti.
Ulusoy’a kendi yapımlarında oynaması için teklifler geliyordu. Adı açıklanmayan bir yapım şirketi bölüm başına 110 bin lira olmak üzere, 40 bölüm bedeli peşin ödemek kaydı ile dizi teklif etmiş. Bu da demek ki aylık 490 bin lira. Ulusoy, o zamanlarda Ay Yapım ile anlaşması mevcut. Bu yüksek ücreti teklif eden Yapım şirketi daha ileri giderek Ay Yapım’dan doğacak cezai tazminatı da ödemeyi de kabul etmiş. Tabii ki, tanıdığımız Çağatay bu teklifi geri çevirmiş. Hep söylediğim gibi, onun için para ikinci planda. Kalite ön planda olup, içine sinen bir proje olması gerekli.
Çağatay Ulusoy, son dizisi “Medcezir“in finalinden sonra yeni bir dizide yer almamış ve dizi çalışmalarını uzunca bir süre ara vermişti. Medcezir dizisinin bitiminden sonra yaz aylarında 2.sinema filmi Delibal‘ın çekimlerini yapmıştır. Filmin bitiminden sonra dinlenmek için Los Angeles’e gitmiş, Santa Monica‘da hem kafasını dinlemiş, yeni dizisi için eğitim almış, biraz da İngilizceyi geliştirmek için çaba göstermiştir.
Filmden sonra Amerika’ya gitmeden önce yeni dizi için Ay yapım’la bir anlaşma imzalamıştır. Bir taraftan bu dizi ile ilgili çalışmalara başlamıştır.
Çağatay Ulusoy, 2016 Eylül yeni bir diziye başlayacağını, bunun için ta geçen Ağustosta çalışmaya başladığını, kendi tabiriyle daha “crime” bir iş olacağını, bu nedenle ABD’de silah eğitimi aldığını söylemiş.
Çağatay Ulusoy Amerika da kaldığı sürede yeni dizisi için silah eğitimi de almıştır. Evet.. bu dizi ‘İçerde‘ oldu. Umut ile Sarp birbirini tanımayıp, arayan iki kardeşi Aras Bulut İynemli ile oynadılar. İçerde dizisinde birçok deneyimli usta oyuncular ile bu yapımda oynadılar. Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Yıldıray Şahin, Nihal Koldaş ve Damla Colbay başlıca göze batan oyuncularıydı. Ulusoy’a bayan partner bulmak epeyce zor oldu. Sonunda Bensu Soral‘da karar kılındı. Ulusoy, yeni dizi için imajını da değiştirdi. Delibal sinema filmi için bıraktığı sakalarını ve saçlarını 3 numara kestirdi. 39 bölüm süren Polisiye macera dizisi İçerde‘yi heyecanla Show Tv‘de izledik. İzleyiciden 10 numara aldı. Oynadığı gecelerde reytinglerde de her üç kategoride hep zirvede kaldı. Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu tek kelime ile şahaneydi. Aras Bulut İynemli (Mert) ile Çağatay Ulusoy’un (Sarp) uyumu ve dövüş sahneleri inanılmaz güzeldi. Sonunda iki kardeş oldukları ortaya çıktı, duygusal sahneler yaşandı. Başlangıçta 39 bölüm planlandığı için dizi tek sezon oynadı. Tadı damaklarında kalan izleyici 2.sezonu çok istediler ama olmadı. Çağatay Ulusoy’un Netflix ile planlanan dizi anlaşması nedeniyle dizi tamamen sona ermişti.
Çağatay Ulusoy‘a İçerde dizisinin bitiminden sonra Netflix’den ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız fantastik bilim kurgu dizisi için teklif gelmişti. Çağatay Ulusoy diğer adıyla The Protector teklifi değerlendirmiş, Ağustos 2017 tarihinde kabul etmişti.
Mart 2018 başında çekimler balladı ve 1.sezon (10 bölüm) Nisan – mayıs aylarında çekildi. 5 Aralık 2018 tarihinde güzel bir gala gecesi ile tanıtım yapıldı ve 14 Aralıktan itibaren Netflix‘de yayına girdi. Tüm dünya ülkelerinde 190 bine yakın Netflix üyesi tarafından seyredildi ve çok beğenildi. Netfix’ten 4 sezon çekimi için onay aldı.
Hakan: Muhafız‘ın 26 Nisan 2019’da 8 bölümden oluşan ikinci sezon, 6 Mart 2020’de 7 bölümden oluşan üçüncü sezon ve 9 Temmuz 2020’de dördüncü ve final sezon olmak üzer 32 bölüm olmak üzere Netflix’de yayımlandı. Nilüfer İpek Gökdel’in Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi adlı romanından uyarlanan dizinin yönetici yapımcılığı Onur Güvenatam, Jason George, Özge Bağdatlıoğlu ve Binnur Karaevli tarafından gerçekleştirilmiştir.
Oyuncumuz Çağatay Ulusoy, Kağıttan Hayatlar filmiyle setlere geri döndü. Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Kağıttan Hayatlar’ın çekimleri başladı.
Kağıttan Hayatlar filminde ise başarılı oyuncuyu, hayatını çöp toplayarak sürdürmeye çalışan Mehmet ve bu noktada çeşitli zorluklarla mücadele etmeye çalışan bir baba rolünde… Oğlu ile ağır hayat şartlarında çalışan drama dizinde izleyeceğiz.
OGM Pictures tarafından çekilen filmin, 4 Ağustos’ta başlayan filmin çekimleri 6 Eylül’de sona erdi. Çağatay Ulusoy Ay Yapım‘ın “Menajerimi Ara” dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. Ve Kağıttan Hayatlar filminin senaryosunu tekrar incelemek için aldı. Netflix bu filmin 12 Mart 2021 Cuma günü yayınlanacağını duyurdu.
Çağatay Ulusoy boş durmadı, 20 bölümlük Şubat ayı başında Yeşilçam dizi çekimleri başladı. Şimdi de ilk bölümden tanıtım fragmanı yayınlandı. BluTv‘de Nisan ayı içinde yayınlanacak.
Yeşilçam dizisinde Çağatay Ulusoy‘u bugüne kadar oynadığı dizi ve filmlerdeki karakterlerden bambaşka biri olarak gördük. 1960 yıllarda yapımcı Semih Ateş karakterini canlandırıyor. Ayhan Işık’ın bıyıklarına benzer pos bıyıkları ile onu görüyoruz.
Çağatay Ulusoy, oyunculuk hayatının 10.yılında; Adını Feriha Koydum-AFK (Emir Sarrafoğlu), Emir’in Yolu (Emir), Medcezir (Yaman Koper), İçerde (Sarp Yılmaz), Hakan: Muhafız (Hakan), Menajerimi Ara (Kendisi) ve Yeşilçam (Semih Ateş) olamak üzere 7 dizde oynamıştır. Ayrıca; Anadolu Kartalları (Ahmet Onur), Delibal (Barış Ayaz) ve Kağıttan Hayatlar (Mehmet) olmak üzere 3 sinema filmi olmak üzere 10 yapımda oynamıştır.
On yıllık sanat hayatında 10’da 10 yapan oyuncumuz birçok ödüle layık görülmüş ve birincilik ödülleri almıştır. Daha nice ödüllere…
Bugünden sonra onu daha nice dizi ve filmlerde görmek üzer yolu açık olsun. Başarılar Çağatay Ulusoy nice on yıllara…
Saygılar ve sevgiler.
Abdurrahman Balcılar
Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever
Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Kategoriler
- Anılar
- Arkeoloji
- Doğal Hayat / Çevre
- Eğitim
- Futbol
- Gelenekler
- Genel
- Genel Sağlık
- Gezi – Tatil
- Güncel
- Gündelik Yaşam
- Internet Dizileri
- Kişisel gelişim
- Kitap
- Köpek Bakımı
- Kültür – Sanat
- Kültürler
- Magazin
- Müzik
- Netflix
- Organik Ürünler
- Özel Günler
- Ruh Sağlığı
- Şiir
- Sinema
- Tiyatro
- TV Programları
- Yöresel Yemekler
Son Yazılar
Son Yorumlar
- “Hakan: Muhafız” 2.Sezon ilk 2 Bölümün Gala Gecesi Yapıldı! için Cara
- Çağatay Ulusoy Yeni Dizi; Yeşilçam! için osmaniye escort bayan
- Çağatay Ulusoy’un Yeni Projesi Ne? için Tayla
- Geçen Haftanın (08- 14 Haziran) en çok izlenen dizileri! için edirne escort bayan
- Çağatay Ulusoy Yeni Dizi; Yeşilçam! için duzce escort bayan
Arşivler
- Şubat 2021
- Ocak 2021
- Aralık 2020
- Kasım 2020
- Ekim 2020
- Eylül 2020
- Ağustos 2020
- Temmuz 2020
- Haziran 2020
- Mayıs 2020
- Nisan 2020
- Mart 2020
- Şubat 2020
- Ocak 2020
- Aralık 2019
- Kasım 2019
- Ekim 2019
- Eylül 2019
- Ağustos 2019
- Temmuz 2019
- Haziran 2019
- Mayıs 2019
- Nisan 2019
- Mart 2019
- Şubat 2019
- Ocak 2019
- Aralık 2018
- Kasım 2018
- Ekim 2018
- Eylül 2018
- Ağustos 2018
- Temmuz 2018
- Haziran 2018
- Mayıs 2018
- Nisan 2018
- Mart 2018
- Şubat 2018
- Ocak 2018
- Aralık 2017
- Kasım 2017
- Ekim 2017
- Eylül 2017
- Ağustos 2017
- Temmuz 2017
- Haziran 2017
- Mayıs 2017
- Nisan 2017
- Mart 2017
- Şubat 2017
- Ocak 2017
- Aralık 2016
- Kasım 2016
- Ekim 2016
- Eylül 2016
- Ağustos 2016
- Temmuz 2016
- Haziran 2016
- Mayıs 2016
- Nisan 2016
- Mart 2016
- Şubat 2016
- Ocak 2016
- Aralık 2015
- Kasım 2015
- Ekim 2015
- Eylül 2015
- Ağustos 2015
- Temmuz 2015
- Haziran 2015
- Mayıs 2015
- Nisan 2015
- Mart 2015
- Şubat 2015
- Ocak 2015
- Aralık 2014
- Kasım 2014
- Ekim 2014
- Eylül 2014
- Ağustos 2014
- Temmuz 2014
- Haziran 2014
- Mayıs 2014
- Nisan 2014
- Mart 2014
- Şubat 2014
- Ocak 2014
- Aralık 2013
- Kasım 2013
- Ekim 2013
- Eylül 2013
- Ağustos 2013
- Temmuz 2013
- Haziran 2013
- Mayıs 2013
- Nisan 2013
- Mart 2013
- Şubat 2013
- Ocak 2013
Meta
Views
- Mahsun Kırmızıgül’den yaşanmış gerçek bir aşk hikâyesi filmi: Mucize! - 114.031 views
- Kiraz Mevsimi’nin Ayaz’ı, Serkan Çayoğlu’nun dünü, bugünü ve yarını! - 98.982 views
- Çağatay Ulusoy’a 2016’nın En İyi Erkek Sinema Filmi Oyuncusu Ödülü! - 93.066 views
- Çağatay Ulusoy; Medcezir dizi anılarını tazeledi! - 49.294 views
- Medcezir’in Yaman’ı Çağatay Ulusoy’un Saç Modeli ve Şükrü Dudu: - 44.113 views
- Fatih Harbiye / Neriman’ı hasta eden Macit aşkı! - 42.064 views
- Çağatay Ulusoy’dan sıra dışı bir aşk hikayesi filmi: Delibal! - 40.034 views
- Cesur ve Sühan’ın arasında sırlar giriyor! - 39.722 views
- Üreticiden Doğal Kuru İncir Satışları: - 37.475 views
- Çağatay Ulusoy anne ve babası ile ilk defa yemek yedi! - 27.816 views