Güllerin Savaşı / Gülru hırsızlıkla suçlanıyor!

Genel TV Programları

 

Kanal D.in aşk ve drama dizisi Güllerin Savaşı 2.bölümü, gene çarpıcı sahnelerle ekranlarımıza geldi. Reytinglerde AB’de 2.sırada, Total’de 5.sırada yer almıştır.

Gülru o gece balo dönüşü kolyeyi Gülfem Hanımın odasına koymak için girmişti. Ömer Bey ile Gülfem Hanımın aniden gelmesi ile odada bir paravanın akasına siner. Onlar öpüşürken yere ayakkabı düşürmesiyle Ömer Bey ile göz göze gelir. Ömer Gülfem’i balkona çıkartıp, başıyla Gülru’nun hemen gitmesini sağlar. Gülru, Gülfem Hanımın gecesini de maf etmiştir.

O gece o şokla uyur. Sabah kardeşleri gene kötü bir şekilde uyandırırlar. Mert de evin bahçesine izinsiz girer, Gülru ile konuşmak, akşamki kötü durumunu af ettirmek ister. Beni sen yontacaksın, Allah benim belamı versin der. Gülru, sen adam madam değilsin, sen baya oğlan çocuğusun diyerek paylar.

Gülrü, Cihan’ın odasına gider, kolyeyi onun vermesini ister. Cihan ağır ilaçlarının etkisi ile uykudadır. Kolyeyi önce bırakır, sonra suç ona kalır diye vazgeçer. Tekrar kendisi Gülfem Hanımın odasına bırakmaya karar verir. Bu defa tam kolyeyi kutulara koyarken Halide Hanıma yakalanır.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.2

Halide Hanım Gülru’nun kolundan tutuğu gibi bahçeye Gülfem Hanımın yanına götürür. Elinden tutar, göster, der. Odada yakaladım çalıyordu. O sırada babası Salih ve ablası da gelir. Gülru susar, Cihan almış diyemez onu korur. Bu defa kendisi hırsız damgası yer. Babası Salih oracıkta kalp krizi geçirir. Doktor Ömer Bey ilk müdahaleyi yapar.

Gülfem Hanım, Halide Hanımı odasına çağırır. Halide’yi ucuzlukla suçlar. Sesizce bu işlerin halledilmesini ister. Bahçemdekilerin yarın ödeme verilmeden gönderilmesi talimatı verir.

Ömer annesinin evine yemeğe davetlidir. Kardeşi Şevket, kardeşinin karısı Mebrure ve annesi Cahide Hanım ile birlikte aile yemeği yerler. O sırada Şevket’in oğlu Taner yaralı olarak gelir, Ömer ilk müdahaleyi yapar, hastaneye götürür.

Gülru’yu kardeşleri konuşturmak için baskı altına alırlar. Gülru’dan ben çalmadım lafını duymak istemektedirler. Babaları Salih eşyaları toparlanmasını ister. Artık bu köşkte duramazlardı.

Gülru babasına, ben bir şey çalmadım, ben hırsız değilim. Sorma söyleyemem baba, der. Cihan’ı ele vermez.

Mert arkadaşı ile dertleşir. Arkadaşının ısrarı ile Gülru’ya telefon açar. Ağlıyordur, Mert’e mahalleye dönüyoruz haberini verir. Bu haberi duyunca Mert’in dünyası değişir, Gülru’nun söylediği diğer şeyleri duymaz bile.

Ömer’in annesi Cahide Hanım, Gülfem Hanıma ziyarete gelir. O sırada Gülru, kendisini yanlış anladıklarını. kendisinde sadece size ait olan bir geceliğinin olduğu söyler. Ben sizden hiçbir şey çalmadım Gülfem Hanım, der.

Bütün bu konuşmaları Ömer Bey de şahit olur. Onları dinleyen kardeşi Yonca, Cihan’ın yanına çıkar. Cihan’a biz gidiyoruz, ablan bizi kovdu, sonra da Gülru’yu hırsızlıkla suçladı. Kolyesini çalmış Gülfem Hanımın.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.4

Bütün bunları duyan Cihan sinir krizi geçirir. Bu kriz sahneleri görülmeye değer.

Doğruca ablasının yanına Gülfem diye bağırarak iner. Ben çaldım Gülfem, Gülru değil. Ablası sakin ol dese de, Cihan masayı havalandırır. O sırada gelen Gülru’ya sarılır, sen bir şey yapmadın.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.3

Gülru, Cihan’ı sakinleştirir. Cihan ablasına, o kolye onun boynuna senden çok yakışmıştı. O bi şey yapmadı, diyerek ablasını bağırır. Hiçbir yere gitmeyecekler diye yineler. Babası Salih Bey kızına sarılarak, senin yapmadığı hiç şüphem olmamıştı zaten.

Cihan ile Gülfem odaya çıkarlar. Cihan hala sinir krizi geçiriyordur. Ortalığı dağıtır. Bağırır, çağırır. Gülfem Hanım çok korkmuştur.

Ekran Alıntısı.PNG gs1.1

Cihan, hala onu kovamazsın, o benim… O benim arkadaşım. Gülfem Hanım, Gülru’nun senin arkadaşın olduğunu bilmiyordum. Arkadaşın ve ailesi burada kalacaklar. Gülfem, Cihan’a ilaçlarını içirir, yatırır.

Evde kız kardeşler arasında kavga devam eder. Yonca seni ben hırsızlık damgasından kurtardım. O sırada gelen Halide hanım, gitmenize gerek yok, Gülfem Hanım kanlımızı istiyor, der.

Mert’in sarhoş babası Gülru’ya lafla dalaşır. O an Gülru’nun babası Salih de gelir. Fazla tatsızlık olmadan uzaklaşırlar.

Gülru Cihan’ın yanına çıkar. Cihan Gülru’nun omzuna yatar, Gülru ona hikaye okur. Gülfem Hanım ilaçlarını itçimi diye kontrole çıkar. Kapıdan görür, duyar. O sırada Halide Hanım gelir. Gülfem; “Gerçekten birbirlerine iyi geliyorlar” Der.

Gülfem Hanımın defile gösterisi vardır. Makyajcılar gelir, makyaj yaparlar. Gülfem Hanımın kahvesini Gülru götür. Aldığı parfümü Gülru’ya hediye eder. Yardımcısı grip olmuştur, hapşuruktan kaçarken defilede giyeceği elbisenin üzerine Gülfem Hanım kahvesini döker. Gülru, lekeli kısmı keserek tamirat yapar. Gülfem Hanım çok memnun olur. Gülru’yu benimle geliyorsun, yardım edersin der.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.5

Gülru, sevinçle babasına koşar. Gülfem Hanım beni defileye götürüyor, haberini verir. Gülru Gülfem Hanım ile defileye giderken Mert arar. Gülru konuşamaz. Mert’e evde babası paralarını aldığını fark etmiştir. Oğlunun üzerine yürür. Palaskasını çıkartır, paraları ne yaptın diye sorguya çeker. Mert yerine koyacağım diye söz verir.

Gülru’nun işi bitmiş, Gülfem Hanım 100 lira bahşiş gönderir. Gülru, ben bunun için gelmedim der, parayı almak istemez. Ömer, defileye yetişemez. Akşama da ertesi günü ameliyatı olduğu için katılamayacağını söyler, Gülfem Hanım çok bozulur.

Gülru parayı geri vereceğim deyince kardeşi olmaz. Gülru Mert’e gider, Mert çok düşüncelidir. Mert’in kız kardeşi, ağabeyime takma babamla para yüzünden birbirlerine girdiler, sırtında sandalye kırdı. Gülru, parfüm için verdiği 300 lirayı hatırlar. Aldığı 100 lira bahşişi kız kardeşine verir. Mert’e söylememesini tembihler.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.7a

Sonra Mert’in yanına gider, konuşurlar. Gülru, Mert’i her şeye rağmen seviyordur. Birbirlerine sarılırlar.

Cihan odasında tablo asmak için çivi çakarken ablası Gülfem gelir. Her seferinde çekici parmağına vurur. Gülfem, bırak başkaları yapsın deyince, babam bana çivi çakmayı öğretmişti, der.

Gazetelerdeki defile fotoğrafları üzerine parmağının kanını silmesi, ablasına karşı duyduğu kinin bir göstergesidir. Gülfem, birisini göndereyim pansuman yapsın deyince Cihan Gülru’nun gelmesini ister.

Ömer’in annesi oğluna Gülfem ile ilişkilerinin sürmesini, ona iyi davranmasını ister. Ömer, anne sen kendi işlerine bak diyerek geçiştirir.

Evde eşya toparlanma işleri hızla devam ediyordur. Kızlar bundan hiç memnun değildir. Halide Hanım gelir, Gülru’ya Gülfem Hanım seni bekliyor. Alır çizimlerini götürür. Gülfem sizden kalmanızı istediğim halde gidecekmişsiniz. Gülru babam öyle istiyor. Babanın kararını bilemem, sana bir teklifim var, senden yanımda çalışmanı istiyorum. Hemen yarın başlayabilirsin, git babanı ikna et.

Babası bunca hakaretten sonra olmaz diye diretir. Bütün kızlar babalarını ikna etmek için seferber olur. Ablası Gülru’nun bu iş fırsatını kaçırmamsını isterler. Baba Salih Bey kızı Gülru’ya, sen bu çok mu istiyorsun? Diye sorar, madem çok istiyorsun biz de kalırız.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.8

Ömer’in annesi Cahide Hanım yeni bir eve taşınmaya karar verir. Gülfem Hanıma komşu olacaktır. Gülfem Hanım da bu karara çok memnun olur. Gülfem Hanım bir partiyle kutlarız.

Gülru hazırlanır, atölyeye Gülfem hanım ile birlikte gideceklerdir. Hemen Gülfem Hanıma gider, Gülfem Hanımı uykudan uyandırır. Babsını ikna ettiğini, burada kalacaklarını söyler. Gülfem Hanım talimatlar yağdırır, sonra da küveti hazırlamasını söyler. Gülru ben nasıl gideceğim deyince Gülfer Hanım senin atölye ile bir alakan yok. Sen bana burada yardımcı olacaksın, tabii Cihan’ı ihmal etmeden. Cihan senden bir şey istediğinde, öncelik her zaman o olacak. Sen artık benim özel hizmetlimsin. Gülru bir tuhaf olur. Gülfem hayırlı olsun, der ve noktayı koyar. 2.Bölüm de burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNGgs2.9

Gülru hırsızlıkla suçlanıyor ama, Cihan onu temize çıkartmıştır. Sonunda çok istediği Gülfem Hanımın yanında çalışmayı başarmıştır.

Med Yapım’ın “Güllerin Savaşı” sinema filmi tadında, seyredilmesi çok keyifli bir dizi. Şimdiden uzun soluklu bir yapım olacak gibi duruyor. “Gülru” karakterini canlandıran Damla Sönmez performansı çok iyi, oldukça da başarılı buluyorum.  Ayrıca “Gülfem” karakterini canlandıran Canan Ergüder, mağrur, asil bir hanımefendi olarak performansı çok iyi ve çok başarılı.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir