Gizem Karaca / Dünü, bugünü ve yarını!

Magazin
2e6be0a668e11384b53e91014a73bdd0_k.jpg GİZEM

“Güzel Köylü” dizisinin güzel oyuncusu Gizem Karaca’yı kısaca tanıyalım.

Gizem Karaca 9 Temmuz 1992 İstanbul doğumlu olup, 22 yaşında varlıklı, iyi bir ailenin kızıdır. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca’dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik’lidir. Gizem, 7 yaşındayken Amerika’ya taşınmışlar. İki sene de Kanada, toplam 13 okul değiştirmiştir. Türkiye’de başladığı ilkokula, New York’da devam etmiş, Florida’da bitirmiştir. 14 yaşındayken İstanbul’a dönmüştür. Sonra Lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır.

2010 Yılında İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 2011 yılında bağlı olduğu Uğurkan Erez ajansı, onun güzellik yarışmasına girmesini istemesiyle hazırlık sınıfından sonra okulu dondurmak zorunda kalmıştır.

İlk olarak “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin ilk 4 bölümünde figüran olarak yer alırken, güzellik yarışmasına katılmaya karar vermesiyle Miss Türkey 2011 güzellik karışmasına katılmış ve 2.olmuştur.

Ülkemizi Miss Word yarışmasında temsil etmiş, dereceye girememiştir. Sadece jüri özel ödülü olarak, En iyi Ulusal Elbise ödülünü kazanmıştır.

Gizem Karaca asıl çıkışını 2012 yılında “Eve Düşen Yıldırım” adlı dizisinde başrol oynamasıyla gerçekleştirmiştir. Bu dizide güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır. İlk sezonda reytingleri yüksek olan dizinin ikinci sezonda düşmesi nedeniyle dizi 22.bölümde erken final yapmıştır.

Bundan sonra aynı yapım şirketinin bir başka dizisi olan “Emir’in Yolu” adlı dizide yine, Çağatay Ulusoy ile başrol oynamıştır. Ama diziye yoğun eleştiriler gelmiş ve Gizem Karaca önceki “Adını Feriha Koydum” dizisindeki başrol oyuncusu Hazal Kaya ile kıyaslanmıştır. Bundan başka daha birçok sorunlar nedeniyle, 8 bölüm oynadığı bu dizide finalsiz yayından kaldırılmıştır.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğü tarafından 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyonla ünlü isimlerinde bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştır. Gizem karaca da bu kişiler arasında yer almış, 28 Ocak 2013 tarihinde ilk mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Bu dava günümüzde gıyabında halen devam etmektedir.

Gizem Karaca, bir süre Amerika’ya gidip oyunculuk eğitimi aldıktan sonra, Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği yeni dizisi “Benim Hala Umudum Var” ile 1 Temmuz 2013 tarihinde ekranlara dönüş yapmıştır. Bu dizide Gizem Karaca, Berk Oktay ve Şükrü özyıldız ile başrolü paylaşmıştır. Bu dizide kendisini gösteren Gizem Karaca oldukça da başarılı olmuştur. Bu dizi de 26 Şubat 2014 de 33.bölümde final yapmıştır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bu günlerde gene Gold Yapım’ın Star Tv. ekranlarında yazlık dizi olarak gösterime giren “Güzel Köylü” de Berk Cankat ve Mehmet Ali Nuroğlu ile başrolü paylaşmaktadır. Bölüm başına bu diziden 20 bin TL. kazanıyormuş.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Gizem Karaca’nın hobileri arasında resim yapmak, fotoğraf çekmek, ata binmek, dans etmek, kitap okumak, yürüyüş yapmak, tenis oynamak, yüzmek ve öykü yazmak varmış.

Instagram’dan hediye toplayan Gizem Karaca bedava ürünlerin cazibesine kapılmış. Kendisine gönderilen 10 çift ayakkabı ile bilekliklerle Instagram’a poz vermiştir.

Bugüne kadar oyuncukta herhangi bir ödül almayan sanatçı, şimdilik oyunculukta emin adımlara ilerliyor.

Gizem Karaca, babası bir zamanlar kızının otomobiline taktırdığı her hava koşuluna yer ve zaman bilgileri sağlayan, “Uzay tabanlı uydu navigasyon sistemi” olarak bilinen GPS sistemi ile bir süre takip ettiğini ancak, daha sonra bundan vaz geçtiğini söylemiştir.

462efd25a88567cfed1b2676ffc89f56_k.jpg GİZEM

Gizem Karaca’nın aşk hayatına bir göz atarsak, ailenin tek kızı olan Gizem, basası üzerinde titriyormuş. Arabasına o navigasyon cihazını da onun için taktırmış.

Bir ara rol arkadaşı Oktay Berk ile adı aşk dedikodularına karışmış. Bir akşam birlikte felekten bir gece çalmışlar. Gittikleri kulüpte sarmaş dolaş eğlenen ve öpüşen ikilinin aşk yaşadığı iddia edilmiştir.

Daha önce de Emir’in Yolu dizisinde oynarken Çağatay Ulusoy ile aralarında aşk dedi-koduları çıkmıştır. Etilerde bir mekanda baş başa yemek yemeleri, yemek boyunca gözlerinin birbirinden alamadığı yazılmış-çizilmişti. Dizinin bir bölümünde teknedeki öpüşme sahneleri sosyal medyada bayağı konuşulmuştur. Öyle ki yönetmen sahnenin bitiğini “stop” denmesine rağmen öpüşme rollerini devam etmişlerdi. Çağatay Ulusoy sonra aralarında öyle sanıldığı gibi bir ciddi ilişki olmadığını açıklamıştır.

802818_detay.jpg GİZ+CU

Güzel oyuncu Gizem Karaca, aşktan daha çok sevgiye inandığını söylemiş. Karaca, “Aşka inanıyorum ama daha çok arkadaşlığa ve sevgiye inanıyorum. Bir süre sonra insan doyuyor çünkü.”  Diyerek durumu açıklama getirmiştir. İlişkilerin yürümesi için iyi anlaşmanın önemine işaret eden Karaca, “İyi anlaşmıyorsan bir süre sonra bitiveriyor o ilişki zaten” demiş. Kıskanç birisi olduğunu belirten Gizem Karaca, “İlişkilerimde kıskancımdır. Eğer şüpheleniyorsam soruştururum, karıştırırım. Bir kadın olarak da kıskanılmak ister insan zaten. Kıskanmayı dozunu aşmamak kaydıyla isterim be de.” Demiştir.

Gizem Karaca yarını ile de iddialı konuşmaktadır. Oyunculuğunu geliştirmek adına geçen sezon Amerika’ya gitmişti. Benim Hala Umudum var dizisinden sonra çıtayı bir adım daha yükselterek Uluslararası yapımlarda boy göstermek için çalışmalarına hız vermiş. İlk olarak Avrupa’nın önde gelen ajanslarına CV göndermekle başlayan oyuncu, 150 yıl öncesinin aktörü Costantin Stanislavski’nin “Oyuncunun el kitabı” isimli kitabını da elinden bir an olsun bırakmıyormuş.

Gizem Karaca, “Her işte bir hayır vardır diye düşünürüm hep. Kötü bir olay yaşasam, bundan ders alıp bir daha ki adımımı daha dikkatli atmaya çalışırım. Bugüne dek hiçbir şey için pişman olmadım. Her hayattan ders almaya baktım” demektedir.

Şimdilerde çok keyifli bir şekilde “Güzel Köylü” dizisinde rolünü devam eden sanatçı, Muğla yöresini çok beğenmiş ki, evini ve ailesini dizinin çekildiği Muğla’ın eski bir balıkçı köyü olan Akyaka köyüne taşımış. Bölgede ev tutan Karaca ailesini ve çok sevdiği Golden Retriever cinsi köpeğini de yanına getirmiş. Doğada yürüyerek, spor yapan güzel sanatçının keyfine diyecek yokmuş. Güzel Köylü dizisi reyting rekorları kırması da onu fazlasıyla memnun ediyor.

Gizem Karaca’ya bundan sonraki sanat hayatında başarılar dileyelim. Mutluluklar güzel kız, o güzel yüzün hep gülsün emi…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten, gizem karaca twitter sayfasından alınmıştır.

Haber Kaynak: Vikpedi, Televizyon Gazetesi, Ensonhaber, HT magazin.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir