Milliyet Blogda Okunurlukta 6 Milyonu Geçtim!

Genel

Milliyet Blog da okunurlukta 6 milyonu geçtim.

İlk Blog yazım Milliyet Blog da 14 Ocak 2011 tarihinde yayınlandı. O günden bu yana 9 yıldan fazlaca gün geçti. Bu süre zarfında 1931 blog yazısı yazmışım. Bu boglarım okunma toplamı tam bugün 6.002.235 adet olmuş. Bu demek ki ortalama okunma oranı blog başına 3021 demek.

Kendimi beğenmişlik yapmak istemiyorum ama yukarıdaki rakamlar oldukça yüz güldürücü. Şu Koranavirüs günlerindeki ev hapsinde yüzümü güldüren, bana bir nebze keyif veren bir durum.

Milliyet Blogun şu günlerdeki durumunu bakarak bu oranların artacağını öngöremiyorum. Biz blogerlerin  kaleminden bal damlasa da okunurluk yüzdeleri artmayacaktır. Sizler de farkında olduğunuz gibi okunurluk yüzdeleri yerlerde sürünüyor. Okunurluğun düşme sebeplerinden biri olan blog yazılarına resim koyma yasaklandı. Yazılar çorak tarla gibi, kupkuru. İtiraf etmem gerekirse benim bu kadar okunurluğa gelmemin bir nedeni de blog yazılarım resimli roman gibi olması. Dizilerden özel bir yöntemle (secret play) aldığım resimleri satır aralarına koyarak okuyucunun ilgisini çekiyordum. Şimdi o şansım yok. Kupkuru kara yazılar da okuyucunun ilgisini fazlaca çekmiyor.

Neyse konuyu dağıtmayalım, Sevgili okuyucularım. Ben asıl Okunurluktaki yüksek rakamımı paylaşmak istemiştim. Dün itibariyle 6 milyonu geçtim. Mutluyum, gururluyum.

Bütün okuyucularım ve yazar arkadaşlara sağlıklı günler diliyorum. Her şeyiniz gönlünüzce olsun.

Saygı ve Selamlar

Abdurrahman Balcılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir