Güzel Köylü / Güzel bir kız Gül, Güzel bir dizi daha…

TV Programları
 
Star Tv.in yeni yaz sezon dizisi Gold Film’den geldi. İlk iki bölümünü ekranlarımıza geldi, oldukça da beğeni kazandı. Ekrana gelen ilk iki bölümün reytingleri de bu beğeniyi teyit ediyor. Her iki bölümde reytinglerde hem AB’de, hem de Total’de birinci sırada yer almış.

Dizin başrollerinde; Gizem Karaca, Berk Cankat, Mehmet Ali Nuroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Zerrin Sümer ve Ali İpin oynuyor. Senaryosunu, Baykut Badem ve Filiz Ekinci yazıyor. Yönetmen koltuğunda Mustafa Şevki Doğan var.

Olaylar Muğla yöresinde Güzelköy’de geçiyor. Yöre halkının şivesi ile konuşmalar diziye artı puan katıyor. Aslında bir oyuncunun o yörenin şivesini rol içinde konuşması pek kolay değildir. Önceki yıllarda, Burak Özçivit’in başrol oynadığı, Muğla yöresinde geçen “Baba Ocağı” dizisini seyretmiştik. Pek de sevilmişti.

Bir kargo şirketinde çalışan Gül, gönderdiği bir paketi Kıbrıs Güzelyurt yerine, Muğla Güzelköy’e gitmesiyle işler karışır.

Güzelköy’de yaşlı Sultan Ana zengin ve bunaktır. İstanbul’da bir torunu olduğu iddia etmektedir. Yanlış gelen paketi Sultan Ana alır ve tüm makyaj malzemesini kullanır. Gül patronu karşısında zor duruma düşer.

Güzelköy’den Muhtar bir mektup yazar ve Cemal ile (Berk Cankat) İstanbul’a nişan alışverişine giden Cemal’e bu mektubu Sultan Ananın torununa elden vermesi istenir.

Gül evlilik hazırlığı yapığı sevgilisi Kaan tarafından ihanete uğradığını düşünür. Zaten İstanbul’dan bıkmış, işini kaybetme aşamasına gelmiştir. Babaannesi olduğu iddia eden Sultan Anaya Güzelköy’e gider.

Köyün yakışıklı gençlerinden Cemal, babası tarafından kendisinden iki yaş büyük Kamuran ile evlendirmeye çalışılır. Kızı kabul etmese de isterler. Cemal nikah masasında hayır der.

Köye gelen güzel kız Gül’e aşık olmuştur. Gül de kendisi için hayır dediğini düşünür. Köyde dedikodular başlar. Gül de köy delikanlısı Cemal’e gönlünü kaptırır. İstanbul’dan sonra burara da tam bir kaosun içine düşer. Cemal kendisini köyde kalması için ikna etmeye çalışır. Üstelik Sultan Ananın babaannesi olduğundan şüpheleri vardır. Tam gidecekken İstanbul’daki sevgilisinin Afrika’ya gittiğini zannederken, Kaan Güzelköy’e çıkar gelir. Bu defa ona inat İstanbul’a dönmekten vazgeçer.

Köyün iki ailesi dünür olamayınca birbirlerine düşman olurlar. Aralarını düzeltmek de Sultan Anaya düşer. Yıllardır beklediği torunun yanında olmasından pek de mutludur.

Benim Afrika’m sensin diyen Kaan ile köylü yakışıklı genç Cemal arasında Gül yüzünden kıyasıya bir rekabet başlar.

İşte sevgili okuyucular bu güzel dizide, dünyalar güzeli Gül ile köyün yakışıklı genci Cemal arasında aşkı izleyeceğiz.

Ben iki bölümden keyif aldım. Yarın akşam üçüncü bölümü izleyeceğiz.

Hep birlikte neler olacağını hem gülerek ve de hoşça vakit geçirerek izleyeceğiz. Bu dizi her ne kadar yaz dizisi olarak başladıysa da, izleyici tarafından tutuldu. Önümüzdeki yeni sezonda da, sezon dizisi olarak izlemeye devam edebiliriz, benden söylemesi.

Gizem Karaca bu dizide oldukça başarılı bulduğumu söyleyeyim. Geçen yıllarda, Eve Düşen Yıldırım, Emir’in Yolu ve Benim Hala Umudum Var dizilerinde izlemiştim. Her birinde kendisini aştığını gördüm. Eve Düşen Yıldırım dizisindeki ürkek, kendine güveni az kız gitmiş, daha bir olgun ve rolünün hakkını veren bir karakter olarak karşımıza geliyor Gizem Karaca.

Berk Cankat’ı “Medcezir” dizisinde 2-3 bölümde izlemiştik. İzleyici tarafından çok sempatik ve genç kızlarımız tarafından çok yakışıklı bulunmuştu.

Mehmet Ali Nuroğlu, geçen yıllarda “Çemberimde Gül Oya” dizisinde izlemiştim. “Ömre Bedel”, en son da “Uçurum” dizilerinde oynamış. Oyunculuğuna hakim bir karakter olarak geliyor karşımıza.

Gizem Karaca, Muğla yöresini çok sevmiş ki, evini ve ailesini Muğla Akyaka’ya taşımış. Bölgede ev tutan Karaca, annesini ve Golden Retriever cinsi köpeğini de alarak, Akyaka’ya getirmiş. İstanbul ile ilişkisini kesen Gizem Karaca ve tatil yapıyor, hem de işini. Köpeği ile yörede dolaşıyor, spor yaparak boş zamanlarını geçiriyormuş.

Keyifli seyirler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir