Geçen Haftanın (02 – 08 Mart 2020) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 02 – 08 Mart 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen, altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 22 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren öne çıkan dizilerin, geçen haftanın çok izlenen dizilerini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

02 Mart PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

03 Mart SALI (3 Dizi) : Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv), Tuttunamayanlar (TRT1)

04 Mart ÇARŞAMBA (5 Dizi): 1.Kuruluş Osman (Atv), Zemheri (Show Tv), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir -DEK (Tv8), Öğretmen (Fox Tv)

05 Mart PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

06 Mart CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv), Hakan: Muhafız (1-7 Bölüm) İnternet.

07 Mart CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Hizmetçiler (Kanal D),

08 Mart PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Güvercin (Star Tv), Gel Dese de Aşk (Star Tv),  Toz Koparan (TRT1)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA;

Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında ATV’nin “Hercai” dizisi yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Fox Tv’in “Yasak Elma” dizisi yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 25.Bölüm (Fox)

2.Bir Zamanlar Çukurova 58.Bölüm (Atv)

3.Kuruluş Osman 13.Bölüm (Atv)

4.Çukur 90.Bölüm (Show Tv)

5.Öğretmen 1.Bölüm (Fox)

6.Sefirin Kızı 11.Bölüm (Star Tv)

7.Arka Sokaklar 545.Bölüm (Kanal D)

8.Hercai 35.Bölüm (Atv)

9.Zümrüdü Anka 7.Bölüm (Fox Tv)

10.Savaşçı 95.Bölüm (Fox Tv)

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 25.Bölüm (Fox)

2.Öğretmen 1.Bölüm (Fox)

3.Bir Zamanlar Çukurova 58.Bölüm (Atv)

4.Kuruluş Osman 13.Bölüm (Atv)

5 Babil 7.Bölüm (Star Tv)

6.Hekimoğlu 10.Bölüm (Kanal D)

7.Yasak Elma 71.Bölüm (Fox Tv)

8.Sefirin Kızı 11.Bölüm (Star Tv)

9.Çukur 90.Bölüm (Show Tv)

10.Benim Adım Melek  (23.Bölüm) TRT1

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınlandığı ilk bölümden bu yana, 25.Bölümdür istisnasız her hafta haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

Mucize Doktor 25. Bölüm; Kıvılcım’la savaşmaya karar veren Beliz, yeni kliniği tekrar açıp bir de üstüne cerrahi bölüme yeni bir asistan alınca kılıçlar yeni baştan çekilir ve bu sefer kavga iki kişinin kovulmasına kadar varır. Öte yandan yeni asistan Damla herkesin dilindedir ama kimse bu hırs küpü kıza nasıl yaklaşacağını pek bilememektedir. Ve Ali, bir hastaya söylememesi gereken bir şey söyleyince kendini tekrar Tanju’nun hedefinde bulur.

 

2.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova’nın 58.bölümünde, 2.sırada yer alıyor.

Bir Zamanlar Çukurova 58. Bölüm; Züleyha’nın Ercüment’in ölümü ile ilgili duyduklarını anlatmak için Yılmaz ile buluşması, Çukurova’da bugüne dek görülmemiş bir savaşın başlamasına neden oldu! Yılmaz’ı takip edip Züleyha ile görüntülerini kaydeden Müjgan, kendi hayatı dahil herkesi savuracak bir bombayı çiftliğin ortasına attı. Paketten çıkan görüntüleri izleyen Hünkar ve Demir’in önce nutku tutulur. Demir, o an adeta aklını yitirmiş hale gelerek silahına sarılır ve Züleyha’yı sürükleyerek otomobiline götürür. Alt katta kavgaya tutuşmuş olan Şermin, Naciye ve tüm çalışanların korku dolu bakışları içinde otomobil uzaklaşır. Hünkar, olanlara engel olmak için Fekeli’den yardım ister. Ama Demir ve Züleyha’yı silah sesi duyulana kadar kimse bulamayacaktır! Demir’in Züleyha’yı alıp gitmesi Yılmaz’ı da çileden çıkarır. O da silahını eline alır. Fekeli bir yandan Züleyha’yı bulmaya bir yandan Yılmaz ve Demir’in karşılaşmamasını sağlamaya çalışacaktır. Olan biten her şey Behice ve Müjgan arasında da iplerin gerilmesine neden olur. Müjgan, yaptıklarının sonuçları karşısında Yılmaz’ı tamamen kaybedebileceğini anlar. Hünkar ise ilk kez neden olduklarından dolayı bu kadar pişman olacaktır. Şimdi tek amacı oğlunu da Züleyha’yı da bu kabustan çıkarmaktır.

3.ÖĞRETMEN (Fox Tv) : Geçen hafta ilk bölümü yayınlanan dizi, daha ilk bölümünde haftanın dizileri arasında yer almayı başardı. Medyapım – MF Yapım yapımcısı olduğu, senaryosunu Merve Girgin’nin yazdığı Öğretman dizisinin yönetmen koltuğunda Koray Kerimoğlu oturuyor. İlker Kaleli ve Ceren Moray’ın başrolü oynuyor.

Konu:  Fizik öğretmeni Akif Erdem öğrencilerine bir soru sorar: “12 A sınıfı öğrencisi Rüya Örnek’in ölümüne aranızdan kim sebep oldu?” Sorusuna doğru cevabı alabilmek için öğrencilerinin bir “insanlık dersi” alması gerektiği sonucuna varan Akif öğretmen, bunun içinse bilinen çok farklı bir ders anlatma yöntemi uygulayacaktır: Öncelikle Küçükkapı Lisesi 12 A sınıfını rehin alır ve bir bomba kullanarak sınıfı okulun geri kalanından kopartır. Çocuklar ve Akif artık dışarı çıkamayacaklardır. Rehin alınan gençlerin bu durumdan kurtulmalarının tek bir yolu vardır: Doğruyu söylemek! Çocuklara ve hatta tüm ülkeye “iyi insan” olmanın önemini anlatan, empati kurmayı ve düşünmeyi öğreten Akif Öğretmen’i zamanla anlayacak ve çok sevecek olan öğrencileri, yaptıkları yanlışların farkına varıp son derslerini başarıyla tamamlayacaklardır.

 

4.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 13.bölümünde geçen hafta  ilk sıraya çıkmıştı. Bu hafta 4.sıraya gerilediğini görüyorum.

Kayı Obasından sürülen Osman Bey, Samsa Çavuş’un obasına gider ancak Samsa Çavuş’la giriştiği kavga iplerin kopmasına neden olur. Cengiz Han’ın emanetlerini eline geçiren Balgay, büyük bir kudrete kavuşurken, Balgay’dan sancak beyliği alan Dündar, Osman Bey’e karşı yeni hamleler planlamaktadır. Cengiz Han’ın emanetlerini geri almanın yolunu arayan Osman Bey ise Samsa Çavuş’un kendisini hasım ilan etmesiyle sarsılır. Balgay ise Osman Bey’in yumuşak karnı olarak gördüğü Bala Hatun’u hedefine koyar.

 

5.ÇUKUR (SHOW TV) : 13 ocak 2020 tarihinde haftanın dizileri arasında 5.sırada olan Çukur, haftalar sonra (6 Hafta) tekrar haftanın dizileri arasında 5.sıradan girdi.

Çukur’un 90. Bölüm (3. Sezon 23. Bölüm); Çağatay’a karşı direnmekten vazgeçmeyen Yamaç, aradığı desteği ağabeylerinden bulamayınca başka müttefikler edinecek. Ancak Vartolu, Yamaç’ın isteğiyle mahalledeki sorunların kaynağını bulmak için harekete geçecek. Çağatay bir taraftan Selim ve Cumali’yi en korktukları şeylerle sınarken diğer yandan Yamaç’a bir görev verecek. Yamaç’ın bağlılığını ispatlamak için üstlendiği bu görev onun zor bir tercih yapmasına neden olacak.

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda Fox tv 4 dizi. Atv 3 dizi, Show Tv, Star ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Fox Tv 3 dizi.  Atv ve Star Tv 2’er dizi. Show Tv , kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer alıyor.

fOX Tv bu hafta ATV’nin elinden birinciliği aldı.  Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile yine haftanın kanalı olmayı başardı.

Suriye Sınırında 35 askerimin şehit olması nedeniyle Cuma, Cumartesi ve Pazar  günleri bazı dizler yayınlanmamıştır. İçimizi yakan bu şehit haberleri nedeniyle Türk milleti olarak üzüntümüz büyük. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, şehit aileleri ve Milletimizin başı sağ olsun.

ÇAĞATAY ULUSOY’UN HAKAN: MUHAFIZ DİZİSİ 3.SEZONU BAŞLADI ve BEĞENİLDİ

Çağatay Ulusoy’un Netflix Hakan: Muhafız (The Protector) dizisi 3.Sezon yeni bölümleri 6 Mart Cuma Günü Netflix’de yayına başladı. 7-24 izlendi ve izlenmeye devam ediyor. Çağatay Ulusoy 3.sezonda performansı ile önceki bölümlere göre başarılıydı. Ulusoy, jest ve mimikleriyle dikkati çekti. Onu Hakan olarak; durgun, düşünceli, ağlamaklı, umursamaz ve keyifli halleri ile seyrettik. Çok başarılıydı. Hem yaşadı, hem yaşattı. Kutluyorum.

190 ülkede, 167 bin kayıtlı üyesi tarafından seyredilecek. 4.sezon yayınına kadar internette dönecektir.

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir