Medcezir / Diziden ayrılmak isteyenler, yeni girenler!

TV Programları

Star Tv.in reyting rekortmeni dizisinde ayrılık rüzgarları esiyor. Geçen haftaki yazımda Mine Tugay’ın diziden ayrılmak istediğini yazmıştım. Ve diziden ayrılmasın demiştim. Aldığım bilgilere göre, Mine Tugay’ın ayrılık sebebinin ücret meselesi ve biraz da rolünün azlığından şikayet etmesiymiş. Bence rollerde para önemli, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz, asıl önemli olan rolünü severek yapması ve keyif alması. Mine Tugay’ın menajerinin ifadesine göre, Ücret konusunda Ay Yapım henüz cevap vermemiş. Geçen yazımda Mine Tugay’ın diziden ayrılmaması gerektiğini yazmıştım.

Mine Tugay ayrılırsa ne olur? Geçen Final bölümünde Ender Serez, kocası Selim ile trafik kasası geçirmişler, arabaları takla atmıştı. Bu kazada öldürülürse olmaz. Zira “Ender Serez” çok önemli bir karakter. The O.C. orijinalinde böyle bir ölüm yok. Başka bir oyuncu bulup, bu karakteri yaşatmaları lazım. Hastanede ağır yaralı olarak yatacak, belki de yüzündeki yaralar estetik ameliyat ile iyileşecek, bambaşka bir oyuncu “Ender Serez” olarak bu rolü devam ettirecek. Ama tekrar söylüyorum, izleyenler Mine Tugay’ı çok sevdi. Bu karakter, şayet çok ciddi sorunlar yoksa ikna edilip, rolünü devam ettirmesi lazım. Söz konusu ücret meselesi aşılamayacak bir sorun değil. Karşılıklı anlaşmaya bağlı.

Bence Medcezir’de Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’dan sonra, Mine Tugay ve Barış Falay çok önemli oyuncular. Binlerce kişi, Ender Serez ve Selim Serez çiftini beğenerek izliyor. Çok kişiden de duydun onlar için bu diziyi izleyenler var. Zira yeni bir Ender Serez’in yüzünü alışmak kolay olmayacak.

Önümüzdeki Ağustos ayının ikinci yarısında kadroların netleşmesi gerekli ki, yeni sezon çekimleri başlayacak. Şimdilik yeni giren olarak, Kurt Seyit dizisinden tanıdığımız, “Barones Lola” karakterini canlandırmış, bu dizide öldürüldü ve ayrılmıştı. Şimdi bu güzel oyuncu Aslı Orcan diziye transfer olmuş. Geçen Final bölümünde gazeteci olarak Mira ile annesinin düğünü hakkında röportaj yapmış, kısa da olsa görmüştük. Ancak Medcezir’de gazeteci olarak tam ne rol yapar bilemem. Daha etkin şekilde rol alması lazım. Belki de derginin editörü Sinan Bey ile çalışırlar.

Akla gelen diğer soru? Acaba Aslı Orcan, diziden Mine Tugay kesin ayrılırsa, Ender Serez  Aslı Orcan mı olacak. Kuvvetle ihtimal diyorum. Tip olarak birbirlerini benziyorlar, her ikisi de kızıl saçlı. Sezon finali bölümünde çoğu izleyicimiz gazeteci olarak kısa rolünü fark etmedi bile. Yeni Ender Serez hayırlı olsun, yapacak bir şey yok. Dilerim en az Mine Tugay kadar başarılı olur. Aslı Orcan “Ender Serez” karakteri olarak, Selim Serez’in karısı, Mert’in annesi, Yaman’ın manevi annesi olacak devam edecek.

Neticece dizidir, birileri her zaman rol için vardır. Önümüzdeki sezon diziye daha yeni karakterler de girebilir. Çıkan da olabilir. Ancak bazı karakterler vardır ki, dizinin temel taşlarındandır. Dizinin başarısında ve reytinglerinde çok önemli rol oynarlar.

Ay Yapım, Mine Tugay ile mutlaka anlaşmalı, ayrılmasını izin vermemelidir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ay Yapım (bugün 10 Temmuz 2014) bir basın açıklaması yaptı. Mine Tugay’ın diziden ayrıldığını doğruladı ancak bunun nedeninin senaryo gereği olduğunu ifade etti. Ay Yapım’dan gelen açıklama şu şekilde: Medcezir dizisinde Ender Serez karakterini bir sezon boyunca başarıyla canlandıran Sayın Mine Tugay, ikinci sezonda dizinin kadrosunda yer almayacaktır. Bu ayrılık bazı mecralarda iddia edildiği gibi herhangi bir anlaşmazlık neticesinde değil uyarlama hikaye bu şekilde gerektirdiği için gerçekleşmiştir.  Yapılan asılsız haberler hem oyuncumuza hem de haberlerde adı geçen diğer şahıslara zarar vermektedir. Denildi. Şimdi ne olacak, hikayeden çıkardı. Halbuki, orjinalinde ölmüyor. Mert ve Yaman öksüz, Selim Serez eşsiz mi kalacak. Bir evde üç erkek mi göreceğiz. Mutlaka yeni bir Ender Serez karekteri bulunmalı, Aslı Orcan’a bu rol verilmeli.

Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir, muhtemelen 39. bölümü ile yeni sezonda, 12 Eylül Cuma akşamı ekranlarımızda olacak. çok daha güçlü olarak. Yeter ki mevcut kadrosunu korusun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten ve Medcezir Twitter sayfasından alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir