Aydın’da Ciğerci Bahattin Aziz Ustanın elinden Damak Tadı!

Yöresel Yemekler

Bu blog köşe yazımda sizlere değişik bir lezzet, başkaca bir damak tadından bahsetmek istiyorum.

Genelde yemek seçmem… Önüme ne konursa yerim. Ama bazı damak tatları vardır ki, yedikçe yemek istersiniz. Bu birazda sizin aç olmanız durumuna bağlıdır. Et yemekleri ve ızgaraları hepimizin favori yemeklerindendir. Sakadatlar içinde ciğerin yeri bambaşkadır. Dana ciğerini hepiniz yemişsinizdir. Kuzu ciğeri hiç yediniz mi? Ben kuzu ciğerinin ızgarasını hiç tatmamıştım. Bu hafta başında Aydın’a bir iş için gitmiştim. Öyleye kadar işlerimi hallettim, turistik parkta kahvemi içtim.

Başka bir işimi halletmek için BeyCamii den yukarı Sevgi yoluna doğru yürüyordum. Öğle de olmuş, karnım da açıkmıştı. Sol tarafımda Aydın Tren Garının üstünde tabela gözüme çarptı. “CİĞERCİ BAHATTİN” uzun zamandır ciğer de yememiştim. Hadi bu öğle de ciğer yiyeyim dedim. Girdim içeri, güzel bir mekan oldukça da temiz. Dört dörtlük bir restoran. Cam kenarına güne karşı oturdum. Amacım bir taraftan karnımı doyururken güneşlenmekti.

Temiz giyimli bir garson geldi. Bir porsiyon ciğer istedim. Masaya bir bayan garson 8 çeşit meze türü ikramlar getirdi, Izgarada pişmiş biber, marul salatası, kelle soğan kıyma, roka-maydanoz yeşillik, turşu ve acılı yada tatlı şalgam suyu. Ayrıca sade ve kırmızıbiber salçalı lavaş ekmeği.

Kuzu ciğeri şişlere dizilmiş, kömürde pişirilmiş. Tadından yenmez derler ya, aynen öğle… Çok keyifli göze ve damağa hitap eden bir sofra…  Gar Park Et Restorant benden 10 numara aldı. Çıkışta Azizi ustaya teşekkürlerimi ilettim, İlk geleceğim yemeğe dostlarımla tekrar rahatlıkla gelebileceğimi söyledim. Sizde arkadaşlarınızı rahatlıkla getirip bu damak lezzetini tattırabilirsiniz! Ciğer yemeyenler için fırında pide çeşitleri de mevcut.

Afiyet olsun.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir