Televizyonların Eylül 2014 yeni sezon dizileri ve yazlık diziler

TV Programları

05 Temmuz ’14

Kategori
TV Programları
Televizyonların Eylül 2014 yeni sezon dizileri ve yazlık diziler

Yaz sezonu başlaması ile ekranlarda büyük bir boşluk yaşanıyor. Birçok kanal eski dizilerinin tekrarlarını koyarak bu boşluğu kapatmak istiyorlar.

Haziran ayında sezon boyunca süren diziler, sezon finallerini yaptılar ve tatile girdiler. Tv. Kanalları arşivlerindeki daha önce gösterilen dizileri gözden geçirerek yayın planlarını yeniden yaptılar. Bazı kanallar da yeni yazlık yapımlarını yayına soktular.

Herhangi bir sıra gözetmeksizin, Star Tv, Kanal D, Atv, Fox Tv, Show Tv, TRT ! de yaz sezonunda yayına giren ve girecek dizileri sıralamak istiyorum. Ayrıca Yeni sezon Eylül 2014 tarihinde yayına yeni başlayacak dizleri aktaracağım. Geçen yıl ve önceki yıllardan devam edegelen ikinci, üçüncü sezonlarını yapacak dizileri sıralayacağım.

Ulusal kanallarımızda, yeni yayına giren ya da girecek yapımlar:

untitled

STAR TV DİZİLERİ:

GÜZEL KÖYLÜ: Gold Film, Gizem karaca, Mehmet Ali Nuroğlu, Berk Cankat başrollerini oynuyorlar. Çarşamba akşamları oynayan dizi, iki bölümü oynadı. Şimdilik yazlık dizi gibi gözüküyor, tutar ise yeni sezonda devam edebilir.

HERKES DÜŞMANINI TANIYACAK: Yapımını Reaksiyon’un üstlendiği, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Yurdaer Okur, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci, Savaş Özdemir ve Erdal Beşikçioğlu rolleri paylaşıyor. “Kurtlar Vadisi” türünde, Derin Devlet-Emperyal Devlet-Paralel Devlet ilişkilerini ele alan dizi, yeni sezon Eylül’de ekranlarda yer alacak dizi oldukça iddialı gözüküyor.

KÖSEM SULTAN: Tims Productions, “Muhteşem Yüzyıl” dizisi ile süper iş yapmıştı. Tarihi dizi serisini devam eden yapım şirketi, şimdi de “Kösem Sultan” dizisinin çekimlerini başlayacak. Muhteşem Yüzyıl finalinin arkasından, Kösem sultan’ın tanıtım fragmanını yayınlamıştı. Fragmanda Beren Saat’ın canlandırmasına rağmen, Kösem Sultan’ı kimin canlandıracağı henüz kesinlik kazanmış değil. Meryem Uzerli, Hazal Kaya, Selen Soyder, Damla Sönmez ve Fahriye Evcen’in isimleri geçti. Dizi 2015 yeni sezonda gösterime girecek. O güne kadar Kösem Sultan’ı kimin oynayacağı netleşecek.

KAÇAK GELİNLER: Yapımcılığını NTC Medya’nın üstlendiği Kaçak Gelinler’in başlıca rollerinde, Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu, Furkan Andıç, Fırat Altunmeşe ve Ege Aydan gibi oyuncular yer alıyor. İlk iki bölümü yayınlanana dizinin 3.bölümü Temmuz akşamı ekranlara gelecek. Kaçak Gelinler bu yazın iddialı dizileri arasında yer alıyor.

KADERİMİN YAZILDIĞI GÜN: Özcan Deniz ve Hatice Şendil’in baş rollerini paylaşacağı bu dizi Ekim ayı içinde başlayacak. Yapımcılığını Saner Ayar’ın ortağı olduğu 03 Turkey’in üstlendiği “Kaderimin Yazıldığı Gün”  dizisinin yönetmeni, Yer Gök Aşk dizisininin yönetmenliğini de yapmış olana Atıl-Ulaş İnanç kardeşler. Özcan Deniz ile Hatice Şendil iyi bir iş çıkartacaklarını tahmin ediyorum. Hatice Şendin bildiğiniz gibi Karadağlar ve Dila Hanım dizilerindeki performansı olağanüstüydü.

GÖNÜL İŞLERİ: Yapımcılığını TMC Film’den Erol Avcı’nın üstlendiği, baş rollerinde Sema Ergenç, Sinem Kobal, Timuçin Esen, Bennu Yıldırımlar, Fırat Çalık ve Ali Esen Duru rol alıyor. Türkan Derya’nın yönetmenliğini yaptığı Gönül işleri’de bir aile dramı anlatılıyor. Üç kız kardeş ve üç yakışıklı erkek oyuncu. Oldukça iddialı bir dizi olan Gönül işler Eylül ayı sonlarında ekranlara gelecek.

Eylül ayında yeni sezonda oldukça iddialı dizileri olan, Medcezir ve Kurt Seyit ve Şura da ikinci sezonlarına devam edecekler. Ayrıca Star Tv.in “Aşkın Bedeli”, “Beni Afet”, ve deniz Yıldızı” günlük diziler olarak Eylül ayında devam edecek.

untitled kanal d

KANAL D DİZİLERİ:

GÜLLERİN SAVAŞI: Yapımcılığını Medyapım’ın üstlendiği, dizide Barış Kılıç, Damla Sönmez ve Canan Ergüder başrolleri paylaşıyor. Güllerin Savaşı 8 Temmuz Salı günü 1.bölümüyle ekranlarımıza gelecek.

ULAN İSTANBUL: D Yapım’ın bu dizisinde başlıca rolleri, Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Salih Bademci, Sertap Özaltun ve Zihni Göktay gibi sanatçılar rol alıyor. Birbirinden farklı beş kişinin kurdukları bir soygun çetesinin hikayesini anlatıyor. İlk iki bölümü oynayan dizinin 7 Temmuz Pazartesi akşamı 3.bölümü yayına girecek.

BENİM ADIM GÜLTEPE: D Yapımın yeni dizisi nin yönetmeni Zeynep Günay Tan, Senaryosunu Vural Yaşaroğlu kaleme almış. Başlıca rolleri de; Ayça Bingöl , Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Ekin Koç, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Efe Akercan, Burak Dakak, Hasan Karsak, Şafak Başkaya, Özgür Özgülgün, Bilge Önal, İlayda Alişan ve Mirau Akay başlıca rolleri paylaşıyorlar. Şu günlerde İzmir’in Gültepe semtinde çekimleri yapılıyor. Konusu kısaca, 1980’li yıllarda İzmir’in Gültepe Semti. Öyle bir semt ki Gültepe, her sokağı ayrı bir hikaye, ayrı bir yaşam mücadelesi, yürek burkan hayal kırıklıkları, umut arayışları, birbirleriyle çatışan aileler, yasak aşklar ve karşılıksız sevdalarla örülü. Bu hikaye o mahallede yaşayan Seyfi, Gülali, Fevzi ve Murat adındaki dört arkadaşın gözünden tanıklık edecek ve yaşayacaksınız. İzmirde çekimleri başlayan bu dizinin çekimleri İstanbul’da devam edecek. Eylül’de yeni sezon dizileri arasında yer alacak “Benim Adım Gültepe” iddialı dizilerden biri olacak gibi gözüküyor.

ANASININ OĞLU: Baş rollerini Sermiyan Midyat, Melisa Sözen, Devrim Yakut, Durul Bazan, Murat Başoğlu, Gülhan Tekin, Sera Tokdemir ve Köksal Engür gibi isimlerin paylaştığı komedi dizisi önümüzdeki 8 Ağustos’ta Kanal D ekranlarında olacak.

ŞEREF MESELESİ: Kerem Bürsin, “Güneşi Beklerken” dizisinin yıldızının yeni dizisi adı “Şeref Meslesi” de Kerem Bursin “Tamer” karakterini canlandıracak. Diğer rollerde Yasemin Kay Allen ve Şükrü Özyıldız’ın da oynayacağı dizinin çekimleri 15 Ağusos’ta başlıyor. Altan Dönmez’in yönetmeni oluğu dizi önceleri yılbaşında ekrana gelmesi planlanıyordu. Ancak daha sonra yayın tarihi Eylül ayına alındı.

Ayrıca yeni sezonda kanal değiştiren Kurtlar Vadisi pusu, Arka Sokaklar, Küçük Ağa, Ankara’nın Dikmeni, Galip Derviş ve Yalan Dünya ile devam edecek. Güneşi Beklerken ne yazık ki, bu ay sonunda final yapacak ve yeni sezonda yok.

imagesLT0X31I8

ATV DİZİLERİ:

DİĞER YARIM: NTC Yapımın bu dizisinde, İpek Tuzcuoğlu, Orhan Kılıç, Nevra Serezli ve Yamaç telli gibi oyuncular rol alıyor. Üç bölümü yayınlanan dizide, kişiliklerini yer değiştirmeye karar veren Esma ve Zeynep’in hikayesini anlatıyor.

CİHANGİR’İN COOL KIZI: Mustafa Sandal’ın baş rolünde oynadığı aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği bu dizide Meral Büyüksaraç ile rolü paylaşıyor. Diğer rollerde Seray Sever, Özkan Uğur, Merve Oflaz ve Ali Erkazan bulunuyor. İlgi çekici konusu ile sosyal medyada yoğun ilgi gören sit-com dizisi, aylar önceden kurgulanmaya başlamıştı. Kemal kenan Ergen’in kaleminden çıkan dizinin senaristi daha önce “Alemin Kralı” dizisini de yazmıştır.

KALP HIRSIZI: Başrollerini Medcezir dizsinin Ender Serez karakterini canlandıran sevilen oyuncusu Mine Tugay ile Kenan Ece paylaşıyor. Mint Prodüksiyon, Birol Güven dizinin yapımcısı. Yönetmen kotuğunda Emre Kavur oturuyor. Bir antika hırsızının antikacının evine girmesi ve oğlunun beklediği babası zannetmesi ile başlar. Bu enteresan dizi, Eylül başlarında ekranlarımızda olacak.

Atv’de yeni sezonda, Karadayı, Kaçak, Kara Para Aşk ve Bugünün saraylısı devam eden diziler.

imagesCKW64GK2

FOX TV DİZİLERİ :

KİRAZ MEVSİMİ: Süreç Film’in yapımcısı olan, Başrollerini, Doğhan Külegeç, Özge Gürel, Nilperi Şahinkaya, Serkan Çayoğlu ve Fatma Toptraş paylaşıyorlar. 4 Temmuz Cuma akşamı ilk bölümü yayınlanan dizi ilk reytingleri pek olumlu değil. Total’de 20 sırada, AB’de 21 sırada yer almış.

RUHUMUN AYNASI: Yapımını Bando Film’in yaptığı, Ruhumun Aynası’nda Tuba Ünasal ve Filiz Ahmet’in başrolü paylaştığı dizinin ilk bölümü 8 Temmuz Salı günü yayına girecek. Başarılı bir Psikiyatristin hayatını anlatılıyor.

KOCAMIN AİLESİ: 3 Temmuz Perşembe akşamı yayına giren, Mia Yapımın bu yeni dizisinde, Selen Seyven, Yeşim Salkım ve Gökhan Alklan başrolü paylaşıyor. Aile ve akrabalık ilişkileri üzerine, eğlenceli, biraz da hüzünlü bir aile ortamında geçenleri anlatıyor.

EMANET: Baş rollerini Özlem Yılmaz ile Mehmet Alakurt’un oynadığı dizinin yönetmenliğini Nisan Akman yapıyor. Konusu oldukça ilgi çekici. Orta Anadolu’da bir yüzbaşının birini öldürdükten sonra vicdan azabı çekmesi ve onun nişanlısını arayıp bulmasını anlatan hüzünlü bir aşk hikayesini anlatılıyor. Gold Film’den Faruk Turgut’un yapımcısı yaptığı dizinin senaristi Sergin Akyaz.

Fox’da devam eden ve yeni sezonda devam edecek diziler; Çocuklar Duymasın, Karagül, O Hayat  Benim, Not Defteri, Düşler ve Umutlar.

untitled show

SHOW TV DİZİLERİ:

AĞLATAN DANS: Yapımcılığını Yasemin Nak’ın yaptığı, Kıvanç Kasabalı ve Öykü Çelik’in başrolünü paylaştığı dizinin henüz 5 bölüm oynamasına rağmen final yapacağı söyleniyor.

MİHRAP YERİNDE: Yasemin Yalçın, Zafer Algöz, Kadir Çöpdemir gibi usta oyuncuların oynadığı dizi yapımcısı Global Medya. Hikaye, kah hüzünlü, kah komik şeklindeki olaylarla seyirciyi ekrana bağlayacak gibi duruyor.

ÇİÇEK: Show Tv.in Eylül ayında ekranlara gelecek yeni dizisinin baş rollerinde; Sedef Avı, Engin hepileri, Başak Daşman, Emir Benderlioğlu ve Ceren Şekercioğlu gibi ismler yer alıyor. Bir aile hikayesini anlatılacağı dizinin senaristliğini Onur Uğraş yapıyor. Yönetmen koltuğunda ise Bora Onur oturuyor.

YILANLARIN ÖCÜ: Fakir Baykurt’un romanından uyarlanan bu dizi, daha öncü Fatma Girik ve Kadir İnanır gibi usta oyuncular sinema filmi olarak çevirmişti. Şimdi diziye uyarlanan Yılanların Öcünde, Cemal Toktaş, Hande Sorel ve Ceyda Ateş başrolleri paylaşıyor. Koliba Film’in çektiği dizi Eylül başlarında ekranlara gelecek. Anadolu’nun keşfedlmemiş güzellikleri ile dolu ücra bir köyündeki insanların yaşamından kesitler ve aşkları anlatılıyor. Bakalım sinema filmindeki başarıyı bu dizi elde edebilecek mi?

Show Tv.in devam eden ve yeni sezonda devam edecek dizileri, Fatih Harbiye, Pis Yedili, Gölgedekiler, Çılgın dersene üniversitede.

untitled trt

TRT 1 DİZİLERİ:

HAYAT AĞACI: Yapımcılığını Nilgün Sağyaşar’ın ve Yönetmenliğini ise Barış Yöş’ün yaptığı yepyeni bir aile dizisi Eylül ayında başlayacak. Baş rollerini Fikret Kuşkan, Onur Saylak, Tülin Özen, Tolga Güleç, Özge Özberk, İbrahim Kendirci ve Beyazit Gülercan paylaşıyor.

YEŞİL DENİZ: TRT 1.in yeni sezon iddialı dizilerinden “Yeşil Deniz”, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek senaryolaştırılan TFT Film imzalı. Dizi 90’lı yıllara farklı bir bakış açısı katacak. Çekimleri Manisa Kırkağaç ve Söke’de yapılacak. Şu sıralarda bilinen tek oyuncusu Yener Gürsoy. Dizinin diğer oyuncuları için cast çalışmaları hızla devam ediyormuş. Dizinin ilk bölümü 30 Eylül Salı akşamı ekranlara gelecek. Aydın yöresinde çiftçilerin ve köylülerin hayatından kesitler sunacak, yöre halkından yetenekli kişileri oyuncu olarak ekranlarımızda göreceğiz bu dizide.

Seksenler, Zengin Kız Fakir oğlan, Böyle Bitmesin, Osmanlı Tokadı, Beni Böyle Sev, Eski Hikaye, En Uzun Yıl, Bir Yusuf Masalı, Yedi Güzel adam, Gönül Hırsızı ve Kızıl Elma gibi eski ve yeni bir çok dizi ile yoluna devam ediyor. Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı, Furkan Palalı, Pelin Akil, Zeynep Eronat ve Erdal Cindoruk’un dizisi Kızıl Elma 11 Haziran Final yaparak ekranlara veda ediyor.

2013-2014 sezonu bazı diziler bakımından pek parlak olmadı. Birçok dizi reyting kurbanı oldu. Yapımcısı ve oyuncusunu üzdü.

Bu Temmuz – Ağustos aylarında ekranlarda seyredeceğimiz bazı diziler sona erecek, izleyici ilgisini çeken ya da iyi reyting alanlar Eylül ayında başlayacak yeni sezonda devam edecek.

Bu yıl ikinci sezonuna başlayacak olan, Kara Para Aşk, Medcezir, Kurt Seyirt ve Şura, Karagül, Küçük Ağa, Kurtlar Vadisi Pusu, Fatih Harbiye, Karadayı, Küçük Gelin ve Beni Böyle Sev gibi sevilen diziler izleyenlerini ekran başına kilitleyecekler. Aralarında kıyasıya bir reyting rekabeti olacak. Hangi diziler oynadıkları günün rekortmeni olacak ve Haftanın en çok izlenen 10 dizisi arasında yer alacak, yeni sezonda hep birlikte göreceğiz.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir