Geçen Haftanın (27 Ocak – 02 Şubat 2020) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 27 Ocak – 02 Şubat 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.  

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

SALI (5 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Çocuk (Star Tv), Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv)

ÇARŞAMBA (5 Dizi): 1.Kuruluş Osman (Atv)Zemheri (Star Tv), Afili Aşk (Kanal D), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir (Tv8)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv), Kalk Gidelim

PAZAR (4 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Güvercin (Star Tv),  Toz Koparan (TRT1)  

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA;

Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Kadın” dizisi yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Atv’nin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 20.Bölüm (Fox)

2.Bir Zamanlar Çukurova 53.Bölüm (Atv)

3.Kuruluş Osman 8.Bölüm (Atv)

4.Sefirin Kızı 6.Bölüm (Star Tv) 

5.Kuzey Yıldızı 17.Bölüm (Show Tv)

6.Arka Sokaklar 540.Bölüm (Kanal D)

7.Çukur 84.Bölüm (Show Tv)

8.Hercai 30.Bölüm (Atv)

9.Savaşçı 91.Bölüm (Show Tv)

10.Kadın 78.Bölüm (Fox Tv)   

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 20.Bölüm (Fox)

2.Sefirin Kızı 6.Bölüm (Star Tv)

3.Bir Zamanlar Çukurova 53.Bölüm (Atv)

3.Hekimoğlu 3.Bölüm (Kanal D)

4.Babil 1.Bölüm (Star Tv)

5.Çukur 82.Bölüm (Show Tv) 

7.Kadın 78.Bölüm (Fox)

8.Ramo 1.Bölüm (Show Tv)

9.Benim Adım Melek 15.Bölüm (TRT1)

10.Kuzey Yıldızı 17.Bölüm (Show Tv)  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 20.Bölümü ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.

Yurt dışından dönen bir uçağın yolcuları hastalanmaya başlayınca hastane ekstrem önlemler almak zorunda kalır. Ama insanlar ölmeye devam eder ve son çare acil servis, içindeki bütün insanlarla birlikte karantina altına alınır.

Ferman, Ali ve Nazlı da içeride mahsur kalmıştır. Ekip bir yandan içeride kalanlara sağlık hizmeti sunmaya bir yandan da salgınla mücadele etmeye uğraşır. Ve sonunda ekipten biri de hastalığa yakalanır.

 

2.SEFİRİN KIZI (STAR) : Star Tv’de Sefirin kızı ilgi ile sevilerek izleniyor. “Sefirin Kızı” bu hafta da geçen hafta olduğu gibi haftanın dizilerinde 2.sırada yer alıyor.

Sancar “Ortaklık devam, sadıçlık tamam” der ama kader gülüp geçer Sancar’ın bu ayrılık kararına. Kadere bakılırsa, iki sadıç bir koğuşta yan yana yıllar geçireceklerdir.

Sefirin oyunu yüzünden ayrılamayan sadıçların ise hapse girmeden önce yapacakları son bir ortaklık vardır; Nare’ye saldıranları bulmak. Ona bunu yapanların cezasını kesene kadar gözleri ne ailelerini görür, ne de hapiste geçirecekleri yılları. Sancar ve Gediz’in tüm mal varlıklarına el konulunca, Efeoğlu ailesi konağı kaybeder. Halisefe, beslemeyken hep baş eğdiği konaktan, yine başı eğik çıkar. Üstelik Nare ile aynı çatı altında yaşamak ve o kızın yaralı yüzüne bakmak zorunda kalır. Bizzat neden olduğu yaraların olduğu yüze.

Nare ise bir yandan yaşadığı saldırının travmasıyla savaşırken bir yandan kendini Sadıçların yokluğunda onlara yardım etmeye adar. Çünkü o sevdiklerinin suçsuzluğuna tüm kalbiyle inanmaktadır.

 

 3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova’nın 53.bölümünde,  geçen hafta olduğu gibi yine 3.sırada yer alıyor. Yine heyecan dozu çok yüksek bir bölüm izledik.

DEMİR UÇURUMDA TER DÖKTÜ

Tam ihale darbesini atlattım derken, İstanbul’daki tüm mülklerini de Fekeli ve Yılmaz’a kaptırdığını öğrenen Demir, aklını kaybetmek üzeredir! Züleyha’nın çocuklarını ayıracağı korkusu ile Hünkar’ın ileride ne olur ne olmaz diye mülkleri Leyla’nın üzerine yapmak istemesi de kafasını iyice karıştırmıştır. Tüm bu karmaşa içinde direksiyon hakimiyetini kaybeden Demir, otomobilini uçurumun kıyısında durdurabilir. Ön tekerlekleri uçurumda, arka tekerlekleri toprakta kalan otomobil tam anlamıyla bir sırat köprüsüne döner! Demir, hayatı pamuk ipliğine bağlı, otomobilinin içinde yaşam savaşı verirken, konağın bahçesinde yine Adnan ve Yılmaz buluşur. Topunu kovalayan küçük çocuk, Yılmaz’ın yanına gider. Oğlunu almaya giden Züleyha da Yılmaz da tedirginlikle etraflarına bakarlarken, avluya bir otomobil girer! Ve ikisi yine açıklamaları gereken bir duruma düşerler!

Huglarda yaşayan Üzüm’ün annesini hasta annesini kaybeder.  Saniye çocuk özlemini Üzümü sarılarak, sahiplenerek giderir. olacaktır. Geçirdiği sıkıntılı günlerin ardından Dr. Sabahattin, Savcı Jülide ile mutluluğu bulmuş iken aralarına Şermin girer. Kendisini yaralar ve şikayetçi olur.

Hünkar Behice Seçim Heyecanı

Dernek başkanlığı yarışına iddialı geçer. Behice, bir yandan da yeğenini mantıksız davrandığına ikna etmeye çalışmaktadır. Behice, evde huzuru sağlamaya çalışırken, Çukurova’da iktidar sahibi olabilmek için tüm kozlarını kullanmaya kararlıdır. Seçim yaklaştıkça gizli kapılar ardında yapılan toplantılar artar. Bu arada Behice, Hünkar’ı bahçede yakalayıp ziyaretine gitmeyi de ihmal etmez. Herkesin sırları olduğuna dair yaptığı konuşma ile Hünkar, Behice’ye karşı seçimi kazanır.

 

4.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 8.bölümünde, geçen hafta olduğu gibi 4.sırada yer alıyor.i arasına yine dereceye giriyor.

Osman ve Alpleri, Yannis’in kurduğu tuzaktan kurtulmayı başarmıştır. Osman için kendi canından vazgeçmek üzere olan Şeyh Edebalı’nın hayatını da kurtarmayı başaran Osman, yengesi Selcan’ı, Bala Hatun’u istetmek için gönderir. Ancak Şeyh Edebalı kızını Osman’a vermemiştir. Bunu öğrenen Osman ne yapacaktır?

Şeyh Edebalı’yı ve Osman’ı elinden kaçıran Yannis’in yeni planı ne olacaktır? Osman’a işkence yapan kişinin Sofia olduğu öğrenildiğinde Dündar Bey ne yapacaktır? O, kömür karası gözleriyle, gaza ve hürriyet ateşini tutuşturacaktı. Adı, Ertuğrul Gazi oğlu Osman’dı… Karanlığın içinde ona yol gösteren “aşk” oldu… Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda, gök ekini gibi biçilen; yedi göğü, yedi yeri, dağları, denizleri aşacak bir milletin rüyasını “aşkla” gördü. Gücünü kılıcından değil, “aşktan” aldı… Zorbalığa adaletle; köleliğe hürriyetle direnen, tarihin gördüğü en büyük imparatorluğa adını “aşkla” verdi. 72 milleti kıran bozuk düzene karşı başkaldırı, mazlumların sessiz çığlığına umut, Kuruluş’un adı oldu.

5.BABİL (STAR) : Bu hafta da haftanın dizileri arasında, önceki hafta başlayan “Babil” dizisi 3.bölümünde 3.sıradaki yerini korudu. 

Deniz’in ameliyatı için zaman daralırken İrfan ve Egemen ponzi sistemine yatırım çekmek için yeni bir yol bulur. İrfan, İlay’ı görünce darmadağın olurken, Süleyman’ın sevgilisi olduğunu öğrenince daha da yıkılır.

Eda ise İrfan’ın evden uzaklaştığını fark eder. Ve İrfan ile Egemen’in neler karıştırdığını araştırmaya başlar fakat kıskançlığı ağır basmaktadır. Süleyman ile İlay’ın karşılaşması çok ağır olur. İlay, Süleyman’dan yediği metres lafına hırslanır. Ayşe ise İrfan’ın, Süleyman’la ne işi olduğunu bulmaya çalışır.

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda; Show Tv ve Atv 3 dizi. Fox Tv 2’er dizi. Star Tv ve Kanal D 1 dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Show Tv 3 dizi. Fox Tv ve Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Atv, Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.

SHOW Tv. bu hafta da, Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmayı başarmıştır. 

RİCE of EMPİRES OTTOMAN’A TEPKİLER 

Geçen hafta 24 Ocak 2020 Cuma günü, Tuba Büyüküstün ve Cem Yiğit Üzümoğlu’nun başrolü oynadıklaraı “Rica of Empires: Ottoman” Netflix dizisi yayına girmişti. Dizi gerek bizim Türk izleyici ve yabancılardan olumlu eleştiriler aldı. Bilhassa Türk izleyiciden alınan eleştiriler oldukça fazlaydı. II.Mehmet (Fatih) karakterini can veren genç oyuncumuz Cem Yiğit Üzümoğlu başarılı olmasına rağmen beğenmeyenler de olmuştur. 

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir