2020 Yılına girerken…

Gündelik Yaşam

Hayat ne çabuk geçiyor dostlar. 2019 bitti, yeni bir yıla, yaşanacak bir yıla giriyoruz. Cahit Sıtkı Tarancı “Yaş 35 yolun yarısı eder” demiş, bizler onu ikiye katladık, 70’li yıllara girdik.

Gençlik yıllarımda hep düşünmüşümdür, acaba 2015 yılına kadar yaşar mıyım diye. O yıllar bitti 2020 yılına geldik bile… Geriye dönüp baktığımızda neler yaptım, yılları nasıl geçirdim. Yaptıklarım, yapamadıklarım. Elde ettiklerim, edemediklerim. Allah’ıma çok şükür.. İstediğim, arzuladığım her şey oldu. İnsanoğlunun elinden hiç bir şey kaçamaz. Öncelikle ne istediğini bilmesi ve o işi yapmaya kafasına koyması lazım. Bir işi başarmanın ilk şartı, karar verip istemesi lazım, sonra gerisi geliyor.

Emeklilik yıllarımın 62 yaşından sonra yazar olmaya karar verdim. Üniversite mezunu olmama rağmen edebiyat bilgim sadece lise yıllarında edebiyat bölümü mezunu olmamla sınırlıydı. Kızım; “Baba bir şeyler yaz, o zaman hayat güzel geçer.” Demişti. Ben de öyle yaptım. 8 yıl önce başladım, Milliyet Blog sayfasında yazmaya… Çok kısa zamanda Haftanın en çok okunanlar köşesinde yer aldım. Aylarca bu köşenin ilk sırasında yer almayı sürdürdüm. 2 yıl önce ağır bir bel ameliyatı geçirdim, yazılarımı azalttım. Ayrıca şahsi blog sitemde de yazılarımı paylaştım. Para mı kazanıyorum, hayır… Sadece amatörce yazıyor yaşamdan keyif alıyorum, bu da bana yetiyor.

Sizlerin de arzuladığınız yerine gelmesini ve bu uğurda çalışmanızı diliyorum. Ne yaparsanız, ne yaşarsanız yaşayın, sakın geriye bakıp pişman olmayın.

Benden sizlere tavsiye; yaşamdan zevk almak için, sevgisiz, aşksız, parasız kalmayın. Gerisi gelecektir.

Ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı; 35 Yaş şiirinde ne güzel özetlemiş hayatı…

Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.

Dante gibi ortasındayız ömrün.

Delikanlı çağımızdaki cevher,

Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,

Gözünün yaşına bakmadan gider.

 

2020 yılının hayatınıza daha artılar getirmesi dileklerimle…

Hayat sonsuz basamaklı bir merdiven, inmeyin hep çıkın.

Sağlık, huzurlu yıllar dilerim.

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir