Geçen Haftanın (09 – 15 Aralık 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 09 – 15 Aralık 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (3 Dizi): Çukur (Show), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Elimi Bırakma (TRT1)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Afili Aşk (Kanal D), Benim Adım Melek (TRT1)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Ferhat ile Şirin (Fox), Payitaht (TRT1), Sevgili Geçmiş (Star Tv)

CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Azize (Kanal D), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv), Güvercin (Star Tv), Kimse Bilmez (Atv), Toz Koparan (TRT1)  Şampiyon (TRT1), Ferhat ile Şirin (Fox)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA;

Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda 17,34 ile ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Savaşçı” dizisi 8,44 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da 18,03 puanla Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Show Tv’nin “Kuzey Yıldızı”5,20” puanla yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 14.Bölüm (Fox)……………………………….17,34

2.Kuruluş Osman 4.Bölüm (Atv)……………………………….14,46

3.Bir Zamanlar Çukurova 48.Bölüm (Atv)………………….13,53

4.Çukur 79.Bölüm (Show Tv)……………………………………10,85

5.Kuzey Yıldızı 14.Bölüm (Show Tv)……………………………9,75

6.Hercai 25.Bölüm (Atv)……………………………………………9,37

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 151.Bölüm (Atv)…..9,25

8.Arka Sokaklar 535.Bölüm (Kanal D)………………………..8,67

9.Kadın 75.Bölüm (Fox)……………………………………………8,47 

10.Savaşçı 86.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..8,44

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 14.Bölüm (Fox)……………………………….18,03

2.Kuruluş Osman 4.Bölüm (Atv)……………………………….14,02

3.Bir Zamanlar Çukurova 48.Bölüm (Atv)……………………8,38

4.Çukur 79.Bölüm (Show Tv)……………………………………..9,04

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 151.bölüm (Atv)……7,91

6.Kadın 75.Bölüm (Fox)…………………………………………….6,95

7.Yasak Elma 60.Bölüm (Fox Tv)………………………………..6,21

8.Payitaht Abdülhamid 100.Bölüm TRT1…………………….5,32

9.Benim Adım Melek 12.Bölüm (TRT1)……………………….5,22

10.Kuzey Yıldızı 14.Bölüm (Show Tv)………………………….5,20  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 14.Bölümünde AB’de aldığı 17,34 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.    

Ferman’ın sırrını öğrenen ve onunla hiç kimseyle yakınlaşmadığı kadar yakınlaşan Ali yeni abisini bulduğunu sanır. Ama Ferman ondan bütün öğrendiklerini kendine saklamasını ister. Gerçeği söylememek Ali için zaten zorlu bir görevdir; bir de üstüne Nazlı ve Adil onu Ferman’la aralarında geçenler hakkında sorguya çekince iş iyice içinden çıkılmaz hale gelir. Diğer tarafta, vakasını garip bir şekilde kişiselleştiren Demir, kendini tekrar Tanju’nun radarında bulur.

Nazlı, Ferman ve Beliz arasında geçenler yüzünden kendini suçlar. Ferman sonunda bütün hikayesini Beliz’le Ali’ye ayrı ayrı anlatır. Ali daha önce hiç tatmadığı acı bir duyguyla tanışır. Ve bu geç gelen dürüstlüğün Beliz-Ferman ilişkisini kurtarıp kurtarmayacağı belirsiz kalır.

 

2.KURULUŞ OSMAN (Atv) : Burak Özçivit başrolü oynadığı Osmanlı Devletinin ilk yılları kuruluşunu anlatan dizinin geçen hafta 4.bölümü Atv ekranlarına geldi. Yine geçen haftaki gibi 2.sıradaki yerini korudu. Total grubunda 14,46 puan aldığını görüyoruz.      

 

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Geçen hafta olduğu gibi dizimiz üçüncü sıradaki yerini koruyor. Total grubunda 13,53 puan almıştır.

   

Fekeli ve Hünkar Yaman aşklarını tüm cihana açıklarken Demir duydukları karşısında deliye dönüyor. Yılmaz için tam bir hayal kırıklığı söz konusudur. İtirazlara ve herkese rağmen aşklarında 40 yıllık sevdalarından vazgeçmeyen Hünkar ve Fekeli nihayet evleniyor. Annesi Hünkar Yaman’a ait konakta ne varsa yakıp yıkan Demir, çalışanları toplayarak annesinin adını anmalarını yasaklıyor.

Bu olay sadece Demir ve Yılmaz’ı değil bütün Çukurova’da büyük yankı uyandırıyor. Züleyha ile aşklarına mani olan iki genç aşığın bir araya gelmemesi için Yılmaz planlar yaparken Hünkar Yaman’ı tercih eden Fekeli’ye karşı kızgınlığı artmaktadır. Demir ile komşu olan Yılmaz, Adnan bebeğin koşup kucağına gelmesi, bir de Yılmaz’a baba demezi Demir’i çılgına çevirir.

 

4.ÇUKUR (SHOW) : Bu hafta da haftanın dizileri arasında Total grubunda aldığı 10,85 reyting puanı ile 4 sırada yer alıyor.

     

79. Bölümünde; Yamaç’ı, Timsah’ın saldırısından kurtaran gizemli isim merak konusu olacak. Vartolu’nun hamlesiyle Koçovalı kardeşler yeniden bir araya gelecek. Çukur’a kardeşini almaya giren Azer karşısında beklemediği birini bulacak. Aliço’nun yardımıyla Çukurlu kadınları kurtarmaya giden Kemal ve Metin büyük bir tehlikeyle karşılaşacak. Kardeşine karşılık Çukur’dan Kemal’i alan Azer ve Koçovalıların karşılaşması merakla beklenecek. Koçovalı kadınlar mahallede olanları takip ederken Saadet’in alacağı sürpriz karar herkesi şaşırtacak. Babasının katilini bulmak için gitmeye kararlı olan Vartolu’yla Yamaç’ın yüzleşmesi duygusal anlar yaşatacak.

Çukur’un en sevilen karakterlerinden birinin sürpriz bir şekilde Çukur’a veda edeceği bölüm nefesleri keser, ve Kemal diziden ölerek ayrılıyor.

 

5.KUZEY YILDIZI (SHOW) : Sen Anlat Karadeniz dizisinden sonra, bu defa Show Tv’de bir Karadeniz dizisi olan Kuzey Yıldızı sevilerek izleniyor.  Yine 5.sırada yer alıyor. Total grubunda 9,75 puan aldığını görüyoruz.    

Yıldız’ın tepkisi, işleri daha da zora sokmuş, Kuzey’in boşanması daha zor hale gelmiştir. Bu krizi fırsata çevirecek kişi de Çetin’den başkası değildir. Çetin, Kuzey’e ve Şule’ye ayrı ayrı tekliflerle gitmiştir ve ağzının payını alır. Kuzey, boşanmanın bir yolunu bulmak zorundadır. Şuleyle evli olduğu sürece Yıldız’ın güvenini kazanamayacak, eskisi gibi olamayacaklardır.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda; Atv 4 dizi. Fox Tv 3 dizi. Show  Tv. 2 dizi. Kanal D 1 dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV Tv. 3 dizi ilk sırada. Fox Tv. 3 dizi ikinci sırada. Show Tv ve TRT1 2’er dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.

ATV ;  Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmaya hak kazanmıştır. 

 

BU HAFTA İKİ YENİ DİZİ

Pazartesi akşamı Engin Akbulut ile Neslihan Atagül Doğulu’nun yeni dizileri “Sefirin Kızı” Pazatersi akşamı ekranlara geliyor. Şayet dizi tutarsa; Çukur’a ciddi bir rakip olbilir! Salı akşamı da; Mucize Doktor dizisinin çok tutulması ile bir doktor dizisi daha geliyor. Hekimoğlu, Kanal D ekranlarında olacak. Bu yeni doktor dizisi bakalım Mucize Doktor dizisini geçebilecek mi? Hep beraber seyredip göreceğiz. 

 

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir