Geçen Haftanın (02 – 08 Aralık 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 02 – 08 Aralık 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 29 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (4 Dizi): Çukur (Show), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (5 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Azize (Kanal D), Elimi Bırakma (TRT1)

ÇARŞAMBA (4 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Afili Aşk (Kanal D), Kurşun (Fox), Benim Adım Melek (TRT1)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Ferhat ile Şirin (Fox), Payitaht (TRT1), Sevgili Geçmiş (Star Tv)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

PAZAR (6 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv), Güvercin (Star Tv), Kimse Bilmez (Atv), Toz Koparan (TRT1)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor yine yüksek bir puanı olan Total grubunda 16,98 ile ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Kadın” dizisi 7,31 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da 17,17 puanla Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise ATV’nin “Hercai”5,22” puanla yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE: Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 13.Bölüm (Fox)……………………………….16,98

2.Kuruluş Osman 3.Bölüm (Atv)……………………………….13,31

3.Bir Zamanlar Çukurova 47.Bölüm (Atv)…………………..11,53

4.Çukur 78.Bölüm (Show Tv)……………………………………10,35

5.Kuzey Yıldızı 13.Bölüm (Show Tv)……………………………9,75

6.Hercai 24.Bölüm (Atv)……………………………………………9,37

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv)…………………..8,70

8.Arka Sokaklar 534.Bölüm (Kanal D)………………………..8,40

9.Yasak Elma 59.Bölüm (Fox Tv)……………………………….7,59

10.Kadın 74.Bölüm (Fox)…………………………………………..7,31

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 13.Bölüm (Fox)……………………………….17,17

2.Kuruluş Osman 3.Bölüm (Atv)……………………………….12,81

3.Bir Zamanlar Çukurova 47.Bölüm (Atv)……………………8,38

4.Çukur 78.Bölüm (Show Tv)……………………………………..8,38

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 150.bölüm (Atv)….7,85

6.Kadın 74.Bölüm (Fox)…………………………………………….5,92

7.Yasak Elma 59.Bölüm (Fox Tv)………………………………..6,31

8.Benim Adım Melek 11.Bölüm (TRT1)……………………….5,92

9.Kuzey Yıldızı 13.Bölüm (Show Tv)……………………………5,38

10.Hercai 24.Bölüm (Atv)………………………………………….5,22 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 13.Bölümünde AB’de aldığı 17,17 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor. 

Yavaş yavaş ilerleme kaydeden Ali’nin önünde şimdi büyük bir engel vardır; Adil’in de desteklemesiyle Ali sonunda birine dokunmaya karar vermiştir. Ama bu iş kesinlikle göründüğü kadar kolay değildir. Diğer tarafta Ferman’la ilgili hayal kırıklığına uğrayan Beliz bir yolculuğa çıkar.

Ferman bakımını üstlendiği vakayı fazlasıyla kişiselleştirir ve Ali’yle tam bir çıkmaza girerler. Vakayı devretmeye bile kalkan Ferman hem kişisel hem profesyonel hayatında köşeye sıkıştıkça sıkışır. Bir takım hasta yakınlarının öfkesi Ali’yi hedef bulur. Ve sonunda sırlar açığa çıkar.

 

2.KURULUŞ OSMAN (Atv) : Burak Özçivit başrolü oynadığı Osmanlı Devletinin ilk yılları kuruluşunu anlatan dizinin geçen hafta 3.bölümü Atv ekranlarına geldi. Önceki hafta 2.sıradan haftanın dizileri arasına girmişti. Yine geçen hafta 3.sıradaki yerini korudu. Total grubunda 13,13 puan aldığını görüyoruz.

Diriliş Ertuğrul’un devamını anlatan dizide, abisi Ertuğrul’un ardından, dış mihrakların oyununu bozmak ve obayı korumak için idareyi eline alan Osman’ı dünyayı titreten bir İmparatoluğun kuruluş sürecinde zorlu bir süreç beklemektedir.

 

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Geçen hafta olduğu gibi dizimiz üçüncü sıradaki yerini koruyor. Total grubunda 11,53 puan almıştır. 

Çukurova’da Fekeli ile Hünkar aşkının Şermin’in gizlice çektiği fotoğraf ve Devlerin Aşkı başlığı ile çıkması ortalığı karıştırdı. Demir annesinin üstüne yürüdü. Müjgan’nın halası Fekeli’nin bu aşkını öğrenince bir tuhaf oldu. Sırf ilgi çekmek için ayağını burktu. Fekeli hastaneye götürdü. Bölüm sonunda olanlar oldu.

Fekeli Hünkar Hanıma gerçekten evlenme teklif etti. Bu nedenle bu hafta bu teklifin cevabı beklenecek?

 

4.ÇUKUR (SHOW) : Bu hafta da haftanın dizileri arasında Total grubunda aldığı 10,35 reyting puanı ile 4 sırada yer alıyor.

Çukurlu kadınların kaçırılması mahallede şok etkisi yaratacak. Bütün Çukur korku içindeyken herkes Koçovalılardan yardım bekler. Kadınları kurtarmak Koçovalı kardeşlerin işidir.

Azer ve Efsun işbirliği devam edecek mi?  Efsun Yamaç’a aşık mı? Dost mu düşman mı? İlerleyen bölümlerde göreceğiz.

 

5.KUZEY YILDIZI (SHOW) : Sen Anlat Karadeniz dizisinden sonra, bu defa Show Tv’de bir Karadeniz dizisi olan Kuzey Yıldızı sevilerek izleniyor. 3 haftalık aradan sonra tekrar haftanın dizileri arasında 5.sırada yer alıyor. Total grubunda 9,75 puan ile girdiğini görüyoruz.

Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ın 13. Bölümünde; Yıldız’ın tepkisi, işleri daha da zora sokmuş, Kuzey’in boşanması daha zor hale gelmiştir. Bu krizi fırsata çevirecek kişi de Çetin’den başkası değildir. Çetin, Kuzey’e ve Şule’ye ayrı ayrı tekliflerle gitmiştir ve ağzının payını alır. Kuzey, boşanmanın bir yolunu bulmak zorundadır. Şule’yle evli olduğu sürece Yıldız’ın güvenini kazanamayacak, eskisi gibi olamayacaklardır. Yıldız’ın Kuzey’e güvenmesi için tek şart, boşanma değildir. Kuzey uzun ve zorlu geçecek bir güven testine maruz kalacaktır. Bu test sürecinde de hakem olarak yanında Sefer olacaktır. Ne yazık ki Sefer’in rolü hakemlikten çok daha fazlası olur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA: Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Fox Tv 3 dizi. Show  Tv. 2 dizi. Kanal D 1 dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV Tv. 4 dizi. Fox Tv. 3 dizi ilk sırada. Show Tv 2 dizi.  TRT1 bir dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.

ATV ;  Total’de 4 ve AB’de 4 dizi ile haftanın kanalı olmaya hak kazanmıştır. 

 

AZİZE’de GÜN DEĞİŞİKLİĞİ

Azize Salı geceleri ekranlara geliyordu. 3 haftadır Salı akşamları Kanal D’de yer aldı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile Kadın dizileri arasında sıkışan dizi Cumartesi akşamları ekranlara gelecek. Bu hafta 4.bölümden itibaren KANAL D ekranlarında olacak!

Keyifli seyirler…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir