Çağatay Ulusoy’un Koca Yusuf Film Çekimleri Mart’ta Başlıyor!

Sinema

Dün çıkan olumsuz bir haberde Çağatay Ulusoy’un, yazıp yöneteceği Sinema Filmi “Azatlık Kuş” rafa kalktığı haberi sevenlerini oldukça üzmüştü.

Bu gün sevindi bir haberi Çağatay Ulusoy’un becerikli menajeri Engin Aykanat Twetter sayfasından vererek, bütün Çağatay sevenlerinin yüreğini su serpti. Bu olumsuz haberi, başka bir sevindirici haberle bertaraf etti.

engin aykanat
@enginaykanat
Çok yaratıcı bir haber! daha;)   Tweetin ekinde çıkan mutlu haberi yayınladı.
Çağatay Ulusoy, anladığım kadarıyla hem kendi senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yapacağı film için Kırklareli çevresinde uzun zamandır çalışma ve incelemeler yapmıştı.
Bir taraftan da Koca Yusuf’un hayatını anlatan sinema filmi için çalışıyor ve  Koca Yusuf pehlivanla aynı siklete gelmek için kilo alıyordu. Ben dahi anlayamamış, iki sinema filmi çalışması birbirine karışmıştı. Kilo alma işi basınımız tarafından sağlığını bozduğu gerekçesiyle hep eleştirilmişti. Ben de “Çağatay Ulusoy Nereye Koşuyor?” başlığı altında sağlığını bozmaması yönünde bir blog yazısı yazmıştım.
Halbuki iş buralara gelmemeliydi. Sağolsun Çağatay oldum olası çok ketum bir adam. Menajeri Engin Aykanat da öyle ne zaman arasam, haber niteliği var veremem, açıklanınca duyarsınız diyordu.
Çağatay Ulusoy’un Koca Yusuf filmi ile ilgili sinema film haberi son 2 senedir hep söyleniyordu. Benim gibi Çağatay Ulusoy sevenleri sağdan soldan duyumlarla yazıyorduk. Ben Engin Aykanat’tan beklerdim ki, bir basın bülteni ile ilk ağızdan bu haberleri duyurmalıydı.
Ancak basında bir haber çıktı. Çağatay Ulusoy’un filimde bayan partneri Jessica May olacak diye çıktı. Sonra Engin Aykanat haberi bir Tweet ile doğruladı.
Evet… Cihan Pehlivanı Koca Yusuf sinema filmi gerçekleşecek olması beni oldukça sevindirdi. Gelelim haberin detaylarına…

Yapımcılığını İhsan Karademir’in, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği ‘Koca Yusuf’ta Çağatay Ulusoy’a, geçtiğimiz yıllarda Yeni Gelin dizisinden tanıdığımız Jessica May eşlik ediyor.

Film’in çekimleri Mart ayında başlanacağı söyleniyor. Ulusoy, bizim “Koca Yusuf” şimdiden 100 kilonun üstüne çıktı. Pehlivan rolüne hazır.

Mart ayından itibaren filmimiz, Trakya’da, Fransa da ve Amerika da çekimleri yapılacak. Vizyona 2020’nin Ekim Kasım aylarında çıkacağını tahmin ediyorum.

Dilerim bu film Oscar’lık bir film olur. Çağatay Ulusoy bundan 8 yıl önce (26.11.2011) kendisiyle yapılan, Show Kulüp röportajında bakın neler söylemiş. Kendisine soru soran Muhabir; Hangi ödülleri almak istersiniz, Hedefleriniz nelerdir? Sorusuna, “Oscar” diye cevap vermiş ve eklemiştir. “Yani tabii hayal, görüyorum arada bir rüyalarımda falan da yani.” Muhabirin Oscar alabilmek için yurtdışına açılman lazım Çağatay, var mı böyle bir projen?

Canı gönülden diliyorum Çağatay’ı bu öngörüsü bu sinema filmi ile gerçekleşir.

Başarılar Çağatay… Koca Yusuf ile beklediğin ödülleri alırsın.

Saygılar, Sevgiler

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir