47.Uluslararası Emmy Ödülü Haluk Bilginer’in.

Kültür - Sanat

Ay Yapım’ın puhutv’de yayınlanan 12 bölümlük dizisi Şahsiyet’in başrol oyuncusu Haluk Bilginer, 25 Kasım akşamı gerçekleşen 47.Uluslararası Emmy Ödüşşeri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Haluk Bilginer, Türkiye’nin Uluslararası Emmy ödüllü ilk oyuncusu oldu.

Büyük ustamız Haluk Bilginer’i tebrik eder, bu ilk olmasın, sonrası diğer oyuncularımız da arkasından gelir, ödüle hak edip alırlar inşallah.

New York’ta gerçekleştirilen törene Şahsiyet’in yönetmeni Onur Saylak, senaryo yazarı Hakan Günday ve Ay Yapım Ceo’su Kerem Çatay ile birlikte katılan Haluk Bilginer, ödül konuşmasına Türkçe ‘Merhaba’ diyerek başladı. Uluslararası Emmy Akademisi ve dizinin yaratıcı ekibine teşekkür eden Bilginer ödülünü kızına ‘Bu ödülü kızım Nazlı Bilginer adına, bir gün onun da oyunculuğu seçeceği umuduyla almak istiyorum’ cümleleriyle ithaf etti.

Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde İngiltere’den Christopher Eccleston (BBC- Come Home); Brezilya’dan Raphael Logam (Barry Company – Impuros) ve Almanya’dan Jannis Niewöhner (Amazon- Beat) ile birlikte finale kalmış ve juri tarafından ödüllendirilmiştir. Bu yılki ödüllerde, 21 ülkeden 11 kategoride 44 aday yarışmıştır.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı Şahsiyet 2018 yılında puhutv’de yayınlanmıştı.

Tebrikler büyük usta Haluk Bilginer.. İnşallah arkandan başka oyuncularımız da bu ödülü hak kazanıp alacaklardır. Tekrar canı gönülden tebrik ediyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Not: Hurriyet.com.tr’nin haberi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir